Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. birželio 17 d., trečiadienis

CWOWI 2020 gegužės mėn. Naujienlaiškis


Sveiki,

Pirmiausiai šiek tiek asmeninių naujienų – kelis kartus telefonu ir per Zoom‘ą kalbėjomės su Krisu, kuris vis dar uždarytas namų grupėje, bet atrodo, kad tvarkosi neblogai. Aš kalbėjau su Valstijos senatoriumi bei kitais pareigūnais, kad būtų pakeisti „vieno dydžio tinkantys visiems“ nuostatai, skirti slaugos namams ir namų grupėms. Krisas vis klausia mūsų ir darbuotojų, kada gi aš atvažiuosiu jo pasiimti. Protiškai jam maždaug ketveri, nors tikrasis amžius – 40, tad įsivaizduokite keturmetį, kuris laikomas atskirtas nuo mamos ir tėčio ilgiau nei du mėnesius, ir taps aišku.

Vis dėlto Tėvas kreipė mūsų žingsnius ir mes galėjome atlikti darbus virtuvėje bei skalbyklos kambaryje, kol Kriso nėra su mumis, juk namuose buvo tokia betvarkė. Darbininkai ateidavo ir išeidavo, visur buvo pilna dulkių, triukšmas ir panašūs dalykai, tai gi žvelgiant iš šio taško, gerai, kad jo nebuvo su mumis. Taip pat mes įgavome pasitikėjimą, kad jis gali pakelti ir ilgesnį išsiskyrimą. Pamokos mums ir jam.

Pirmadienį atėjo santechnikai ir prijungė vandenį virtuvėje, tai gi Barbara yra laiminga. Ji pradėjo dėlioti daiktus, kurie buvo sukrauti Kriso kambaryje ir mūsų svetainėje, į stalčius ir spinteles, valiooo! Pradedame jaustis normaliau. Aš turiu sukonstruoti rampą Kriso vežimėliui įvažiuoti į kambarį ir tai bus paskutinė šios dėlionės detalė. Koks procesas! Dėkojame  visiems, prisidėjusiems malda, finansinėmis dovanomis ir gerais linkėjimais – tai buvo dviguba nelaimė: tornadas, po to užliejimas vandeniu. O ant viršaus dar ir Covid 19, cha. Keliems mėnesiams mūsų lėkštėje buvo daugiau nei reikia – malonu, kad grįžtame į normos ribas.

Spalio mėn. konferencija
Spalio 8-11 Tulsoje bus mūsų Nacionalinė konferencija, kuri vyksta kas antrais metais, tai gi šiais metais! Ji numatyta Stony Creek viešbutyje ir konferencijų centre Broken Arrow viso regiono patogumui. Susisiekite su mumis, nes tai bus laikas, kuomet panirsime šlovinime, vyks mokymai, dalinsimės draugyste, sutiksime daug naujų draugų. Šis dvasinis susilietimas su kitais, esančiais tame pačiame dvasiniame puslapyje, yra vienas iš tų nejuntamų ypatingų dalykų, kurie vyksta.

Pranašiška
Man nepatinka dalintis dalykais, kuriuos Viešpats perteikia aplankymo metu, jeigu Jis pasakė: „Turi dėl melstis...“ Tačiau kartais pasaulis apvirsta aukštyn kojomis ir tada turiu pasitikėti žmonėmis, kad jie melsis taip, kaip turėtų. Tokiu būdu aš pasidalinsiu keliais dalykais, bet gana miglotai. Vienas iš tų dalykų yra JAV demokratų partija po rugpjūčio-lapkričio rinkimų, o kitas – patys rinkimai – viskas sklandu. Vieną dieną važiavau namo pro kiemą, kur ant tvoros kabojo Amerikos vėliava. Mano mintys pakrypo patriotizmo linkme, kai staiga įsikišo Tėvas: „Ateis dienos, kai patriotizmas bus naudojamas apibūdinti tiems, kurie paklūsta savo įgaliojimus peržengiančiai vyriausybės kontrolei – ir naudojamas prieš krikščionis ir konservatorius, kurie su tuo nesutiks. Jie bus apkaltinti, kad nėra patriotiški ir ateinančiomis dienomis vis labiau kaltinami už tai, kas vyks blogo tautoje.“

Jis man kalbėjo apie baimę. Taip pat kalbėjo, kad dvasia, veikianti žmones yra paplitusi visame pasaulyje, tai baimės dvasia, o ateinančiomis dienomis seks ir tautų pyktis. Dar yra ir daugiau, tačiau apie tai vėliau.

Kaip sakiau prieš tai, Jis dalinosi su manimi Izaijo 8: 12-14:
„Nevadinkite sąmokslu to, ką šita tauta vadina sąmokslu. Nebijokite to, ko ji bijo, ir neišsigąskite.
Kareivijų Viešpatį laikykite šventu, Jo bijokite ir prieš Jį drebėkite. Jis bus pašventinimas...“
Tai, ko jie bijo aš nebijau. Amen! Jis buvo ištikimas, kad išsaugotų mūsų gyvybę iki šiol, Jis ir toliau bus ištikimas!

Toliau Brainas pasidalins stipriu žodžiu.
Nuo Braino: Sveiki! Tiems, kurie manęs nepažįsta, esu Džono jauniausias sūnus Brainas. Aš prisijungiau prie CWOWI kažkokia prasme nuo pat pradžių, 2002. Amy, mano nuostabi žmona, tarnauja CWOWI nuo 2010. 2018 Viešpats nukreipė mane palikti karjerą teisėsaugoje ir prisidėti prie CWOWI komandos. Per pastaruosius du metus aš uoliai darbavausi antrame plane, palaikydamas savo tėtį ir Tinklą.

Praeitą savaitę, kuomet Tulsoje buvo pavasaris, pirmą kartą šiais metai gavome tornado įspėjamąjį ženklą (praeitą pavasarį mūsų regione jų buvo 5). Šio tornado įspėjimo metu ėmė kilti vėjas, žemai kabantys grūmojantys debesys greitai judėjo dangumi, ir lauke ėmė klykti įspėjimo sirenos. Man teko dalyvauti daugybėje tornado operacijų savo tarnybos metu Oklohomoje, nors esu kelias artimiausias ir praleidęs. Kas liečia mane, tas bauginantis chaosas buvo beveik malonus. Man atrodė, kad kaukiančios perspėjimo sirenos nori atkreipti dėmesį į  gamtos ir Kūrėjo didybę.

Mano trys dukterys: Elija (13), Hailey (11) ir Hannah (4) nebuvo tokios ramios. Audrai intensyvėjant, jos dalinosi savo baime viena su kita. Kaip prieštara baimei aš buvau tas balsas tamsoje ramiai joms sakantis apsiauti batus, pasiimti žibintuvėlius, pasiimti antklodes ir eiti į sandėliuką po laiptais. Kai tik jos imdavo pasiduoti baimės kontrolei, aš pertraukdavau jų paskutiniojo teismo nuojautos mintis, jas paguosdamas ir nuramindamas.

 Audra praėjo, o mergaitės išmoko, dar kartą, pasitikėti savo tėčio balsu. Panašiai, kaip mano trys mergaitės tornado įspėjimų metu, mes pasaulyje taip pat girdime daug balsų, kurie dalinasi savo baimėmis. Įsibaiminę visuomenės informavimo priemonių, kaimynų, draugų, šeimos, ar kažkurio vadovo balsai gali pakelti baimės lygį tiek, kad mums padarytų įtaką. Kaip aš, kad audros metu buvau nusiraminimo ir ramybės balsas savo mergaitėms, krikščionių kūnui tuo balsu yra Jėzus. Turime atpažinti baimės balsus mūsų gyvenime ir susitelkti į raminantį Jėzaus balsą. Savo tinklalapyje matome, kad visame pasaulyje, Dievas juda tarp tų, kurie šiuo audros metu įsiklauso į Jo balsą.

 „Pabudęs Jis sudraudė vėją ir įsakė ežerui: „Nutilk, nusiramink!” Tuojau pat vėjas nutilo, ir pasidarė visiškai ramu.
Jis tarė jiems: „Kodėl jūs tokie bailūs? Ar vis dar neturite tikėjimo?” Juos apėmė didelė baimė, ir jie kalbėjo vienas kitam: „Kas gi Jis toks? Net vėjas ir ežeras Jo klauso!” – Morkaus 4: 39-41
Brainas

Brainas ir Amy yra tikras palaiminimas mums ir mūsų tarnavimui  Viešpatyje.
Dėkojame už jūsų nenutrūkstamą dosnumą, meilę ir palaikymą – meldžiamės už jus ir jūsiškius, diena po dienos stebėdami Jo ištikimybę.

John  & Barbara

www.churchwithoutwallsinternational.org ir rašykite man cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.