Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. kovo 16 d., antradienis

Mintys apie kūriniją 2 iš 4

John Fenn, Thoughts about Creation #2 of 4

 Sveiki,

Praėjusios savaitės „Minčių“ pabaigoje  pažadėjau apžvelgti makroevoliuciją ir mikroevoliuciją.

  Tai prasideda taip: Jis turėjo suteikti galimybę žmogui paklusti savo duotam įsakymui, tai reiškia, kad Adomas ir Ieva savyje turėjo visą genetinę medžiagą
visoms rasėms, visas plaukų spalvas ir tekstūras, veido bruožus ir odos spalvas, kurias šiandien matome aplinkui. Mūsų mama ir tėtis buvo kaukaziečiai, rytiečiai, afrikiečiai ir visi tarp jų buvę žmonės. Iš tikrųjų „Adomas“ reiškia „raudona“ arba „raudona, rožinė, rausva.

 Kai Dievas įsakė daugintis ir užpildyti žemę, jis turėjo suteikti galimybę tai padaryti kiekvienam augalui ir gyvūnui, įskaitant žmogų. Tai reiškia mikroevoliuciją. Ne viena rūšis tampa kita makroevoliucijos rūšimi, bet viena rūšis išsišakoja ir genetiškai prisitaiko prie aplinkos.

 Darvino kikiliai

Darvinas stebėjo  tos paties rūšies paukščių, gyvenančių skirtingose salose, įvairių tipų snapus. Viena rūšis turėjo trumpus, stambius snapus kietoms sėkloms atverti, kitoje saloje - pailgą snapą, skirtą vabzdžiams gaudyti skrendant ir pan. Klaidingai taikant makroevoliuciją, jie pateikia puikų mikroevoliucijos pavyzdį, nes kiekvienas gyvas daiktas savyje turėjo genetinį sugebėjimą paklusti savo Kūrėjo pagrindinei direktyvai ir genetiškai prisitaikyti.

 

Be to,  gyvūnų ir žmogaus kūnai yra pagaminti iš žemės, tai paaiškina, kodėl gorila dalijasi 98% mūsų DNR, katė - apie 85% karvės - 80%, net vištos - 60%. Visi mūsų kūnai kilo iš žemės, todėl logiška, kad DNR atžvilgiu mes esame panašūs. Bet oi tie skirtumai! Visi pagal savo genetiką gali „ daugintis ir užpildyti žemę“, nes kai Dievas liepia, jis teikia tai.

 

Trumpas nukrypimas- triušio pėdsaku

„Pasaulio gyventojų laikrodžio“ skaičiavimais, šiandien žemėje gyvena 7,8 milijardo žmonių. Aš mačiau, kad per visą laiką apie 113 milijardų žmonių gyveno ir mirė. Galite paklausti, kaip dangus, apibūdinamas kaip maždaug 1500 kvadratinių mylių  (2414 km), gali sutalpinti milijardus žmonių, kurie ten patenka.

 

Atsakymą pateikia Jėzus, sakęs, kad dangaus karalystė yra tarsi sėkla. Sėklos vidus yra didesnis nei išorėje. Tai galima suprasti tik naudojant kvantinę fiziką, tačiau kadangi kvantinė fizika buvo metodas, kurį Viešpats naudojo viskam, gamtoje galime rasti pavyzdžių: kiek obelų yra vienoje obuolių sėkloje? Potencialiai neribotas kiekis. Kiek obuolių gali būti iš vienos sėklos? Ta sėkla ar obuolys yra didesni viduje, nei išorėje. Hebrajų 11: 4–10 autorius apie tai užsimena sakydamas, kad Levis buvo Abraomo strėnose, kai Abraomas davė dešimtinę Melkizedekui, nors Levis net nebuvo tada gimęs bent 250 metų.

 

Panašiai kiekvienas iš mūsų yra didesnis iš vidaus nei iš išorės - kad ir kokia didelė būtų jūsų gyvenimo dalis, kuri yra matoma, giliai nematomoje  jūsų širdies sferoje turite svajonių ir neišsipildžiusių vilčių, talentų, įgūdžių, pomėgių, dalykų tai, ką norėtumėte padaryti širdyje, ir tai laukia ateinančių amžių - visi šie veiksmai kartu padaro jus didesnius viduje  nei jūs išorėje.

 

Buvęs danguje galiu pasakyti, kad taip yra. Jei prisimenate mokyklą, vaivorykštės spalvas sudaro raudona, oranžinė, geltona, žalia, mėlyna, indigo ir violetinė spalvos, tačiau kartu susidaro vieną baltos šviesos spindulį. Taip pat kiekvienoje iš šių spalvų yra visas pasaulis toje bangos ilgyje. Dangus yra toks, daugialypis, tačiau kiekvienas matmuo yra vienas ir derinamas su kitais. Taip, viduje gali tilpti milijardai žmonių, o išorėje tik 2414 km kvadratu (1500 kvadratinių  mylių ).

 

Sakyčiau taip. Išorėje santuoka atrodo labai ribojanti, tačiau iš tikrųjų santuoka Viešpatyje yra didesnė viduje, nei išorėje - visi Dievo dalykai yra tokie. Viduje yra daugiau laisvės, nei rodo išvaizda. Vienišas asmuo gali būti susijęs su geriausiu draugu ar artimu giminaičiu. Išorėje jūs esate tik draugai, o gal jūsų mama ar brolis yra jūsų geriausi draugai. Tačiau tuose santykiuose yra istorijos, prisiminimų, planų, paslapčių, pagarbos ir meilės pasauliai, todėl šie santykiai viduje yra kur kas didesni nei išorėje.

 Aš pasakysiu kitaip: 99,99999% mūsų kūno yra tuščia vieta. Tai yra tarpas tarp visų žmogaus kūną sudarančių molekulių - tarpas tarp molekulių sudaro 99,9% mūsų kūno. Mes atrodome kieti tik todėl, kad molekulės yra taip glaudžiai supakuotos, bet iš tikrųjų viena kitos neliečia. Jūs matėte nuotraukų, kuriose elektronai sukasi aplink branduolį taip, kaip žemė skrieja aplink saulę. Apsvarstykite visą tarpą tarp saulės ir žemės - tas pats, kaip elektronas skrieja aplink savo branduolį mikroskopiniame lygyje.

 

Ta erdvė tarp jų yra didžiulė. Kvantinės fizikos lygmeniu, jei prarastume visą tuščią vietą savo kūnuose, mūsų kūnas būtų lygus dulkių dėmėms. Visi mūsų 7,8 milijardai būtų cukraus kubo dydžio - danguje viduje yra daug daugiau vietos, nei atrodo išorėje. (https://www.sciencealert.com/99-9999999-of-your-body-is-empty-space)

 

Grįžtu į pagrindinį taką

Adomas ir Ieva būtų turėję kelis šimtus vaikų per maždaug 900 metų, ir jie visi būtų buvę įvairių rasių, kurias šiandien matome žemėje, visos susijusios su genetiškai nutolusiais ryšiais. Pagalvokite apie tai taip: techniškai mano žmona yra mano sesuo, bet mes nesame tiesiogiai susiję genetiškai. Bet kiek toli atgal siekia tie ryšiai?

 O jei Adomas ir Ieva turėtų 500 vaikų? Kiek „raudonų ir geltonų juodų ir baltų“ būtų buvę? Jie visi būtų brangūs Jo akyse ir genetiškai tolimi. Net ir dabar matome, kaip kartais gimsta kitos spalvos kūdikis nei tėvai. 2010 m. Liepos 11 d. „NY Post“ leidime yra nuotrauka , kurioje  juoda pora  Nigerijoje, laiko savo baltą naujagimį. Net ir dabar, praėjus šimtmečiams, išlieka pakankamai gene3 Nojaus sūnūs ir jų žmonos vėl apgyvendino žemę, todėl jų šimtus metų gimdytuose kūdikiuose  buvo pakankamai genetinės įvairovės, kad pusbroliai nebūtų genetiškai glaudžiai susijęs. Grįžtant prie Adomo ir Ievos, Kaino ir Abelio, įvairovės būtų buvę dar daugiau. Taigi, nors sakytume, berniukai vedė Tas pats visiems gyvūnams ir iš jų kilusioms rūšims. Tai reiškia, kad iš „motinos ir tėčio“ vilko, kilo genetiškai, - pekinietis ir dogas, taksas ir auksaspalvis retriveris. Genetiškai tiesiogiai nesusiję. Visi šunys buvo iš „mamos ir tėčio“, turinčio genetikos, kad įvykdytų Dievo įsakymą būti vaisingiems, daugintis ir užpildyti žemę. Nuo tada žmogus selektyviai daugindamasis  manipuliuoja Dievo sukurta mikroevoliucija. Tai savo seseris, genetiškai kalbant, jie to nepadarė, o amžius galėjo būti dešimtmečių skirtumas - jie gyveno labai  ilgai, o kas būtų, jei koks 500 metų vyras vestų   400 metų moterį, apiplėšdamas lopšį, lol. Bet genetiškai jie skirtingi ir tolimi.Net ir dabar matome, kaip kartais gimsta kitos spalvos kūdikis nei tėvai. 2010 m. Liepos 11 d. „NY Post“ leidime yra nuotrauka , kurioje  juoda pora  Nigerijoje, laiko savo baltą naujagimį. Net ir dabar, praėjus šimtmečiams, išlieka pakankamai genetinės įvairovės, kad tai įvyktų - ir jūs galite pastebėti  panašius įvykius Indijoje ir kitur.

3 Nojaus sūnūs ir jų žmonos vėl apgyvendino žemę, todėl jų šimtus metų gimdytuose kūdikiuose  buvo pakankamai genetinės įvairovės, kad pusbroliai nebūtų genetiškai glaudžiai susijęs. Grįžtant prie Adomo ir Ievos, Kaino ir Abelio, įvairovės būtų buvę dar daugiau. Taigi, nors sakytume, berniukai vedė savo seseris, genetiškai kalbant, jie to nepadarė, o amžius galėjo būti dešimtmečių skirtumas - jie gyveno labai  ilgai, o kas būtų, jei koks 500 metų vyras vestų   400 metų moterį, apiplėšdamas lopšį, lol. Bet genetiškai jie skirtingi ir tolimi.

Tai tinka pasėliams bei augalams. Buvo originali „mama ir tėtis“ tulpė, bet dabar pažvelk į veisles! Ačiū, Viešpatie, už tai, kad įtvirtinai  DNR sugebėjimus eiti į priekį, daugintis ir užpildyti žemę.

Kai Dievas nustojo kurti, matematiškai tai reiškia, kad augalų ir gyvūnų rūšių skaičius gali tik mažėti. Vienoje ataskaitoje apskaičiuota, kad žemė prarado 99% savo rūšių, per pastaruosius 100 metų visam laikui buvo prarasta daugiau nei 500 rūšių, vien per pastaruosius 10 metų - 160 rūšių. Tai patvirtina faktą, kad Dievas nustojo kurti labai  seniai, ir nuo to laiko viskas tik ėjo žemyn. Kokia gyva buvo žemė kūrimo viršūnėje! Ar galite įsivaizduoti, kad žemė vėl buvo užpildyta 100% tuo, ką jis sukūrė tada? Nuostabu apsvarstyti.

Galbūt ši serija privertė jus pagalvoti ar atsakyti į jums iškilusius klausimus; esmė yra patvirtinti mūsų tikėjimą Viešpačiu, net nesvarbu, kaip Jis mus sukūrė. Kitą savaitę ... ar visatoje esame vieni?

 

Iki tol palaiminimai,

John Fenn

www.cwowi.org ir atsiųskite man el. laišką adresu cwowi@aol.com

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.