Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

2019 m. rugpjūčio mėnesio CWOWI naujienlaiškis

Rugpjūčio mėnesio naujienlaiškis
Sveiki,
Esame labai dėkingi tiems, kurie mane ir mus palaikė savo maldose, kadangi šią vasarą įvyko įvairių dalykų įvairiuose lygmenyse, įskaitant ir visų trijų mūsų sūnų sveikatos problemas. Dabar  žiūrėdami į prabėgusios vasaros įvykius  tarsi pro galinį automobilio veidrodėlį, mes tikrai labai džiaugiamės.  Žinau, kad dauguma iš jūsų taip pat patyrė išbandymus, žinau, nes skaičiau jūsų maldos poreikius ir meldžiausi už jus.  Didelė paguoda žinoti, kad mes keliame maldose vienas kitą Tėvo link.

Stimuliatorius, defibriliatorius
Liepos 15 man padarė angiogramą, kuri parodė, jog mano arterijos švarios, tai gi 18-tą dieną jie įstatė man  stimuliatorių/defibriliatorių. Jis mano širdžiai dabar diktuoja ritmą, ir taip sureguliuoja
prieširdžių virpėjimą, dabar aš vėl kupinas energijos, ir dėl to esame dėkingi.
Mūsų sūnų Brajeną, kuris darbuojasi drauge su mumis, operuos 27 dieną, kad pasislinkusį stuburo diską įstatytų į vietą ir sutvarkytų išsikišusį. Tai turėtų būti ambulatorinė operacija, tačiau prireiks 6 savaičių reabilitacijai.

Krisui vis dar skauda kelį, jis beveik negali sulenkti abiejų kelių, bet tam kad atliktų Magnetinio rezonanso tyrimą, reikalinga vietinė nejautra, jie reikalauja, kad jis visiškai nejudėtų 6 kartus po 5 minutes. Kai tau protiškai 4 metai ir turi suaugusiojo kūną, pridėtiniai faktoriai turi nemažai įtakos. Pavyzdžiui, paprastai tai aš sėdžiu su juo darant rentgeno nuotraukas ar panašiose situacijose, nes jam patinka, kai su juo yra tėtis, tačiau su savo defibriliatoriumi/stimuliatoriumi aš negaliu artintis prie magneto – tai gi viską sudėlioti tvarkingai bus sunku dėl įvairių priežasčių, todėl būsime dėkingi už jūsų maldas.

Konferencijos
Mūsų Vidurio vakarų konferencija prasideda šią savaitę prie Ženevos ežero, Viskonsine, ir mes tikime, kad tai bus nuostabiai turiningas laikas Viešpatyje, kuomet ilsėsimės ir atgausime jėgas, taip sprendžiu iš kelių dalykų, kuriuos Jis pasakė.

Mūsų konferencija Naujojoje Anglijoje spalio 11-13 Mančesteryje, Naujajame Hempšyre bus paskutinė šiais metais. Vis dar yra vietos, tačiau tai Kolumbo dienos savaitgalis, grožėjimosi lapų sezonu viršūnė, tai gi mūsų paskutinė kambarių rezervacijos data pasibaigs prieš 1 mėnesį – jeigu planuojate atvykti, turite mus perspėti iki rugsėjo 10! Paspauskite viršuje esančią nuorodą, dėl platesnės informacijos. Kitais metais planuojame organizuoti tik 1 (vietinę) konferenciją JAV, Tulsoje 2020 rudenį, ir bent 2 Europoje (Olandijoje gegužės mėn., Suomijoje – rugpjūtį, dėl kitų (1 ar 2) dar reikia melstis), tikimės vykti lankyti JAV ir Kanadoje gyvenančius draugus, susitikti jų namuose mažose grupelėse.

CWOWI namų surinkimų tinklas
Matome, kad prasideda greitas namų surinkimų augimas. Dar prieš 10 metų žmonėms rūpėdavo, ką apie juos pagalvotų kiti krikščionys draugai arba pastoriai, jeigu jie imtų lankyti arba pradėtų namų surinkimą, tačiau dabar žmonės labai ištroškę tikrų santykių ir noro leisti Viešpačiui judėti, jie ieško mūsų, tikėdamiesi pagalbos.

Mes taip pat pasiekiame skirtingą klausytojų ratą mano kas savaitiniais Facebook‘o/YouTube mokymais, kuriuos įrašome kiekvieną trečiadienį. Kai kurie žmonės būna palaiminti, tad jie eina į mūsų internetinį puslapį ir pastebi, jog namų surinkimo dvasingumas atitinka jų dvasią.

Ar tai pati didžiausia malda?
Neseniai viename iš savo trečiadienio Facebook‘o/YouTube mokymų paklausiau: kokia yra „ta“ pati didžiausia malda? Tyla.

Ar tikrai Viešpats mus moko melstis pagal Viešpaties maldą? Ar tikrai Viešpats sakė Jono 16:23-24, kad Jam pasitraukus, nereikės Jo nieko prašyti, nes prašysime Tėvo – pagal Viešpaties maldos pavyzdį taip kaip Paulius meldėsi laiške Efeziečiams 1:17-19 ir 3:14-20? Tačiau ar turint šias maldas nebelieka kitų maldos formų. Yra parašyta daugybė visiems prieinamų knygų, kalbančių apie pašventinimo, pasišventimo maldas „pagal Tavo valią“, kai nežinome, ko Jis nori, ir panašiai.
Tačiau yra knygų ir apie tylą. Psalmė 46:10 manau yra žinomiausia: „Būk ramus, žinok, kad aš esu Dievas.“ Žodžiai „būk ramus“ čia reiškia „liaukis stengtis“ – daugiau nei tik liautis kažką veikti, reiškia paleisti stengimąsi, stresą, ir likti ramiai Jo akivaizdoje. Ir tada ir tik tada mes Jį „pažinsime“.

Pažinti Jį
Ar tik ne to labai reikia Kristaus kūnui? Ne tik tikėti Juo, bet Jį pažinti. Jėzus pasakė Jono 17:3: „Amžinasis gyvenimas – tai pažinti tave, vienintelį tikrąjį Dievą ir Jėzų Kristų, kurį tu atsiuntei.“ Kiekvienoje Rašto vietose apie tikėjimą negalime nepaisyti supratimo, kad tikėjime yra svarbus ir žinojimas.

1 Karalių 19:11-13 Elijas norėjo patirti stiprų vėją, tačiau Dievo ten nebuvo. Vėjas yra Šventosios Dvasios atitikmuo, ir Elijas manė, jog išgirs Viešpaties balsą Dvasios judėjime, tačiau neišgirdo. Tas pat atsitiko su žemės drebėjimu, nes jis manė, jeigu tik Dievas paveiktų mano pasaulį, duotų kokį nors  ženklą, kuris sudrebintų mane iki pačių gelmių, Jis turėtų ten būti. Tačiau Jo ten nebuvo. Tada pasirodė ugnis – net dabar žmonės sako „Dievas degina pelus mano gyvenime“, galvodami, kad jie pažins Jį ugnyje. Tačiau dažniausiai, atsitinka ne visiškai taip.
Dievas buvo ramiame tyliame  šnabždesyje, tas balsas pasigirdo tyloje, ten nebuvo nei garso, nei drebėjimo, nei ugnies – tik ramiai pašnibždėtas tylus balsas.


Valtis
Mato 8:26-27 aprašyta, kad kilus audrai Jėzus miegojo valtyje. Mokiniai, bijodami nuskęsti, Jį pažadino. Jėzus nedelsdamas nuramino vėją ir bangas, ir tada, tik tada mokiniai ima klausinėti: „Kas jis per žmogus, kad net vėjas ir bangos Jo klauso?“
Jie to neklausė, kai matė stebuklus arba išgydymus 14-16 eilutėse, prieš pat audros nuraminimą, tik tyloje po audros, jie sugebėjo kontempliuoti apie tai, kas Jis toks.

Apaštalų darbų 5:34-40 sakoma, kad rabinas Gamalielis patarė nepersekioti krikščionių, kad ko gero jie nekovotų prieš Dievą. Paulius Apaštalų darbų 22:3 sakė, kad Gamalielis buvo jo mokytojas. Gamalielis turėjo sūnų rabiną Simoną, kuris  pastebėjo, kad dauguma žmonių per daug meldžiasi, nes dauguma jų maldų yra vien tik skundai, ašarojimai ir kaulinimai iš Dievo. Jis pastebėjo, kad vienintelė ilgalaikė malda, kurią jis patyrė, buvo dėkojimo malda. Dėkojimo malda išlieka ilgai, nes tai nėra reikalavimas, bet poilsio būsena, dėkojimas visuose dalykuose (ne už visus dalykus).

Dėkojimo malda suporuota su tyla mus atveda į Jo akivaizdą, leidžia mums išgirsti ramų tylų balsą. Jis yra džentelmenas, ir iš patirties sakau, kad Jis retai kada mane pertraukia, kai meldžiuosi – tai gi, daug laiko praleidžiu ramiai dėkodamas.  Jėzus Jono 5:19 ir 30 sako, kad Jis daro tik tai, ką mato darant Tėvą, ir sako tik tai, ką girdi iš Tėvo. Tai reiškia, kad Jėzus daug laiko praleidžia stebėdamas ir klausydamas. Gal ir mums derėtų sekti Jo pavyzdžiu. Barbara ir aš rugsėjo mėnesį turime šiek tiek pailsėti – mes taip pat esame labai dėkingi, kad kai kurie iš jūsų šiomis dienomis atsiliepė į mūsų nenumatytas išlaidas. Tai mums labai svarbu.

Ačiū! Su didele meile  maldoje už jus,
Džonas ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.