Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. liepos 28 d., šeštadienis

Namų surinkimo tinklo CWOWI naujienlaiškis. 2018 m. liepos mėn. 23d.


Sveiki,
Keletas dalykų, kuriais norėčiau pasidalinti šį mėnesį.

Asmeniniai dalykai: rugpjūčio pabaigoje man darys ST tyrimą, kad išaiškintų, ar mano širdyje tebėra kraujo krešulys. Visą mėnesį aš gėriau kraują skystinančius vaistus (angl. Eliquis) už 446.41$, kurių sveikatos draudimas nekompensuoja, tik suteikia 5% nuolaidą, taigi „tik“ 446,41 juokinga) ir dar plius vieni vaistai, taigi viso už 600$ mėnesiui. Mums tai brangu, bet aš jaučiuosi gerai, ir Tėvas pasirūpina finansais laiku. Tikiuosi, kad krešulys išsisklaidė. Rugsėjį susitiksiu su kardiologu sužinoti ST tyrimo rezultatų ir sudaryti planą dėl AFib (vert. širdies prieširdžių virpėjimas).


Pranašiškos naujienos JAV, tačiau tai atsilieps ir pasaulyje
Dabartinių politinių bei kultūrinių įvykių šviesoje aš toliau mąstau apie tai, ką Tėvas pasakė prieš porą metų: „Žlugimas įvyks valdant konservatoriams“. Tai verčia mane stebėti  lapkritį įvyksiančius vidurinio termino rinkimus. Maždaug prieš 3 savaites aš klausiau Jo, ar Jis turi naujienų, o gal dalykai pasikeitė. Jis nieko neatsakė apie artėjančius lapkričio rinkimus, tačiau pridūrė: „Netrukus ateis persekiojimai bei dideli pasikeitimai krašto kultūroje, netgi dabar galima pastebėti, kaip jie įsigali aplink. Kaip jau sakiau anksčiau, socializmo dvasia gali būti pristabdyta, tačiau jos sustabdyti neįmanoma. Ji ateis tarsi Medano upelio srovė“.


Kai kurie iš jūsų, sekantys mus ilgą laiką prisimins, kad aš tuo jau dalinausi. 2004 m., kai senatorius Kerry varžėsi su prezidentu Bušu prezidento rinkimuose, jaučiau, buvo kažkoks keistas kitoks pojūtis dėl demokratų partijos, ir aš klausiau Tėvo, ką aš jaučiu. Jis pasakė: „Tai socializmo dvasia. Jos atėjimas gali būti pristabdytas, tačiau ji negali būti sustabdyta“. Kai aš paklausiau, iš kur atėjo dvasia, Jis atsakė: „Ji atėjo iš Europos, ir šioje tautoje yra daug tokių, kurie nori, kad čia būtų taip, kaip Europoje. Tačiau aš nepašaukiau šį kraštą būti tokiu“).


Medano upelis yra Kolorado nacionaliniame parke „Great Sand Dunes“, ir, kai mano berniukai buvo maži, mes ten lankydavomės. Taigi, aš supratau Jo užuominą, kad kai tai ateis, tai bus kaip Medano upelio vanduo. Tai vienas iš nedaugelio panašaus tipo upeliukų pasaulyje, kuriuose dėl smėlėto dugno pasroviui kyla bangų srautai.


Smėlėtame upelio dugne dėl srovės po vandeniu susidaro smėlio sienos. Vanduo atsimušinėja į tas povandenines sienas tol, kol vandens jėga tampa tokia didelė, kad jos griūva. Taip susidaro netikėtos bangos einančios pasroviui: ne taip kaip pajūryje ar ežere, kur bangos dūžta į krantą, bet bangos pasroviui upelio vaga.


Upelis priklauso nuo tirpstančio sniego ir paprastai išdžiūsta liepos pradžioje, tačiau smarkiausios srovės būna gegužę, jos gali būti labai šaltos ir vandens gylis jose gali siekti 1-2 pėdas (30-60cm.) -  jos vos neišvertė manęs iš kojų. Nuo birželio vidurio srovė yra tokia, kad bangos siekia vos kelis colius, ir maži vaikai mėgaujasi plūduriavimu upelyje. Jeigu domina, pasižiūrėkite labai gerą vaizdo įrašą apie tai, kad geriau suprastumėte mintį:


Tiesiog dabar nematomi dalykai sulaiko krikščionių ir konservatorių persekiojimus, kuriuos vieną dieną apkaltins dėl tautos nelaimių. Ateina diena, kai juos sulaikanti „povandeninė siena“ daugiau nebegalės išlaikyti srovės. Kai tai ateis, tai bus kaip ta upelio srovė. Šis palyginimas rodo, jog srovė savo kelyje paliečia viską - visus visuomenės aspektus. Nebijokite, tačiau suvokite, koks tai laikmetis.


Atsvarai noriu pridėti prie viso šito kitą pusę - Jis sakė, kad tomis dienomis tie, kurie vaikščios su Juo ir Jo keliais, „vaikščios kaip milžinai žemėje, klestėdami ir turėdami malonę žmonių akyse“. Tai dienos, kai daugelis ieškos subrendusių, stabilių krikščionių, kurie galėtų patarti ir padėti, nes mes turėsime ramybę ir resursus, kai kiti bus kupini baimės - sutelkite dėmesį į tai!


Prisiminkime, kad Apr11:18 vienas paskutiniųjų laikų požymių yra piktos tautos - tai neįvyks per vieną naktį, bet per metų metus, ir mes jau dabar galime matyti pirmuosius požymius. Tautos nėra piktos tiesiogine to žodžio prasme, tai yra tautas sudarantys žmonės, kurie kurstys neapykantą. Pažvelkime kaip pyktis auga JAV ir pasaulyje, žodiniai išpuoliai prieš asmenis, šen bei ten didėjantis smurtas prieš vienas ar kitas grupes.


Prisiminkime, Jėzus pasakė, jog išaugus nedorybei meilė atšals, išblės. Įdomus žodis pavartotas čia „atšals“ - šio žodžio viena prasmė yra „pūsti į ką nors, kad atšaldytum“. Tai reiškia „vėją“ arba galima sakyti „bangą“, pučiančią į žmones, kuri atšaldys jų meilę, ir ta banga yra nedorybė – yra skirtumas tarp nedorybės ir nuodėmės. Nuodėmė yra vienaskaitinis dalykas, kai nedorybė jau yra nuodėmingas gyvenimo būdas, nuodėmingas elgesys.


Stebėkite, kaip išauga nedorybės liaupsinimas, nuodėmingas gyvenimo būdas. Meilė atšąla, kai žmonės nebesugeba pakęsti tų, kurių įsitikinimai ar supratimai yra kitokie. Tačiau prisiminkite, jei jūs gyvenate su Juo, vaikštote Jo keliais ir esate brandūs, jūs būsite tarsi milžinai tarp kitų...


Tarnavimas
Tinklas toliau auga, planuojame ruošti internetines konferencijas, kad vienu metu surinktume daugiau žmonių mokymams, padėti spręsti problemas ir tiesiog susipažinti. Mes turėsime vieną tokią konferenciją 29 liepos Australijai (11 ryto, Sidnėjaus laiku, jei bus norinčių australų rašykite man tiesiai cwowi@aol.com). Netrukus bus ir kitas gyvas vaizdo susirinkimas visame pasaulyje žmonėms pagal laiko zonas. Likime kontakte.
Nuosaikiai keliaudamas pirmą rugpjūčio savaitgalį būsiu Osawatomie, Kanszase, kur mokysiu apie antgamtinius santykius, o spalio mėn. vyks mūsų konferencija Tulsoje. Tarp šių renginių man bus atlikti medicininiai tyrimai ir lankysiuosi pas gydytoją, ir bus matyti, ką darysiu toliau.

ES ir Wil ir Ank Nyderlanduose
Barbara ir aš toliau stebisi Wil ir Ank uolumu bei davimu. Jie prižiūri, koordinuoja ir priima svečius iš visos EU ir JK. Aš tiesiog apstulbęs vien tik klausydamas apie viską, ką jie daro tarnavime, taigi paprašiau sąrašo, ir štai kas vyko ten nuo 2017 kovo, kai jie persikėlė į didesnį „tarnavimo namą“:
2017 kovą - priėmė žmones iš Lietuvos, gegužę -iš Suomijos, po to - mūsų konferencija. Birželį priėmė kitus iš Suomijos, liepą - amerikiečius tarnaujančius Kenijoje ir tuos kurie apsistojo pas juos. Liepą turėjo svečių iš Švedijos, rugsėjį -vyko aplankyti  lyderių Londone. Lapkritį vyko į Norvegiją! Be viso to, tuo metu dar keliavo daug kartų po Nyderlandus lankydami individus ir namų surinkimus, stiprindami Kristaus kūną. Ir visa tai tik 2017m.


Šių metų sausį ir vasarį jie keliavo po Nyderlandus, kovo mėn. priėmė apie 14 žmonių vienai dienai ir vieną vadovą iš Vokietijos porai dienų. Taip pat tuo metu atvyko vadovas iš Turkijos. Gegužę priėmė lyderius iš Austrijos ir Vokietijos ir po to mūsų konferencija. Jos metu 15 mūsų ir po konferencijos kelias dienas svečiavomės pas juos jų name! Birželį atvyko vadovai iš  Norvegijos, po to iš Belgijos.  Rugpjūtį/rugsėjį laukia kelionės į Suomiją ir Lietuvą.


Ach! Galima pavargt vien tik mąstant apie visas tas keliones ir svečių priėmimą. Jie neima jokio mokesčio už apgyvendinimą, nors dovanos yra priimtinos – ar jūs galite įsivaizduoti, kad atveriate savo namus tokiai daugybei lankytojų? Plius jų kelionės! Jums, kurie ES, JK ir ypač Nyderlanduose - jie verti ir jiems reikia finansinės paramos - turiu galvoje davimo kiekvieną mėnesį, arba, žinoma, vienkartiniai davimai, visada priimtini - jie nuolatos tarnauja. Mes remiame juos kiekvieną mėnesį, taigi aš nieko neprašau, ko nedarau pats - ačiū. Prisijunkite prie mūsų. Jie manęs nieko neprašė, tai tik iš mano širdies jums šiuo reikalu, jie tiek daug duoda ir padeda žmonėms.


Nuo Barbaros ir manęs asmeniškai
Jūs neįsivaizduojate kiek daug mums reiškia jūsų davimas ir vienkartinės dovanos asmeniškai. Nesvarbu, ar tai kasmėnesiniai paaukojimai ar vienkartiniai, ar net vieną kartą, Raštas sako, kad tos dovanos sujungia mus tarnavime šventiesiems, ir tai tiesa. Jūs esate mūsų dalis ir mes - jūsų. Ir aš tikrai meldžiuosi dėl maldos poreikių, nors ne visada galiu atsakyti, žinokite, kad tie maldos poreikiai reguliariai ir ištikimai pakeliami maldoje, taip su kiekvienu, kuris duoda, ar jie prašo maldos, ar ne. Jūs esate labai vertinami.
Paulius apie davimą sakė 2Kor8:4-5. Kad asmuo turi visų pirma duoti Viešpačiui save, ir tada mums tarnavime - ir mes prisiimame šią atsakomybę labai rimtai, žinokite, mes patikimi su Dievo dovanomis mums per jus.  Dėkojame jums!

Laiminame jus ir meldžiamės.
John & Barbara


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.