Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. sausio 13 d., sekmadienis

2018 Lapkričio mėn. CWOWI Naujienlaiškis

Sveiki,

 Be jokios abejonės nuo tada, kai rašiau jums paskutinį  naujienlaiškį, man asmeniškai šis mėnuo buvo labai užimtas  ... CWOWI, ir pranašiškai.



Asmeniniame lygmenyje 
Paskutinės trys mūsų gyvenimo savaitės buvo kupinos rūpesčių, susijusių su Kriso trauma. Slaugas įstūmė jo vežimėlį į autobusą, neužsegęs saugos diržo. Autobusui sustojus, Krisas išskrido. Tai atsitiko prieš mėnesį laiko, šeštadienį. Ir netgi tokiu atveju, atsitikus šiam nelaimingam įvykiui, jie turėjo nedelsdami mums paskambinti, tačiau nepaskambino. Mes nieko nežinojome iki kito ketvirtadienio, kai jie paskambino, kad pasakytų, jog jis pabuvojo ligoninėje, kadangi jo dešinė koja buvo ištinusi tris kart labiau, nei kita, o mėlynė ėjo nuo klubo iki kulkšnies – tik tuomet mes apie tai sužinojome.


  
Prie šios istorijos galima pridėti dar ir tai, kad jis neturėjo dalyvauti Helovyno vakarėlyje, kur jie jį nusivežė – slaugas man pačiam sakė, kad jis ten neis, tačiau pasielgė priešingai. Mes aiškiai pasakėme, kad jis nedalyvaus. Slaugas žinojo, kad sagtis sugedusi, - melas, priedanga – siaubingi užkulisiniai veiksmai.
  


Be to ant jo kairės kojos buvo mėlynių, jis skundėsi nugaros skausmais, turėjo mėlynę ant peties, ir taip toliau. Du kartus buvo peršviestas, atlikti tyrimai, dešinės kojos tyrimas ultragarsu, o vėliau kompiuterinės  tomografijos dėka mes sužinojome, kad jam buvo lūžęs 4-as juosmens slankstelis. Jis turėtų pats sugyti. Aš dalyvavau daugumoje jam atliekamų tyrimų, tad jis džiaugėsi, kad su juo yra tėtis – buvo labai pakilios nuotaikos.
  


Jo koja vis dar šiek tiek patinusi ir mes galvojame, ar tik nebus pažeistos sausgyslės ar raumenys, kadangi jį sužeidęs ant autobuso grindų buvęs metalinis įtvirtinimas atsidūrė kaip tik virš jo dešinio kelio girnelės. Mes esame užsirašę pas gydytoją šiandien, ir dar po kelių savaičių – likite su mumis, dėkoju už maldas dėl Kriso išgijimo.

  

Tame tarpe buvo kelionės į Montaną ir Dalasą, daugybė kitų tarnavimo reikalų – mes su Barbara  abu  esame pavargę ir džiaugsimės jūsų maldomis. Padėkos dienos savaitę Krisas bus namuose, o kadangi jis sėdi vežimėlyje ir protiškai yra maždaug 4 metų amžiaus, tai reiškia, kad jis reikalauja daug  laiko ir dėmesio. Tikrai,- tai didelis darbas. Dar kartą dėkoju už jūsų maldas. Sekmadienį po Padėkos dienos savaitgalio mes pailsėsime!




CWOWI tinklas 
Yra daugybė žmonių, kurie ieško namų surinkimų savo regione, jie mus tiesiog užgriūna nuolatinėmis užklausomis. Kitais metais mes ruošime  vaizdo konferencijas, vebinarus (internetinius seminarus) ir panašiai, kad išliktumėm ryšyje su tais, kurie norėtų užsiprenumeruoti ir prie mūsų prisijungti. Sausio mėnesį kai kas jau bus paruošta. Dievas stipriai veikia Artimuosiuose Rytuose, tačiau čia aš negaliu apie tai dalintis.



Pranašiškai 
Galite prisiminti, kaip praeitais metais dalinausi apie JAV prezidento rinkimus, kaip jaučiau ramybę dėl pirmų 2 metų, tačiau po to – Dvasioje „mirtina“ tyla – jokios gyvybės, jokio džiaugsmo. Tuščia.



 Kadangi naujajame kongrese daugumą sudaro demokratai, tai galėtų paaiškinti tą „mirtinos“ tylos jausmą Dvasioje, tad panašu, kad Rūmai vilkins viską, ką Prezidentas benorėtų padaryti, ir pasinaudos laiku, kaip ginklu, puolime prieš jį. Taip sakant, Prezidento dovana yra derybos, todėl yra galimybė surasti bent jau kompromisą. Prisimenu, ką Tėvas man pasakė 2004, kai Prezidento rinkimuose vyko Bušo/Kerio kova. Tada Dvasioje jaučiau kitokius jausmus, ir tai pastebėjau. Paklausiau Tėvo, kas tai, ir Jis man pasakė: „Tai socializmo dvasia. Ji gali būti atidėta, tačiau nebus sustabdyta.“

Aplinkui mus vykstant moraliniam žlugimui, kairiesiems tampant vis karingesniems, JAV atrodo balansuoja ant ribos – reikia melstis!

  

Vokietija
 Jūs galite taip pat prisiminti, kad prieš kelis mėnesius dalinausi apie tai,  kaip Viešpaties aplankyme  pavasarį Jis sakė stebėti, kada Merkel paliks postą, kadangi tai Europoje sukels pokyčių laviną – ir melstis. Praeitą mėnesį buvo pranešta, kad ji nesieks būti perrinkta 2021, taip pat nesieks būti perrinkta, kaip partijos lyderė gruodžio mėnesį. Melskitės už Vokietiją ir Europą!



Susitelkite į santykius, atskirkite mokinius 
Paulius niekada „nesteigė“ namų bažnyčių – jis vystė santykius, sutelktus į Jėzaus Viešpatystę ir tikinčiųjų troškimą mokytis ir augti, bei taikyti iš Viešpaties gautus dalykus savo gyvenime.



Filipuose Paulius su grupe nuėjo į tokią vietą, kur meldėsi moterys žydės, prie upės už miesto. Iš šių moterų tik viena, Lidija, tapo tikinčiąja Apd 16:14. Kai tik ji įtikėjo Viešpačiu, dėmesys buvo sutelktas į ją, o ji sutelkė savo dėmesį į juos ir Viešpatį. Prisiminkite, kad moterys, kurias ji paliko prie upės, tikėjo Izraelio Dievą – tačiau jos nepatikėjo Viešpačiu Jėzumi.
  


Tas pat tinka ir vėliau: Paulius nuvyko į Tesaloniką ir Apd 17:4 sakoma, kad kai kurie įtikėjo, ir prisidėjo prie Pauliaus ir Silo. Vėliau, tame pačiame skyriuje jis vyksta į Atėnus, ir skyriaus pabaigoje sakoma, kad kai kurie įtikėjo ir prisidėjo prie Pauliaus. Apd prasideda pasakojimu apie Paulių Korinte, kur 7-8 eilutėse jis atskiria naujus tikinčiuosius ir jie susitinka netoliese esančiuose namuose.
  


Ir šiandien mes tai turime-  yra tikintieji ir yra mokiniai. Mokinys yra tas, kuris mokosi, kuris pritaiko tai, ką išmoko gyvenime. Tikintysis protu sutinka, tačiau nėra taip suinteresuotas tai įgyvendinti  ir gyventi Viešpačiui.



Mes užaugome surinkimo (bažnyčios) kultūroje, kurioje tikima, kad mokiniais tampama pateptuose susirinkimuose, tačiau Biblija moko, kad mokinystės procesas vyksta per dvasinius tėvus ir motinas. Kalba eina apie santykius, svarbu ar tikintysis nori susitikti ir pažinti  kitus  esančius tame pačiame „dvasiniame puslapyje“, ir dėl to sutelkti savo gyvenimą į Viešpatį ir gyventi dėl Jo.



Šie žmonės ieško kitų, kurie gali jiems parodyti, kaip pritaikyti jų vaikščiojimą su Dievu prie jų gyvenimo. Vakaruose žodį „mokyti“ mes suprantame akademiškai, mokyti protinių konsepcijų ir principų. Tačiau hebrajiškai žodis mokyti yra „lamad“ ir tai atitinka graikų kalbos žodį, verčiamą “mokinys“, Naujajame Testamente – „manthano“. Abu žodžiai reiškia  mokyti, tai parodant ir darant pačiam. Tai apima ir protinę konsepciją, bet taip ir tiesioginį to principo taikymą gyvenime. Mokinys yra Žodžio vykdytojas.

  

 Jeigu skaitytumėm Pauliaus laiškus, rašytus korintiečiams, tesalonikiečiams, efeziečiams, filipiečiams, pamatytumėm, jog šie žmonės  toli gražu nebuvo tobuli – jie darė didelių nuodėmių. Tačiau jie judėjo pirmyn, žingsnis po žingsnio, stengdamiesi mokytis ir augti Kristuje.
 Mes neprivalome būti tobulais; tačiau privalome augti.



Mes esame labai dėkingi tiems, kurie meldžiasi už mus, ir kurie aukoja CWOWI. Mes esame normalūs žmonės, ir kokius mus matote, tokie  mes ir esame, cha. Mes meldžiame Tėvą visko geriausio jums, ir kad Jis stiprintų jus Savo Dvasia vidiniame žmoguje,  kad jūs pažintumėt meilę, kuri pranoksta vien tik protinį pažinimą– kad pažintumėt Jo meilę savo širdyje!



Mes branginame jūsų maldas. CWOWI greitai auga ir ateinančiais mėnesiais mes pasidalinsime keliais jaudinančiais  dalykais – mes labai dėkingi, kad jūs rūpinatės mumis!

     Laiminame su meile,

         John & Barb

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.