Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Nesubalansuotas dvasingumas. 2 dalis


John Fenn, 2011 m. spalio mėn. 15 d., www.supernaturalhousechurch.org

Kaip išlaikyti balansą
Aš rašiau, kad akivaizdu, jog dabar daugeliui žmonių trūksta supratimo, kad Žodis ir Dvasia sutinka. Taigi, jei mokymas arba patyrimas neatitinka nors vieno iš jų, jį reikia padėti šalin, „laukti ir stebėti“, o daugeliu atvejų jis turi būti visai atmestas.

Kaip mums išvengti mokymų ir patyrimų, kurie nėra iš Dievo? Kaip galima išvengti nukrypimų į tas „numylėtas doktrinas“, kuriomis manipuliuojama dėl pinigų bei emocijų ir kitų klaidų?

Atsakymas į tai...
Misijos Pareiškimas. Siurprizas! Prieš eilę metų aš mokiau studentus ir konsultavau bažnyčias bei Biblijos mokyklas apie misijos pareiškimus, viziją, tikslus ir siekius (tai 4 skirtingi dalykai).

Nenagrinėju dabar visko smulkiai, bet leiskite pasidalinti, kad Misijų Pareiškimo apibūdinimas – tai trumpas paragrafas apie verslą, kuris skirtas 25 ar net 50 metų į priekį.

Nesvarbu kaip plečiasi verslas, tas Misijos Pareiškimas išlieka visko, ką jie daro centre ir visi veiksmai, elgimosi kursas ir kryptis, kuria jis (verslas) vystosi tiesiogiai kyla iš Misijos Pareiškimo.

Misijos Pareiškimas nuolatos primena darbdaviams, kodėl kompanija egzistuoja, ką turėjo omenyje įkūrėjai ją pradėdami ir kokios rizikos jie tikėjosi.

Jei kompanija nukrypsta nuo Misijos Pareiškimo jiems nepasiseks, nes jie bus nuvesti šalin kitų dalykų - jie pames savo kelią. Tai tolygu kojų plovimui nenusiavus puskojinių, darbdaviai ims jausti, kad kažkas vyksta negerai. Jei kompanija nori išsilaikyti, jie turės parduoti arba uždaryti viską, kas neatitinka jų Misijų Pareiškimo ir vėl visą veiklą suderinti su Pareiškimu.

Pavyzdžiai
Tai yra Google Misijos Pareiškimas: „Google organizuoja pasaulio informaciją ir daro ją visuotinai prieinama ir naudinga“.

Amerikos Vėžio Draugijos Misijos Pareiškimas: „Amerikos Vėžio Draugija yra pasaulinė bendruomenė sudaryta iš savanoriškų sveikatos organizacijų, kurių tikslas kovoti su vėžiu, kaip didžiausia sveikatos problema, vykdyti vėžio prevenciją, gelbėti gyvybes ir tarnauti kenčiantiems nuo vėžio tyrinėjimais, lavinimu, juridine gynyba ir patarnavimais“.

McDonald‘o Misijos Pareiškimas: „McDonald vizija – būti geriausia pasaulyje greito aptarnavimo restoranų sistema. Būti geriausia reiškia - teikti pavyzdingą kokybę, aptarnavimą, švarą, ir vertę taip, kad kiekvienas klientas kiekviename restorane šypsotųsi.

Tai Bažnyčios Misijos Pareiškimas
...Eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones, krikštydami juos Tėvo ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios vardu, mokydami juos laikytis visko, ką tik esu jums įsakęs...“ (Mt 28:19-20).

Verslininkai galbūt nesupranta, kad kurdami Misijos Pareiškimą, jie nesąmoningai nukopijavo dvasinius principus, bet taip jau įvyko. Jėzus yra mūsų tikėjimo autorius ir užbaigėjas, sukūręs patį didingiausią Misijos Pareiškimą, koks tik buvo per visus amžius ir jis yra skirtas bažnyčiai - tai jos didysis įgaliojimas.

Ir kaip visi dalykai versle turi susiderinti su Misijos Pareiškimu, taip lygiai ir viskas, ką daro bažnyčia (namų bažnyčia taip pat) turi būti suderinti su Misijos Pareiškimu, kurį davė Jėzus (ir mes, kaip „bažnyčia“, individualiai).

Mes žmonės linkę nukrypti į dalykus, kurie patinka akims ir pojūčiams. Pradedant nuo Adomo ir Ievos, kai jiems buvo duotas visas sodas pilnas puikių vaisių ir daržovių, jie vis tiek susitelkė į tą vieną vaisių, kuris buvo nuodingas, taip ir tikintieji panašiai linkę nukrypti į šoną nuo mūsų Misijos Pareiškimo.
 
Pavyzdys
Konferencijos metu prie manęs priėjo moteris ir paprašė maldos už savo vyrą ir paauglius vaikus, kurie nuoširdžiai nesekė Viešpačiu. Ji staiga suvokė, kad išleido tūkstančius dolerių važinėdama iš konferencijos į konferenciją, ieškodama to vienintelio „rakto“, kuris galėtų pakeisti jos šeimą.

Šitai skaitydami, jūs ir aš galite sukritikuoti jos veiksmus ir pastebėti, kad jos „bėgiojimas“ po konferencijas buvo labai toli nuo Jėzaus Misijos Pareiškimo jos šeimai. Aš iš karto supratau, ką ji turi daryti, ir pasakiau jai: „Nustok važinėti į visas konferencijas ir vietoj to skirk laiką šeimai, leisk Jėzui pamokyti tave, kaip tapti geresne žmona ir motina, tuo metu, kai būsi su jais“.

Jūs matote, veiksmas sutinka su Misijos Pareiškimu, kuris yra daryti mokiniais žmones tų santykių, kuriuos turi, ribose. Leiskite jiems stebėti, kaip jūs laikotės visko, kas jums įsakyta!

Ši istorija baigėsi sėkmingai. Ji man parašė po kelių mėnesių, kad jos šeima tarnauja Dievui, ir kad tai, ką aš jai patariau, buvo labai sunku jos kūnui, nes leisti pinigus ir laiką savo labui buvo malonumas. Ji sutiko, kad niekada nemanė, jog Viešpats paprašys ją padaryti kažką tokio, kas bus taip sunku kūnui, būtent nustoti vaikščioti į visus tuos dvasingais ir teisingais atrodančius renginius ir daryti visus tuos nuobodžius ir varginančius dalykus šeimoje.

Jei aš suderinsiu savo gyvenimą su Jėzaus Misijos Pareiškimu, tada turiu paklausti, kas aš esu tiems žmonėms, su kuriais turiu santykius ir ar jie gali matyti, kad darau viską, ką man prisakė Jėzus?

Ekklesia/Bažnyčia – tikslesnis Pareiškimas
Žodžio „bažnyčia“ (graikiškai: ekklesia) reikšmė tapo tokia neaiški, kad mes tik dalinai ją suprantame. „Ekklesia“ iš tikrųjų reiškia „pašaukti“ ir tai jūs be abejonės girdėjote. Pamokslininkai mums daug aiškino, kad mes esame pašaukti iš pasaulio, „pašaukti“ kaip ypatingi Dievui  žmonės ir t.t. Bet tai tik dalis tiesos.

Reikšmė, kaip ji buvo suprantame Jėzaus dienomis kyla iš graikų miestų-valstybių gyvenimo. Kai buvo kokios problemos, visi miesto gyventojai turėjo apie tai sužinoti ir aptarti, jie vadino „ekklesia“ karalystės piliečių susirinkimą, kuris tvarko karalystės reikalus.

Ekklesia yra karalystės piliečių susirinkimas, kuris tvarko karalystės reikalus.

Karalystės tikslas – padaryti žmones mokiniais. Teisumas Kristuje įgyjamas per tikėjimą Juo, teisumas yra širdyje, todėl turi būti įrodytas. Žmogus gali sakyti, kad myli Jėzų, bet ta meilė turi būti įrodyta santykiuose, kitaip jo tvirtinimas yra tuščias.

Atgal prie balanso
Kai aš apsidairau konferencijose, skaitau jų pavadinimus ir informaciją internete apie Kristaus Kūną, aš matau daug nukrypimų nuo Misijos Pareiškimo.

Ar tai būtų moteris, konferencijų lankytoja, kuri pertvarkė savo gyvenimą ir suderino jį su Jėzaus Misijos Pareiškimu, ar kažkas, kas buvo susitelkęs tik į savo numylėtą doktriną, ar sekė klaidingu mokymu, ar daugelis, kurie buvo patraukti į šalį kitų dalykų nuo Misijos Pareiškimo, visiems žmonėms mūsų gyvenime būtina vykdyti šį Misijos Pareiškimą.

Bet bijau, kad kaip gyvatė savo gudrumu suvedžiojo Ievą, taip ir jūsų mintys nesugestų be paprastumo Kristuje. Mat jei kas užklydęs ima skelbti kitą Jėzų, kurio mes neskelbėme, arba jei jūs priimate kitą dvasią, kurios nebuvote priėmę, ar kitą evangeliją, kurios nebuvote gavę, jūs ramiausiai tai pakenčiate“ (2 Kor 11:3-4)

Kai kurie buvo nuvesti į šalį nuo Misijos Pareiškimo, bet visame pasaulyje Dievas darbuojasi daugelio žmonių tarpe, kad jie būtų vėl sugrąžinti prie Misijų Pareiškimo ir santykių.

Kitą savaitę pratęsiu šią temą. Gausių palaiminimų!

John Fenn
Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.