Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Jėzaus pradėjimo (įsčiose) stebuklas 2d.


John Fenn " Weekly Thoughts" Miracle of Jesus conception 2d. 2018 gruodžio28d.

Sveiki,

Praeitą savaitę mes nustatėme, kad Jėzus legaliai atėjo į žemę, gimdamas žmogumi, bet kaip tai buvo įvykdyta?

Mes skaitome  3 nuostabias pastraipas , kurios detaliai apibūdina, ką reiškė Sūnui būti atiduotam Tėvo, kad būtų pradėtas kaip žmogus.

1Fil2:5-11, šiandien mus domina 6-7 eilutės:

„...Jėzus Kristus kuris esybe būdamas Dievas, nesilaikė pasiglemžęs savo lygybės su Dievu...bet ištuštino save, priėmė tarno būklę, buvo padarytas žmogumi; ..jis nužemino save, tapdamas paklusniu iki mirties...“


Aš galėčiau studijuoti šitą pastraipą graikiškai visą dieną, bet „ištuštino save“ yra tikslu. Kristus danguje, kad taptų  Jėzumi pradėtu Marijos įsčiose, ištuštino Save nuo visų teisių, privilegijų, ir pretenzijų būti Kristumi. Jis turėjo ateiti į žemę, kaip vienas mūsų ir gyventi kaip vienas iš mūsų. Jis turėjo mirti kaip žmogus už žmonių nuodėmes, taigi Jis turėjo 100% būti žmogumi.


Atkreipk dėmesį į terminologiją:“ ...priėmė tarno(žmogaus) išvaizdą, buvo padarytas žmogumi“, ir tada iš Jo perspektyvos: „ buvo padarytas kaip žmogus“, arba kitas vertimas „rado save padarytą kaip žmogų.“
Man tai nuostabu, skatina nusižeminti, stulbina aukščiausiu laipsniu. Ką tai galėtų reikšti nusižeminti nuo pačio galingiausio iki „normalaus“ žmogaus!

Taip pat prisiminkite, kad šis pasikeitimas yra amžiams. Kai tik Jis paliko dangų, kaip Kristus Sūnus mums duotas, kad prisiimtų sau žmogaus kūną, nebuvo kelio atgal. Dvasioje Jis jau nebebuvo be apribojimų, dabar Jis buvo vienu metu vienoje vietoje, kaip žmogus.

Tas, kuris sukūrė žmogaus kūną, dabar turėjo gyventi jame. Tas, kuris anksčiau galėjo būti bet kur, galėjo atsirasti bet kur minties greitumu, turėjo išmokti naudoti kojas, kad galėtų vaikščioti. Tas, kuris sukūrė  šlapimo pūslę ir žarnyną turėjo išmokti naudotis tualetu.  Pagalvok, kokius pasikeitimus Jis patyrė. Pirmą kartą  Jis asmeniškai patyrė, ką reiškia miegas. Ką reiškia sušilti, ar sušalti. Tas, kuris sukūrė medį, turėjo išmokti staliaus amato, ir panaudoti tą medį pagaminti daiktus.

Ir Jis vis dar  žmogus ir šiandien. Vis dar žmogaus kūne.


2pastraipa
Heb10:4-7 mes skaitome, Jėzus pasakė, kad Jis paliko dangų, kad būtų pradėtas Marijoje:

(Tėvas)  Tu nepanorėjai aukų ir atnašų metai iš metų;
Tu paruošei man kūną aukai.


Tai ne smilkalai ir ne dūmai nuo altoriaus

Tai tau patiko.

Taigi aš pasakiau: “ štai aš ateinu vykdyti tavo valios, o Dieve,

Būdu, kuris aprašytas tavo Knygoje.“


Jėzus žiūrėjo į savo žemišką kūną vienu požiūriu: kaip būdą, kuriuo bus paaukota paskutinė auka.


Mūsų klausimas toks: kaip Tėvas „paruošė“ kūną sau? Čia pasirodo Marija:


3 pastraipa: Marija ir Gabrielius
„Tada Marija pasakė angelui, kaip tai nutiks, nes aš nepažįstu vyro?


Angelas atsakė: Šventoji Dvasia ateis ant tavęs, ir Aukščiausiojo jėga pridengs tave: todėl, tas šventas dalykas, kas gims iš tavęs, bus vadinamas Dievo Sūnumi.“


 3 elementai : Šventoji Dvasia ateis ant jos. Aukščiausiojo jėga. Uždengs ją. Štai taip įvyko pradėjimas. Štai taip Kristus priėmė kūną, kuris buvo paruoštas, naudodamas Marijos kiaušinėlį, taigi Jis legaliai buvo žmogus.


Raktas vidurinėje frazėje,“ aukščiausiojo jėga“ uždengs tave. Heb1:1-3, mano mėgstamiausia pastraipa, aš galvoju, ji sako, kad Dievas kalbėjo tėvams praeityje daug kartų įvairiais būdais, bet šiomis paskutinėmis dienomis Jis prabilo mums per Savo Sūnų, kurį Jis paskyrė virš visų dalykų, per Kurį Jis sukūrė pasaulius. Tada  tęsiama apie Sūnų: 


  Jis, Dievo(Tėvo) šlovės spindesys ir Jo esybės tikslus( kaip ženklas ant monetos, turintis atvaizdą, to kuris jį užspaudė) atvaizdas, viską laikantis  (Tėvo) jėgos žodžiu,


Ne Žodžio jėga, bet Jo jėgos žodžiu

Gabrielius pasakė: „Aukščiausiojo jėga nužengs ant tavęs“. Atkreipkite dėmesį, kad Jėzus Kristus laiko visus dalykus Tėvo jėgos žodžiu. Didelis skirtumas. Didelis skirtumas. 


Jėzus laiko dalykus kaip Tėvo jėgos žodis-Tėvas turi jėgą, Jėzus jėgos išraiška. Kai mama pasako vaikui išvalyti kambarį, jėga lieka pas tėvus. Vaikas vykdo tėvų jėgos žodį. Jie bosai. Jėzus laiko visus dalykus Tėvo Žodžio jėga.


Taigi, kai mes matome Gabrielių sakantį paauglei Marijai, kad Šventoji Dvasia nužengs ant tavęs, ir aukščiausiojo jėga- Dievo Tėvo jėga - uždengs tave, tai užmezgimo momentas. Tai Tėvo jėga pasireiškia Jo sūnuje, įeina į kiaušinėlį ir apvaisina jį.  Tėvo jėgos žodis įėjo į įsčias, kad susijungtų su kiaušinėliu, ir Jėzus buvo užmegztas. Jis dabar 100% žmogus. 100% Dievas. Augantis jos įsčiose.


Žodis “uždengs” yra vartojamas kalbant apie debesį, taigi vaizdiniai aiškūs, ji buvo apgaubta Šventąja Dvasia, kai Kristus įėjo į jos įsčias, Aukščiausiojo jėgos Asmuo tampa žmogaus kūnu. Ir vėliau, tampa padarytu taip kaip žmogus, Jis pasirenka nusižeminti, netgi iki mirties, iki kryžiaus. Kaip nusikaltėlis.


Nuostabi malonė. Kitą savaitę-nauja tema, visus laiminu.

John Fenn

www.churchwithoutwallsinternational.org ir rašykite man el.laiškus: cwowi@aol.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.