Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. kovo 6 d., antradienis

CWOWI Naujienlaiškis. Vasaris 2018


John Fenn, 2018 m. vasario mėn. 19 d.,

Sveiki,
Prieš porą savaičių man darė naują CT širdies tyrimą, kurį jie palygins su lapkričio CT, kad pamatytų, kiek per du mėnesius sumažėjo kraujo krešulys. Su kardiologu susitiksiu kovo 7 dieną aptarti rezultatų. Kol viskas nebus aišku, keliauju nedaug. Kovo 10-11 dienomis aš būsiu Osavatomie, Kanzase, o gegužę konferencijoje Olandijoje, tai tiek, kol paaiškės daugiau apie tą krešulį, - ačiū už maldas.

Priminimas apie konferenciją Olandijoje - gegužės 10-13 d. Jos tikslas - santykiai su tais, kurie susirenka kaip namų surinkimas (bažnyčia), - mes kartu leidžiame laiką, kartu valgome, kartu garbiname ir meldžiamės. Tai investavimas į santykius su tais, kurie tame pačiame „dvasiniame lygmenyje“, bet ne išlaidavimas, tai skirta tiems, kuriems svarbūs šie santykiai. Jei jūs esate dalimi CWOWI, dalyvaujate arba domitės namų surinkimu, raginu atvykti. Jei namų surinkimas nėra jūsų širdyje, vadinasi, tai ne jums.

Mintys... Aš vis mąstau apie tai, kiek pasaulietiškas yra šių dienų krikščionis. Mano dienomis, kai mes buvome išgelbėti, mes visą save atiduodavome Jėzui sakydami: „imk mane visą“, be jokių priedų, be jokių pagražinimų - tik paimk mane, Viešpatie, aš toks dėkingas, kad turiu Tave! Nuo tada mes ir gyvename būtent taip. Šiandien aš matau daugelį, kurie tik mėgina pridėti Jėzų prie savo gyvenimo rutinos ir vadina tai krikščionybe. Jis priimtinas tol, kol nebando per daug priartėti, ar padaryti jų pernelyg „religingais“. Jie geriau paprasčiausiai įterps Jį į savo kasdieninį gyvenimą, kad padėtų sunkiu laiku ar užpildytų dvasinę tuštumą jų viduje.

Štai kodėl aš matau tokius turtus šeimos pagrindu sukurtuose namų surinkimuose. Jūs matote tikrą, veikiantį tikėjimą namuose susitikdami ir pažindami žmones. Jūs kartu įveikiate gyvenimo metamus iššūkius, meldžiatės vienas už kitą. Tai gyvas tikėjimas, kuris diena iš dienos daro regimą skirtumą kiekvieno gyvenime. Sveika tai matyti vienas kitame, taip žinome, jog Jėzus yra įaustas į mūsų gyvenimo audinį, o ne paprasčiausias ornamentas, puošiantis mūsų užimtą gyvenimą. Jis nėra tik įterptas į mūsų gyvenimą, Jis YRA mūsų gyvenimas.

Ką reiškia „tikėjimas“
Rytietiškame mąstyme, o Biblija yra rytietiška knyga, nėra atskyrimo tarp idėjos ir jos išpildymo.

Graikų mąstymo būdas kitoks: idėja yra atskirta ir turi būti išnagrinėta, apie ją reikia mąstyti, ją reikia apsvarstyti ir tik tada galima nuspręsti, patvirtinti ir sekti ta mintimi, arba ją atmesti.

Tokioje situacijoje atsidūrė Paulius Marso Kalvoje Atėnuose, kaip matome Apaštalų darbų 17 skyriuje. Vyrai klausėsi Pauliaus idėjų tol, kol jis ėmė pasakoti apie Jėzaus prisikėlimą iš numirusių, tada kai kurie pradėjo juoktis, o kai kurie sakė, jog ateis paklausyti kitą dieną - jie atskyrė idėją nuo pritarimo tai idėjai.

Biblijos laikais tikėti Jėzumi reiškė, kad tu esi Jo mokinys, vienas iš Jo pasekėjų, ir praktikuoji tai, ką Jis sakė. Tikėjimas Naujojo Testamento puslapiuose reiškia, jog tu protu sutinki su Jėzaus teiginiais, ir tada gyventi pagal juos.

Dabar vakaruose yra kitaip. Dabar kas nors gali sakyti, kad tiki Jėzumi, ir tai reiškia, jog jis protu pripažįsta, jog Jėzus yra Viešpats, tačiau savo širdyje nė neketina būti Jo mokiniu. Jie neketina savo gyvenimo pavesti panašėjimo į Jėzų procesui.

Gnosticizmas
Dvasia, su kuria kovojo Naujojo Testamento autoriai, buvo gnosticizmas, kilęs iš graikų kalbos žodžio „(protiškai) žinoti“. Jie tikėjo, kad žemės dalykai yra blogi, o dvasiniai dalykai ir Dvasia yra geri. Todėl, kadangi kūnas blogas, krikščionis gali gyventi taip kaip nori, nes savo dvasioje jis turi Kristų.

Taigi jie tikėjo, kad nėra nuodėmės, nėra dėl ko atgailauti, nėra atsiskaitomybės Dievui ar dar kam nors žemėje, nes jų kūnas blogas, o Kristus juose yra geras. Taigi, kol tu „tiki“ Jėzumi, tol tu eini į dangų. Šiandien ši dvasia vadinama „supermalone“, tačiau iš tiesų tai yra tik žmonės, atskyrę žodžio „tikėjimas“ reikšmę nuo tikėjimo Jėzumi vykdymo ir reiškiantis tik idėją žmonių protuose.

Daug rašto vietų patvirtina, kad Paulius ir Naujasis Testamentas neatskyrė protinio sutikimo, kad Jėzus yra Viešpats, nuo paklusnumo Jėzaus mokymui.

Kuris išgelbėjo mus bei pašaukė šventu pašaukimu, ne pagal mūsų darbus, bet savo paties nutarimu bei malone, kuri buvo suteikta mums Kristuje Jėzuje prieš amžinuosius laikus“ 2 Timotiejui 1:9.

„Malonė ir ramybė tepadaugėja jums Dievo ir mūsų Viešpaties Jėzaus pažinimu. Jo dieviška jėga padovanojo mums viską, ko reikia gyvenimui ir dievotumui, per pažinimą To, kuris pašaukė mus šlove ir dorybe. Drauge Jis davė mums be galo didžius bei brangius pažadus, kad per juos taptume dieviškosios prigimties dalininkais...“ 2 Petro 1:3-4

Šitos ir daugelis kitų rašto eilučių sako mums tikėti Jėzumi, bet tai nėra vien tik pakviesti Jį į savo gyvenimą, kad gyvenimas taptų geresnis, tai reiškia, jog mes atiduosime Jam save 100%, ir nuolatos sieksime panašėti į Jį, augsime Jame.

Aš raginu jus surasti bent vieną asmenį tame pačiame dvasiniame lygmenyje, kuris taip pat ieško tikrų dalykų, susitikti su juo išgerti kavos ar arbatos, pakviesti jį pietų - investuokite į tuos, kurie yra „tikri“ jūsų aplinkoje!

Dėkoju už besitęsiančią draugystę, paramą bei maldas. Pradėjus transliuoti savaitinius vazido įrašus per Facebook ir Youtube, pagausėjo žmonių, pradedančių namų surinkimus, mes esame labai užsiėmę; daug darbo su kompiuteriu, Skype, ir pan. Ačiū jums, visus laiminu!

Gausių palaiminimų,
Džonas ir Barbara                    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.