Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2023 m. liepos 28 d., penktadienis

Nefilimai Nr. 5 iš 6

Nephilim #5 of 6

 

Sveikinu visus,

 Šiandien pažvelgsime į „galingus vyrus“ ir pasvarstysime apie  DNR...

 Pradžios 6:2 rašoma, kad Dievo sūnūs vedė žmonių dukteris

 Iškart 3 eilutėje Dievas sako: „Mano dvasia ne visada teisėjaus žmonių keliuose, nes jie yra tik kūnas; tačiau jų dienos bus 120 metų“.

 Iki šio momento pats Dievas veikė kaip „teisėjas“ tiesiogiai, kai buvo padaromi sunkūs nusikaltimai. Tai matome iš Jo bendravimo su Kainu ir Lamechu, kuris taip pat nužudė žmogų (4:23-24). Po to, kai Nojus išėjo iš Arkos, Viešpats nuo to laiko pavedė žmogui 3 dalykus: nusikaltimą ir bausmę, dietą – leidimą valgyti mėsą pirmą kartą* ir dauginimąsi.

 *Pradžios 9:1-7. Pradžios 1:29-30 teigiama, kad žmogus ir gyvūnai iš pradžių buvo vegetarai, ir prie to grįšime – vilkas guli su ėriuku, liūtas valgo šiaudus kaip jautis ir tt – Izaijas 11:6-7; 65:25.

 Kai kurie 120 metų supranta kaip žmogaus gyvenimo trukmės ribą.

 Kiti supranta, kad tai yra atgalinis skaičiavimas iki potvynio. Tai reiškia, kad visas laikas tarp  Seto, dievobaimingos linijos, kurios žmonės buvo laikomi Dievo vaikais,  iki žmonų ėmimo iš žmonių dukterų, buvo ne daugiau kaip 120 metų.

 Garsūs vyrai? Senų laikų galiūnai?

 Pradžios 6:4 rašoma „ Anomis dienomis žemėje buvo milžinų. Kai Dievo sūnūs vesdavo žmonių dukteris ir jos pagimdydavo jiems vaikų, jie būdavo galiūnais, senovėje garsiais vyrais." Šis žodis „Biblijoje vartojamas tik 3 kartus“. Čia ir du kartus Skaičių 13 : 33. Kiekvieną kartą kalbama apie žmones, milžinus, smurtautojus, tironus, bedievius karius.

 Tai nėra komplimentas vadinti juos „garsiais vyrais, senų laikų galiūnais“. Ta pati frazė vartojama Nimrodui 10:9, čia jį vadina „galingu medžiotoju Viešpaties akivaizdoje“, o tai yra apgailėtinas vertimas King James Version. „...galingas žmonių medžiotojas Viešpaties akyse“ arba „nepaisant Viešpaties žvilgsnio“ yra arčiau prasmės.

 Pakartoto Įstatymo 3:11 pasakojama, kad Bašano karalius Ogas buvo „iš milžinų palikuonių“. Žodis, vartojamas „milžinui“ pažymėti  čia ir visur, kur matote žodį „milžinas“, išskyrus Pradžios 6:4 ir Skaičių 13:22, yra „refaimas“, o ne „nefilimas“.

 Taigi negalime atsekti Galijoto ar Ogo iki Nojaus dienų milžinų. O II Samuelio 21:20 pasakojama, kad Galijoto sūnus, kuris taip pat buvo milžinas, turėjo 6 rankų ir kojų pirštus, iš viso 24 – tai genetinės klaidos pavyzdys.

 Taigi mes matome, kad šis genetinis kodas buvo žmonijoje, net Nojaus DNR, gigantų ir nykštukų sutinkame ir mūsų dienomis. 8 Nojaus  šeimos nariai buvo vieninteliai, kurie išgyveno potvynį, tačiau jų genetikoje buvo pakankamai gyvybės, kad būtų galima pamatyti visą nuo tada gyvenusių žmonių ir rasių įvairovę. Taigi recesyvinis gigantizmo genas ir genetinės ar chromosominės klaidos, kurias matome tada ir dabar, buvo Nojaus šeimos genuose.

 Nimrodas rinko žmones aiškiai kariauti, gerai suprasdamas , ką daro. Jis tai darė nepaisydamas, kad medžiojo žmones, sukurtus pagal Dievo paveikslą. Šie „garsūs vyrai“ buvo blogi . Biblija kalba  apie jų bedievišką smurtinę prigimtį ir smurto bei karo platinimą.

 Tai buvo vyrai, kurie veikė skatinami pykčio ir neapykantos Dievui ir kitiems žmonėms, smurtautojai, pasityčiotojai, tironai, pikto charakterio milžinai.

 Dar šiek tiek pasvarstykite apie genetiką

 Kai Dievas sukūrė augalus, gyvūnus ir žmones, Jis įsakė „daugintis ir pripildyti žemę“. Tai darydamas Jis taip pat suteikė jiems genetinį gebėjimą įvykdyti šį įsakymą, t.y. genetinę variaciją, tai, ką mes vadiname „mikroevoliucija“.

 Makroevoliucija yra klaidingas įsitikinimas, kad viena rūšis gali išsivystyti į kitą – dumbliai tampa varle,  varlės tampa žinduoliais, o  beždžionė tampa žmogumi.

 Tačiau mikroevoliucija yra Biblijoje.

 Darvinas tarp tos pačios rūšies  kikilių  rado 5 snapų tipus ir sukūrė evoliucijos teoriją. Kiekvienas snapo tipas buvo specializuotas: vienas platus, skirtas skaldyti sėklas, kitas ilgas ir siauras, kad gaudytų vabzdžius ir pan. Ta mikroevoliucija buvo Dievo užkoduota genetikoje, leidžianti kiekvienai rūšiai užpildyti žemę pagal Jo įsakymą, prisitaikant prie aplinkos.

 Dievas nesukūrė auksaspalvių retriverių ar čihuahua. Jis sukūrė mamą ir tėtį vilkus ir pasakė jiems: „užpildykite žemę“. Jis nesukūrė tavo naminės katės, jis sukūrė mamą ir tėtį didelius katinus ir pasakė: „dauginkitės“. Jis sukūrė 1 dramblių rūšį ir nuo to originalių mamos ir tėčio dramblių, kilo mamutai ir  šiandieniniai  Afrikos ir Indijos drambliai, atsižvelgiant į laiką ir aplinką.

 Tuo pačiu būdu

Pirmame vyre ir moteryje  buvo visi genetiniai gebėjimai kiekvienam šiandien gyvenančiam žmogui, visiems daugiau nei 8 milijardams mūsų ir visiems, kurie kada nors gyveno. Apskaičiuota, kad per šimtmečius gyveno ir mirė apie 117 milijardų žmonių.

 Šalutinė pastaba, apie kurią reikia pagalvoti. Adomas gyveno 930 metų, o jei Ieva gyveno maždaug tiek pat, jos gimdymo metų galėjo būti gal 700 ar daugiau – jei ji turėjo 300 ar 400 vaikų, suprask, kad daugelis iš jų nebuvo glaudžiai susiję vienas su kitu, kaip šiandien  broliai ir seserys. Klausimas „Ar Kainas vedė savo seserį“, sudėtinga ir tuo pačiu paprasta paaiškinti.

  Tais laikais, kai žmogus gyveno 900 metų,  jei tarp sutuoktinių tarkime buvo 50 ar 100 metų amžiaus skirtumas kiek galėjo būti tarp jų vaikų?  Įmanoma, kad Adomo ir Ievos  genetinis gyvenimas buvo toks, kad broliai ir seserys buvo labai toli vienas nuo kito ir silpnai susiję.

 Techniškai kalbant, genetiškai mes visi esame broliai ir seserys

 Mes visi kilę iš pirminės mamos ir tėčio. Tačiau nuo to laiko mūsų genetika yra atskiesta dešimčių milijardų žmonių. O kas, jei būtumėte tarp pirmųjų kūdikių, gimusių žemėje?

 Jūsų genetinės variacijos būtų kilusios iš Adomo ir Ievos, bet labiau „koncentruotos“, galbūt galinčios apimti visus šiandienos žmones žemėje, nuo azijiečių iki afrikiečių, iki baltaodžių, iki nykštukų ir milžinų ir visų kitų, šimtus iš tos pačios mamos ir tėčio, bet genetiškai labiau nutolusių nei šiandieniniai broliai/seserys. Įdomu..

 Visos rasės, visi kūno tipai, visos odos spalvos, visi veido bruožai priklausė Adomo ir Ievos genetikai. Nuo milžinų iki nykštukų, pigmėjų iki Galijoto iš Gato – visa genetika buvo Adomo ir Ievos viduje. O su Nojumi ir jo 3 sūnumis bei jų žmonomis – mes visi egzistuojame šiandien. Nuostabu.

 Kitą savaitę: o ką galime pasakyti  apie tokius milžinus kaip Galijotas  šiandien?

 Iki tol, palaiminimai,

 Džonas Fenas

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.