Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

Tešla. Karalystė. 6 dalis

John Fenn, 2011 m. kovo mėn. 11 d.,

Sveiki visi,

Į ką panaši Dangaus Karalystė?
Kai Jėzus pasakė „Dangaus Karalystė panaši“, Jis kalbėjo apie Karalystės KELIUS žmogaus širdyje, ne apie dalykus, kuriuos mes pamatysime danguje. Mk 4:34 pasakyta, kad kuomet Jėzus pasilikdavo vienas su Savo mokiniais, Jis paaiškino visas Savo palyginimų detales, bet šitie pokalbiai nėra mums užrašyti. Taigi duokite man šiek tiek laisvės sekti Jo pavyzdžiu.

„Dangaus Karalystė yra kaip raugas, kurį moteris įmaišė trijuose saikuose miltų, ir nuo jų viskas įrūgo“ (Mt 13:33). Leiskite man parašyti taip, kaip aš įsivaizduoju, kad Jėzus išaiškino šitą palyginimą savo mokiniams:

„Dangaus Karalystė yra kaip Žodis pasodintas tavo širdyje, kaip raugas įmaišytas trijuose saikuose miltų. Kiekvienas saikas atitinka dalį tavęs - dvasią, sielą, kūną. Jei tu leidi Žodžiui augti savo širdyje, tu pamatysi, kaip jis užraugs visą tavo gyvenimą, veikdamas iš vidaus į išorę, iš tavo dvasios į sielą, į tavo kūną ir į tavo gyvenimo būdą“.

„Bet rūgimas yra procesas. Mielėms kilti reikia šilumos, vandens ir cukraus. Tai simbolizuoja Šventosios Dvasios saldumą tavo širdyje. Taip pat mielėms reikia šiek tiek druskos, kuri apvalo ir užkonservuoja. Tačiau, jei druską užpilsi ant žaizdos, ji sukelia skausmą. Druskos tau reikia reguliuoti augimo procesui ir išvalyti gyvenimo padarytoms žaizdoms“.

„Tešlą reikia suminkyti, palikti ją kuriam laikui ramybėje ir po to vėl suminkyti. Minkymas pašalina atliekas, kurios susidaro mūsų viduje kaip natūralus pašalinis raugo/karalystės produktas. Tu turi leisti, kad augimo procese susidariusios atliekos būtų iš tavęs išminkomos, jei ne - tešloje bus oro ir nebus substancijos, bet raugo ir atliekų mišinys“.

„Kad galėtum augti, tu būsi patalpintas į šiltą ir saugią vietą - ta vieta Manyje, Aš rūpinuosi tavimi. Bet tu sutiksi gyvenimo šaltį ir vėl būsi minkomas, kol užaugsi Manyje iki pilno ūgio. Tada tavo gyvenimas taps kaip iškeptas kepalas skleidžiantis Mano kvapą visiems, kurie yra aplink tave.  Jie ateis ir gers tą nuostabų aromatą, kuriuo tapo Manyje tavo gyvenimas, augant Karalystei iš vidaus į išorę“.

Ar dabar galite įsivaizduoti Jėzų kalbantį mokiniams susėdusiems aplink laužą, kai minia išsiskirstė?

Mes taip dažnai bandome iškepti tešlą, kol Karalystė dar mumyse nepakilusi.
Galima tai pasakyti ir kitaip: mes taip dažnai bandome nuvalyti žuvis, kol dar nesame jų pagavę. Jei mes norime dirbti kartu su Dangaus Karalyste žmogaus širdyje, mes turime tai daryti pasilikdami su jais tikrame bendravime ir eidami kartu su jais tokiu greičiu, kaip Kristus auga juose. (Gal 4:19; 1 Pt 2:2)

Prieš eilę metų, kai buvau Biblijos mokyklos direktoriumi, studentus aplankė pora iš Ugandos. Jie abu buvo užaugę gentinėse musulmonų šeimose, ir jei atmintis neapgauna, jis buvo vienas iš 33 vaikų šeimoje, kur buvo keturios žmonos, o ji - viena iš 14 vaikų, šeimoje, kur buvo trys žmonos.

Jie pasakojo studentams, kad 19 amžiuje misionieriai padarė daug žalos jų kraštui, nes kai asmuo įtikėdavo misionieriai reikalavo, kad jis išsiskirtų su savo netikinčia žmona ar vyru. Dėl to daug moterų ir vaikų tapo atskirti ir išplėšti iš tautinės gentinės kultūros.

Mes kalbėjomės su studentais, kad tai yra mūsų atsakomybė atstovauti Jėzų žmonėms, bet priklauso nuo jų ir Šventosios Dvasios juose, kokia turi būti strategija tai padaryti. Jis auga ir transformuoja asmenį, šeimą, tautą, gentį iš vidaus į išorę, štai tokia yra Dangaus Karalystė. (Šėtonas iškreipia šitą procesą, sugriaudamas asmenį, šeimą, gentį, tautą iš vidaus į išorę).

Paulius 1 Kor 7:12-14 pasakė, kad jeigu tikintis yra vedęs netikinčią, bet vis tiek jie yra laimingi, tegu jie lieka susituokę. Įdomu ar tie misionieriai iš tikrųjų skaitė šį skyrių ir šią eilutę?

Religija siekia perkurti asmenį pagal tą paveikslą, kurio ta konkreti religija reikalauja. Religiniai žmonės bando padaryti asmenį panašų į save. Tikri ir subalansuoti Jėzaus mokiniai padeda žmonėms augti tame kaip Jėzus yra perkeitęs juos pačius.

Grįžkime atgal
Kartą, kai  buvau tradicinės bažnyčios pastoriumi, viena moteris, kuri ateidavo kiekvieną kartą, kai tik atsidarydavo bažnyčios durys, priėjo pasikalbėti. Ji taip darė, nes mylėjo Viešpatį. Jos vyras buvo nepatenkintas, nes ji dažnai lankė bažnyčią. Ji tai darė, nes mylėjo Viešpatį ir norėjo, kad ir jo vyras vieną kartą būtų išgelbėtas. Jis buvo Romos katalikas, rūkantis žmogus ir jis jos nesuprato, bet leido jai garbinti Dievą taip, kaip ji norėjo.

Aš pasakiau jai, kad jos vyras teisus. Dievas nenorės matyti jos bažnyčioje, jei ji ignoruos savo vyrą, taigi aš pasakiau, kad nenoriu jos matyti mėnesį laiko. Aš liepiau jai eiti namo, skirti laiką šeimai, ir parodyti, kad jis jai yra prioritetų viršūnėje.

Po trijų savaičių vieną sekmadienio rytą bažnyčioje pamatėme visą jų šeimą. Vyras buvo labai nustebintas savo žmonos pasikeitimu. Jis pasakė, kad jei Dievas galėjo pakeisti ją, tai ir jis norėtų būti pakeistas. Štai taip ta moteris atvedė savo vyrą pas Dievą. Jis tuoj pat panoro groti šlovinimo komandoje, nes buvo muzikantas ir mokėjo groti visais instrumentais. Jam gerai sekėsi. Jis taip pat grojo dar vienoje nedidelėje muzikos grupėje šokiuose, pobūviuose, jubiliejuose, vestuvėse ir t.t.

Iškilo klausimas, ar jis gali būti šlovintojų komandoje ir rūkyti. Aš pasakiau, kad tai man nesvarbu. Jis buvo jaunas Viešpatyje ir aš nenorėjau užminti ant to jauno Karalystės augalėlio, kuris pradėjo augti jo širdyje.

Jis buvo nuostabus visos komandos papildymas, ir draugaudamas su naujais žmonėmis, greitai augo Kristuje. Vieną dieną taip jam augant iš vidaus į išorę, seno gyvenimo dalykai nurito nuo jo kaip seni lapai nuo medžio. Niekas iš naujų draugų jam nesakė, kad jis turi mesti rūkyti arba nustoti groti toje kitoje muzikos grupėje. Kristus augo jo gyvenimo tešloje, kaip tos mielės Jėzaus palyginime, ir jis darė daug mažų pasirinkimų, kad leistų Kristui augti.

Kitą savaitę aš pasidalinsiu apie tai, kaip Dangaus Karalystė auga viduje, ir apie konfliktą tarp augančio augalo ir šėtono. Užuomina: dauguma iš to, kas vadinama velnio ataka iš tiesų yra Dievas, kuris bando augti kietoje dirvoje!

Gausių palaiminimų!

John Fenn
Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.