Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. kovo 10 d., šeštadienis

Kareivis, atletas ir žemdirbys. 2 dalis


John Fenn, 2018 m. vasario mėn. 17 d.,

Sveiki visi,
Prieš daug metų, man paskambino vienas pastorius ir pakvietė apsvarstyti galimybę prisijungti prie jo tinklinio marketingo komandos. Tinklinio marketingo įmonė – tai tokia įmonė, kuri veikia piramidės principu. Tu susisieki su visais esančiai po tavimi, o jie susisiekia su esančiais po jais ir taip toliau. Kiekvienas iš esančių po juo gauna komisinius. Kadangi dalis nuo visų pardavimų po juo, tenka aukščiau esančiajam, didžiausius komisinius gauna piramidės viršuje esantis žmogus.

Tuo metu aš, kaip ir jis, buvau mažo miestelio pastorius. Pas mus, kaip ir pas jį, sekmadienio rytais lankydavosi apie 60 suaugusių žmonių. Tačiau, pagal šių dienų atitikmenis, jis surinkdavo 225.000$, o mes gyvenome ta diena. Jis dalyvavo įmonės, pardavinėjančios asmeninės higienos prekes – muilus, šampūnus ir panašiai, veikloje. Jis sakė, kad į tą veiklą yra įtraukęs beveik visą bendruomenę, nes nori, kad ir jie uždirbtų gerus pinigus.

Todėl jie jau išsimokėjo įmokas už savo bažnyčios pastatą, turėjo pinigų banke ir puikiai gyveno. Aš gyvenau nuo paaukojimo iki paaukojimo ir mes nieko neturėjome banke. Buvau dėkingas, kad gyvename ūkininkų bendruomenėje, kadangi kai kurie bažnyčios nariai mus palaimindavo šviežiu pienu, mėsa ir daržovėmis. Visa tai papildydavo mano darbo užmokestį.

Aš pasibaisėjau tuo, ką jis man pasakė, pasakiau jam, kad jo laimėjimas ilgai nesitęs ir, kad jis negerbia savo pašaukimo, naudojasi savo padėtimi, žmones naudoja kituose, nei augimas Kristuje, dalykuose, ir nutraukiau su juo pokalbį. Jeigu jis verslą darytų kaip verslininkas, jo veiksmai būtų tinkami, bet dabar jis naudojosi dvasine padėtimi ir dėl savo asmeninio pelno manipuliavo žmonėmis. (Jo bažnyčia, kaip ir jo įplaukos, išnyko kelių mėnesių laikotarpy).

Žaisti pagal taisykles nereiškia to, ką galvojate...
Pauliaus žodžiai pasakyti Timotiejui, ištverti sunkumus kaip kareiviui, sutilpo į vienintelę eilutę:Ir kas stoja į rungtynes, negaus vainiko, jei nebus grūmęsis pagal taisykles.“ (2 Timotiejui 2:5)

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad Paulius duoda Timotiejui nurodymus būti moraliu. Kadangi sportiniai dalykai vyksta pagal taisykles, tai ir žodžiai „Žaisti pagal taisykles“, atrodytų reiškia – nesinaudoti arba nemanipuliuoti žmonėmis. Nors tai ir yra tiesa, bet yra gilesnė prasmė.

Varžymasis pagal taisykles taip pat apima ir treniruočių taisykles, ir režimą. Pamąstykite kaip mūsų dienomis atletai tiriami dėl narkotinių medžiagų naudojimo treniruočių metu. Jie ir treniruočių, ir varžybų metu turi varžytis pagal taisykles ir tik tada bus rasta, kad jie verti varžytis. Ir Pauliaus, ir mūsų dienomis vyksta tie patys dalykai. Treniruočių ir varžybų taisyklės yra tos pačios - atletas turi treniruotis ir varžytis pagal griežtai nustatytas taisykles.

Mūsų gyvenimas Kristuje turi būti daugiau, nei tik tai, ką žmonės mato išorėje. Taisyklės yra taikomos ir mūsų asmeniniame gyvenime. Mes negalime užsidėti „bažnyčios veido“ ir tapti saldžiais kaip medus, o sugrįžę namo būti kaip demonai. Taisyklės taikomos visam mūsų gyvenimui.

Kokiomis taisyklėmis Pauliaus dienomis vadovavosi atletas? Kaip jie treniravosi?
Atleto ir kareivio palyginimą Paulius naudoja norėdamas perteikti dvasinius dalykus. Jis sakė Timotiejui apmąstyti šiuos žodžius ir Viešpats duos supratimą. Taigi apmąstykime ir supraskime.

Pauliaus dienomis atletai treniravosi ir varžėsi nuogi. Iš savo namų į gimnazijos aikštę atėjęs vyras, nusirengdavo visus savo drabužius. Čia simboliška yra tai, kad Kristuje mes nieko vertingo Jam neatnešame. Taip pat niekas iš mūsų pastangų ir darbų negali būti panaudota Jame. Mes apnuoginame tai kas esame. Visiškai atviri ir nuogi, kaip pasakyta Hebrajams 4:12-13, kalbant apie tai, kaip Žodis perveria mūsų sielą ir dvasią: „...visa yra nuoga ir atidengta akims To, kuriam turėsime duoti apyskaitą.“ Kitaip tariant, gyvasis Žodis mato mūsų širdį ir sielą, nieko nėra paslėpta nuo Jo. Visada – 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę, esame nuogi prieš Viešpatį, pridengti tik Jo teisumo rūbu.

Tada, nuogam atletui, duodama alyvuogių aliejaus, kad juo išsitrintų. Treneris masažuoja jį nuo galvos iki kojų pirštų galiukų. Mūsų Treneris – Viešpats Jėzus, ant mūsų išlieja Šventosios Dvasios aliejų, apdengia mūsų nuogumą, atpalaiduoja mūsų dvasinius raumenis ir paruošia mus ateities dalykams. Jo akivaizdoje esame atsipalaidavę ir apdengti Tėvo Dvasios, kuri uždengia mūsų nuogumą.

Kai užtepamas pirmasis aliejaus sluoksnis, atletas eina į sauną. Karštis mūsų palyginime vaizduoja gyvenimo sunkumus. Tačiau mes nesame, kaip galima pamanyti, nuogi, mes apdengti ir uždengti Šventosios Dvasios. Karštyje esame susiejami drauge su Ja. Šiame procese Ji keliauja su mumis. Saunoje turime likti tol, kol karštis atliks savo darbą mumyse. Tegul aliejus veikia karštyje, tegul mūsų dvasiniai raumenys atsipalaiduoja ir sugeria Dvasios aliejų. Išeiti iš karščio kol darbas dar neįvykęs, reiškia, kad vieną dieną turėsite ten sugrįžti, kol galiausiai leisite Dvasiai įsigerti į jūsų dvasines poras.

Kai atletas išeina iš karščio, jis vėl masažuojamas ir įtrinamas su dar daugiau aliejaus. Po užgriuvusių išbandymų, suteikdama mums laiko atsigauti po saunos karščio, Šventoji Dvasia ateina ir mus atgaivina, atnaujina ir padrąsina.

Priklausomai nuo atleto ir jo poreikių, gali būti ir kitas užėjimas į įkaitintą sauną, su nauju masažu ir aliejumi. Pauliaus dienomis būdavo įvairiai, taip pat ir dvasine prasme mūsų atveju. Tačiau po 2-jo ar 3-jo ciklo, atletas atsistodavo, o treneris jį ištepdavo tirštu aliejumi. Buvo naudojamas kitokių sudedamųjų dalių, suteikiančių jam tirštumo, panašumo į pastą, aliejus.

Dėl to atletą būdavo sunku sugriebti, jis būdavo slidus. Po to atletas išeidavo į areną susitikti su savo varžovu. Dvasiškai kalbant, ypatingas Dvasios patepimas mus įgalina dvasiniai kovai. Tai patepimas, kuris nužengia ant mūsų dėl užtarimo maldos. Tai malonė, kuri mus neša per sunkias aplinkybes. Tas dangalas mus padaro slidžiais priešui, jis negali mūsų sugriebti, nes ant mūsų storas Šventosios Dvasios buvimo apsiaustas. Priešas bando mus išlaikyti, tačiau gauna tik saujelę Dvasios. Ši danga, ant mūsų įprastos aliejaus dangos, skirta kovai, kad pereitumėme per sunkius laikus, kad mus puolant, bet kokioms aplinkybėms veržtumėmės pergalės link.

Ir kai varžybos pasibaigia, atletas sugrįžta pas trenerį, kaip ir mes pas mūsų Viešpatį. Tada tas storasis aliejaus sluoksnis, naudotas varžyboms, nugramdomas ir nuvalomas, ir paruošiamas naudojimui kitose varžybose. Taip pat ir mes galime jausti ypatingą papildomą patepimą, pernešusį mus per kažkokias situacijas. Jis pasitraukia, tačiau žinome, kad Jis ir vėl bus čia, paruoštas mums. Toks pat tirštas, ateities kovoms.

Taip Timotiejau, mes nugalime gyvendami pagal taisykles. Mes turime norėti nusimesti savo kasdienius gatvės drabužius ir tapti nuogais prieš Viešpatį. Apsidengę vien tik Šventąja Dvasia. Mes turime ištverti saunos karštį ir kiekvieną kartą būti iš naujo padengti. Turime sutikti, kad mūsų Treneris mus masažuotų, giliai įsismelkdamas į mūsų esmę. Tuo pat metu tai atrodo ir atpalaiduojančiai, ir truputį skausmingai, tačiau Jis rengia mus tam storam Dvasios sluoksniui, kurio reikia ateinančiam įvykiui. Kai mes būsime pasiruošę, mūsų Treneris bus čia, lauks mūsų, guos mus, iš naujo mus masažuos, patarnaus mums taip, kaip Jis tai vienintelis gali.

Taip Timotiejau, būk kaip tas atletas, tačiau treniruokis ir varžykis pagal taisykles. Paklusk savo Treneriui ir laimėk! Kitą savaitę – žemdirbys. Iki kitos savaitės. Būkite palaiminti.

John Fenn
www.SupernaturalHouseChurch.org

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.