Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. vasario 23 d., antradienis

Jūsų dvasios žmogaus savybės Nr. 3 iš 3

 John Fenn  

Sveiki,

Šiandien mes baigsime seriją, kurioje palyginsime kūno darbus su dvasios vaisiais. Ar pastebėjote, kad Naujajame Testamente retai kaltinami demonai? NT autoriai sutelkia dėmesį į Kristų mumyse ir į tai, kaip mes jau nugalėjome velnią Kristuje ir kaip galime gyventi iš savo dvasios, kuri buvo atkurta Dievo Dvasia.


 Dvasios vaisius

Gal 5: 16-25 Paulius palygina skirtumus tarp žmogaus kūno ir dvasios. Tarp kūno darbų jis išvardija šiuos dalykus 19:21 :paleistuvystė9seksualinė nuodėmė), svetimavimas(seksas su kažkuo, kas nėra tavo sutuoktinis), netyrumas(įvairūs seksualiniai veiksmai) stabmeldystė, burtininkavimas (manipuliavimas kitais ar aplinkybėmis  norint patekti į geresnę šviesą ar padėtį), neapykanta, pavydas, blogos nuotaikos, pykčio  priepuoliai, savanaudiškos ambicijos, nesantaika, pavydas, girtumas, orgijos ir panašūs dalykai ... "

 Paulius sako, kad tai yra žmogaus kūno darbai. Nėra jokių demonų, tai gali padaryti žmogaus kūnas. Šėtonas gali sugundyti, bet veiksmai yra žmogaus kūnas. Efeziečiams 2: 3 sakoma, kad anksčiau iš prigimties buvome nusidėjėliai, tačiau dabar mūsų prigimtis pasikeitė. Kitaip tariant: nusidėjėliai nusideda, nes tai yra jų prigimtis, todėl krikščionys nusideda pasirinkdami.

 Būkite sąžiningi ir prisiimkite atsakomybę

Pavyzdžiui, I Korintiečiams 6: 9–11 Paulius išvardija įvairias nuodėmes v9–10 ir tada sako: „Ir tokie buvo kai kurie iš jūsų. Bet dabar jūs esate nuplauti, esate pašventinti, jūs esate teisus mūsų Viešpaties Jėzaus vardu  ir mūsų Dievo Dvasia “.

 Paulius sudaro panašų nuodėmių sąrašą Efeziečiams 4: 17-24 ir sako: "Bet jūs neišmokote Jėzaus sekdami šiais būdais. Jei iš tikrųjų išgirdote ir išmokote tiesą Kristuje Jėzuje, tada atidėkite seną žmogų, kuris yra sugadintas apgaulingų troškimų, atnaujinkite savo proto dvasia ir apsivilkite naują žmogų, kurį Dievas sukūrė teisumu ir tiesos šventumu ... "

 Kūnui patinka nuodėmė, susitvarkyk su ja. Išsiaiškinkite ir susitvarkykite  su tuo, kodėl konkreti nuodėmė yra jums pagunda. Kovokite su kūno troškimu malonumo pasirinkite  savo dvasios norą mėgautis  Dievo gelmėmis. Tai geras procesas. Kai nustatysite, kad mylite Viešpatį ir nekenčiate tos nuodėmės, nekenčiate nuliūdinti dvasią nuodėme, nuodėmė praras daug patrauklumo. Jūs išmoksite gyventi iš savo dvasios, saugodami savo dvasioje mielą Šventosios Dvasios draugiją ir jausdami ją savo dvasioje.

 Dvasios vaisius

Priešingai nei Galatams 5: 19-21, „kūno darbai“, Paulius nustato „dvasios vaisių“. Tema yra tai, kaip gyventi iš savo dvasios, todėl kontekstas iš tikrųjų yra žmogaus kūno ir žmogaus dvasios palyginimas.

 Kai kurie vertimai ir daugelis krikščionių klaidingai (mano manymu) mano, kad Paulius išvardija „kūno darbus“ ir „Šventosios Dvasios vaisių“, tačiau tai nėra prasminga nei gramatiškai, nei neatitinka konteksto , taip pat jis neatitinka kitų šios temos eilučių, išvardytų aukščiau I Korintiečiams 6 ir Efeziečiams 4 skyriuje. Paulius žmogaus kūną lygina su atgimusios žmogaus dvasios savybėmis.

 "Tačiau dvasios vaisiai yra šie: meilė, džiaugsmas, ramybė, kantrybė (nuolatinis nuoseklumas), gerumas, ištikimybė, švelnumas ir savitvarda. Prieš tokį įstatymą nėra. O tie, kurie priklauso Kristui, nukryžiavo savo sena prigimtį ir visa, ką ji mylėjo ir geidė. Kadangi gyvename pagal (Dievo) Dvasią, gyvenkime dvasia. Nes neturėtume girtis, kas kitus skatina pavydėti ".

 Vaisiai skirti dauginimuisi

Pauliui palyginus kūno veiksmus ir dvasios vaisius, mums tenka tiesioginė atsakomybė gyventi iš savo dvasios žmogaus. Vaisiai yra vaismedžio reprodukcinė priemonė. Vaisius skirtas valgyti, kad gyventume, o jų širdyje - sėkla, kuri skirta naujai kartai. Kai gyvename meilėje, džiaugsme, ramybėje, kantrybėje, gerume, ištikimybėje, švelnume - tai yra tarsi skanus prinokęs vaisius ant medžio, kad kažkas galėtų pamatyti, vartoti ir sustiprėti. Jie padaugins tą vaisių savo gyvenime, jei ims to dvasios vaisiaus „sėklą“. Jie gali „pasiimti“ mūsų dvasios vaisių pagal savo situaciją - kai mes suteikiame jiems meilės, švelnumo, gerumo - jiems to reikia ir jie vartoja tai, ką mes siūlome.

 Mūsų dvasia yra viena su vaisiaus Šaltiniu, Šventąją Dvasia, kuri turi šias savybės, taigi, jei kas nors „nuskins“ džiaugsmo vaisių, kurį mes jiems siūlome iš savo dvasios jų situacijai, daugiau džiaugsmo išsilies iš džiaugsmo Šaltinio - mes niekada nepritrūksime!

 Kai nepasinaudojame galimybe atlikti kūnišką neapykantos ar nesantaikos darbą ir vietoj to leidžiame dominuoti savo dvasios vaisiui -  meilės, džiaugsmo ir švelnumo vaisiui, nesantaikos ir neapykantos pagauti žmonės sunaudoja mūsų dvasios, mūsų gyvenimo ir tampa geresni - jie mato Kristų savo tarpe, kai mes gyvename iš savo dvasios.

Pavyzdžiui, Jokūbo 1: 2 jis sako: „Laikykite džiaugsmu, kai patiriate įvairių pagundų, išbandymų ir   įvairių pagundų, išbandymų ir, žinodami, kad tikėjimo išbandymas jumyse suteikia kantrybės (nuoseklumo) ...“ (Džiaugsmas ir kantrybė yra tavo dvasios vaisius)

 Atkreipkite dėmesį, kad jis vartojo žodį „džiaugsmas“, o ne „būti laimingu“. Džiaugsmas Galatams 5: 22 nurodytas kaip dvasios vaisius. Kai susiduriate su sunkumais, susitelkite ir traukite iš savo  dvasios, džiaugsmo, Viešpaties džiaugsmo ir „traukite“, stengdamiesi išlikti nuoseklūs, o tai yra dar vienas jūsų dvasios vaisių. Jūs galite tai padaryti - išlikite nuoseklūs.

 Paulius sakė, kad jei gyveni iš savo dvasios, nepildysi kūno geismų. Tai taip paprasta ir kartu nelengva.

 Mato 10: 12-13 Jėzus pasakė, kad užėję į namus te mūsų ramybė nusileidžia ant tų namų „ Mes su Barbara tai darėme keliaudami atostogauti pas  tėvus, kuriuose buvo daug nesantaikos. Prieš išvykdami į kelionę, mes paimdavome valdžią virš tos ginčų dvasios ir bet kokio demono tuose namuose, meldėmės už jos tėvus ir pasakydavome Tėvui; "Tėve, te mūsų ramybė, kuri yra iš Tavęs, viešpatauja tuose namuose, ir kai mes  kartu praleisime laiką, nesantaika ir visa kita negalės pasireikšti dėl mūsų ramybės, Tavo  ramybės, tame name.“... Tai veikė kiekvieną kartą.

 Dvasios vaisius kyla iš Dievo Dvasios, nėra įstatymo prieš meilę, džiaugsmą, ramybę .... Gyvenimas iš jūsų dvasios reiškia, kad jūs ir Viešpats galite dominuoti bet kurioje situacijoje, nesvarbu, ar žmonės tai suvokia, ar ne. Kai kuriems bus panašiai, kaip Labanui buvo su Juozapu Pradžios 30: 27 - jis žinojo, kad yra palaimintas, bet negalėjo suprasti, kodėl jam geriau dirbti su su Juozapu: „Iš savo patirties sužinojau, kad esu palaimintas dėl tavęs“. Tebūna tai tiesa visiems, su kuriais bendraujame.

 Gyvenk iš savo dvasios 

Kitą savaitę nauja tema, laiminu,

John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.