Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Tarptautinio namų surinkimo CWOWI 2018m. rugsėjo mėn. el. naujienlaiškis


Tarptautinio namų surinkimo CWOWI 2018m. rugsėjo mėn. el. naujienlaiškis

Sveiki,
Ačiū už daugelį skambučių, žinučių, ir el.laiškų, kuriuose klausėte apie krešulio mano širdyje  ST tyrimo rezultatus. Paskutinio apsilankymo pas gydytoją metu kai kas paaiškėjo. Krešulys yra kairėje priekinio prieširdžio dalyje, ir yra lyg mažas maišelis kairiojo prieširdžio raumenų sienelėje.

Krešulys vis dar tenai. Mes aptarėme visas galimybes pradedant operacija, kuri itin rizikinga, todėl atmetėme ją iš karto, dabar tiesiog tęsiam toliau dar keletą mėnesių su tuo kas yra, ką aš ir darau. Aš labai vertinu jūsų nuolatines maldas, kad krešulys išsisklaidytų ir nesusidarytų naujas.


Pranašiškos įžvalgos JAV ir Europai
Praėjusį mėnesį aš pasidalinau kai kuriais dalykais, ką Tėvas pasakė prieš pora metų: „žlugimas įvyks valdant konservatoriams“. Jis dalinosi tuo dar prieš pasirodant  praeito mėnesio el.naujienlaiškiui, kad, „Kai tai ateis, bus lyg Medano upelio vandenys“ - jūs prisimenate, kaip aš apibūdinau Medano upelio vandenis, kuris yra Kolorado nacionaliniame parke „Sand Dunes“, kuriame upelio bangos plaukia žemyn pasroviui, o  ne į kraštus, bet tiesiai žemyn.


Tai dėl to, kad upelio vagos dugnas yra smėlis, todėl po vandeniu formuojasi smėlio siena tol, kol ji išlaiko vandens spaudimą, bet kai srovė tampa per stipri, smėlio siena griūva ir viso to susikaupusio vandens banga staiga išsilieja pasroviui. Aš rašiau, kaip aš suprantu tą žlugimą, kurį Jis minėjo, jog visada laikiau jį griežtai ekonominiu, iš tiesų visų pirma tai mūsų visuomenės, visados laikiusios konstituciją galutiniu autoritetu šalyje, žlugimas. (Eikite į mūsų tinklalapį, jei norite paskaityti praeito mėnesio el.naujienlaiškį).


Didis padalinimas
Nuo pat pradžių JAV buvę prieštaravimai tarp liberalų ir konservatorių buvo sprendžiami  mandagia forma, konfrontuojant idėjas, o ne individus. Daugelis politikų buvo vadinami „nuosaikiais“ ar tai būtų liberalai, ar konservatoriai, tai reiškė, kad jie galėjo daryti kompromisus su savo įsitikinimais dėl visuomenės gerovės. Kai to reikėjo, jie visuomenės interesus galėdavo pakelti aukščiau savo asmeninės ideologijos. Daugiau to nėra. Politikai dabar yra vienoje arba kitoje pusėje, o tarp jų - didėjanti praraja.

JAV daugelis atvirai kalba, kad nori socializmo ar komunizmo, ir tautoje auga pasidalinimas. Augančios ekonomikos metu, auga ir intensyvėja pyktis bei asmeninės atakos prieš konservatorius bei krikščionis.


Tai buvo tik vienos dienos laikraščių antraštėse JAV

Konservatorių kandidatas buvo subadytas, tačiau liko gyvas, nes sulūžo peilis. Policija teigė, jog prieš ataką užpuolikas keikė prezidentą, kampanijos ženklas jį sustabdė.

Twiter žinutė grasina masiniu šaudymu „Trampo“ viešbutyje.

Padegta Wyoming respublikos vyriausybės būstinė.

Nevados profesorius šovė sau į ranką protestuodamas prieš Trampą.

Po spaudoje pasirodžiusio konservatų žurnalistės straipsnio, ji buvo priversta slapstytis dėl grasinimų išžaginti ir nužudyti.

„Twitter“ generalinis direktorius pareiškė: „konservatoriai nesijaučia saugūs“ jo kompanijoje.

„Washinton post“ redakcija teigia, jog JAV nukentėjo nuo „Florence“ uragano, nes Trumpas „buvo kaltas“ dėl savo požiūrio į klimato pokyčius. (Taip, jie apkaltino Trampą dėl uragano).

Visur aplink mus nyksta pakantumas, tačiau ta tikroji „banga“ ateis, kai nematoma smėlio siena po dabartine srove sugrius, tada banga, kuri dabar sulaikoma, užlies visą šalį. JAV pokyčių banga paprastai vyksta rinkimų metu - taigi pamatysime. Tam tikru momentu visa tai ves į ekonominį žlugimą daugelyje sričių, tačiau pirmiausiai ateina moralinis žlugimas, matomas „atviru sezonu“ prieš konservatorius ir krikščionis.

Mūsų gyvenime
Kiekvieną savaitę gauname daugiau klausimų, nei turime atsakymų. Du dažniausiai pasitaikantys klausimai yra: „Ar jūs turite dukterinį namų surinkimą mano regione?“ ir „Ar galite man padėti pradedant namų bažnyčią?“

Poreikis bažnyčioms x srityje yra didesnis, nei mes turime ten savo namų surinkimų. Bet mes visada padedame žmonėms pradėti namų surinkimus - ir džiaugiamės,
kad tiek daug pradeda.

Kaip prasideda daugelis namų surinkimų
Daugelis pradeda tada, kai grupė tikinčiųjų nutaria susitikti reguliariai vieno iš jų namuose, dažniausiai bendram valgiui, ir to susirinkimo metu bendrauja, meldžiasi, gal būt studijuoja Bibliją, arba bent dalinasi tuo, ką Viešpats daro jų gyvenime.  Kažkuriuo metu, jei ne nuo pat pradžių, jie nutaria tai daryti reguliariai - ir taip jie tampa namų surinkimu.

Kartais mes matome šeimą, kuri pradeda tik su savo vaikais. Tai gali tęsti metus ar daugiau, ir tada dar kažkas nori prisijungti, ir namų surinkimas išauga.


Kaip prasidėjo bažnyčia Filipuose
Skaitydami Apd16, galime matyti verslininkę Lidiją, kuri pakvietė Paulių ir jo bendrakeleivius apsistoti jos namuose. Kalėjimo viršininkas ir jo šeima buvo pakviesti apsilankyti tuo metu, kai jie gydė Pauliaus ir Silo žaizdas ir mokėsi apie Viešpatį iš jų.

Ji buvo verslininkė ir turėjo didelį namą, o kalėjimo viršininkas buvo mažai apmokamas valstybės tarnautojas - jis bijojo dėl savo gyvybės dėl žemės drebėjimo, kuris išlaisvino Paulių ir Silą, kai jie garbino nakties metu. Aš aplankiau jos namą Filipuose, taip pat apžiūrėjau kalėjimo vietą - tarp jų yra didelis kontrastas. (Jos namai vėliau, tuo metu, kai įstatymu buvo nutarta įkurti auditorinius surinkimus (bažnyčias) 300 metais (po Kristaus mirties), tapo maža koplyčia ir tas namas kažkaip išsilaikė, nors liko nedaug - tik kai kurios sienos ir jos nuostabių grindų plytelių likučiai.)

Net su šia verslininke, tapusia pirmąja namų šeimininke, priėmusia namų surinkimą Filipuose, ir kalėjimo viršininku su savo šeima - koks skirtingų socialinių sluoksnių susimaišymas. Pauliaus laiškas Filipiečiams buvo pats šilčiausias, asmeniškiausias, labiausiai atskleidžiantis. Jame nekoreguojamos moralinės kliaudos ar doktrina, jis tik dalinosi tuo, kas buvo Jo širdyje.

Dėmesys sutelkiamas į santykius
Paviršutiniškai galite pagalvoti, kad verslininkė ir kalėjimo viršininko šeima būtų keistas derinys pradėti namų surinkimui. Tačiau raktas yra ne sutelkti dėmesį į tai, kaip pradėti namų surinkimą, bet kaip statyti santykius.
Susirinkimai namuose kyla iš santykių, ne kitaip.

Prisiminkite tai: dauguma mūsų buvo išauklėti bažnyčios kultūroje, kur mokiniais tampama lankantis pateptuose susirinkimuose. Tačiau Biblija sako, kad mokiniais tampama per dvasinius tėvus ir mamas. Būkite jais ir turėsite santykius bei namų surinkimus, kurių trokštate.


Iššūkiai
Pora pastarųjų mėnesių buvo didelis iššūkis man ir Barbarai. Sveikatos problemos, mūsų neįgalaus sūnaus prižiūrėtojų komandos pasikeitimas, tai slėgė mus 24/7, taip pat greitas tarnavimo augimas, metė mums iššūkį šį rugpjūtį ir rugsėjį.


Neseniai paminėjome mūsų 40 metų santuokos jubiliejų, ir apmąstėme viską, ką nuveikėme, ką dabar darytume kitaip, ką praradome, bei visus sprendimus, padarytus dėl Viešpaties. Mes pradėjome susitikinėti, kai Barbara buvo 15, o man buvo 16, taigi iš tiesų, mes bendraujame kaip pora jau 44 metus. Mes padarėme tiek daug klaidų, bet galime pasakyti vieną dalyką, kad buvome greiti atgailauti, mokytis, ir daryti teisingus sprendimus. Mes tiesiogine prasme praradome milijonus dolerių versle ir/arba tarnavime, dėl to, kad darytume tai, ką Jėzus nori. Kaip pasakė Barbara, mes vertiname dangų daugiau nei žemę. Mes visada norėjome, kad mūsų vertybės būtų tokios, kaip Jėzaus.
Štai kodėl mes TAIP labai vertiname tuos, kurie duoda. Mes esame mažas tarnavimas, kuris pasiekia daug žmonių daugelyje tautų. Todėl kiekviena auka, nepaisant kokia ji maža, mums labai padeda. Jūsų davimas ir maldos tiesiogiai veikia mūsų tarnavimą. Sunku žodžiais išreikšti, kaip mes dėkingi Viešpačiui ir Tėvui  už jus - mes visada už jus dėkojame.
 Laiminame,
Džonas ir Barbara
 














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.