Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. sausio 6 d., sekmadienis

Dievo planai A, B, ir C mums; Pirmagimis 1(2)

God's Plans A, B, and C for Us; The Firstborn #1 of  2      2019 sausio 4d.

Sveiki,
Ar jūs žinote, kad  Dievo originalus planas NEBUVO padaryti levitus kunigais? Levitai- kunigai netgi nebuvo jo „Planas B“, o „Planas C“.

Tai, kaip Jis pakeitė originalų „Planą A“ „Planu B“ ir po to „Planu C“ leidžia suprasti „Planus C“ ir „ Planus B“ mūsų gyvenime. Dauguma buvo mokomi, kad jie prasilenkė su Dievu, nes gyvena pagal planą C, bet kaip aš parodysiu Izraelio atveju, planas C greitai gali tapti planu A!

O kas, jei Jis geras ir matė taip toli į priekį, kad galės patvirtinti mums Savo planą A vietoje plano B, o po to padaryti planą B arba C Savo nauju planu A? Skamba sudėtingai, bet taip nėra. Pradėkime nuo „plano A“ Izraeliui.

Originalus planas A
Iš4:22-23 Mozė stovėjo prieš Kristų* prie degančio krūmo, ir Jis  pasakė apie save AŠ ESU. Jis pasakė Mozei eiti pas faraoną ir sakyti, kad jis leistų Izraeliui išeiti, nes „Izraelis yra mano sūnus, mano pirmagimis, ir jei tu neleisi Izraeliui išeiti, aš nužudysiu tavo sūnų, tavo pirmagimį.“

(*Jn8:58 Jėzus sakė, kad Jis AŠ ESU. Jei norite sužinoti daugiau susiraskite mano serijas „AŠ ESU“, „Kas yra Jėzus ir iš kur Jis atėjo“.

Visa Izraelio tauta yra Jo pirmagimis. Tai reiškia, kad kiekvienas vyras, moteris, vaikas turi būti pašvęstas Viešpačiui nuo gimimo. Aš galvoju, kaip nuostabu jiems buvo tai išgirsti!

Tomis dienomis pirmagimis gaudavo dvigubą palikimą*, kai kiti vaikai gaudavo mažiau arba visai nieko. Pirmagimis buvo auklėjamas paveldėti šeimos verslą ir turėjo teisę naudoti šeimos vardą, kuris atstovavo tėvą versle. ( Jūs galite matyti tiesioginę paralelę su mūsų auklėjimu, naudojant šeimos vardą, ir t.t.) Įs21:17

Kiekvienas vyras, moteris, vaikas buvo pirmagimis Dangiško Tėvo akyse, su visomis pirmagimio teisėmis ir privilegijomis pas Jį- net jeigu natūraliai jie nebuvo pirmagimiai ir nebuvo vyrai savo šeimoje.

Netgi jei 8 -tas vaikas šeimoje buvo mergaitė 10 vaikų šeimoje, reiškė, kad ji negaus paveldėjimo savo šeimoje, Dievo šeimoje ji buvo pirmagimė ir todėl galėjo paveldėti Dievo palaiminimus.  Tai reiškia, kad kiekviena maža mergaitė užaugdavo turėdama toje kultūroje apribotas teises ir išsilavinimą, o Dievui ji buvo pirmagimė kaip ir sūnus. Dvasine prasme ji užaugdavo turėdama Dievo pirmagimio sūnaus teises ir privilegijas. Jis pakėlė visus iki sūnaus pirmagimystės.

Buvimas Dievo pirmagimiu Izraeliui reiškė, kad tauta turi teises ir privilegijas, kurių neturi jokia kita tauta. Jie turėjo skleisti žinias apie Dievą ir Jo kelius žemės tautoms; jie tapo išrinkti žmonės, Jo pirmagimis sūnus.


Bet ne tik Izraelis
Nors visa Izraelio tauta yra Dievo pirmagimis, Jis žengė dar vieną žingsnį toliau.

Iš13:2-15 po pirmosios Pashos, kurios metu nekalto avinėlio kraujas apgynė Izraelį ir jų pirmagimius vaikus, kai egiptiečių pirmagimiai mirė, Dievas paskelbė tolimesnius nurodymus.

Jis pasakė, kad dėl avinėlio kraujo, kurį Jis išliejo už kiekvieną žmogų, padengdamas juos Egipto dievų teismo metu*, Jis dabar įsigijo savo pirmagimį  vyriškos lyties vaiką. Jis nusipirko pirmagimį už kainą**, taigi jie legaliai priklauso Jam. *Skaičių33:4, **Iš13:2-15, 1Kor6:20

Štai kodėl, kaip matome Sk18:15, pasakyta kad pirmagimis turi būti arba išpirktas iš Viešpaties su tam tikra auka, arba tas vaikas turi būti pašvęstas tarnauti Jam šventykloje.

Štai kodėl taip elgėsi Hana Sam1:11, kai ji prisiekė  Viešpačiui, jei Jis duos jai sūnų, jis bus Jo, ir ji neišsipirks jo, jai užtenka, kad ji turės sūnų. Štai todėl Samuelis užaugo šventykloje su aukščiausiu kunigu Eli. Hana išlaikė savo pažadą ir neišsipirko Samuelio.

Marija ir Juozapas  išsipirko kūdikį Jėzų Lk2:22-24, nes jis būtų kaip Samuelis tapęs kunigu. Bet Marija ir Juozapas nutarė jį išsipirkti iš Tėvo ir užauginti kaip dailidės sūnų.

Štai kodėl Viešpats pasakė Izraeliui Iš19:6, kai jie atėjo prie švento kalno, kad jie visi bus „kunigų karalystė, šventa tauta.“ Kunigų karalystė. Ne karaliai ir kunigai, bet kunigų karalystė.

Kadangi Izraelis buvo Dievo pirmagimis sūnus, Jis galėjo  pasirinkti. Pirmagimis arba turėjo būti išpirktas iš Viešpaties arba pašvęstas tarnauti Dievui. Visas Izraelis buvo Jo, ir Jis nutarė neskirti jiems „pasaulietinio“ darbo, bet nutarė, kad visa pirmagimių tauta bus kunigai-kunigų karalystė skirta tik Jam vienam.

Taigi Dievo planas A buvo visai tautai, kad Jo pirmagimiai tarnautų Jam...čia pratęsime kitą savaitę. Iki tada, laiminu.
John Fenn

www.churchwithoutwallsinternational.org ir rašykite man el.laiškus: me cwowi@aol.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.