Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2022 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

2022 m. lapkričio mėn. naujienlaiškis

 November 2022 Newsletter

 Sveikinu visus,

Esame tame 5 mėnesių laikotarpyje, apie kurį Viešpats man kalbėjo, nuo lapkričio iki kovo, o įvykiai per šį laikotarpį turės ilgalaikį poveikį kitais metais. Tai ne tik


politinis ir ekonominis klimatas , bet ir didžiulės Šventosios Dvasios ramybės metas – jaudinantis laikas būti Kristuje.

 Laikai ir sezonai

 Mūsų prigimtis nori žinoti ateitį. Paulius 1 Tesalonikiečiams 5:1 rašė, kad jam nereikia mums pasakoti apie laikus ir sezonus, nes jie yra akivaizdūs ir žinomi.

 Bėda ta, kad „laikai“ ir „sezonai“ yra neaiškūs, kai norime žinoti tikslų laiką. Kiek tarnavimų ir interneto svetainių yra skirta išsiaiškinti, kada gali įvykti paėmimas? Aš vaikščiojau su Viešpačiu beveik 50 metų, ir kiekvienais metais kas nors pranašaudamas  pateikia tikslią paėmimo datą.

 Žinojimas, kad esame tam tikrame laike ir sezone, tai  ir viskas, ką galime gauti.

 Apaštalų darbų 1:6-7, kai mokiniai norėjo sužinoti, ar tai jau laikas, kai Jėzus sugrąžins Izraeliui ankstesnę šlovę, Jis atsakė: „Ne jūsų reikalas žinoti laikus ir sezonus, kuriuos nustatė Tėvas savo paties valdžia“.

 Taigi... jau pasiduok. Nustokite ieškoti žvaigždžių ir planetų susiderinimo, to ar kito kalendoriaus ar šventės ir tiesiog pailsėkite. Jūs negalite sužinoti  to iš Tėvo, kada bus paėmimas. Paleiskite tai.

 Daugelis nori mirties ar paėmimo, nes jų gyvenimas žemėje yra skausmingas, pilnas ligų ar emocinių nuoskaudų – bet mes turime tai įveikti, išlikti, kol Jis nepašauks mus namo. Taigi mūsų dėmesys turėtų būti sutelktas į tai, kas mums numatyta, ir į Viešpatį.

 Žodis „laikai“ yra chronos, iš kur gauname žodį chronometras arba tai, ką vadiname laikrodžiu. Niekas nežino nei dienos, nei valandos. (chronos). Žodis "sezonai" yra "kairos", kuris yra kaip pavasaris, vasara, ruduo ir žiema.

 Jono 7 skyriuje iš Jėzaus tyčiojasi tuomet netikintys Jo broliai.

 Jie liepė Jam eiti į šventę ir visiems įrodyti, kas Jis yra. 6 eilutėje Jėzus jiems pasakė: „Mano laikas dar neatėjo, bet jums laikas visada tinkamas“.

 Jėzus matė skirtumą, ir suprato, kad Jam dar ne metas eiti į šventę, bet Jo netikintys broliai gali patys nustatyti savo atvykimo ir išvykimo laiką. Prieš savo gyvenimą  su Viešpačiu, mes patys nustatėme savo gyvenimo laikus ir sezonus. Kur eiti į mokyklą, kur gyventi, dirbti, tai priklausė nuo mūsų.

 Dabar, kai mes esame Kristuje, o Jis mumyse, Jis nustato mūsų gyvenimo laikus ir sezonus – Jėzus pasakė savo broliams, kad yra pasiryžęs likti sezono ribose: „Mano metas dar neatėjo“ – šventė vyko, bet Jėzaus tai nejaudino. Jis veikė pagal jam tinkamą sezoną.

 Tai nepatinka mūsų kūnui. Mes augome nepažindami Viešpaties, patys nustatydavome sau  laikus ir sezonus. Dabar mes suteikėme Jam tą valdžią. Mūsų kūnas nori judėti, kai nori judėti. O Jis taip dažnai  liepia mums pailsėti, palaukti, būti kantriems, leisti Jam užbaigti mumyse darbą.

 Bet broliams Jis sakė - eikite į šventę, jei norite, jūs patys nustatote savo gyvenimo sezonus.

 Tai ir džiaugsmas, ir nusivylimas vaikščiojant su Tėvu ir Viešpačiu.

 Raskite ramybę ir pailsėkite tame, kad Jis yra atsakingas ir niekada jūsų nenuvils. Jums gali tekti eiti per mirties šešėlio slėnį, bet Jis bus su jumis. Atraskite Jo buvimą savo dvasioje šiuo sezonu ir gyvenkite toje ramybėje, gyvenkite suvokdami, kad už jūsų gyvenimą atsako kažkas, daug didesnis už viską, ką šiame  gyvenime galite sutikti.  Kristus yra jumyse, ir tu iš tikrųjų viską gali per Kristų, kuris tave stiprina.

 Kol pasaulis nusiminęs, nervingas, kovoja, svarsto, kas bus toliau, supraskite, kad esate pačiame Dievo gyvenimo sezono viduryje – ir Jis niekada jūsų nenuvylė. Kai data  kovo 21 d., o kalendoriuje (šiaurės pusrutulyje) sakoma, kad pavasaris, o lauke šalta ar sninga, neprarandame vilties, nemanome, kad pavasario pilnatvė niekada neateis – žinome, kad vis tiek taip ir bus, nes mes esame tinkamame sezone. Pavasaris ateis kartu su gėlių ir medžių pliūpsniu.

Kad ir koks dabar bebūtų sezonas, jis tampa gražus, kai tas sezonas pasiekia  pilnatvę. Ilsėkitės tame. Kad ir kaip viskas atrodytų, kiekvieno sezono pilnatvė yra pabaigtas darbas. Leisk Jam dirbti.

 Per ateinančius 5 mėnesius pasaulyje daug kas nutiks keliais skirtingais lygmenimis, bet nors iš dalies žinome ir jaučiame, kaip viskas vyksta, mes išliekame toje ramybėje.

 Prisimenu laiką, kai vyko Arabų pavasaris ir Viešpats mane aplankė. Pokalbio metu pradėjau klausinėti Jo apie įvairias tautas ir ar jos nepateks teroristams ir netaps panašios į Iraną. Paskutinė tauta, apie kurią aš paklausiau, buvo Egiptas, ir Jis atsakė, kad ne, jis netaps panašus į Iraną, o tada Jis pasakė: "Bet kas tau ? O tu turi būti  Tėvo reikaluose."

 Tai išliko su manimi – nesvarbu, kas vyksta pasaulyje, kad ir kokiame savo gyvenimo laike būčiau, kad ir kokiame Dvasios sezone  būčiau, aš turi būti  Tėvo reikaluose. Man svarbiausia: ko Jis nori, kad šiandien dirbčiau? Kaip šiandien galiu būti panašesnis į Jį? Ką Jis šiandien deda į mano širdį?

 KWOWI („Kids Without Walls International“) Eikite į kwowi.org ir spustelėkite „Remti vaikus“, kad pamatytumėte jų nuotraukas ir biografijas. Vos 41 doleris per mėnesį leidžia vaikui su maistu praleisti visą mokyklos dieną. Esame labai dėkingi už jūsų paramą šiems vaikams Ugandoje ir Kenijoje, ir jie taip pat!

Škotijos konferencija; Netrukus turėsime registraciją į mūsų birželio 1–4 d. konferenciją Glazge, Škotijoje, kurią galite rasti mūsų savaitės mintyse ir informaciniame biuletenyje, tačiau mes vis dar svarstome detales. Tikimės, kad jis greitai pasipildys, todėl sekite naujienas.

 Dėkojame už jūsų dosnias maldas ir paramą!

 Johnas ir Barbara, Brianas ir Amy

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.