Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. gruodžio 3 d., antradienis

Kada gimė Jėzus? 2d.


John Fenn.Weekly Thoughts.  When was Jesus Born #2

Iš praeitos savaitės: mes žinome: romėnai manė, kad žvaigždės ir planetos patvirtina Augusto dievišką paskyrimą Romos karaliumi, o Romą - dieviška imperija. Mes žinome, kad Izraelis skaičiavo metus nuo Gabrieliaus apreiškimo, kad Mesijo galima tikėtis 483 metai po įsakymo atstatyti  Jeruzalę. Izraelis  tikėjosi, kad Mesijas pasirodys 30 ar panašiai metų prieš šią datą, „suėjus laikų pilnatvei“*, tai Jėzaus gimimo laikotarpis.* Gal4:4

Paskutiniai komentarai apie žvaigždes
Ignatius iš Antiochijos buvo apaštalo Jono mokinys, mirė kankinio mirtimi maždaug 30metų ar panašiai po Jono mirties, kuris mirė būdamas labai senas. (Ignatius buvo įmestas liūtams ir sudraskytas mirtinai Romoje). Jis parašė, kad žvaigždė pasirodė Mergelės žvaigždyne ir artimuose žvaigždynuose, Coma, Trokštamas (mergelės sūnus), sakydamas, “ jis skaisčiai sužibėjo virš visų žvaigždžių.“ (Aš turiu seriją „Evangelija žvaigždėse“ su konspektu, jei domitės ir norite daugiau sužinoti apie Zodiako ženklus).

Indėlis į „žvaigždžių“ teoriją: Ptolomėjus, apie 150 metų po Jėzaus, sakė, kad tomis dienomis žvaigždė buvo tik labai blankiai matoma. Po jo niekas tos žvaigždės daugiau neminėjo. Istorikas Džozefas taip pat minėjo, kad maždaug tuo metu, ryšium su Jėzaus gimimu įvyko pakartotini susijungimai tarp Saturno ir Jupiterio  Pices, kuris tada buvo siejamas su Izraeliu. Halley komentaras pasirodė  12BC, Egipto metraščiuose pažymėta , kad žvaigždė pasirodė 5-2BC, ir kinai pastebėjo ryškią naują žvaigždę 4BC, yra dar daugiau tokių pastebėjimų.
  
Atrodo, kad buvo žvaigždė, kuri pasirodė maždaug tuo metu, kai gimė Jėzus, bet kuri priblėso taip smarkiai, kad mūsų dienomis tapo nematoma. Tai parodo, kad kai kurios šiuolaikinės teorijos nepilnos, nes jos vėl žiūri į tų dienų žvaigždes ir planetas, bet nėra būdų suskaičiuoti, kada pasirodė žvaigždė, kuri buvo matoma tik tam tikrą trumpą laiką žemės istorijoje, bet daugiau jau nematoma.

Pateikdamas šios žvaigždės foną, aš neketinu išaiškinti, kas buvo ta Betliejaus žvaigždė, – o vien tik tai, kad Roma matė daiktus ženklus ir planetose, leidusius jiems manyti, kad Augustas yra dieviškasis karalius. Šėtonas visada suklastoja tiesą, o Izraelis ieškojo To Tikrojo, Kuris bus Mesijas, Visatos kūrėjas, gims ėdžiose, o ne rūmuose. Jėzus tikrai yra tas, kuo Jis save skelbė:“ Aš esu romus ir nusižeminusios širdies.“ Mt11:29

Dabar apie tai, ką Lukas sako mums
Jei mes galime nustatyti, kada Gabrielius pasirodė Jono Krikštytojo tėvui (kunigui Zacharijui), tada mes galime skaičiuoti 6 mėnesius į priekį, kai mums pasakyta, Gabrielius aplankė Mariją , kad ji taptų Viešpaties motina, ir tada skaičiuokime pirmyn 9 mėnesius iki Jėzaus gimimo. Taigi kada Gabrielius pasirodė Jono Krikštytojo tėvui?

Lukas1:5 mums sako, kad Zacharijas buvo kunigas Abijo skyriuje. Kron24 Karalius Dovydas suskirstė kunigus į 24 grupes, kiekviena grupė, pamaina tarnavo paeiliui metų bėgyje, o Abijo eilė buvo 8-ta. Man buvo įdomu, nes 8 yra naujos pradžios skaičius, originaliai kilo iš 8-tos  dienos, kuri yra pirma naujos savaitės diena. Jonas Krikštytojas reiškė kažko naujo pradžią.

Pagal seną tradiciją kiekvienai komanda tarnavo 1 savaitę pirmoje metų pusėje ir 1 savaitę antroje metų pusėje. Pakartotinai, visos komandos tarnavo Neraugintos Duonos/Pashos, Sekminių ir Palapinių švenčių metu. (Įst16:16)


Jei Gabrielius pasirodė jam pavasarį tarnavimo metu:
Pirma komanda ir visos kitos tarnavo pirmą pasaulietinio kalendoriaus savaitę, kuris yra Neraugintos Duonos/Pashos šventė. Antra komanda viena tarnavo antrą savaitę, ir taip toliau. 8-tą savaitę tarnavo Abijus. Plius Zacharijus turėjo tarnauti per Sekmines, taigi pridėkime 9-10 savaičių nuo Neraugintos duonos, kad suprastume, kada jis buvo šventykloje, tai galėjo būti maždaug birželis. Plius, kunigas negalėjo turėti lytinių santykių 2 savaites, po savo tarnavimo šventykloje, taigi tai mus nukelia į 11-12 savaičių nuo Pashos, tai  pabaiga birželio ir pirma liepos savaitė.

Luko1:26-23 mums pasakyta, kada Elžbieta, Jono Krikštytojo motina buvo 6-ame nėštumo mėnesyje, kai Gabrielius buvo atsiųstas pas Mariją, kad ji sutiktų įsčiose išnešioti Mesiją. 6 mėnesiais vėliau nuo birželio – rugsėjis, tai maždaug Palapinių šventės laikas. 

Taigi, JEI Gabrielius pasirodė Zacarijui pirmoje tarnavimo pamainoje  pavasarį.
Jei Gabrilius pasirodė jam rudens pamainoje, tai reikštų Jėzus gimė pavasarį, arti Neraugintos duonos/Pashos savaitės. Ar yra kultūrinė informacija apie tai, kad 1 -ojo amžiaus Izraelis ieškojo Mesijo per Pashą pavasarį ar per Palapinių šventę rudenį?

Be kultūrinių Izraelio lūkesčių tuo metu, mums reikia pažiūrėti į dalykus tokius, kaip Erodo įsakymu nužudytų  vaikų amžių, Erodo gyvenimo ir mirties datas, kai piemenys buvo laukuose, ir dar daugiau. Taigi mes tai pabaigsime kitą savaitę, iki tada, laiminu,

John Fenn

www.cwowi.org ir rašykite man el.laiškus: at cwowi@aol.com



www.churchwithoutwallsinternational.org and email me cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.