Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Ką daryti, kai esi pavargęs, išsekęs ir vos judantis. 3d.



 John Fenn, Weekly Thoughts "What to do When Tired, Drained, Just Going Through the Motions" 2018 gruodžio 14d.

Sveiki,
Kartais mes taip pavargstame, kad  vienos dienos poilsio tiesiog nepakanka, kad atsigautum. Neužtenka tik skirti laiką garbinimui. Melstis dvasioje taip pat nepakanka. Būna taip, kaip parašyta ant marškinėlių: "Tai puiki diena, kad visi mane paliktų ramybėje.‘‘ Juokinga.


Reikia pakeisti aplinką, atsitraukti, išvykti kažkur savaitei ar ilgesniam laikui, nors kartais mes galime jaustis dėl to kalti. Ar turėtume skirti tam pinigų? Ar mes turime pinigų tokiai pertraukai? O kaip bus su visais tais darbais, kuriuos turime atlikti?

Izraelis turėjo atostogas 3 kartus kiekvienais metais pagal kalendorių, kurį jiems davė Dievas. Ką tai sako mums, kad Dievas skiria mažiausiai 3 kartus atostogų per metus, ir kiekvienos iš jų ne trumpesnės kaip viena savaitė. Plius kelionių laikas-pirmyn ir atgal.


Izraelio „atostogos“
Įst.16:16 įsako, kad 3k. per metus suaugę vyrai turi atvykti į šventyklą, ir žinoma, tai buvo šeimos įvykis. Tos 3 kasmetinės atostogos buvo „Pasha“, Sekminės, ir Palapinių šventė.


Lk2:40-52 mes randame 12-metį Jėzų šventykloje su religiniais lyderiais Pashos metu. Eil 41sako:“Jo tėvai kiekvienais metais ėjo į šventyklą į Pashos šventę.“ Tai vyko kiekvienais metais. Kiekvienais metais. Šeimos laikas!


Pashos savaitėje buvo Neraugintos duonos šventė, ir Sekmadienis po šeštadienio Sabato toje savaitėje buvo Pirmųjų vaisių šventė. Pagal mūsų kalendorių tai vyksta kovo-balandžio mėnesį. 2019 tai balandžio19-27.


Mažiau  po 50 dienų po Pirmųjų vaisių šventės būna Sekminės, tai- 2-oji privaloma šventė. 2019 Sekminių sekmadienis yra liepos 9. Maždaug 4 mėnesiai po Palapinių šventės, o tai 2019 spalio13-19, dauguma izraelitų ateidavo prieš Palapinių šventę dalyvauti Jom Kipur, kuris buvo savaite anksčiau ( Spalio9, 2019) reiškia rudens „atostogas“, ir jos tesėsi mažiausiai 2 savaitės.


Jie keliavo pėsčiomis. Tos kelionės į miestą buvo laisvos nuo religinių prievolių. Jie turėjo aukoti šventykloje šventės metu, o likusią savaitės dalį galėjo daryti, ką norėjo. Taigi kiekvieną savaitę buvo tikros šeimos, bendruomenės ir tautos atostogos.


Tada nebuvo mobilių telefonų, todėl kai jie išvykdavo iš miesto, jie iš tiesų „išsijungdavo“ iš savo įprasto gyvenimo. Pats Dievas liepė jiems palikti namus ir darbus 3 savaitėms(plius kelionių laikas), ir tokiu būdu atgauti jėgas tikrai žmonėms sveika.


Ar pastebite užuominą Dievo įsakyme dėl „atostogų“, kad Jis galėtų ir dabar mus taip vesti, nors praėjo jau 3.400 metų? Jų kelionės nebuvo brangios: susipakuoti daiktus, palikti namus, eiti pėsčiomis ar joti į miestą, apsistoti stovykloje, arba viešbutyje, arba su draugais ar šeima. Jie nešdavosi pinigus, grūdus, ar gyvulius skirtus aukojimui Viešpačiui.
Jiems tikriausiai patikdavo eiti į „didelį miestą“ apsipirkti, susitikti su draugais ir tolimesniais giminaičiais. Tai labai panašu į tai, ką mes darome šiandien.


Tai buvo Dievo idėja, nes Jis žinojo, jei mes galėsime rinktis, mes dirbsime iki išsekimo ar dar blogiau!


Šių pertraukų tikslas
Kai mes suvokiame, kad tai buvo šeimos ir bendruomenės renginiai, tada tampa aiškus Dievo tikslas. Turėkime galvoje, kai Jėzui buvo 12 metų, jo šeima paliko miestą, kad sugrįžtų į Nazaretą tokioje žmonių spūstyje, kad jie netgi nežinojo, kur buvo jų sūnus! Akivaizdu, kad tai buvo  pakankamai  saugus renginys, nes jie pirmiausia pagalvojo, kad jų sūnus greičiausiai su kitomis šeimomis.


Apibendrinkime tai, ką Dievas statė Izraelio kasmetiniame kalendoriuje? Man tai reiškia „atsijungti“ nuo elektronikos ir „įsijungti“ į bendruomenę ir šeimą aplink mane. Tai iš tiesų reiškia buvimą būtent čia “šiuo momentu.
Būti tenai, ir aš neturiu galvoje, kad būtinai fiziškai, bet per Face Book ar parašyti kam nors žinutę. Tai reiškia – jokio darbo, jokios socialinės žiniasklaidos, tik tie, kurie aplink mane šią savaitę. Tai kalba apie laiką vienumoje, tik šeima, pasivaikščiojimas po miestą, taip pat susitikimas su naujais žmonėmis.


Pažiūrėkime, koks Dievo atostogų laikas: balandis, birželis, spalis. Šiaurės pusrutulyje tada pavasaris, vėlyvas pavasaris/ankstyva vasara, ir ruduo. Po Palapinių tai buvo apie 6 mėnesiai iki kitos „pertraukos“, Dievas nereikalauja keliauti sunkiausiais žiemos mėnesiais, ...-štai koks Tėvas! Koks Jis maloningas!


Kaip atrodo tavo gyvenimas?
Po to, kaip mes atnaujiname mūsų protus idėja, kad Dievas sukūrė atostogas ir nori, kad mes pritaikytume pavyzdį, kurį Jis mums davė, skirdami laiką poilsiui mes jausimės patogiai. Po to reikės planuoti  laiką ir biudžetą. Svarbiausia pusiausvyra, asmeninis garbinimo laikas, meldimasis dvasioje, skyrimas vienos dienos savaitėje poilsiui, išvykos kažkur, kad atitrūktum nuo įprastos namų ir darbo aplinkos ir visų pasaulio rūpesčių. Pusiausvyra...suraskite tą vietą savyje, ir Jis ves jus į tai kaip surasti laiko atsigaivinti dvasioje, sieloje ir kūne.


Kitą savaitę- nauja tema, iki tada.
Laiminu.

John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.