Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2023 m. gruodžio 18 d., pirmadienis

2023 m. gruodžio mėn. naujienlaiškis

 John Fenn, December 2023 Newsletter

 Sveikinu visus

 Linksmo Jėzaus Gimtadienio  ir laimingų Naujųjų metų! Meldžiame, kad

kiekvienas iš mūsų rastume Jo ramybę ir džiaugsmą, kai baigiame vienus metus ir pradedame kitus.

 Asmeninės naujienos:

 Chrisui sekasi geriau ir, tikiuosi, jis grįš į savo grupės namus maždaug sausio 2 d. KT parodė „80 % L3 slankstelių sutrūkimą“. Tėvo malone jie subyrėjo į vieną kompaktišką krūvą ir nepasiuntė kaulų šukių į nugaros smegenis ar nervus.

 Mums dabar su juo  10 savaitė , jis jau vartoja nereceptinius vaistus nuo skausmo ir gali normaliai funkcionuoti. Ačiū,  dėkojate Tėvui už išgydymą, mes  darome tai kasdien. Kiekvieną dieną ieškome to, kas jau išgydyta, o ne to, kas dar turi būti išgydyta. Mes sutelkiame dėmesį į tai, kas šiandien yra geriau nei vakar, todėl matome nuolatinę pažangą.

 Taip pat dėkojame už jūsų maldas už Barbarą ir mane. Tai buvo varginantis, brangus, emociškai sekinantis, trikdantis laikas , ir iš esmės esame labai pavargę ir atsilikę nuo visko, kas vadinama „tarnavimo darbu“.

 Kai kurie iš jūsų žino, ką reiškia rūpintis žmogumi savo namuose, kuris negali pasirūpinti savimi. Taip pat dėkojame daugeliui, kurie mums atsiuntė asmenines aukas, neįsivaizduojate, kam mes įvertinome tokį dosnumą. Visko, nuo ligoninės tipo lovos įsigijimo, specializuoto vežimėlio iki daugybės kitų išlaidų – ačiū, nes Tėvas jumis padėjo mums aprūpinti.

 Visa tai buvo malonė – ir dar kartą ačiū už jūsų maldas ir kantrybę. Labai laukiu, kada galėsime atnaujinti „Zoom“ susitikimus, o datą nustatysiu kitų metų pradžioje.

 Jėzaus gimimas:

 Ankstesnėse Savaitės mintyse, kurios yra saugomos  mūsų svetainės skiltyje „Savaitės mintys“, nagrinėjau klausimą „Ar turėtume švęsti Jėzaus Gimtadienį“? Išsamiau aprašiau, kaip Pauliaus laikais kai kuriuos gąsdino pagoniškos šaknys ir maisto, gėrimų bei dienų klausimas. Paulius pasakė jiems, jei pagoniškos šaknys ir tų dalykų šaltiniai jums trukdo, tai nedalyvaukite.

 Bet kitiems, kuriems netrukdo pagoniškos šaknys- valgykite, gerkite ar švęskite. Kiekvienas neturėtų būti savo požiūrio skelbėjas, nes Viešpats priima ir tuos, kurie tai daro, ir tuos, kurie to nedaro. Jei Jis visus priima, tai turėtume ir mes. Paulius pasakė jiems: „Tegul kiekvienas būna visiškai įsitikinęs savo prote“.

 Bet faktas yra tas, kad Jėzus gimė Betliejuje tam tikru metų laiku, angelai paskelbė apie Jo gimimą, ir visa kita Jėzaus gimimo istorija tikrai įvyko. Tai mes ir švenčiame, tą didžiausią dovaną.

 Mes žinome istoriją; Tą naktį piemenys saugojo savo kaimenes laukuose už Betliejaus.

 Luko 2:9 graikiškai sakoma: „Viešpaties angelas atsistojo šalia jų“. Jis nepasirodė  ore, jis tiesiog staiga pasirodė tarp jų ir paskelbė apie Jėzaus gimimą.

 Pagalvokite: tamsu, būrelis piemenų kalbasi, gal stovi prie laužo, tada staiga tarp jų atsistoja nepažįstamasis. Ne ore, tiesiog „ten“ tarp jų. Ta pati frazė NT vartojama 18 kartų ir visada reiškia, kad kažkas staiga atsistoja tarp kitų. Šis nepažįstamasis buvo apsuptas tokios Dievo šlovės, kad žmonės suprato, kad tai angelas, ir labai išsigando.

 10-12 eilutėse angelas liepia jiems nebijoti, nes jis yra tam, kad paskelbtų didžią naujieną apie jų Gelbėtojo Kristaus, Viešpaties, gimimą, o ne pasiųstas juos   teisti.

 Armija

 Tada su šiais žodžiais 13 eilutė sakoma; „Staiga prie angelo prisijungė daugybė dangiškosios kariuomenės“. Žodis „kareivijos“ karaliaus Jokūbo ir kitose versijose reiškia „armiją“.

 Jozuės 5:13-15 Izraelis ką tik įžengė į Pažadėtąją žemę, o prieš juos stovi galingas Jericho miestas. Kai Jozuė stabteli, kad gautų nurodymą iš Viešpaties, tekstas mums sako, kad mato vyrą su ištrauktu kardu.

 Joshua prieina ir klausia: "Ar tu už mus, ar prieš mus?" O nepažįstamasis atsako: „Nei už jus nei už juos(liet. vert.) „ Ne (hebrajų kalba: Lo) aš atėjau kaip Viešpaties kariuomenės vadas“. Daugelyje vertimų sakoma „Ne, bet kaip Viešpaties armijos kapitonas“.

 Tiesą sakant, Jis nukreipė Jozuės klausimą, nes  nebuvo griežtai sąjungininkas ar priešas, ir  tai buvo Dievo, o ne Izraelio mūšis. Jis buvo ten kaip dangaus armijos Vadas.

 Žinome, kad Jozuei pasirodė Viešpats, o ne angelas, kaip kai kurie klaidingai moko dėl šių priežasčių: Jozuė Jį pagarbino ir jam buvo liepta Jo akivaizdoje nusiauti batus. Batai yra žmogaus sukurti, ir niekas negali artintis prie Dievo savo pastangomis. Taigi ST batai negalėjo būti dėvimi Dievo akivaizdoje. Ir angelai nepriima garbinimo taip, kaip čia darė Viešpaties armijos kapitonas. Tai buvo Viešpats, kuris pasirodė Jozuei, o Jozuės 6 skyrius atskleidžia, ką Jis pasakė Jozuei apie tai, kaip užimti miestą.

 Kodėl piemenims pasirodė dangaus kariuomenė ir angelas jų tarpe?

 Armija nebuvo ten, kad kariautų su žmonėmis, jie sekė savo kapitoną. Kariuomenė buvo ten kaip taikos sutarties su žmonija dalis. Jų kapitonas paliko dangų ne kariauti su žmonėmis, o tapti žmogumi. Jie stebėjosi ir garbino Jį. Nenuostabu, kad I Petro 1:12 pasakojama, kad angelai trokšta pažvelgti į  žmogaus išganymo paslaptis!

 II Korintiečiams 5:18-19 sakoma, kad Tėvas per Jėzų sutaikė pasaulį su savimi. Jis atsakomybę už mūsų nuodėmes uždėjo  ne mums, o Jėzui. Kariuomenė buvo ten, nes jų Kapitonas gimė žmogumi pagal Tėvo planą sutaikyti mus su savimi. Kokia malonė! Žavėkimės ir toliau ta meile, kurią mums parodė Tėvas ir Viešpats, kuria žavisi visi angelai – Jėzaus Kristaus, mūsų Viešpaties, gimimu!

 Kitose naujienose...

 Nyderlandų konferencija gegužės 2-5 dienomis jau užpildyta 85 proc. Jei planuojate dalyvauti, turite veikti dabar, parašydami Wilui ir Ank el. paštu: cwowi@solcon.nl

 Birželio 29-30 d. konferencija Talsoje – nekantriai laukiame šio savaitgalio! Tikimės daug jūsų pamatyti čia, Talsoje. Šie savaitgaliai visada tokie turtingi Viešpaties – užtenka laiko pažinti vieniems kitus, klausimams ir atsakymams, mokymui, giliam garbinimui, asmeninei maldai ir tarnavimui – planuokite dabar, registracijos informacija aukščiau.

 KWOWI atnaujinimas 2023 m. gruodžio mėn., www.kwowi.org

 Danielis (Kenijoje) siunčia labai didelį „Ačiū!“ tiems, kurie padėjo jam galutinai įsigyti visureigį. Dabar jis daug lengviau galės aplankyti daugybę namų surinkimų ir jo globojamus KWOWI vaikus.

 Ugandos mokykla baigė trečią ir paskutinį mokslo metų semestrą. Mokiniams sekėsi labai gerai ir jie baigė kitą mokyklos lygį. Vasario mėnesį prasidės nauji mokslo metai, tad mokiniai, mokytojai ir darbuotojai per šventes galės mėgautis taip reikalinga ilga pertrauka. Vaikai, kurie visą darbo dieną gyvena mokykloje, liks, o likę vaikai grįš į kaimus gyventi pas „gimininius tėvus“, kol vėl prasidės mokykla. Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie jėzaus Gimtadienio šventės  šiems darbštiems vaikams!

 Linksmo Jėzaus Gimtadienio  ir ačiū, kad esate mūsų gyvenime!

laiminame,

 Džonas ir Barbara, Brianas ir Amy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.