Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. gruodžio 20 d., penktadienis

CWOWI lapkričio naujienlaiškis 2019

November 2019 CWOWI Newsletter

Sveiki,
Paulius laiške Korintiečiams 10:13 sakė, jog kas beatsitiktų, tai tėra žmogiški dalykai. Yra skirtumas tarp tikinčiųjų gyvenimo, ir tų, kurie nepažįsta Viešpaties, nes: „Dievas ištikimas. Jis neleis jūsų mėginti virš jūsų jėgų, bet su išmėginimu duos ir išeitį, kad galėtumėte atsilaikyti.“

Jis pats nemėgina; Jis išmėginimams nustato ribas ir duoda išeitį iš susidariusios situacijos. Mes gyvename puolusiame pasaulyje ir esame netobuli, tai gi išbandymų visada bus. Bet ne Jis mums siunčia išbandymus - tačiau Jis yra Meistras, padarantis taip, kad dalykai turėję mus sužlugdyti, augintų ir stiprintų.
Nuo netikinčių mes skiriamės tuo, kad mūsų gyvenime pasireiškia Jo ištikimybė. Mes galime melstis už kitus ir prašyti, kad Jo malonė apgaubtų juos jų išbandymuose, ir tai vyksta visą laiką. Mes taip pat matome, kaip netikintys, o kartais ir tikintieji su savo išbandymais tvarkosi taip, lyg jie būtų netikintys, nesirinkdami Jo ir Jo kelių. Tačiau mūsų gyvenime veikia malonė... nuostabi malonė.

O kad jie pamatytų tą malonę! Malonė sunkius dalykus paverčia lengvais, kaip rašoma laiške Romiečiams 12:3, kiekvienam iš mūsų gyvenime duota malonė, priklausomai nuo tikėjimo, kuris lydi tą malonę. Mums nėra duota kažkieno kito malonė, mums duota mūsų malonė ir tikėjimas. O tai mūsų gyvenimui pakanka. Paulius taip pat sako, kad*„tie, kurie lygina save su kitais, nėra išmintingi“, o tai reiškia, jog mes nematuojame savęs ir savo veiksmų pagal kitų veiksmus Viešpatyje.*2 Korintiečiams 10:12

Paulius sako, kad Jis yra ištikimas ir išmėginimams nustato ribas bei duoda išeitį. Graikiškas žodis „ištikimas“ yra pistos – „vertas pasitikėjimo“. Jis nesako tik, kad Dievas ištikimas, tačiau, kad mes turime Jį laikyti ištikimu ir vertu mūsų pasitikėjimo bandymų sūkuryje.

Tai taip pat mums sako, kad mes turime ieškoti Jo teikiamų išeičių. Turime ieškoti Jo ištikimybės. Jeigu laikome Jį patikimu, reiškia, kad turime stengtis, kad ta ištikimybė pasireikštų. Turime tai daryti, ir  nuo mūsų priklauso, ar ieškoti tos ištikimybės ir ją atrasti.

Malonė yra reali. Ieškokite jos.
Pastarąją savaitę pastebėjome, kad iš indaplovės sunkiasi vanduo, kadangi sudrėkdavo po grindimis, o santechnikas, patikrinęs rado, jog 10 metų senumo nutekėjimo žarna yra įtrūkusi ir dėl to vanduo sunkiasi po virtuvės spintelėmis, po laminatu išklotomis grindimis. Draudimas padengs kai kuriuos taisymo darbus, tačiau po to, kai tik prieš savaitę iš mūsų kiemo išvažiavo medžius išvežę darbininkai, kai prie galinių lauko durų liko sugadintas grindinys, buvo visiškai sudaužytas sunkvežimiukas, Barbaros mašina pažeista (bet sutaisyta), mes galvojome: „o kas toliau?“ – tai gi dabar aš pamokslauju šiek tiek ir sau, cha. Tačiau mes matėme, kad su kiekvienu išbandymu būdavo ir aprūpinimas. Mes tai priėmėme ramiai ir jaučiame, kad žiema bus metas darbams – išlieti Krisui šaligatvį/privažiavimo takelį, išmontuoti seną virtuvę ir pakeisti nauja (vanduo prasisunkė per spinteles), ir panašiai. Meldžiamės dėl palankių draudimo sąlygų, tačiau jaučiamės ramiai.

Ką galvoja Tėvas?
Mes meldžiamės ypatingai dėl šių dalykų – kokį laikotarpį Tėvas parinko mums, kad mus sutelktų ties šiais dalykais? Kaip jis mums privers tvarkytis su šiomis mus beveik pranokstančiomis užduotimis, laukiančiomis mūsų ateityje? Kur Jo ramybė? Kai tik mes rasime Jo ramybę, galėsime kalbėti įvykių sūkuryje apie tai, kas įvyko ir kada, ir taip toliau. Raskite ramybę. Raskite malonę. Ieškokite ištikimybės. Ieškokite aprūpinimo. Tegul jums būna duota pagal jūsų tikėjimą – jeigu to ieškosite, tai ir rasite. Jeigu neieškosite, nerasite. Tačiau Jo dalykų pabaigoje, bus atskleista, kad Jis buvo ir, kad visada buvo ištikimas.
Prisijunkite prie internetinių susitikimų, nacionalinės konferencijos Tulsoje
Šį mėnesį įvyko 3 internetiniai susitikimai, o mes buvome palaiminti tais, kurie prisijungė. Nors kalbama buvo tomis pačiomis temomis, turinys skyrėsi kiekvieną kartą, buvo smagu ir palaiminta! Sausio mėnesį ieškokite kitų susitikimų.

Mes planuojame aplankyti Sietlą/Vankuverį balandžio 15-21 dienomis, visą savaitę lankysime šį regioną, tai gi būkite prisijungę, jeigu norėtumėte savo namuose priimti susitikimą arba paprasčiausiai kartu pavalgyti šią savaitę, parašykite tiesiogiai man cwowi@aol.com. Mūsų Nacionalinė Namų Bažnyčios konferencija vyks spalio 8-11 dienomis (ketvirtadienį –sekmadienį), tai bus Kolumbo dienos savaitgalis, Stoney Creek Konferencijų centre Broken Arrow, Oklohomoje (Tulsos priemiestyje). Mes pradėsime registraciją naujais metais, tai gi būkite prisijungę.

Mūsų EU konferencija vyks gegužės 30-birželio 1 Nyderlanduose. Informacija netrukus bus paskelbta mūsų tinklalapyje ir EU tinklalapyje: www.cwowi.eu Preliminari kelionė į Suomiją rugpjūčio mėnesį, tačiau dar neturime konkrečių datų.
Tikrai turime melstis už sausio mėnesio įvykius... tačiau Jis yra ištikimas! Savo dvasioje jaučiu, kad 2020 bus jaudinantys metai Viešpatyje tikintiesiems, nors pasaulyje tai bus sumaišties metai. Arabų pavasario metu mane aplankė Viešpats, ir aš nesilioviau Jo klausinėję apie įvairias tautas, ir kas joms nutiks. Atsakęs į kelis mano klausimus, ir nutaręs, kad jau užtenka, tarė: „O kas tau dėl to?  Tu turi būti Tėvo reikaluose.“

Šitie žodžiai pasiliko mano širdyje- nesvarbu kokie sūkuriai šėlsta aplink mane, šie trikdžiai neturi būti pasiteisinimas, nukreipiantis  dėmesį nuo to, ką Jis yra man numatęs šiandien. Mes visi turime būti Tėvo reikaluose... į tai turime būti susitelkę. Ne dalykuose, kurie iššaukia baimę arbą sąmyšį. Jame, ramybėje, žvelgiant atsitraukus.

Nepamirškite, kad galite prisijungti prie YouTube ir susirasti mano kassavaitinio mokymo vaizdo įrašus, kuriuos įrašau 8 val. ryto kiekvieną penktadienį (Tulsos laiku), tai įrašoma YouTube ir Facebook‘e. Tiesiogiai tai transliuojama 8 val. ryto Facebook‘e, tačiau galite žiūrėti bet kada. Paprastai mokymas trunka 10 minučių, ir tikiuosi, kad jūsų dienai suteikia atspirtį.

Šiaip tai mes esame labai dėkingi šiuo padėkos laikotarpiu. Ne apskritai „dėkingi visatai“, bet dėkingi Dievui mūsų Tėvui, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tėvui – bei jums, kurie save aukojote pirmiausia Dievui, o po to ir mums, kad mus įtrauktumėt į savo gyvenimą.
Dėkojame jums! Esate palaiminti,
        John & Barb

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.