Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2011 m. spalio 4 d., antradienis

Nepritapimo sindromas. 2 dalis


John Fenn, 2009 m. gegužės mėn. 23 d.,

Sveiki,

Mane apstulbino skaitytojų atsakymai, kuriuos aš gavau po praeitų „Savaitės minčių“ – aš gavau daug laiškų iš viso pasaulio. Daugelis žmonių, kurie patyrė panašius dalykus kaip ir aš. Ačiū, kad parašėte (o man jau mažiau skauda pirštą). Aš pasidalinsiu dar kai kuo apie šio nepritapimo jausmo šaknis.

Svarbus dalykas
Kai kurios iš jų turi ryšį su mūsų labai užimtu gyvenimo stiliumi; sekmadienio rytai ir trečiadienio vakarai daugiau užimti, nei ankstesnės kartos. Kai kurios yra apie tai, kad žmonės dabar mąsto laisviau nei anksčiau, jie supranta, kai jais manipuliuojama, kai jie spaudžiami ir kai dalykai jiems primetami iš sakyklos – tai įvaro pleištą tarp susirinkimo, pastoriaus/ bažnyčios.

Tačiau, pastaraisiais metais, aš mačiau didelę daugybę žmonių, kurie tik norėjo daugiau Dievo, būti tikėjime, turėti sveikus santykius Kristuje toje vietoje, kur Dievas gali veikti ir kontroliuoti susirinkimą per įvairias ten susirinkusių žmonių dovanas.

Įdomi studija; taškai sujungiami
Pastaroji studija skirta dvasiniai brandai, kuri parodo, jog 4 iš 5 (80%) tikinčiųjų galvoja, kad dvasinė branda - tai „stengtis įvykdyti taisykles“.

Ar tikrai? Jeigu 80% tikinčiųjų  bažnyčia tapo vieta, kur stengiamasi „įvykdyti taisykles“ – tai ne keista, kad daugelis jaučiasi nepritapę?

Iš tikrųjų pastoriai apibūdina savo susirinkimui, kas tai yra dvasinė branda, taigi kiekvienas žino tikslą, kurio siekia, taip? Bet jie klysta. Cituoju tiesiai iš studijos.

„Neįtikėtina, bet pastoriai mažai randa Rašto vietų mokydami žmones apie dvasinę brandą. Tai atsispindi tame, kad didelė dauguma pastorių paprašyti apibūdinti pagrindines Rašto vietas šia tema, pateikia tik apibendrintus atsakymus. Faktiškai viena trečioji pastorių tiesiog pasako: „visa Biblija“. Kiti sako: „Evangelijos“ (17%), Naujasis Testamentas (15%), Pauliaus laiškai (10%). Apklausos rezultatai parodė, kad trys ketvirtadaliai pastorių pateikė vieną iš šitų apibendrintų atsakymų“.

Taigi 75% pastorių į klausimą, kas yra dvasinė branda, pateikė tik apibendrintus atsakymus, o 80%visų bažnyčių mano, kad tai: „stengimasis įvykdyti taisykles“ - tai reiškia, kad pastoriai klysta versdami žmones paklusti taisyklėms, užuot iš tikrųjų parodę, kaip Biblija apibūdina dvasinę brandą. Iš patirties, aš pastebėjau, kad šitos taisyklės gali apimti viską nuo pagrindinių moralinių taisyklių vietinėje bažnyčioje iki tikėjimosi įvykdyti šiandien taip populiarias formules.

Studija prašė pastorius apibūdinti dvasinę brandą, ir štai kokios išvados:

„Apibūdindami dvasinę brandą pastoriai dažnai teikia pirmenybę veikloms prieš perspektyvas. Jie žmonių dvasingumą matuoja dvasinių disciplinų praktikavimu (19%), įsitraukimu į bažnyčios veiklą (15%), liudijimu kitiems (15%), bendravimu su Jėzumi (14%), rūpinimusi kitais (14%), Biblijos taikymu savo gyvenime (12%), noru augti dvasioje (12%), Rašto pažinimu (9%)“ (www.barna.org).

Dabar tai prasminga
Mes lengvai galime pažvelgti, kaip šis principas yra taikomas bažnyčioje:

Dvasinės disciplinos – dienos skaitiniai, bažnyčios rėmėjų maldos susirinkimai, Biblijos studijos ir t.t.
Dalyvavimas bažnyčios veikloje – būk ten visuomet kai atidaromos durys, kad gautum maksimalų palaiminimą.
Liudijimas kitiems – bažnyčios skrydžiai, misijų kelionės, pasiimk draugą į bažnyčią.
Bendravimas su Jėzumi – tai skiriama iš to, kaip žmogus yra dvasiškai subrendęs Kristuje.
Rūpinimasis kitais – savanorystė bažnyčioje, davimas tai ar kitai programai arba bažnyčios informavimui,
Biblijos taikymas savo gyvenime – kasdienis skaitymas, kasdienės maldos, liudijimas kitiems.
Nei pastoriai nei kongregacija negali apibūdinti, ką reiškia norėti augti dvasioje, bet svarbu norėti.
Pažinti Raštą - ateiti į bažnyčią, klausytis ypatingų pamokslininkų, perskaityti Bibliją per metus, visa tai tampa programa arba dalimi programos.

Kai aš skaičiau šitą sąrašą, suvokiau, kad jis nutapo gerą karikatūrą tradicinės struktūros bažnyčiai, kokią galima rasti kiekviename mieste, aš matau sąrašą veiklų prilyginamų dvasinei brandai - tai patvirtina išvadą pateiktą trimis paragrafais aukščiau.

Ponia K-MEILĖ
Trečiadienį klausiau radiją per internetą, man patiko, nes jie grojo geras krikščioniškas giesmes, daugelis jų buvo vertikalus garbinimas, bet ne horizontalus (susietas su žeme), vadinamas K- MEILE.

Ponia paskambino į studiją labai susijaudinusi, nes ką tik matė stebuklą ir norėjo papasakoti tai visiems, taigi vedantysis leido jai kalbėti. „Stebuklas“ buvo tai, kad ji matė kelis šimtus veteranų, Harley Davidson‘s vežamus pakeliui į Washington DC švęsti Atminimo Dieną. Jie turėjo policijos palydą per miestą su uždegtom šviesom, ir tai buvo įspūdinga, ir tai buvo STEBUKLAS.

(Tarptautiniams skaitytojams turiu paaiškinti, kad paskutinis gegužės sekmadienis JAV yra vadinama  Atminimo Diena (Memorial Day) - tai diena prisiminti tuos, kurie žuvo tarnaudami tautai).

Tai nebuvo stebuklas toks, kaip Pet Robertson sudavė uolai Biblija ir iššoko būrys gvardiečių, Viešpats surinko visus gvardiečius ir nešė juos arti žemės, kad žmonės galėtų juos paliesti ir pakviesti pietums, bet jai tai buvo stebuklas, kad jie visi vyko į DC, o ji tai matė.

Įdomu ar ji liudijo bažnyčioje tą vakarą apie šitą stebuklą su Harley‘s?

Bet jūs neturėtumėte jos smerkti, jei pastorius netgi negali rasti pastraipos, kurioje apibūdinta dvasinė branda, kaip gi jis gali nurodyti jai eilutę ir skyrių apie tai, kas yra tikras stebuklas?

Sekančią savaitę - siurprizas, aš pasidalinsiu, kaip Biblija iš tiesų apibūdina dvasinę brandą. BET DABAR, Harley‘s eina per miestą ir tai stebuklas, kokį kada tik esu matęs :)

Gausių palaiminimų!

John Fenn
Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.