Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis

Kodėl Dievas negydo dažniau? 3(4), Senas kūnas, nežinojimas 2020 m. Rugpjūčio 28 d.

 Why Doesn’t God Heal More Often? 3 of 4, Old Body, Ignorance August 28, 2020

Sveiki,Ši serija yra apie kliūtis, išgydymo kelyje, o ne apie tai, kaip pasveikti. Aš esu paruošęs seriją „Išgydymo mokykla“, skirtą besidomintiems.

 Sužinoti apie galimas kliūtis yra naudinga, nors nėra vieno „stebuklingo rakto“,


kuris atrakintų išgydymo duris visiems. Kaip matėme su korintiečiais, širdies problemos gali būti priežastis, dėl kurios kūnas suserga, tai ką tik neseniai „atrado“ medicinos mokslas.

 Nežinojimas nėra apsauga

Taip pat matėme, kad nuodėmės prieš kūną lieka kūne, vadinasi, tai yra mūsų, o ne Dievo, atsakomybė. Bėda ta, kad nežinojimas neapsaugo mus nuo  traumų, ligų ir negalių. 1800-ųjų pabaigoje sveikatai pataisyti buvo pasiūlytos „radžio tabletės“, o rūkymas buvo propaguojamas kaip sveikas dalykas kūnui. Tik tada, kai žmonės pradėjo mirti, suprato, kad klydo, tačiau tas nežinojimas nesutrukdė daugeliui gerų žmonių susirgti ir anksti mirti.

 Tai reiškia, kad šiandien mūsų gyvenime gali būti dalykų, kurie mus susargdina ar sukelia lėtines chroniškas fizines  ligas, tačiau mes nežinome, kas tai sukėlė. Tai verčia mus susimąstyti, kaip Dievas galėtų leisti tam įvykti. Bet mes gyvename kritusioje žemėje kūnuose, kurie yra iš tos kritusios žemės. Tai reiškia, kad genetika ir aplinka bei dalykai, kuriuos mes valgome ir kvėpuojame, liečiame ir užuodžiame, gali vaidinti svarbų vaidmenį.

 Mūsų palikuonys gauna mūsų genus, todėl perduodama viskas, kas yra tuose genuose , taip pat ir trūkumui. Ne visada kaltas velnias ar prakeiksmas, kartais tai tik genų perdavimas naujai kartai.

 Priežastis yra ne tai, kad Dievo nėra šalia, bet kad mes esame kritusioje žemėje žemiškuose kūnuose (kurie dėl to yra laikini ir bus pakeisti), todėl čia yra dalykų, kurie mus kamuoja. Kai pridedame labai blogą velnią, kuris vaikšto ieškodamas, ką  galėtų praryti, tai dar labiau apsunkina šį klausimą.

 Nebijokite ir nesislėpkite už „tikėjimo“

Aš pažinojau daug žmonių, kurie skelbė tikėjimą, nes, tiesą sakant,  bijojo kreiptis į gydytoją dėl to, ką apie juos gali pasakyti kiti. O galbūt jie nujautė, kad gali reikėti  operacijos ar procedūrų, kurios reikštų didžiulius pokyčius jų gyvenime. Taigi bijodami jie skelbė esantys tikėjime - bet tai ne tikėjimas, o kvailystė. Niekada nemačiau, kad Dievas gydytų žmogų, kuris pasitelkdamas vadinamąjį tikėjimą pasislėpė už savo baimės. Mačiau, kaip Jis padeda žmogui iškęsti  operaciją ir procedūras, ir kaip Jis prašo žmogų susitvarkyti su savo širdimi. Visada būk sąžiningas su tuo, kuris žino tavo mintis, prieš tai, kai tu dar tik suformuoji jas savo mintyse.

Kartais sutinkamas  dvasinis pasididžiavimas. Aš pažįstu kelis žmones, kuriems buvo diagnozuotas vėžys, bet jie visiškai atsisakė gydymo būdų, pasirinkdami tai, ką jie vadino „tikėjimu“, nes žmonės į juos žiūrėjo kaip į „tikėjimo vyrus ir moteris“. Tačiau Dievas priešinasi išdidiems žmonėms, o atmetę medicininį gydymą, jie paėmė savo gyvenimą į savo rankas ir per anksti mirė.

 Kai mūsų berniukai buvo jauni, mes laikėmės šios bendros gairės: Mes dėdavome ant jų rankas , kad jie būtų išgydyti, bet jei kitą dieną jiems nepagerėdavo, mes kviesdavome gydytoją. Aš nebūčiau  geras tėvas, jei leisčiau savo vaikui kentėti vien todėl, kad noriu, kad jį išgydytų tikėjimas, nors tai neįvyksta. Mes laikomės tos bendros taisyklės ir sau.

 Šią negalią gavau  dar nepažinodamas Viešpaties - ar galiu būti išgydytas?

Klausimas apie „seną futbolo traumą“ ar kitą būklę, gautą anksčiau, nei jūs pažinote Viešpatį, kuri lieka su jumis ar iškyla vėlesniais metais ir jai pašalinti reikia  operacijos ar kitokio gydymo, ir čia iškyla klausimas, ar Dievas mane išgydys?

 Pagalvokime, kad ne vienas žmogus, išgydytas evangelijose, nebuvo gimęs iš naujo. Viskas, nuo ko jiems reikėjo pasveikti,  buvo įgyta prieš jiems susitinkant su Jėzumi. Susitikus su Jėzumi, šios negalios buvo išgydytos. Taigi kodėl tikintysis, susitikęs su Jėzumi, negali tikėtis išgydymo? Taip, tikintysis gali tikėtis, kad bus išgydytas, nes susirgo prieš įtikėdamas.

 Bet iš to, ką mačiau, kai pasirenkame medicininį kelią, Dievo malonė yra tame. Panašu, kad einant metams jis su žmogumi veikia taip pat. Kiekvieno iš mūsų gyvenime yra pavyzdžių, kaip Viešpats elgiasi su mūsų širdimi, kūnu, emocijomis. Jei prieš kelerius metus jis jus išgydė 1 būdu, iš to, ką mačiau, jis greičiausiai darys tą patį ir šį kartą  Jei tai buvo operacija, bet visiškas pasveikimas, tai kartosis. Tik atkreipkite dėmesį - išsiaiškinkite, kaip Jis elgiasi su jumis, ieškokite pavyzdžių per ankstesnius metus ir eikite tuo keliu, nes Jis dažnai bus sutinkamas būtent tenai.

 Nubrėžti ribą tarp senėjimo ir tikėjimo išgydymu

Kaip anksčiau minėjau, mūsų kūnai yra iš žemės,...Mokslininkai mums sako, kad maždaug po 35 metų kūnas pradeda nykti, ir visi vyresni nei šio amžiaus žmonės gali tai patvirtinti. Taigi, kur gi scenoje pasirodo išgydymas, jei dalis to, kas vyksta, yra natūralus kūno sistemos nuosmukis?

 Aš jau anksčiau dalijausi, kaip per pastaruosius metus labai pavargau man imdavo svaigti galva. Ne galvos svaigimas ,bet sukimasis,  kuris yra labai skirtingas. Galvos sukimosi metu sukasi kambarys, esant galvos sukimuisi nežinote, kuris kelias yra aukštyn ar žemyn, kairėn ar dešinėn. Tai įvyko per ES konferenciją Nyderlanduose prieš kelerius metus. Jaučiau, kad tai prasideda ketvirtadienį dieną prieš konferencijos pradžią.

 Susitikimus pradėjome tą penktadienį, o vakaro tarnavime aš jau su tuo kovojau. Staiga mano akys atsivėrė Jo karalystei ir aš pamačiau Viešpatį. Kiti arba matė, arba jautė Jį. Jis priėjo prie manęs ir pasakė apie  asmeninius dalykus, gyvenimo kryptį ir nuėjo pas kitus.

 Iki šeštadienio ryto aš sunkiai atsistojau, bet sugebėjau tai padaryti per pusryčius ir rytinę sesiją. Tą popietę turėjau surengti klausimų ir atsakymų sesiją, bet vos galėjau išlipti iš lovos, todėl paprašiau Barbaros ir Briano, kad jie dalyvautų šioje sesijoje. Būdamas lovoje paklausiau Tėvo, kas vyksta, sakydamas Jam: „Viešpats buvo čia praėjusią naktį ir galėjai ateiti pasikalbėti su manimi, galėjai mane išgydyti, kodėl ne?“

 Tėvas atsakė: „Tu tai padarei sau pats. Kurį laiką su tavimi tvarkiausi dėl laisvos dienos pasiėmimo kiekvieną savaitę, bet tu mane ignoravai. Barbara taip pat tau liepė kiekvieną savaitę pasiimti laisvą dieną, o tu  net nepaklausei savo žmonos. Tavo kūnas eina žemės keliu; reikia išmokti prisitaikyti. Tu pats sau  tai padarei.

 Kaip jau sakiau, ši serija buvo apie galimas kliūtis išgydymui, tai skirta sukelti mintis ir savistabą. Man turėjo būti apie 40 metų, kol supratau, kad yra dalykų, kurių tiesiog nepažinsiu šioje dangaus pusėje. Poilsis tame, kartu su poilsiu Jo ištikimybėje man suteikė kur kas daugiau ramybės nei tai, ką turėjau anksčiau eidamas su Juo.

 Tokios eilutės, kaip Įstatymo 29:29, suteikia man dabar ramybę , užuot siekus teisės peržengti ribas: „Slapti dalykai priklauso Viešpačiui, mūsų Dievui, bet atskleisti dalykai priklauso mums ir mūsų vaikams ...“ (Tai yra puiki eilutė melstis dėl  vaikų, kad Jis jiems atskleistų tai, ką jie turėtų žinoti). Bet aš patenkintas, kad yra slaptų dalykų, kurių nežinosiu, kol nebūsiu kitoje pusėje.

 Apaštalų darbų 1: 7: „Ne jūsų reikalas  žinoti laikus ir sezonus, kuriuos Tėvas nustatė savo  valdžia“.

 Tame yra ramybė - ramybė tai pailsėti nuo savo darbų, pailsėti Jame. Kitą savaitę-  kai kurie dalykai, kuriais Viešpats dalinosi apie išgydymą, ir apie tai, kaip Jis elgiasi su mumis jo metu. Iki tol laiminu,

 John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.