Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2024 m. kovo 19 d., antradienis

"Dangaus teismų“ doktrinos klaida # 2 iš 6

 John Fenn, 15 march, 2024, The Error of 'The Courts of Heaven' #2 of 6

Sveikinu visus,

 Praėjusią savaitę baigiau rašydamas apie tai, kaip rytų dvare karaliaus šeima turi tiesioginę prieigą. Jie yra didikai ir vieninteliai, kurie turi tokią malonę. Taip pat



minėjau, kad šeima yra atleista nuo kaltinimų ir baudžiamojo persekiojimo.

 Apsvarstykite senovės praktiką žudyti visus karališkosios šeimos narius, kai įvyksta smurtinis karaliaus nuvertimas. Visa šeima, nuo karaliaus iki jauniausio vaiko, laikoma lygiaverte, todėl visi būdavo nužudyti. II Samuelio 4:4 tai aprašyta kaip Sauliaus šeima pabėgo nuo naujojo karaliaus Dovydo, bijodama būti nužudyta. Bėgdama su juo Mefibošeto auklė krito ir jį suluošino. Tačiau, Dovydas parodė jam didelį palankumą. Karalius ir vaikai laikomi viena. (II Samuelio 9:6-11)

 Todėl... Tėvo teismas Apreiškime 4

 Kai Jonas yra danguje, jis mato Tėvą savo soste, apsuptą 24 vyresniųjų ir lankančių cherubinų. 5 skyriuje jis mato Viešpatį, kažkada nužudytą, bet dabar gyvą per amžius. Tai rytietiškas, karališkasis dvaras. Žmonės aplink sostą džiaugiasi, kad Jėzus mus sukūrė...

„(Jėzus)...padarė mus karaliais ir kunigais Dievui, savo Tėvui...“ Apreiškimas 1:6

 

„Ir padarė mus mūsų Dievui karaliais ir kunigais...“ Apreiškimo 5:10

 

„Dvasia, liudija mūsų dvasiai, mes esame Dievo (Tėvo) vaikai“. Romiečiams 8:16

 

„O jei vaikai, tai įpėdiniai, Dievo (Tėvo) paveldėtojai ir Kristaus įpėdiniai“. Romiečiams 8:17

 

„(Tėvas), iš anksto nusprendęs priimti mus kaip vaikus per Jėzų Kristų“. Ef 1:5

 Štai kodėl mes esame aplink Tėvo sostą; Mes esame Jo vaikai, ir mums buvo suteiktas kunigų ir karalių „darbas“, kad valdytume su Juo. To  rezultatas...

 "Jame yra visa kūniškos dievybės pilnatvė. Ir jūs esate tobuli Jame, kuris yra visų kunigaikštybių ir galybių galva." Kolosiečiams 2:9-10

 „Bet Dievas (Tėvas), kuris yra turtingas, gailestingas ir didele meile mylėjo mus, net kai mes buvome mirę savo nuodėmėse, atgaivino mus kartu su Kristumi (malone jūs esate išgelbėti), prikėlė ir pasodino  kartu  danguje Kristuje. Kad ateinančiais amžiais Jis (Tėvas) ir toliau rodytų mums savo gailestingumo turtus Kristuje Jėzuje“. Efeziečiams 2:4-7

 Jėzaus Kristaus darbo dėka dabar esame karališkojo teismo dalis. Mes esame Jo karališkieji vaikai. Mes esame kunigai. Mes esame karaliai. Mes esame Jo šeima. Esame užbaigti. Mes turime tiesioginę ir nevaržomą prieigą prie Tėvo teismo. Mes esame teismo dalis. Mes drąsiai ateiname į sostą vien tardami „Tėve“ ir taip pat sulaukiame Jo dėmesio.

 Tai, kad esame Jo vaikai, karališkieji vaikai, Jo gyvenimo tarnai, reiškia, kad niekas negali mums pareikšti kaltinimų. Jau nuspręsta. Padaryta. Kai Jėzus tapo prisikėlusiu žmogumi, visų sukurtų dalykų Viešpačiu, tas darbas taip pat išvalė dangų nuo bet kokios galimybės, kad Šėtonas galėtų mus apkaltinti.

 Dievas Tėvas tai nusprendė. Jau per vėlu pateikti kaltinimus prieš mus, nes mes gimėme iš naujo, užantspauduoti Jo Šventosios Dvasios, o mūsų pilietybė ir šeima yra rojus. Mes jau dabar nuplauti*, dabar pašventinti (atskirti Dievui), dabar išteisinti Jėzaus vardu ir Dievo Tėvo Dvasia. *1 Korintiečiams 6:11.

 Išteisinti nereiškia, kad įrašas buvo ištrintas.

 Ne, tai reiškia nepakaltinami, (teisūs). Daugelis krikščionių galvoja, kad mes buvome išteisinti, bet Biblijoje taip nėra. Sakoma, kad tapome nepakaltinami .

išteisinta*( vert.liet. vertime) nereiškia, kad įrašas buvo nuvalytas, tai reiškia, kad prieš jus niekada nebuvo jokių įrašų. Karalius dabar pasisako už jus ir tai paskelbė. Tai reiškia, kad (vert.dabar) negali būti pareikšti jokie kaltinimai, nes Dievas neturi jokių  jūsų nusikaltimų užrašų. Štai kodėl Jėzus teigia Apreiškimo 3:5: Jis išpažins mus Tėvo ir Jo angelų akivaizdoje. Neišteisintas, bet (vert. geriau pasakyti paskelbtas teisiu, nepakaltinamu)  ,  teisus,  Viešpats tai patvirtina prieš Tėvą. *“( liet. vert.)išteisinti: Romiečiams 3:24, 28; 5:1, 9; 8:30. Galatams 3:24

 Viskas yra nauja ir visa tai nauja yra iš Dievo*. Seno nėra. Kristuje yra tik nauja. Jėzus paėmė prieš mus kaltinančių   įsakymų raštą, prikaldamas jį prie savo kryžiaus**, ir visa tai mirė čia pat ant kryžiaus kartu su Juo. Egzistuoja tik prisikėlimo gyvenimas. Jėzaus mirtis įgyvendino Jo valią, ir Jis prisikėlė iš numirusių, kad taptų savo valios Vykdytoju. *II Korintiečiams 5:17; **Kolosiečiams 2:13-15, (Hebrajams 9:16-24 – Vykdytojas/valia)

 Kadangi esame išteisinti Tėvo, jokia būtybė negali mums pareikšti kaltinimų.

 Romiečiams 8:31-34: "Ką mes į tai sakome? Jei Dievas (Tėvas) yra už mus, kas gali būti prieš mus? Kas nepagailėjo savo Sūnaus, bet atidavė Jį už mus visus, Argi Jis kartu su Sūnumi nedovanos mums visko? Kas apkaltins (kaltins) Dievo išrinktuosius? Dievas (Tėvas) mus išteisino. Kas mus smerkia? Kristus mirė (nes mus), ir prisikėlė, kuris ir dabar yra Dievo dešinėje ir gyvena, kad užtartų mus“.

 Jei Dievas už mus, kas gali būti prieš mes?"

 

„Kas apkaltins (kaltins) Dievo (Tėvo) išrinktuosius?

 

„Tai Dievas (Tėvas), kuris mus pateisina“.

 

"Kas mus smerkia? Kristus mirė ir prisikėlė..."

Senovės Rytų karaliaus teismą perkelti į šiuolaikinę baudžiamųjų teismų sistemą yra rimta klaida. Tai ne tik ignoruoja, bet ir paneigia visa, ką Jėzus padarė dėl mūsų.

 Atnaujinkite savo mąstymą pagal Naujojo Testamento realijas. Dangaus kiemai, kuriuose gyvena karalius ir sėdi Jo karališkieji vaikai, yra vieta, kur Jo vaikai gali rasti gailestingumo ir malonės, kad galėtų gauti pagalbą prireikus. Hebrajams 4:14

 „Dangaus teismų“ doktrina mūsų Tėvo sostą pavertė iš saugumo vietos , nes tai  mūsų namai,  į netikrumo, sumaišties ir baimės vietą.

 Ar koks nors dangaus teismų mokymo aspektas Evangelijose skambėjo jėzaus mokymuose?

 Ar matome šį mokymą per pastaruosius 2000 krikščionybės metų? Ne abiem atvejais.

 Naujojo Testamento autoriai rašė apie mūsų pilietybę danguje, ką Jėzus padarė dėl mūsų, apie mūsų valdžią ir teisę stoti prieš Dievą. Nėra jokio mokymo, kaip ginčyti savo bylą dangaus teisme. Mes jau esame išteisinti mūsų Tėvo.

Šėtonas buvo nuginkluotas, ir mes čia pratęsime kitą savaitę. Iki tol, laiminu

 Džonas Fenas

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.