Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Kas tave patvirtina? 1d.


John Fenn. Weekly Thoughts. 6/09/19

Sveiki,
Mano mama mylėjo Viešpatį, ir ji buvo viena pirmųjų surinkime, atgimusi ir netgi pripildyta Šventa Dvasia charizmatinio atsinaujinimo metu ankstyvaisiais 1970-aisiais. Bet nesvarbu, kiek daug jai reiškė charizmatinis atsinaujinimas ir laisvė Dvasioje, laukiniai eržilai nebūtų įstengę  ištraukti ją  iš narystės Šv. Andriejaus Episkopalų bažnyčioje Kokome, Indiana.

Ji  mylėjo procesijas, mylėjo medžio apdailą, vitražus, liturgiją ir rutiną sekmadienio rytiniuose tarnavimuose. Ji mylėjo senus himnus. Visi tie dalykai „patvirtino“ ją kaip asmenį ir patvirtino ją jos tikėjime.


Apibrėžimas: patvirtinti
Žodis „patvirtinti“ reiškia: „viešai parodyti savo paramą nuomonei ar idėjai“. Tai gali būti naudojama, kaip teisminis terminas, kai aukščiausias teismas patvirtina žemesnio teismo sprendimą, kad jis yra teisingas. Mūsų kontekste  tai reiškia, kad dvasiniai dalykai, kuriuos tu darai patvirtina tai, kas tu esi, kaip individas, ir ką tu tiki esant teisinga.

Mano klausimas: kaip jūs individualiai, kaip krikščionis, esate patvirtintas? Kaip jūs patvirtintas „surinkimo“ ar Kristaus kūno atžvilgiu? 

Ar tu esi patvirtintas auditorinio surinkimo ir visų jausminių jo atributų? Ar kavinė esanti fojė, kilimas, medžio apdaila, garso sistema yra to dalimi? O gal būt, – tai žmonės pastate? Jei tavo surinkimo „garbinimas“ panašus į roko koncertą, jei tvarkdariai įteikia kiekvienam ausų kamštelius, jei garbinimas pristatomas su šviesos ir dūmų efektais ir pasirodymą atliekančia šau  muzikos grupe, ar tai patvirtina tave tavo tikėjime, ir tai, ką tiki esant teisinga? O gal  tavo surinkimas dainuoja tradicines himnus,  ir  tai patvirtina tave kaip krikščionį?

Ar tu patvirtintas ląstelės/mažos grupės auditorinio surinkimo viduje? Ar tave patvirtina vyrų ar moterų grupė, užtarimo maldos grupė? Ar tu esi patvirtintas žinodamas, kad tavo vaikams patinka gera jaunimo grupė ar Sekmadienio mokykla arba tarnavimas vaikams?

Supraskite teisingai; kalba -  ne apie tai, kodėl tu eini į surinkimą, ar kodėl neini. Tai apie tai, kas tavo dvasiniame  gyvenime patvirtina tave kaip krikščionį. Kas patvirtina visa, kuo tu tiki? Ar tai -kažkas, ar gal kažkokie asmenys/uo?


Kai kurie krikščionys...
Kai mes sutinkame nepažįstamą iki tol asmenį, vienas pirmų klausimų būna: ką jūs dirbate? Kai mes išgirstame, ką žmogus dirba, mes iš karto susidarome nuomonę apie jį. Ši nuomonė pagrįsta ankstesniu supratimu apie žmones dirbančius tokį darbą.

Jei jūs sutikote nesąžiningą teisėją praeityje, o naujasis pažįstamas sako, kad jis teisėjas, jūs pagalvojate, kad jis tikriausiai korumpuotas, arba mažų mažiausiai, įtariate j tokiu esant, kol jis neįrodo, kad toks nėra. Vienas greičiausių būdų sustabdyti pokalbį, pasakyti žmonėms, kad aš esu tarnautojas.  Jie arba bėga slėptis iš baimės, kad aš nebandyčiau jų atversti, arba norėdami greitai pakeisti savo išankstinę nuostatą, sako, kad prieš daug metų jie pažinojo vieną gerą kaimo pamokslininką.

Jie kas nors tapatina save su Betelio surinkimu Redinge, Kalifornija, argi tai nesukuria įvaizdio?  Arba IHOP Kansas City, ar Brownsville ar TACF tiems, kurie šiek tiek tai pažįsta? Kodėl žmonės eina į „prabudimo centrus“? Tokiu būdu jie patvirtina save savo tikėjime ir kaip individai.

Kai kurie susitelkia į tarnavimus, kurie susitinka su tikslu- eiti į gatves ir liudyti praeiviams. Jie randa tikslą ir patvirtinimą liudydami Viešpatį, ir Viešpats daro nuostabius dalykus. Yra keletas tvirtinančių dalykų: užkalbinti nepažįstamus žmones kavinėje, klausti, ar jiems reikia išgydymo maldos, ir stebėti, kaip jie akimirksniu pasveiksta.


Kiti krikščionys...
Kiti gali rasti savo patvirtinimą keistuose tikėjimuose, pvz.: kad žemė plokščia ar sesesionizmas (tikėjimas, kad kalbos /išgydymai baigėsi su pirmaisiais apaštalais) arba susitelkę į ypatingą išlaisvinimo doktriną, vidinį išgydymą, ar fizinį išgydymą.


Patyrinėkime savo širdį ir raštą kad būtume balanse
Kai Paulius rašė korintiečiams, kad jis bijo, jog jie paliks paprastą tikėjimą Kristuje dėl „kitos evangelijos“, jis teigė, kad tai įvyks todėl, kad šėtonas suvedžiojo juos – apgavo, nuvedė nuo subalansuoto paprasto tikėjimo į sudėtingą tikėjimo gyvenimą.
Įsivaizduokite, kad viskas, kas jus patvirtina, kaip krikščionį ir jūsų tikėjimą, patraukiama, nepasiekiama. Ar pasikeistų jūsų gyvenimas Viešpatyje kokiu nors būdu?
Kai Jim ir Tammy Bakker, Jimmy Swaggert atkrito nuo malonės ankstyvaisiais 1980-aisais, tūkstančiai  tūkstančių pasitraukė nuo Viešpaties, tuo parodydami, kad jų tikėjimas buvo žmogumi, kuris nusidėjo stabmeldžiavimu, ir kai jų „žmogus“ krito, krito ir jie.

Jei viskas tavo krikščioniškame gyvenime išskyrus paprastą Tėvo ir Viešpaties Jėzaus pažinimą būtų paimta, ar tu toliau vaikščiotum su jais ir kitu atveju taptum neefektyvus? Mes pratęsime čia kitą savaitę.
Iki tada, laiminu,
John Fenn
www.cwowi.org ir rašykite man el.laiškus: cwowi@aol.com

www.churchwithoutwallsinternational.org ir rašykite man: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.