Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Kada gimė Jėzus? 1d.


John Fenn. Weekly Thoughts. 29/11/19
When was Jesus Born #1

Yra daug teorijų apie tai, kada Jėzus gimė, lygiai tai, kaip sukurta teorijų apie Loch Ness monstrą, bet ar žinote, Biblija labai daug paaiškina apie tai?

Man patinka įsigilinti į dalykų esmę. Pirmas dalykas, ko aš klausiu: kodėl Jėzaus gimtadienis nieko nereiškė apaštalams, kurie gyveno su Juo 3 su puse metų? Kodėl Jo gimtadienis netapo tradicine paminėjimo švente tais 30 metų, kurie aprašyti Apaštalų darbuose. Ir galiausiai, kodėl tik Matas ir Lukas užrašė šį įvykį, o Jonas ir Morkus - ne? Akivaizdu, kad jiems tai nebuvo svarbu, ir galiausiai tai neturėtų būti svarbu ir mums.

Bet žinoti nors apytikriai Jo gimimo laiką yra naudinga, ir  tai praturtina, kadangi tai paaiškina Jo gimimo  istorines aplinkybes.  Tai padeda mums suprasti kultūrą, visuomenę bei tų dienų politiką, ir tame kontekste padeda geriau suprasti Žodį.

Teorijos, teorijos
Yra teorijų, kurios paremtos  Betliejaus žvaigžde pradedant supernova, kuri pastebėjo kinai 10 metų prieš Kristų, ji buvo matoma dieną netgi iki Kristaus prisikėlimo laiko. Yra teorijos apie žvaigždynus, kurie buvo laikomi žydiškais ir planetas, kurios kirto jų taką.

Yra bandymų nustatyti Erodo mirtį taip pat ir surašymo laiką, kuriame turėjo dalyvauti Juozapas ir Marija Betliejuje. Ir daug kas nustato laiką pagal tai, kada piemenys būdavo laukuose su bandomis naktį.

Kai kurie kruopštūs tyrinėtojai supranta, kad senovės Izraelitai, buvo rytiečiai ir skaičiavo gimtadienius nuo užmezgimo įsčiose. Tai vadinama „amžiaus skaičiavimas“. Amžiaus skaičiavimas vis dar yra naudojamas tam tikrose Rytų šalyse ir šiandien, būtent Kinijoje, Tibete, Korėjoje, ir jį sutinkame kai kuriose Japonų tradicijose.

Ir laikas nuo laiko kažkas tyrinės tų dienų kultūrą, kai buvo ieškoma Mesijo, ir ką rabinai mokė apie tą laiką, kada Jis turi ateiti.

Sudėkime viską kartu
Ar galime sujungti visus tuos elementus ir dar daugiau kartu, kad padarytume išvadą? Jei mes paprastai pradėsime nuo rašto ir seksime tas užuominas, kurias paliko Lukas savo pasakojime, viskas susidėlios į vietas.

Bet pirmiausia: Mesijo ieškojimas
Dan9:21 angelas Gabrielius pasirodo Danieliui ir sako jam: 70 „metų savaičių“, arba 490 metų iki Mesijas  įgyvendins amžiną teisumą.(70x7=490)

Eil.25 Gabrielius sako, kad Mesijas ateis 69 savaitėje arba 483 metais, ir tada „mirs, bet ne dėl savęs“. Gabrielius pasakė, kad tų 483 metų skaičiavimas iki Mesijo prasidės nuo įsakymo atstatyti Jeruzalę.

Įsakymas atstatyti Jeruzalę buvo duotas 455BC (kai kurie sako 457BC) nuo Artakserkso. (Neemijo 2:1-8) Skaičiuodami 483 metų pirmyn iki 455BC mes pasieksime 28 arba 29 AD(po Kristaus mirties)- kai Jėzus mirė ant kryžiaus, „bet ne dėl Savęs“, kaip Gabrielius pasakė. Ir dėl Žydų, Babilono, Romėnų ir Gregorianiškojo  kalendorių skirtumų, metai skaičiuojami nuo Jėzaus aukos ant kryžiaus kaitaliojasi nuo 29 pavasario iki 32 metų pavasario.

Nesvarbu kaip mes datuosime šiuos įvykius žiūrėdami iš savo  21amžiaus perspektyvos, žinome, kad tų dienų žydų lyderiai ieškojo, kur gims Mesijas nuo 10BC(prieš Kristų). Priežastis paprasta. Jie  žinojo 483 metai nuo įsakymo atstatyti Jeruzalę sąlygojo Mesijas pasirodymą apie 30AD(po mirties), šiame laikotarpyje, bet jie žinojo kad kunigai Izraelyje nepradeda savo tarnavimo iki 30-ies metų, bet negali būti virš 50-ies metų amžiaus (Skaičių4:3).

Skaičiuojant atgal 30+ metų nuo 30-ies metų, reiškė jie pradėjo ieškoti Mesijo apie 10BC(prieš Kristų) laikotarpyje. Tai, beje, priežastis, kad tiek daug žmonių klausė Jono Krikštytojo ir/arba Jėzaus ar jie buvo tas lauktas Mesijas? Jie žinojo pagrindinį laiko tarpą kai Jis turėtų pasirodyti ir laukė Jo!

Antra: ką kalba žvaigždės
Romėnų požiūriu žvaigždėse įvyko keletas dalykų, kurie galėjo reikšti dievišką įvykį, kuris iš dangaus laimino imperiją. Jie  kaip ir žmonės Tolimuosiuose bei Artimuosiuose Rytuose manė, kad planetos lemia įvykius žemėje. Tame laikotarpyje nu  10 iki 3BC(prieš Kristų) įvyko planetų „susirinkimas“. Buvo panašu, kad Jupiteris, Saturnas, Marsas, Venera, Merkurijus, visi susirinko į tą pačią pagrindinę dangaus sritį, taigi romėnų astronomai sutarė, kad tam buvo priežastis, ir kažkas turi įvykti.

3BC(prieš Kristų) Jupiterio takas, kurį jie laikė „Planetų karaliumi“, savaitėmis buvo matomas besisukantis apie žvaigždžių Karalių, ir jiems atrodė, kad  patvirtino Augustą Cezarį  „pateptu karaliumi“. Planetų Karaliaus sukimasis apie žvaigždę Karalių 3BC(prieš Kristų) jiems reiškė 25metus skirtus Augustui pakilti į valdžią kaip cezariui.

 Tai buvo 750-osios (kunigiškos / iškilmingos) Romos įkūrimo metinės ir metai, kai Romos senatas suteikė „Šalies Tėvo“ vardą Augustui. Romai atrodė, kad netgi Visata sutiko, kad Augustas  yra tas dieviškas karalius, ir Roma turi dievišką teisę užkariauti pasaulį.

Taigi, kai Roma manė, kad žvaigždės patvirtina Augustą ir Romą kaip dieviškus, Izraelyje  kukliose ėdžiose gimė tikrasis Mesijas. Kitoje pasaulio pusėje „išminčiai“ žvaigždėse pamatė Gabrieliaus žodžių Danieliui patvirtinimą, todėl jie nevyko švęsti jubiliejaus į Romą, jie suprato, kad Tikrasis Karalius buvo Izraelyje. Ir čia mes pratęsime kitą savaitę.
Iki tada
 John Fenn

www.cwowi.org ir rašyk man el.laiškus: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.