Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

CWOWI Naujienlaiškis. Gruodis 2015. Teisėjas

John Fenn, 2015 m. gruodžio mėn. 15 d.,

Sveiki visi,
Kai aš susirašinėju elektroniniu paštu arba kalbu su žmonėmis iš viso pasaulio ir girdžiu apie jų sunkumus bei poreikius, vienas dalykas iškyla virš visų kitų – Jo buvimas, dominuojantis virš kiekvienos situacijos, kiekvienos aplinkybės, kiekvienos širdies.

Jis ne visuomet išgydo iš karto, bet Jo buvimas visuomet šalia. Jis ne visuomet atsako į kiekvieną poreikį tą pačią dieną, bet Jo buvimas yra šalia visą laiką. Jis neatsako į kiekvieną mūsų maldą, taip, kaip mes to norėtume, ir kartais tam tikri dalykai yra atidedami specialiai, bet Jo buvimas visuomet yra su mumis.

Aš mačiau, jog nugalėtojas, sėkmingas mokinys yra tas, kuris išlieka susitelkęs arba greitai sugrįžta prie supratimo apie Kristų jame, ir jis išmoko jausti tą Buvimą savo viduje ir leisti jam valdyti kiekvieną mintį.

Arbitras / teisėjas
Kolosiečiams 3:15 sakoma: „Jūsų širdyse teviešpatauja Dievo ramybė, nes kaip vieno kūno nariai, jūs buvote pašaukti ramybei. Ir būkite dėkingi.” (KJV)

Man taip pat patinka išplėsta versija (Amplified version), kurioje graikų kalba išversta labiau šiuolaikišku būdu:
„Tegul Kristaus ramybė (vidinė ramuma to, kuris vaikšto kasdien su Juo) būna kontroliuojančiu faktoriumi jūsų širdyse (nusprendžiantis ir sureguliuojantis iškylančius klausimus). Šiai ramybei iš tiesų jūs buvote pašaukti kaip vieno (tikinčiųjų) kūno nariai. Ir visada būkite dėkingi Dievui.

Graikiškas žodis „brabeuo” naudojamas žodžiui „valdyti”, KJV reiškia „arbitrą” arba „teisėją” ir „spręsti”, ir štai kodėl mums sakoma leisti Dievo ramybei valdyti ar „būti kontroliuojančiu faktoriumi” arba „nuspręsti ir sureguliuoti iškylančius klausimus”. Ramybė turi būti teisėju/arbitru mūsų širdyse ir ta ramybė išsprendžia visus klausimus.

Pirmiausias ir pagrindinis jūsų gyvenimo pašaukimas yra ramybė
Žmonės kalba apie jų pašaukimą gyvenime – „aš esu pašauktas būti pastoriumi” arba „aš esu pašaukta būti žmona ir mama”. Bet ši eilutė sako, jog mes esame pašaukti ramybei. Mes esame pašaukti ramybei.

Išmokite tai, kaip padaryti, kad ramybė valdytų jūsų mintis ir emocijas. Tai bandymai ir klaidos. Tai procesas, mokant savo jausmus ir emocijas nusiraminti ir sąmoningai mąstyti apie didelį paveikslą, jog Tėvas turi tobulą Savo buvimo įrašą tavo gyvenime, ir kad Jis su tavimi per tai praeis. Jis niekuomet nesako, jog perkels tave iš mirties šešėlio slėnio, sakoma, jog Jis yra su tavimi tame slėnyje, tau ir Jam kartu einant per jį.

Leisk ramybei išspręsti klausimus. Išmok apmąstyti, mąstyti apie didesnę perspektyvą, jog tu iš tiesų pereisi per tai ir absoliučiai blogiausias dalykas, kuris tau gali nutikti šiame gyvenime, yra tai, jog tu būsi su Jėzumi! Paulius sakė, jog tai yra „didelis laimėjimas”. Taigi, jei blogiausias dalykas, kuris tau gali nutikti yra „didelis laimėjimas”, tuomet visą kitą tevaldo ramybė.

Prisimink „ankstesnes dienas” ir tai kaip Jis išgelbėjo tave iš vieno ar kito dalyko, ir leisk tam užtikrintumui pakilti į tavo mintis iš tavo dvasios bei patalpinti jį tuo pačiu metu ir toj pačioj vietoj. Nesiginčyk su ramybe!

Ugdyk save, kad nebūtų „Bet... Tėve, ar Tu supranti, jei mes neturėsime...”. Jis žino tai, kitokiu atveju Jis nebūtų davęs Savo ramybės. Negali būti jokių „O ne, jei tai nebus apmokėta tada, aš nežinau, ką aš darysiu” – sustok, leisk ramybei pripildyti tavo protą bei sustabdyk visus klausimus ir nuramink visas problemas. Ramybė yra įrodymas ir liudijimas iš dangaus, jog Jis valdo situaciją.

Tai nereiškia, jog mes neturime daryti to, kas yra natūraliai teisinga. Dievas gali pasakyti: „Tu esi išgydytas”, bet tai nereiškia, jog tu nedarai to, ką natūraliai gali padaryti – priimti vaistus, terapiją ar pan. Jis gali tau suteikti ramybę, jog sąskaita yra apmokėta, bet tai nereiškia, jog tu nesikalbėsi su tuo, kam tu esi įsiskolinęs, kad susitartum.

Ką aš sakau yra tai, jog bet kur, kur yra emocijų, minčių, impulsų ar poreikių konfliktas, Dievo ramybė turi išeiti į priekį ir nuspręsti kas laimės, kaip yra teisinga mąstyti ir jausti.

Konferencija Olandijoje įvyks balandžio 21-24 dienomis
Šiais metais mes pridėsime vieną dieną – ketvirtadienį skirsime seminarams, kuriuose bus siūlomos praktiškos ir atkartojamos idėjos, kaip pradėti ir palaikyti sveikas šeima pagrįstas bažnyčias, besirenkančias namuose. Tai bus ypatingai gerai tiems, kurie atkeliaus iš toli ir galės praleisti daugiau laiko vieni su kitais. Praeitais metais man rodos mes turėjome atstovų iš 14 ar 15 tautų, taigi papildoma diena bus laukiama.


Konferencija yra atvira visiems, kurie yra CWOWI namų bažnyčios dalimi, ir tiems, kas yra susidomėję pradėti namų bažnyčią ir nori būti susiję su kitais šiame tinkle. Be seminarų, Jis visuomet mus veda į nuostabų, Dvasios pripildytą garbinimą, įvairų mokymą ir kai mes visi kartu valgome maistą, būna puikus metas pamatyti senus draugus bei susirasti naujų pažinčių.

Asmeninės naujienos
Aš nesupratau, koks aš buvau pavargęs ir „perdegęs” po visų kelionių, apsilankymų ir tokių metų, kol prieš šventes nesustojau keliauti. Mus taip pat pribloškė keletos tūkstančių dolerių sąskaitos praeitą mėnesį, porą savaičių prieš padėkos dieną, iš kurių mes vis dar kapstomės. Mus užklupo visiškai netikėtai, nes jos visos atėjo vienu metu, iš įvairių šaltinių, pradedant nuo susijusių su mašina iki rekonstrukcinių medžiagų, kurias mes manėme, jog jau esame apmokėję, ar už paslaugas kai kuriems darbininkams, už kurių x darbus mes manėm, jog esam atsiskaitę, bet jie to nebuvo supratę, bei mokesčiai ir, ir, ir... mes jau dalinai atsikasėm iš to, bet dar laukia ilgas kelias.

Aš prašau, kad jūs prisimintumėte mus savo paaukojimuose ir kad duotumėte truputėlį daugiau, jei galite. Tai būtų didžiulis palaiminimas. Aš labai santūrus, kai kalba užeina apie finansus, ir kaip mano rašomos Savaitės Mintys, esu pakankamai permatomas, todėl tiesiog rašau tai, kur mes esame. Atsiliekame su sąskaitomis, bet jaučiame Jo ramybę ir buvimą bei leidžiame tam būti teisėju. Kartais mes girdime iš žmonių, jog jie norėtų duoti, bet negali dėl vienokios ar kitokios priežasties ir mes tikrai suprantame. Dažnai jie mano, jog negali duoti dešimtinės ar didelės dalies, nesuvokdami, jog net ir maža dalis tikrai padeda.

Mes turime keletą žmonių, kurie ištikimai aukoja $5 ar $10 per mėnesį, ir jų ištikimybė reiškia labai daug, nes ji yra patikima ir jie supranta, jog davimas yra gyvenimo būdas ir buvimo Jėzaus mokiniu dalis.

Bet su mumis viskas yra gerai. Krisui gerai sekasi, jo 36 gimtadienis bus gruodžio 23 dieną. Sunku patikėti, kad prieš 36 metus, 2 dienas prieš Kalėdas, galėtų nutikti kažkas, kas pakeis mūsų gyvenimus. Daktaras buvo namuose, laukdamas savo sūnaus grįžtant Kalėdoms ir nors 14 val. Krisas pateko į vaisiaus komplikacijas, gydytojas nusprendė neatvykti į ligoninę iki 19:25. Kai jis pamatė situaciją, nors ir buvo perspėtas telefonu popietę, jis įsakė skubų cezario pjūvį. Bet ligoninė negalėjo surasti (reikiamo) dalyvaujančio pediatro daugiau nei valandą. Pagaliau, Krisas gimė 20:50 su apsisukusia virkštele apie jo kaklą, sustabdžiusia deguonies patekimą. Tačiau, mes esame dėkingi. Jis kartu ir našta, ir palaiminimas. Jis priverčia mus juoktis savo puikiu humoro jausmu ir „niekada nesutikusio nepažįstamojo” perspektyva. Sako, jog protiškai jis yra maždaug 4 metų, bet kai kuriose srityse jis yra beveik normalus tame, ką jis supranta.

Daug metų Krisas (Chris) girdėjo žodį „Kalėdos” (Christmas) ir manė, jog Kalėdos yra apie Krisą. Senelis, rogės, eglutė, šeimos susirinkimas – Kalėdos ir Krisas – viskas, ką jis girdėjo, buvo „Krisas”. Praėjo daug metų, kol jame nusėdo supratimas, jog mes švenčiame Jėzaus gimimą IR Kriso gimimą, haha. Bet kuomet jis pamato kalėdines dekoracijas parduotuvėse, jis žino, jog jo didžioji diena yra arti. Šiais metais (deja) kalėdiniai pasipuošimai prasidėjo jau spalį. Taigi mes laukiame kelių puikių šventinių dienų ir meldžiamės, kad jūs turėtumėte Buvimu pripildytą Jėzaus gimimo šventimą ir saugius bei laimingus Naujuosius metus.

Ačiū, už tai, kad esate mūsų gyvenimuose,
Džonas, Barbara ir Krisas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.