Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. kovo 1 d., sekmadienis

Būdai, kaip Viešpats kviečia mus Jį sekti 2d.

John Fenn.Weekly Thoughs.The Ways the Lord Invites Us to Follow, #2 of 3

Sveiki,
Praeitą savaitę dalinausi apie tai, kaip Tėvas visų pirma  asmeniškai ragina mus pakeisti savo kelius, ir padaro tai viešu dalyku tik tada jei mes priešinamės. Jis kantriai laukia mūsų pasikeitimo netgi ištisus  dešimtmečius. Jo būdai šioje
srityje tokie patys, ar tai Jis naudotų „jaučių akstino“ metodą baksnoti mums, ar švelniai ir privačiai dirbdamas mūsų viduje skatintų mus augti ir palikti nuodėmę.
Štai abiejų atvejų -  jaučių akstino ir vidinio veikimo žmogaus širdyje pavyzdžiai.

16-metis viršija greitį
...policininkas sustabdė jį mažame miestelyje ir perspėjo dėl greičio viršijimo. Vaikinas pripažino, kad turi įprotį važiuoti per dideliu greičiu, ir Dievas veikė jame, norėdamas jam padėti tai padaryti. Aš pasakiau  jam, kad Dievas visų pirma dirba asmeniškai jo širdyje, ir tik tada, kai jis nepaklūsta, tada  įteikia aukštesnio lygio įspėjimą. Aš pasakiau, kad sekantį kartą jam gali tekti mokėti baudą. Akivaizdu, kad jis neteisė savęs, nes po kelių savaičių aš sužinojau, kad taip ir įvyko, jam teko mokėti baudą. Dar po kelių savaičių jis pakliuvo į auto avariją, bet nebuvo sužeistas. Šis įvykis jam padėjo surimtėti, ir kiek žinau, dabar vairuodamas jis neviršija greičio.

Būdamas pastoriaus padėjėju Boulder, Kolorado bažnyčioje  kiekvieną pirmadienį nuo 1-3 aš vedžiau „Išgydymo mokyklą“. Kiekvieną savaitę aš paimdavau po vieną išgydymo pavyzdį iš NT ir mokiau, kaip Viešpats išgydydavo žmones, arba atskirą asmenį.( Aš turiu paruošęs cd/mp3 seriją  „Išgydymo mokykla“ iš Biblijos mokyklos seminaro paremto šiais mokymais.)

Kietasprandis žmogus
Tai buvo vienas tų kartų, kai aš turėjau žodį iš Tėvo vyrui, kuris paprastai tenai lankėsi. Aš paklausiau, ar jis nori, kad kalbėčiau privačiai, ar mažoje grupėje, kurioje tuo metu jie jau buvo geri draugai. Jis pasakė, kad pasidalinčiau grupėje, todėl aš taip ir padariau. Aš išgirdau Tėvą Savo Dvasia sakant: “Aš kalbėjau tau, kad mestum rūkyti ir numestum svorį; malonės laikas dėl šitų dalykų jau beveik baigėsi. Tu turi paklusti mano paraginimams.“ Jis pripažino, kad tai tiesa, ir paprašė maldos...bet niekas nepasikeitė...

Maždaug po 3 mėnesių jis patyrė labai pavojingą širdies smūgį, bet išgyveno didelei gydytojui nuostabai, nors širdies raumuo liko pažeistas.  Tada jis nedelsiant ėmė keisti savo elgesį, numetė 35 svarus svorio(16kg) ir tučtuojau metė rūkyti. Paskutinį kartą, kai girdėjau apie jį,  jis buvo sveikas ir stiprus, lyg niekada nebūtų turėjęs širdies smūgio.


Reikia suprasti dvasiškai tai, kas vyksta natūraliai
Nusikelkime į Jobo gyvenimo dienas, jo draugas Elihus teisingai kalbėjo apie Viešpatį. Faktiškai Jobas ir jo 3 draugai turėjo atgailauti, kad sakė neteisingus dalykus apie Viešpatį (pav.:“Viešpats duoda ir Viešpats atima“). Jobas pridėjo: aš kalbėjau apie dalykus, kurų nesupratau, aš pasibaisėjęs savimi...Tai reiškia, kad mes turime priimti dalykus, kuriuos kalbėjo Jobas ir jo draugai apie Dievą, kai pasakytus dėl nežinojimo ir klaidingus.

Tik Elihui nereikėjo atgailauti- tai, ką Jis kalbėjo apie Dievą, buvo teisinga, ir tai, kad jis sakė Jobui, jog „Dievas nedaro neteisybės“ ir „nesulaiko teisingų dalykų“. Elihu taip pat paaiškino Jobui, kaip Viešpats asmeniškai bandė jį pasiekti, bet Jobas priešinosi * Job34:12.37:23

Jūs galite prisiminti, kad Jobas pats paaiškino, kodėl jo kūnas nusėtas skaudžiomis votimi nuo padų iki viršugalvio, Job3:25-26:“ 25 Tai, ko labai bijojau, užgriuvo mane, ir tai, dėl ko nuogąstavau, ištiko mane.
26 Aš nebuvau saugus ir neturėjau poilsio, aš nenurimdavau, tačiau bėda atėjo“.

Jeigu būtumėte gydytojas, ką jūs patartumėte tokiam pacientui kaip Jobas, kuris skundžiasi pūsleline dėl streso, kurį nuolatos patiria, baimės ir miego stokos. Jūs patartumėte jam išeiti atostogų, perduoti kitam savo darbą, paskirtumėte vaistų miegui, arba bent jau žolelių arbatos!

Tas , kas išmano Dvasios dalykus, žino, kad Jobas pats atidarė duris savo ligai, ir tik Dievas išsaugojo jo gyvybę,  kai velnias bandė jį pražudyti. Bet Jobo atsisakymas mesti rūpesčius ant Viešpaties, ir daryti tai, kas yra natūraliai teisinga, kad geriau susitvarkytų  verslo dalykus ir pailsėtų, atidarė duris jo ligai.

Elihus skyriuose 33-36 kalbėjo apie tai, kaip Dievas bandė pasiekti Jobą, ir dar - mano mėgstamiausiomis eilutėmis visoje Biblijoje:

14 Dievas kalba vienu ar kitu būdu, bet žmogus to nesupranta.
15 Sapne, nakties regėjime, kai žmonės giliai įmigę ar snaudžia ant lovos,
16 Jis atidaro žmonių ausis savo įspėjimams,
17 norėdamas atitraukti žmogų nuo jo poelgių ir puikybės.
18 Jis saugo jo sielą nuo pražūties ir gyvybę nuo mirties.
19 (angl. vert.) jei jis priešinasi patiria skausmus savo kūne... Job33:14

Čia pastebime progresiją, kaip Dievas dirba asmeniškai žmogaus širdyje iki pat atviro apreiškimo, kai žmogus turi įveikti nuodėmę. Šiuo atveju Jis kalbėjo Jobui per  jo fizinę ligą. Nereikia manyti, kad kiekviena liga reiškia, kad Dievas išviešina kažkokią slaptą nuodėmę, tikrai ne. Bet jūs matėte pavyzdžiuose, kaip dalykai vyksta asmens gyvenime, jei jis nepaklūsta Viešpačiui.  Dievas bandė išgelbėti Jobui gyvybę ir nubrėžė ribas velniui veikti. Be Viešpaties pagalbos Jobas būtų  patyręs ankstyvą mirtį.

 Asmuo nesuvokiantis dvasiškai  situacijos, matydamas, kaip 16-metis gauna baudą už greičio viršijimą, gali pakomentuoti patikėjimą jaunuoliams vairuoti automobilius, bet jis neturi jokio supratimo, apie tai, kad Dievas dirbo  jau ištisus mėnesius prieš šį įvykį jaunuolio širdyje. Kitas asmuo gali matyti rūkantį žmogų turintį viršsvorį, po to patiriantį širdies smūgį ir sakyti:“ Ko jis tikėjosi?, nesuvokdamas Dievo darbo giliai to žmogau širdyje.
Jobo draugai matė savo draugą skausme ir manė, kad visa tai jam daro Dievas dėl slaptos nuodėmės, nesuvokdami, labai asmeninių Viešpaties pastangų padėt Jobui įveikti baimę, stresą, rūpesčius dėl verslo ir vaikų.

Asmeniškai, dėl šios priežasties  aš paprastai komentuoju tik vaisius  asmens gyvenime, nes širdį pažįsta tik vienas Viešpats.

Kitą savaitę užmiršime apie jaučių akstiną ir pažiūrėsime, kaip Jis veda mus kaip ganytojas. Iki tada,
laiminu,

John Fenn

www.cwowi.org ir rašykite man : cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.