Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

CWOWI Naujienlaiškis. Vasaris 2016. Atnaujinimas, pranašiškai, puodai ir keptuvės

John Fenn, 2016 m. vasario mėn. 22 d.,

Sveiki visi,
Aš dalinausi savo Savaitinėse Mintyse apie aplankymą ir regėjimą apie Kristaus kūną, kurį mačiau prieš porą savaičių, taigi tai bus iš dalies pratęsimas paskutinių 2 savaičių Savaitės minčių, bent jau dalinai.

Tai susiję su tuo, kuo Tėvas pasidalino praeitą rudenį ir kuo aš dalinausi su jumis – jog per pavasarį daug kas įvyks keliose srityse (ypač ekonominėje ir politinėje), ir tai neabejotinai buvo tiesa, o kai aš rašau yra vis dar vasario mėnuo!

Bet šis Viešpaties aplankymas prieš keletą savaičių atrodo kaip tęsinys Jo minčių iš pokalbio praeitą rudenį, nes Jis pradėjo nuo tos vietos, kur pabaigė praeitą kartą. Mane visuomet žavi šis „buvimo Dvasioje“ elementas, jog Jis gali vieną dieną suteikti mums dvasinį patyrimą, ir po to praėjus mėnesiams, per kurios apie tai mažai bendrauta, tai vėl nutinka ir Jis tiesiog pradeda šnekėti nuo ten, nuo kur pabaigė.

Iš žemiškos perspektyvos (tai yra mano perspektyva, kai man taip nutinka), tai yra kaip pokalbis telefonu vairuojant automobilį, kai staiga nutrūksta signalas tau važiuojant keliu ir staiga jis vėl atsiranda ir tu gali pradėti nuo tos vietos, kurioje praradai signalą. Arba du draugai, kurie turi pabaigti pokalbį, bet susitikę vėl po poros savaičių kalbasi nuo tos pačios vietos, kuria pabaigė – tai yra taip pat.

Aš matau tai evangelijose – pavyzdžiui kur Jėzus pasakė mokiniams, jog kai kurie iš jų nematys mirties, kol išvys Dievo Karalystę*, ir maždaug po 8 dienų Jis paėmė 3 iš jų į kalną, kur įvyko Kristaus atsimainymas – Jo sugrįžimo išankstinis parodymas. Bet Jam tai buvo sugrįžimas prie to, apie ką Jis kalbėjo maždaug prieš savaitę. Kartais Jis tai daro ir sapnuose, besikartojantys sapnai per kelias naktis, arba tas pats sapnas kelių savaičių ar mėnesių eigoje, iš kurių kiekvienas tarsi tęsinys to, kur Jis pabaigė praeitą kartą – tikiuosi tai suprantama. *Luko 9:27-28

Jis taip pat man priminė tai, ką Tėvas pasakė maždaug prieš metus „Stebėk Indiją atsitraukiant nuo JAV“ ir pridėjo, jog ten pakils nacionalizmas, kadangi valdžia taps nejautri, ir aš pamatysiu keletą incidentų naujienose. Tuomet Jis pridėjo: „Tačiau Aš turiu persvarą, nes Aš turiu daug, daug žmonių ten.“ Jis pabrėžė: „Ankstesniais laikais jie pasitikėjo misionieriais, jog jie atneš Evangeliją, bet tai pasikeitė, nes dabar Aš keliu žmones viduje, nebesiremdamas išoriniais“. Tai mane nukreipia tikėti politiniu lygmeniu, jog valdžia ir toliau bus nusiteikusi prieš tuos ne indų kilmės žmones, kurie atvyksta skelbti Evangelijos... taigi mes stebėsime ir matysime.

Ir kaip Jis jau yra daręs daug kartų praeityje, Jis pasakė man tęsti stebėti Turkiją, dabar apsuptą ir vieną (įsižeidusią ant kiekvieno sąjungininko, kurią jie turi), bet „...jie pakils jėgoje, kad įsitvirtintų/apgintų save“, nors aš nežinau, ką tai reiškia, bet Jis pasakė, jog taip pat pakils nacionalizmas – žodis „įsitvirtinti/ginti“ yra svarbus. Ezekielio 38 jie galiausiai susiburia visi kartu su grupe kitų tautų įsiveržimui į Izraelį, taigi naudojantis tuo kaip galutiniu tašku ir žiūrint į šiandienos įvykius, atrodo, jog yra įvairiausių variantų, kas gali nutikti prieš tai, bet mes žiūrėsime ir melsimės.

Kristaus kūnas
Jis paminėjo, beveik prabėgom, kadangi Jis aiškiai užbaiginėjo aplankymą, kaip „tavo informacijai“: „Paskutinis šių metų pusmetis daugeliui bus labai sunkus ir kaip Aš sakiau tau prieš tai, 2017 metai bus blogi metai pasauliui“.

Kai aš paprašiau detalių, Jis pasakė (kaip ir yra sakęs man prieš tai) pastudijuoti istoriją ir kaip persekiojimai dažniausiai dubliavosi su ekonominiais sunkumais, ir susiejo tuos dalykus, kuriuos Tėvas man yra sakęs prieš tai ir jog Jis yra pasakęs – artėjama prie tų laikų, apie kuriuos jie kalbėjo. Yra daugiau dalykų, apie kuriuos aš pasidalinsiu šią savaitę, kai pabaigsiu Savaitines Mintis apie aplankymą, nes čia neturiu vietos detalizuoti.

Bet kas mane labiausiai stebina apie viską, ką Jis sako apie pasaulio įvykius yra tai, jog Jis dažnai pabaigia kažkuo panašiu, ką Jis sakė šį paskutinį kartą: „Aš esu susitelkęs į tai, kas vyksta mano kūne, ir tu taip pat turėtum būti į tai susitelkęs“. Taigi kai aš stebiu dalykus, vykstančius pasaulyje, aš pastoviai sau primenu, jog šie dalykai yra tiesiog informacinio pobūdžio, ir tai nėra mano gyvenimas.

Tinkle
Šis el. laiškas keliauja į keletą dešimčių šalių, į kai kurias, kur saugu būti krikščioniu ir kai kurias, kuriose tai nėra saugu. Taigi aš apribosiu savo komentarus, sakydamas bendrus santykiais pagrįsto tikėjimo klestėjimo elementus, nepriklausomai nuo politinės situacijos – draugystės, maisto, maldos, šlovinimo, rūpinimosi vienas kito poreikiais, vienas kito palaikymo – mes matome šiuos bendrinius elementus per keitimąsi namų priėmime, keitimąsi, kas ves kiekvieną savaitę susirinkimą, sveikoms ir subalansuotoms bažnyčioms, besirenkančioms namuose. Nuo Irano iki Kinijos, tautų Afrikoje iki Ramiojo vandenyno salų – žmonės auga Kristuje, žmonės ateina pas Kristų, netgi labai sudėtingose sąlygose.

Aš nuliūstu, kai girdžiu apie (dažniausiai JAV esančias) „namų bažnyčias“, kurios išauga iki maždaug 40 žmonių ir tuomet jie sustabdo bet kokią mintį augti, dalinantis į kelias namų bažnyčias. Jie galėtų viena 20 žmonių grupe rinktis ir keistis namų susirinkimo vieta ir kita 20 žmonių grupė daryti tą patį, tačiau išlaikant santykį, susirinkti jungtiniams susirinkimams karts nuo karto – tačiau vietoj to, jie įkrenta į tą patį pažįstamą, patogų modelį ir tiesiog leidžia saujelei žmonių vesti susirinkimą, o kiti tiesiog tampa lankytojais.

Tuomet aš kalbuosi su kuo nors iš islamiškos tautos arba kur yra vykdoma politika prieš krikščionis ir jie labai norėtų nesirinkti slapčiomis, nekentėti tokio persekiojimo – aš tiesiog nuliūstu, vakaruose tokios geros sąlygos, bet jie užmigę šviesoje. Ir kas blogiau, tingūs, kai jie šiek tiek išjudina save iš dvasinio snaudulio. Vietoj to, kad būtų dalis didesnės visumos, jie suformuoja apsauginį barjerą prieš bet kokią mintį keisti status quo ir tampa atskira salele. Dvasiškai nutukę, kvaili ir laimingi.

Geros naujienos mūsų tinkle yra, jog daugelis žmonių yra tokie, kaip mes matome Apaštalų darbuose – keliauja šen bei ten aplankydami vieni kitus, susitikdami Skype, susirašydami el. laiškais ir susiskambindami telefonu – koks sveikas tarptautinių santykių balansas, tarsi Apaštalų darbai atgyja – ir tai apdovanoja bei investuoja į mūsų santykius!

Purvinų keptuvių plovimas reiškia charakterio augimą?
Apie augimo Jame temą: šį rytą aš kroviau indaplovę ir radau 2 mažas keptuves, kurias Barbara naudojo kiaušinienės kepimui sau 2 rytus iš eilės. Juose buvo vandens ir aš žinojau, jog dar po dienos jos pradės dvokti.


Aš naudojuosi neprilimpančia, ji atsisako ja naudotis. Bet neprilimpančią yra tragiška valyti po kiaušinienės! Kai aš baigiau krauti indaplovę ir pradėjau valyti kai kuriuos (neprilimpančius) puodus ir keptuves, mano pasipiktinimas dėl šių pridžiūvusių keptuvių plovimo augo ir aš dvejojau, ar palikti jai tas 2 keptuves, kad išsiplautų pati – įprastai ji gamina, o aš plaunu – bet galbūt tai ją pamokytų!

Tuomet Tėvas man pasakė: „Ji praleidžia valandas su skalbiniais; ji netgi plauna tavo apatinius ir viską tvarkingai sudėlioja tavo stalčiuose be skundimosi ar pasipiktinimo, tai kodėl tau sunku išplauti keptuvę, kurią išplauti užima kelias sekundes?“. Auč. Aš nesitikėjau, jog Jis man suteiks tam tikrą pamoką augimui Jame, kadangi Jis žinojo, jog aš planavau šiandien tai rašyti. Bet tai tikras gyvenimas, bent jau man, haha. (Aš atsiprašiau, pakeičiau savo požiūrį, išploviau ir padėjau į vietą keptuves nepasakęs nei žodžio Barbarai).

Vasaris ir kovas mums yra užimtas laikas, išleidžiant daug pinigų, kadangi mes planuojame keliones į Europos konferencijas balandį bei kitas keliones ir susitikimus šiais metais. Galite pamatyti šio el. laiško antraštėje, jog aš pridėjau su namų bažnyčia susijusias CD/mp3 serijas šį mėnesį, susitelkiant į 5 išmoktas pamokas ir ypač į nematerialius dalykus sveikai šeima paremtai bažnyčiai, kuri renkasi namuose.

Kai kurie iš jūsų klausia apie Krisą
Mes sugebėjome gauti Krisui valstybinę ID su nuotrauka, kuri jam leidžia skraidyti ir aš viliuosi bei turiu planą, dėl kurio meldžiuosi, pasiimti jį į trumpą pirmyn atgal skrydžio kelionę vienai dienai. Jis labai myli lėktuvus ir labai norėtų skristi dideliu reaktyviniu lėktuvu. Mano mintyse buvo reisas Tulsa – Dalasas, kuris tunka 38 min., tuomet papietauti kokioj nors užeigoj apie valandą ir sugrįžti į Tulsą tą pačią popietę.

Jo ištvermė nėra labai gera ir jį tai nuvargintų (bei mane), bet aš prašau Tėvo tai leisti ir klausau Dvasioje tinkamo laiko, jei Jis sutinka. Aš manau, jog tai kas mano širdy, tai visų pirma nuo Jo, nes Jis visuomet organizuoja Kriso gyvenimą, kad jis pamatytų dalykus, kuriuos mėgsta, taigi manau tai daugiau laiko klausimas.

Viešpats nukreipia mūsų žingsnius ir mes to laukiame – kiekvieną dieną aš pabundu su nekantravimu pamatyti kokį gerą laiką Tėvas yra suplanavęs dienai. Kartais tai žmonės, kuriems reikia pagalbos, kartais tai iššūkių diena, kartais tiesiog pasidalinti išmintimi su nepažįstamuoju – kaip parduotuvės kasininkas, kuris pamatęs mus su Barbara paklausė, kaip išlikti santuokoje – ir tai atvedė į trumpą, bet prasmingą pokalbį apie meilę, ištikimybę bei įsipareigojimą.

Ačiū už jūsų nuolatinę ir dosnią paramą, kiekviena dovana, maža ar didelė, yra labai vertinama. Ir žinokite, jog jūsų maldos prašymai yra matomi ir mes už juos meldžiamės. Už kai kuriuos aš vis dar meldžiuosi virš metų, dėl prašymo prigimties – tu nesi vienas ir mes vertiname tavo maldas ir paramą.

Palaiminimai,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.