Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Kodėl jūs esate naujoji Rebeka 3d.

John Fenn. Weekly Thoughts. Why you are the new Rebecca #3 23/08/19

Hi all,
Sveiki,
Mes palikome Rebeką, kai ji sutinka eiti kartu su Eliezeru ir ištekėti už Izaoko, o šeima ją laimina.

Yra keli dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, nes ji, tai-  mano ir tavo, kaip tikinčiojo ir dar daugiau, Jėzaus mokinio, įvaizdis.

Visų pirma- Abraomas kilo  iš to paties krašto, kur ji gimė ir gyveno. Pažinęs Viešpatį, jis paliko savo kraštą, nes Viešpats pasirodė ir liepė jam išvykti. Paklusęs paliepimui jis išvyko tikėdamas atlyginimu, kad tai, ką Viešpats pažadėjo, Jis ir  įvykdys.

Abraomas ir Sara paklojo tikėjimo pamatus, jie buvo pirmaeiviai. Izaokas ir Rebeka, tai- sekanti tikinčiųjų karta. Jie paveldėjo sandorą, kurią Izaoko mama ir tėtis sudarė su Dievu. Jie turėjo įsteigti savo pačių namus, nustatyti savo pačių ribas, kaip 2-oji Sandoros karta.

Rebeka neišvyko liepiama, bet išvyko tikėdama ir laisva valia. Abraomas, Sara, ir Izaokas į Sandorą pateko tiesiogiai. Ji-ne, ji įsijungė į Sandorą ir šeimą per santuoką. Ji yra pirmasis asmuo Biblijoje,  įskiepytas savo pačios noru į Sandorą per tikėjimą, į sandorą su hebrajų tauta.

Ji buvo unikali antikiniame pasaulyje, kuriame  palaiminimai ir sandoros  pereidavo iš tėvo sūnui. Ji buvo išskirtinė tuo, nes įėjo į sandorą per santuoką, ir atsidūrė unikalioje pozicijoje, kad užtikrintų, jog teisingas sūnus
 gaus palaiminimus.


Pirma tarp moterų
Rebeka buvo pirma moteris Biblijoje gavusi palaiminimą. Pamąstykime apie tai. Mes vėliau skaitysime beveik visoje Pradžios knygoje (Pr49) kaip senatvėje Jokūbas palaimino savo sūnus, bet Rebeka Pr24:60 gavo palaiminimą iš savo tėvo ir šeimos. Ji tikrai ypatinga.

Ar tu esi pirmas šeimoje gavęs palaiminimus iš Dievo? Gal būt jie, kaip Rebekos kultūroje, nevisai pripažįsta Dievo palaiminimus tavo gyvenime?

„Paėmimo“ paveikslas
Abraomas atstovauja Dievą Tėvą, Izaokas -Jėzų, ir Šventoji Dvasia-Eliezerą. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad Rebeka yra sveika ir gerai jaučiasi, kai sėda ant kupranugario ir išvyksta su Eliezeru į jai skirtusTėvo namus.

Ją gabena Eliezeras, Šv Dvasios įvaizdis, susitikti su jaunikiu. Faktiškai mums pasakyta (Pr24:63-67), kad Izaokas išėjo iš tėvo namų į laukus medžioti, be abejonės galvodamas apie nuotaką. Jis išėjo iš savo namų, bet nuėjo ne visiškai iki Rebekos namų.

Kai ji buvo gabenama ant kupranugario, vieną dieną ji pamatė stovintį lauke jaunikį. Ji yra tarp savo tėvo namų ir tarp naujų namų ir naujo tėvo. Izaokas  išėjęs iš namų -stovi lauke.

Laukas- palyginime yra žmogaus širdis pasaulio derliaus lauke. Jis yra Jėzaus įvaizdis, o Rebeka -surinkimo(bažnyčios),  įvaizdis, todėl čia mes matome Viešpatį , kuris paliko Savo Tėvo namus, išėjo į laukus, nuėjo dalį kelio link nuotakos namų, ir štai-  ji susitinka jį ten tarp tų dviejų namų. Jie dviese stovi lauke tarp namų, susitinka veidas į veidą pirmą kartą.  Nėra abejonių- pasigirsta džiaugsmingas juokas, kai pagaliau jis pamato savo nuotaką veidas į veidą!  Nėra abejonių, ši jauna moteris, kuri buvo įkalinta ir surišta, dabar surišta su Juoku, buvo sujaudinta šito naujo gyvenimo su juo!

Eil.67 sako: Izaokas parsivedė ją į savo palapinę, į savo tėvo namus, ir pamilo ją. Faktas, kad jie pasislėpė palapinėje nuo kitų žvilgsnių- taip pat yra įvaizdis- nes Hebrajų Trimitų šventė sako mums, kad paskutinis trimitas bus pučiamas jauno mėnulio metu, ir tikintieji Mesiju bus paimti būti su Juo, paslėpti nuo žvilgsnių, taip kaip būna paslėptas jaunas mėnulis.

Rebeka suvokė laikus
Mums pasakyta (Per.25:20), kad kai Izaokas vedė Rebeką, jam buvo 40 metų.Tai reiškia, kad kai jie tuokėsi,  ji tikriausiai buvo apie puse amžiaus  jaunesnė - apie 20-ies. Turėkite galvoje, kad Izaokas gyveno iki 180metų* taigi laukti iki 40 , kad galėtų vesti, neatrodo per daug.( *35:28-29)

Kodėl tai vyksta su manimi? 
Greitai pirmyn laike. 
Ką mes tikrai matome, tai-(eil. 25:21-22) po to, kai Izaokas paprašo Viešpaties palaiminti Rebeką  vaikais, Jis tai padaro, ir ji jaučia dvynukus, kurie kovoja jos įsčiose. Jos atsakymas atskleidžia dar daugiau apie jos charakterį.

„22 Kūdikiai kovojo tarpusavyje jos įsčiose, ir ji tarė: „Jei taip yra, tai kodėl man taip?“ Ji nuėjo pasiklausti Viešpaties.“

Tai labai panašu į dabartinius laikus. Mes ieškome atsakymų. Mes meldžiamės ir kažko prašome,o kai tai nutinka kažkaip kitaip, nei manėme turi būti, mes sustojame ir klausiame Viešpaties: kas čia vyksta. „Jei tai atsakyta malda, kodėl tai vyksta?“

Bet ji buvo nuostabi. Jokių abejonių, kad Viešpats jai kalbėjo, ar mažų mažiausiai davė jai ramybę. Ji, atrodo, žinojo, kuris sūnus turi pagal Viešpaties norą gauti pirmgimystę. Ji gimdė besigalynėjančius dvynius, ir gilinantis į istoriją, tapo Izraelio motina, taip pat , tai- gražus surinkimo įvaizdis - stipri, išradinga, veikli, stiprios moralės ir sąžiningumo asmenybė, kuri vaikščioja su Dievu ir vieną dieną pusiaukelėje nuo tėvo namų pasitinka jaunikį, kuris  turi ją nuvežti į naujojo Tėvo namus.

 Sugrįžk greičiau, Viešpatie Jėzau! Kitą savaitę-nauja tema, iki tada. Laiminu,

John Fenn

www.cwowi.org and email me at cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.