Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Papildymas apie Chrisą ir Tornadą

John Fenn, 2013 m. gegužės mėn. 24 d.,

Sveikinu visus,

Šį rytą Chrisas turėjo nedidelę operaciją. Mes atvažiavome pas jį apie 9:15, užpildėme keletą dokumentų, pakalbėjome su reikalingais žmonėmis ir laukėme iki 10:15. Iki to laiko Chrisas jau suprato kas vyksta ir, nors jis pats užsimindavo, kad reikia važiuoti pas dantistą, atėjus išvykimo laikui šis įvykis jam buvo tolygus trečiajam pasauliniam karui.

Pastarosios kelios dienos buvo nelengvos. Jos ir privedė prie šios procedūros. Rytais nuo 4 val. pradėdavo gausūs kraujavimai jo viršutinėse dantenose, kaskart jis išvemdavo kraujo krešulius ir viską ką suvalgydavo vakare prieš tai. Jo kambarys atrodydavo kaip nusikaltimo scena kriminalinės dramos filme – visur kraujas, jis visas kruvinas, lova ir čiužinys taip pat kruvini, sienos ir grindys pasruvusios krauju ir t.t.

Oxyclean (valymo priemonė, vert.past.) išgelbėjo mūsų kilimą, čiužinį, ir patalynę – šiuo metu vis dar vyksta valymo procesas, bet atrodo, kad kraujo dėmės beveik išnykę.

Na, kad ir kaip ten bebūtų, pakeliui pas gydytoją Chrisas įtūžo, pradėjo rėkti, spiegti, elgtis agresyviai, bandė man įkasti. Aš laikiau jo kairiąją ranką bandydamas suvaldyti jo stipriąją dešinę ranką tam, kad gydytojas galėtų įstatyti intraveninį kateterį. Prieš tai gydytojui pavyko suleisti dvi raminamųjų dozes, kurios buvo keturis kartus stipresnės nei įprasta, tačiau vis tiek Chrisas nenurimo. Galų gale jis sutiko išgerti vynuogių skonio sirupo su valiumu (raminamasis vaistas, vert. past), kuris jį ir nuramino. Suveikus visiems raminamiesiems Chrisas leido įstatyti intraveninį kateterį – tebūna palaiminta jo širdis.

Visą laiką buvau su juo. Šiandien buvo apvalytos jo viršutinės dantenos nuo negyvų audinių, kraujo krešulių ir kraujavimą sukeliančių veiksnių. Taip pat buvo atliktos rentgeno procedūros, padengtos nervų galūnės tam, kad jis nebebūtų jautrus karštam ar šaltam maistui. Pirmasis planas pavyko.

Sekantis planas bus vizitas pas ortodontą, įtaisyti ortodontinę vielą suveržiančią jo dantis tam, kad būtų išlyginti kiti du susigrūdę dantys. Gydytojai tikisi, kad pažeistas kaulas užsipildys ir atsistatys sukietindamas dantis. Po to, kai ši procedūra bus įvykdyta, galbūt po keleto mėnesių ar daugiau bus reikalingas dar vienas vizitas sutvarkyti šaknies kanalus ir padengti visus 4 pažeistus dantis.

Negaliu net pagalvoti, kad teks jį taip kankinti dar du kartus, tačiau mes tikimės, kad pirmiausia išgėręs gėrimo su valiumu būdamas kabinete ar mašinoje, jis bus ramus ir pasiruošęs intraveniniui kateteriui ar raminamųjų dūriui į ranką.

Taigi, vaikai brangiai kainuoja! Dvi valandos gydimo už 1289 dolerius per valandą buvo didžiulė suma ir nelengva buvo ją surinkti, tačiau, ačiū Dievui, pavyko. Gavome keletą piniginių aukų skirtų Chrisui, kurios padengė nemažą dalį sumos, dėl to jaučiamės be galo dėkingi. Dėl šio įvykio teko atšaukti kai kuriuos planus, tačiau tai buvo kur kas svarbiau. Užgaišome gaudami neįgaliesiems skirtą vonią, tačiau šis poreikis taip pat buvo daug svarbesnis.

Visą kelią namo Chrisas ramiai miegojo Barbaros glėbyje. Stiprūs nuskausminamieji jam sukelia mieguistumą, tai, žinoma, yra gerai. Tikiuosi, kad naktį jis gerai miegos, nes paskutinės kelios naktys buvo sunkios.

Dabar apie tornadą. Amy man turi suteikti daugiau detalios informacijos, bet aš manau, kad bendroje sumoje buvo paaukota beveik 7000 dolerių. Dauguma aukų atkeliavo PayPal būdu.

Aš susisiekiau su Styvu Queen iš OKC ir šiuo metu mūsų dėmesys yra sutelktas į dvi šeimas, kurioms ypač reikia pagalbos ir kurios yra žinomos tos vietovės bažnyčios bendruomenei.

Tai dvi vienišos mamos turinčios po du vaikus. Viena iš jų turi šunį, kurį kažkas iš bažnyčios narių pasiėmė globoti. Ta moteris kartu su vaikais gyvena motelyje. Jų namai nebuvo galutinai sugriauti, tačiau vietinė valdžia įvardijo juos kaip negyvenamus. Moteriai pavyko iš ten pasiimti keletą jai priklausančių daiktų. Gyvenimas motelyje reikalauja apmokėti išlaidas už kambarius ir maistą, taip pat reikalingos išlaidos gyvenant nepastoviai kol bus pastatytas namas.

Kitos vienišos mamos namai buvo visiškai sugriauti.

Po to, kai mes su Styvu ir kitais namų bažnyčios lyderiais aplankėme šią vietą ir susipažinome su nukentėjusiomis moterimis, nusprendėme išrašyti 3000 dolerių čekį kiekvienai iš jų. Čekiai buvo nusiųsti Styvui ir Kim šiandien ir pasieks jų pašto dėžutes rytoj, tada jie juos išgrynins ir perduos.

Brainas kartu su Tulsos policijos departamentu planuoja savaitgalį Moore mieste. Aš jo paprašysiu atkreipti dėmesį į žmones, kuriems reikia pagalbos nežiūrint į tai ar jie krikščionys ar ne, ar jie priklauso namų bažnyčiai ar ne.

Tai tiek žinių – ačiū už jūsų maldas ir paramą!


Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.