Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. kovo 24 d., trečiadienis

Mintys apie kūrybą Nr. 4 iš 4

 Thoughts about Creation #4 of 4

Sveiki,

Mes užbaigsime šią įdomią seriją galvodami apie dinozaurus ir dar daug ką. Praėjusią savaitę baigiau kalbėti apie 2 teismus ir 2 potvynius ir kaip viskas, kas gyva (jei būtų buvusi ankstesnė kūryba) vandenyse per pirmąjį potvynį, galėjo išgyventi iki Adomo laikų, tada išgyveno Nojaus potvynį iki mūsų laikų. Tai paaiškintų, kodėl Coelacanth žuvis randama fosilijose, tačiau ji vis dar gyva mūsų vandenynuose. Tai paaiškintų senovines žuvų rūšis, tokias kaip (angl. alligator gar, hag fish), eršketas, žvaigždinės žuvys ir rykliai, šiandien gyvenantys greta aukštesnių rūšių žuvų su pelekais ir žvynais.

 

Taip pat yra senovinių vabzdžių formų, randamų fosilijose, pavyzdžiui, kuojos, laumžirgiai, sidabrinės žuvys ir amūrai. Mokslininkai teigia, kad senovės formos paprastai buvo didesnės dėl didesnio deguonies kiekio tuo metu žemėje .... ir tai įdomu dėl daugelio priežasčių.

 

Senovės pasaulis

Prisiminkime, kai buvo sukurti Adomas ir Ieva, žemę dengė debesys, bet matėsi saulės šviesa: Pradžios 2: 5-6 sakoma, kad tais laikais nelijo, bet iš žemės pakildavo rūkas ir viską palaistydavo. Atmosferoje buvo pakankamai vandens, kad vėliau 40 dienų ir naktų be perstojo lytų. Adomas ir Ieva buvo nuogi, tačiau jautėsi patogiai, o tai reiškia, kad temperatūra visame pasaulyje būtų buvusi apie 76–80 F (25–27 ° C).

Senovinės žemės gyvenimas buvo sukurtas tobuloje aplinkoje, kur kas tobulesnėje nei šiandieninė žemė, nes tada žemė net davė vaisių ir daržovių be žmogaus darbo. Nuodėmė dar nebuvo išlaisvinta planetoje. Tai buvo tobula aplinka, šiltnamio efektas sušildė visą planetą, puikus maisto tiekimas ir Pradžios 1: 29-30 sakoma, kad žmogus ir gyvūnai buvo vegetarai, nebijodami vienas kito.

 

Tai, kas vyksta aplink, vėl kartojasi

Žydų istorikas Juozapas, parašęs žydų istoriją Romai, sakė, kad Adomo ir Ievos laikais gyvūnai galėjo kalbėtis. Aš asmeniškai tikiu, kad tai buvo jo supratimas apie tai, ką mes šiandien vadiname „pažinimo žodis“ ir „išminties žodis“. Aš tikiu, kad Adomas ir Ieva Dvasios paskatinti žinojo, ką galvoja gyvūnai ir ką sako „mintyse“, ir būtų galėję valdyti Dievo išmintimi  visus jų globojamus augalus ir gyvūnus.

 

Hebrajams 6: 5 dvasios dovanos taip pat nurodomos kaip „ateinančio amžiaus galios“. Kai valdysime su Viešpačiu, tai darysime Dvasia, kuri įgalins tvarkyti Dievo kelius žemėje - prisiminkime Zacharijo 14 ir Mato 25 skyrius, jie atskleidžia mums, kad bus vykdomas teisumas ir ne visi to norės. Nors šėtonas bus surištas, laisva valia išliks nepakitusi, ir daugelis nenorės, kad teisumas būtų vykdomas visuose sandoriuose.

 

Dideli žmonės, dideli gyvūnai, dideli augalai

Kokio dydžio būtų buvę žmonės,  jei  Adomui ir Ievai būtų buvę suteikta tobula mityba, ir jokios  nuodėmės (bent jau kurį laiką), o Dievo gyvenimas persunktų viską nuo visiškai naujo Jo kūrinio? Pavyzdys gali būti Japonija prieš ir po Antrojo pasaulinio karo. Vidutinis japono ūgis Antrojo pasaulinio karo metais buvo 5 '3 1/2 "aukščio (1,6 m), tačiau vėlesnės kartos, susidūrusios su įvairiais maisto produktais ir sveikatos priežiūra, nuo dešimtmečio išaugo 1-2 cm (.75 colių). Įdomu, ar Adomas ir Ieva galėjo būti didžiuliai žmonės.

Augalų, vabzdžių ir žuvų pasaulyje stebėtina, kad fosilijos užfiksuoja augalus, vabzdžius ir daugybę senovinių žuvų, žymiai didesnių už šiuolaikinius jų giminaičius? Megalodonas yra puikus milžiniškų ryklių rūšių pavyzdys. Dauguma žuvų, varliagyvių ir roplių vadinami „pereinamojo laiko kūriniais“  niekada nenustoja augti, juos riboja tik maistas ir aplinka.

Tai mane atveda prie roplių, kurie, kaip ką tik sakiau, niekada nesustoja augę. Jei žmogus tada gyveno daugiau nei 900 metų, o šiandien Nilo krokodilai ir Australijos sūraus vandens krokodilai per 50 metų užauga iki daugiau nei 20 pėdų( m), kiek jis užaugtų su tobulu maistu ir tobuloje aplinkoje? Jei dabar „Komodo“ slibinas užauga iki 10 pėdų (3 m) per mažiau nei 30 metų, kiek jis išaugtų per 300, 600 ar 900 metų? O kaip su mažu driežu, kurį matai bėgiojantį po savo sodą, kuris užauga 6 colių (15 cm) ilgio per kelis mėnesius; koks jis būtų per 500 metų?   Maža sodo gyvatė tave nustebintų, kokia ji būtų po 500 metų apsivyniotų  aplink tavo sodą? Gerai, kad tada žmonės ir gyvūnai buvo vegetarai ir nebijojo vienas kito!

 

Dinozaurai?

 

Pradžios 1: 21 rodo, kad Dievas žmogaus laikais padarė „didelius drakonus“. Kur jie dingo? Tik mažesni ropliai būtų galėję tilpti  į  Nojaus arką, o kiti galėjo išgyventi plūduriuodami ant nuolaužų per gana trumpą Nojaus potvynį. Tačiau šiandien su mūsų šilumos / šalčio ciklais ir ribotu maistu, jau nekalbant apie žemę slegiančios nuodėmės plitimą, jie negyvena pakankamai ilgai, kad tai sužinotume! Bet tai paaiškina, kodėl nepažeista dinozaurų skerdena buvo rasta Indijoje 2017 m., O minkštieji audiniai T-rex kaule - 2015 m.

 

Nojaus potvyniui užliejus žemę, visas žemės šilumą palaikęs vandens gaubtas sugriuvo. Poliariniuose regionai turėjo patirti didelį temperatūros kritimą, o tai gali paaiškinti, kodėl amžinojo įšalo metu rasta gauruotų mamutų, kurių maistas vis dar yra skrandyje, o jų kūnai sustingę dėl kataklizminio įvykio. Pirmą kartą Nojus pamatė vaivorykštę, kai pasirodė modernus mėlynas dangus su pilnas saulės spindulių, ir tai buvo Dievo sandoros ženklas, kad žemė daugiau niekada nebebus užtvindyta.

 

Šiuolaikinis mūsų pasaulis su poliarine ledo danga, uraganais ir viesulais ir visais tokiais atsirado, kai sugriuvo atmosferos gaubtas. Kartu su nuodėme galbūt tiesioginė saulės spinduliuotė sutrumpino kiekvieno gyvo tvarinio gyvenimo trukmę nuo to, koks jis buvo tomis tobulomis ir beveik tobulomis dienomis. Į tai smagu pažvelgti, apie tai smagu sužinoti. Tikinčiųjų laukia naujas amžius ir naujas pasaulis, mūsų geriausios dienos dar laukia ateityje!

Laiminu, nauja tema kitą savaitę, iki tol,

John Fenn www.cwowi.org ir siųskite man el. laiškus adresu cwowi@aol.com


 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.