Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Nepritapimo sindromas. 1 dalis

John Fenn, 2009 m. gegužės mėn. 16 d.,

Disconnect Syndrom. Disconnect – lietuvių k.: tolimas, nesujungtas, nepritapęs, neturintis ryšio, atskirtas.

Sveiki,

Aš suvokiu, kad dabar, kai šitai rašau, esu nusiteikęs juokauti, taigi dėl to jus perspėju.

Įsivaizduokite, ten kur mes gyvename, šiaurės rytų Oklahomoje, lijo be perstojo 20 dienų. Po to viena diena pertraukos, tada praeitą naktį stiprus uraganas su serija griausmų ir žaibais 11 vakaro, 2 ir 4 valdandą ryto. (Tulsa tai ne Sietlas, bet aš turiu nuojautą, kad jeigu tai nesiliaus, ant kiekvieno kampo greitai ims dygti kavinės).

Čia gali būti kaltas taip pat mano rodomasis pirštas, kurio galiuką sužeidžiau plaktuku, taigi spausdinu subintuotu pirštu ir kiekvieną kartą, kai aš spusteliu juo - (ach, och, arba auč auč auč) skauda!

Šitame kampe: Populiari bažnyčios kultūra
Visgi aš manau, kad mano nusiteikimas juokauti kyla iš to, kad jaučiuosi nepritampantis prie krikščioniškuose e-laiškuose ir kitose krikščioniškose publikacijose, kurias gaunu paštu, skelbiamos informacijos.

Kas vyksta mano viduje labai skiriasi nuo to, ką jie skelbia ir reklamuoja.

Galbūt tas e-laiškų antplūdis, kurį aš gaunu apie tai, kad esame naujame sezone, arba kaip atverti upes pinigų, arba kelią savo ateičiai, arba, kurie sako man, kad laikas pasikeisti (pamąstykite patys?!), arba, kad Dievas (dabar) kalba kitaip (ne, Jis taip nekalba), arba žmogaus samprotavimai apie dalykus, kurie vyksta, vietoj tikrų pranašiškų žodžių apie ateities įvykius, tačiau jie taip pateikiami lyg būtų tiesiai iš Dievo.

Gal būt aš kenčiu nuo kažkokio naujo viruso, kurį mes vadiname Krikščioniškas Nepritapimo Sindromas (KNS), aš negaliu sutikti, ką daugelis žmonių mano darant Dievą, kai aš suprantu, kad Jis daro visai kitus dalykus.

Galbūt KNS yra gerai!

O šitame kampe: Jėzaus kultūra
Kai Jėzus sugrįš, Mato 25 skyriuje parašyta, kad Jis atskirs savo žmones nuo netikinčių pagal šį kriterijų: aš buvau alkanas ir jūs pamaitinote mane, ištroškęs ir jūs davėte man atsigerti, pakeleivis ir jūs priėmėte mane, man reikėjo rūbų, ir jūs mane aprengėte, ligonis ir mane aplankėte, kalinys ir atėjote pas mane.


Apaštalų darbų 2-6 skyriuose tai buvo pademonstruota, kai jie dalinosi namų bažnyčiose rūbais, resursais, kai iškildavo poreikis. Tai nebuvo komuna, daugiau namų ir šeimų bendruomenė, sujungta tarpusavyje Kristaus meile.

Jokūbas tai pasakė tokiu būdu; Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdienio maisto, ir kas nors iš jūsų jiems tartų: „Eikite ramybėje, sušilkite ir pasisotinkite“, o neduotų, ko reikia jų kūnui, – kokia iš to nauda? (Jok 2:15-16)

Tai kur gi čia populiari krikščioniška kultūra sutinka su Jėzaus kultūra?

Aš galvoju, kad viena priežastis, kodėl žmonės palieka tradicinę bažnyčią ieškodami tikro tikėjimo – tai praktinis tikėjimas ir santykiai, ir tikri krikščionys draugai – jie ieško Jėzaus kultūros.

Auga skaičius bažnyčių ir susirinkimų, kurie sutelkti į save - padaryk mane turtingu, išlaisvink mane, duok man dvasinės jėgos - štai prie šito aš nepritampu. Žmonės nori to, ko Jėzus nori.

Neteisingai panaudota Amerikos dovana
Amerika turi didelę dovaną pasauliui - žinias, kaip „daryti“ pinigus. Aš kalbu rimtai; kai vokiečiai ir olandai turi inžineriją, centrinė Afrikos dalis - šlovinimo dovaną, lotynai – dovanas šeimai, prancūzai... gerai, jie prancūzai, taigi mums dar toli iki jų to (čia juokas: atsidarykite www.google.com ir parašykite „French military victories“ ir paspauskite „I‘m feeling lucky“ ir pažiūrėkite, ką rasite).

Amerika gali mokyti pasaulį, kaip „daryti“ pinigus . Bet Tėvas leidžia žmonėms ir tautoms pjauti tai, ką jie pasėjo, taigi jeigu žmogus ar tauta neteisingai naudoja Dievo dovaną, ji atsisuka prieš juos pačius.

1989 metais aplankymo metu ir po to vėl 2004 metais, Viešpats pasakė man, kad Jis liepia savo žmonėms susimokėti skolas ir kad nuo 1980 metų su Jim Baker skandalas ir kiti panašūs į jį buvo Kristaus kūną perspėjantys signalai. Šalies ekonomika vystėsi skolų pagrindu, bet visada yra atpildo diena, kai namai arba tauta išleidžia daugiau negu turi.

Esmė tokia, kad kai Jėzus sugrįš, arba mes sutiksime Jį, po paskutinio širdies dūžio, Jis nepaklaus apie mūsų banko sąskaitos balansą, norėdamas įvertinti, kiek mes esame dvasiniu požiūriu subrendę. Tai bus įvertinta pagal Mato 25 skyrių ir asmeninį augimą Jame. Ar mes esame žodžio vykdytojai, ar tik klausytojai?

Visame pasaulyje žmonės susirenka namų susirinkimuose, meldžiasi vienas už kitą, kartu valgo, padeda vienas kitam ir staiga suvokia, kad jiems nereikia multi-milijonų vertės auditorijos su marmuro grindimis ir dviejų milijonų vertės garso sistemos, kad surastų tikėjimo turtus.

Žmonės ima suvokti, kad tikėjimo turtai tai nėra mega bažnyčios tikėjimas su baziniu mokymu, kuris skamba nuo 1980 metų ir jūs tai girdėjote mažiausiai jau 25 kartus, su profesionaliu šlovinimu daugiau paklūstančiu pamaldų tvarkaraščiui negu Dievo Dvasiai, ir kai vaikai pasiunčiami svetimiems, kad jie papasakotų apie Jėzų, kol mama ir tėtis pailsės nuo jų suaugusių tarnavime.

Ne, tikėjimas yra labai paprastas – jis nežadina jausmų, o reikalauja, kad kiekvienas žmogus iš tiesų savarankiškai vaikščiotų su Dievu per savaitę ir, kad namų susirinkimas su kitais yra daugiau putos ant gėrimo, o ne visas turinys. Čia mes sužinome apie poreikius žmonių gyvenimuose ir galime jiems padėti. Čia mes sužinome, kas yra alkanas, ištroškęs, kam reikia drabužių ar aplankyti - jei, būtent šito Jėzus sakė, kad ieško, ar galite įsivaizduoti?

Plyšys tarp to, kas iš tiesų vyksta namų lygyje, kas sutinka su Mato 25 ir Jokūbo 2 skyriais, ir to kas skelbiama konferencijų reklamose ir e-laiškuose yra Didžiojo Kanjono dydžio.

Taip, aš tikrai turiu krikščionišką nepritapimo sindromą.

Kur mano širdis, ir ką aš girdžiu
Tai, ką aš girdžiu iš žmonių visame pasaulyje - tai alkis tikrų žodžių iš Dievo apie laiką, kuriame mes esame, alkis tinkamo tikėjimo, ir yra labai daug žmonių, kurie žino, kad kažkas svarbaus vyksta, ir kad mes jau niekada nesugrįšime atgal į tas „geras senas dienas“. Aš manau, kad daug kas iš mūsų turi tą KNS virusą.

Tai panašu, kaip mokinys gatvėje žino savo dvasioje, kad dalykai pasikeitė, bet nedaugelis konferencijų, „pranašiškų žodžių“ ar e-laiškų tai atspindi. Pagrindinei srovei atrodo, kad reikalai vyksta kaip paprastai, tik keičiasi konferencijų pavadinimai, kurie atspindi dabartinę situaciją ekonomikoje.

Nei vienas iš tų žmonių nematė ekonomikos krizės jai artėjant, bet jie turi daugybę žodžių iš Dievo PO TO, kai tai įvyko. Mažai kas iš mūsų tikrai turėjo žodžius iš anksto, rašė apie tai ir kalbėjo, aš kai ką iš tų žodžių publikavau anksčiau šiais metais.

Kai kuriuos asmeninius žodžius Tėvas pasakė mums: Po rinkimų Viešpats pasakė, kad prezidento politika bus „išparduoti Ameriką“, ir jo politika smukdys mus žemyn ir atidengs ateities atakoms (bet mes šiek tiek nukrypome).

Neseniai Jis pasakė man apie ekonomiką, kad: „kurį laiką bus stabilumas, bet pagrindinė tendencija - smukimas“. Na ir žinoma, kad nuolatiniai skaitytojai prisimena, jog prieš 8 metus, Jis pasakė man, kad į kraštą ateina socializmo dvasia (Ji jau čia).

Žmonės, doleris toliau silpnės, mūsų tauta silpnės - nors tie, kurie vaikščios Dvasioje, tiems gerai seksis.

Aš atsiprašau, kad nepritampu prie pagrindinės srovės, bet aš turiu kalbėti pagal tą malonę, kuri man duota. Struktūra ir programa paremtas tikėjimas žlunga ir žmonės pasitraukia.

Santykiais ir šeima pagrįstas tikėjimas, paprasta bažnyčia, paprasti namų susirinkimai su žmonėmis su kuriais einame kartu per gyvenimą – tai vieta, kur juda Dievas nuo pat Adomo ir Ievos laikų, kai Viešpats buvo su jais sode.

Žmonės visoje šalyje ir pasaulyje, krikščionys ir kiti, užsiima daržininkyste, konservavimu, kaupia pagrindinius produktus, išsimoka skolas, pertvarko savo gyvenimus atsiskirdami nuo nesvarbių žmonių ir dalykų savo gyvenime ir susijungdami su tais, kurie jiems svarbūs - gyvenimas jau nebus toks pats! Žmonės suderina savo prioritetus su Jėzumi.

Jėzus ieško žmonių, kurie turi tokius pačius prioritetus kaip ir Jis. Taigi aš ištiriu savo gyvenimą, kad įsitikinčiau ar Jo prioritetai taip pat yra ir mano prioritetai. Jei Jis sako Mato 25 ir Jokūbo 2 skyriai, kad čia yra Jo širdis, čia bus ir mano poreikiai, ir tada man reikia ryžto jais sekti ir įvykdyti pakeitimus, kurie atspindi šituos prioritetus.

Štai tai sukūrė manyje Krikščionišką Nepritapimo Sindromą ir aš turiu Jėzaus virusą!

OK... perspėjau jus, kad esu nusiteikęs juokauti!

Gausių palaiminimų!

John Fenn
Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.