Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

2020 m. rugpjūčio mėn. CWOWI Naujienlaiškis

 CWOWI Newsletter 2020 /08

Sveiki,

Kadangi konferencijos, vyksiančios Tulsoje, data - spalio 8-11 greitai artėja, norėčiau jums suteikti šiek tiek informacijos. Mūsų konferencijos centro Broken Arrow strategija tokia, kad kaukės yra pasirenkamas dalykas, to mes ir


laikysimės. Mes būsime dideliame kambaryje, kuris pakankamai erdvus, - kadangi mūsų konferencijoje dalyvaus apie 100 žmonių, - kad būtų pakankamai vietos norintiems laikytis socialinio atstumo.

Rašant šiuos žodžius, rugpjūčio viduryje, gyvenimas Oklahomoje yra pakankamai normalus. Dauguma mokyklų iš naujo atveria duris, nors kai kurios šiomis pirmomis savaitėmis renkasi nuotolinį mokymą, kino teatrai atidaromi šią savaitę, visos parduotuvės ir restoranai yra atidaryti ir t.t.

Mums priimtina susitikti nedideliame žmonių būryje, kadangi Šventoji Dvasia gali tekėti garbinimo metu, dažnai vyksta asmeninis tarnavimas bei lanksčiai žiūrima į mokymą: skiriama laiko klausimams-atsakymams, temos plėtojimui, bei patiriamų problemų išsakymui. Tai taip pat puiki galimybė pažinti vieniems kitus – labai turtingas ir intymus laikas Viešpatyje! Laisvų vietų lieka vis mažiau, tad jeigu planuojate atvykti, užpildykite registracijos formą iki kito mėnesio.

Mes laaabbbai atsiliekame su laiškais. Kai dėl viruso užsidarė surinkimai arba buvo priversti pereiti prie internetinių susitikimų, mus užplūdo žmonių, klausiančių apie namų surinkimus jų regione egzistavimą, arba norinčių pradėti namų surinkimą ir pan. Ta pagalba, kurią mes teikiame,  reikalauja daug žmogaus darbo ir laiko, tai gi prašome jūsų kantrybės.

 Kokiu keliu eina Namų surinkimas?

Mokymo namuose skaičius JAV šiais metais iškilo iki debesų. Kyla klausimas, ar tradicinė klasių tipo mokykla kada nors pasieks normą, buvusią prieš Kovid‘ą. Kino teatrams užsidarius, daugybė kabelinės televizijos studijų ėmė kurti savo filmus, tad kyla klausimas, ar kino teatrų verslas kada nors pasieks normą, buvusią prieš Kovid‘ą. Užsidarius daugybei restoranų ar perėjus prie maisto išvežiojimo ir maisto išsinešimo paslaugų, kyla klausimas, ar restoranų verslas kada nors pasieks normą, buvusią prieš Kovid‘ą.

Užsidarius surinkimams arba perėjus prie tiesioginės transliacijos, kyla klausimas, ar  auditoriniai surinkimai kada nors pasieks normą, buvusią prieš Kovid‘ą. Manome, kad ne. Atsiminkite, ką Viešpats man sakė praeitų metų gegužės mėnesį, kad namų surinkimas taps įprastu būdu rinktis krikščionims – (bendrine prasme, ne išskirtine) – mes pastebime, kad mūsų darbas pagaliau įgauna prasmę.

Į mus taip pat kreipėsi keli auditoriniai surinkimai, ieškantys būdo, kaip iš auditorinio surinkimo palaipsniui tapti namų surinkimu. Iš savo 18+ metų patirties žinau, kad tokie projektai skaudžiai žlunga, jeigu nesulaukia mūsų arba kitų, turinčių namų surinkimų  tinklą, pagalbos.

Kadangi pastorius į namų surinkimą žvelgia iš auditorinio surinkimo perspektyvos, kuri yra panaši į programą, į daugiaplanę marketingo struktūrą, nors tokiu būdu ji ir neveikia. Jie taip pat nenori skirti pakankamai laiko, kad pasimokytų apie namų surinkimą, ir leistų savo lyderiams daryti tą patį. Persijungimas iš programa ir pastatu besiremiančio tikėjimo į santykiais paremtą tikėjimą yra milžiniškas, ir tai užtrunka.

Apaštalų darbuose 2:46 pasakojama, kaip po Sekminių mokiniai kasdien „rinkdavosi šventykloje ir savo namuose, ir tai vienur, tai kitur...“ Visus metus jie viena koja buvo šventykloje, kita – namuose, kol suprato, kad Dievas pasitraukė iš pastato ir persikėlė į žmonių širdis. Šis prisitaikymo laikotarpis, trukęs nuo  Apaštalų darbų 2 skyriaus Sekminių iki 8:1-2, kai visi mokiniai, išskyrus apaštalus, išvyko iš miesto, truko apie metus. Būtent - metus. Tačiau žmonėms reikėjo tų metų, kad persiorientuotų iš šventyklos mąstymo į santykiais paremtą mąstymą.

Galbūt mus perskaitys auditorinės bažnyčios pastorius, kuris galvoja apie savo bažnyčios perkeitimą į namų bažnyčią ir norės su mumis susisiekti.

 Apaštalų darbuose 2:42 sakoma, kad jų namų susitikimai buvo gana paprasti: jie bendraudavo, apaštalai mokydavo, po to būdavo laužoma duona ir meldžiamasi.

Ląstelė yra maža didelio surinkimo dalelė, kuri vis tiek yra susitelkusi į sekmadienio ryto didįjį auditorinį susirinkimą. Kaip priešingybė tam, Namuose susirenkantys žmonės  ir YRA surinkimas(bažnyčia). Biblijos ir istoriniame Namų surinkime vadovaujantys ir priimantys asmenys dažniausiai keisis kiekvieno susirinkimo metu, o ne rinksis vis tuose pačiuose namuose, ar klausysis vis to paties žmogaus kalbų.

 Dauguma taip vadinamų namų surinkimų yra tik auditorinio surinkimo miniatiūros, jos nekeičia namų ir vadovaujančiųjų. Namų surinkimuose orientuojamasi į diskusijas, tuo tarpu ląstelėse orientuojamasi į pamokslą. Tačiau, kad tai vyktų reikia laiko ir žmonių, pasirengusių atverti savo namų duris.

 Užtrunka, kol susirinkimuose šeimininkai ir/arba vadovai organizuoja susirinkimą kuris leidžia  jiems naudoti jų dovanas, vietoj to, kad tik kažko mokytų arba sakytų „padarykite tai...“ Tai daug daugiau... tačiau per 1700 metų žmonėms buvo įskiepyta tiek visokiausių dalykų apie seną auditorinį surinkimo būdą, kad šeimos paprastumo ir santykiais besiremiančių Biblijos surinkimų  reikia mokytis. Tačiau kai jūs tai „pagaunate“, auditorinis būdas atrodo toks svetimas, kad šimtus kartų esu girdėjęs pasakymą: „aš niekada negalėčiau ten sugrįžti.“

Tiems, kurie buvo likę namuose dėl viruso , kiek jų dabar džiaugtųsi sugrįžę į auditoriją? Dauguma atrado, kad susitikimai su draugais ir šeima praturtina jų tikėjimą, ir auditorinis surinkimas tapo nereikšmingas...

 Kai 2001 lapkričio mėnesį man pasirodė Viešpats, Jis pasakė norintis, jog „pradėčiau namų surinkimą ir namų surinkimų tinklą“, kadangi tai bus „dėl  ateinančių laikų, kaip ištekliai jiems. „Dėl ateinančių laikų“, „būti resursas jiems“, ir dabar matau, kad mums reikėjo tų 18 metų, kad galėtumėm tapti ištekliais žmonėms, norintiems pradėti surinkimą namuose, surinkimą  su šeima ir draugais.

Tačiau praeitą gruodį aplankymo metu, kai mes kalbėjomės apie tai, Jis pasakė, kad mes tik pradedame, „Lyg stovėtumėm jūros pakrantėje, įmerkę kojų pirštus, tačiau tu turi irtis gilyn (tolyn) į plačius vandenis...“

 Krisas gyvena gerai

Praeitą mėnesį jie panaikino lankymo draudimus, leisdami lankytis namuose, priklausomai nuo kiekvieną savaitę valstijoje skelbiamų ataskaitų, susijusių su virusu. Tai gi mes sugrįžome prie normalios tvarkos ir tuo labai džiaugiamės! Paskutiniu metu, kai Krisas buvo uždarytas ir mes kalbėjomės su juo, jis manė, kad tėtis serga ir dėl to negali jo pasiimti, švelniai, su užuojauta balse jis klausė: „Tėti, ar tau viskas gerai?“ – ir kai patikinau, kad nesergu, jis pasakė ištęsdamas: „Geeeerai tėti, pasimatysim kitą savaitę!“

Mes turėjome su juo vieną problemą – vežimėlio naudojimą. Dėl patirto insulto, tada jam buvo 17, Krisas gali naudotis tik dešine ranka, todėl namų grupėje jis naudojo „1 rankos vežimėlį“. Normaliame vežimėlyje yra ratų apvadai, kurių pagalba sukami ratai, tačiau jo vežimėlis turi antrąjį apvadą ant dešinės pusės, ir kai jį pasuki, vežimas sukasi kairėn arba dešinėn. Kai laikai ir suki abu apvadus, vežimas juda tiesiai. Tačiau ši funkcija nuolat sugesdavo, ir jam būdavo sunku važinėtis po namus.

Kadangi namų grupei buvo per daug sudėtinga ir sunku tai sutvarkyti, mes patys nupirkome jam vežimą su kitokia sistema. Brangu, bet reikalinga. Dešinėje pusėje vežimas turi svirtelę, kuri gali būti judinama į priekį ir atgal, tokiu būdu jis gali judėti. Ten įtaisytas priekinis ir atbulinis bėgis. Krisui patinka lenktyniniai automobiliai ir jis visada nori man „padėti“ perjungti automobilio pavaras, tai gi šią savaitę jis galės perjunginėti savo nuosavas pavaras ir važinėtis namų grupėje.

Kas liečia mus asmeniškai, mes vis dar užsiėmę tvarkymusi, nes turėjome padaryti kelis nuolydžius ir kelis namų ūkio darbus, tačiau viskas juda į priekį skaičiuojant  nuo Tornado, prasiautusio prieš metus laiko, ir vandens pratekėjimo virtuvėje praeitą lapkritį. Mes pasirengę baigti visus projektus ir pertvarkymus!

 

Pranašiškai

 Vienas iš dalykų, kuriuos man pasakė Viešpats, buvo žodžiai „jei niekas nepasikeis, jei dalykai bus tokie kokie yra dabar “ (ir reikia melstis už tai), susiję su šį lapkričio mėnesį vyksiančiais rinkimais ir dienomis prieš tai. Jis pasakė, „jei dalykai bus tokie kaip dabar“ rinkimai bus ginčijami,  kils demonstracijos ir riaušės, ir visa tai atsidurs Aukščiausiame teisme, – aš apie šiuos dalykus dalinausi praeitame naujienlaiškyje. ..Tačiau vasario/kovo mėnesiais šalis atras išeitį... Tuo pat metu Jis nurodė, kad šis ruduo (šiauriniame pusrutulyje) bus lyg  „gimdymo kančios“ besitęsiančios vasario/kovo mėnesiais. Jis taip pat pasakė kažką intriguojančio: „2024 bus įdomūs metai.“ Bet taip ir paliko, cha. Praeitais kartais, kai Jis pateikdavo panašią informaciją, tai reikšdavo, kad Jis detalėmis su manimi pasidalins, kai priartės tas laikas. Jis niekada nesikeičia, kadangi Luko 19:11 pasakyta: „Jėzus kalbėjo toliau ir pasakė palyginimą... Mat žmonės manė, jog netrukus turinti apsireikšti Dievo karalystė...“ Ir mūsų dienomis yra tokia pati situacija. Mums kalbantis, Jis pridėjo šį komentarą. Aš įtariu, kad toks buvo Jo atsakymas, kadangi esu atakuojamas žmonių, skaičiuojančių, kada bus paėmimas ir norinčių, kad jiems pasakyčiau, ar tai bus gegužės mėnesį, ir kadangi tai jau praėjo, gal šį rugsėjį, ir pan. Jo teiginys nereikalauja, kad bent vienas iš mūsų liktų šioje planetoje 2024 metais, kad metai būtų įdomūs. Nors tai kitų JAV prezidento rinkimų metai.

 Dar vienas dalykas, kurio aš plačiai neskelbiau buvo tai, kad, Jis pasakė „stebėti Italiją“, kadangi ji išsiverš į Europos lyderius – stebėk Italiją ateinančiais metais, kadangi ten bus keli politiniai prabudimai, o tada ji iškils Europoje, kad užtvirtintų savo balsą prieš Vokietiją ir Prancūziją, siekdama šiek tiek sujudinti reikalus. Kai kas net ims kalbėti apie Europos Sąjungos iširimą.

Tai turėtų būti reikšminga, nes politiniams dalykams, net gi kalbant apie šias pranašystes, pilnai išsivystyti reikia daug metų, tai gi galime ieškoti dalykų pradžios mūsų laikais. Apreiškimo knygos 13 ir 17 skyriuje sužinome apie vadą, prižiūrintį „7 kalvas“, kuris turi 10 ragų, ir tai yra 10 karalių, kurie savo valdžią atidavė žvėriui. Reikalas tas, kad iškils vienas vadas tam, kad pajungtų ir/arba vadovautų daugeliui tautų, o tai reiškia – valdžių daugybės Europos Sąjungoje pabaigą ateityje.

Kažkas, kažkur iškils, kad pakeistų sąjungos struktūrą, tai gi stebėkite besitęsiančią suirutę ir diskusijas Europos Sąjungoje. Faktas, jog Jis man pasakė stebėti Italiją ir jos iškilimą, yra pranašiškai svarbus sulig Apreiškimas buvo parašytas Romai valdant Europos ir Viduržemio jūros tautas. Daug kas ilgą laiką tvirtino, jog Biblija kalba apie „Romos Imperijos atsigavimą“ paskutinėmis dienomis, iš kur kils antikristas, tai gi Italija yra ta šalis, kurią reikia stebėti.

Dėkojame už jūsų maldas, jūsų aukas, už tai, kad esate mūsų gyvenime. Mes esame nedidelis tarnavimas, palyginus su daugumos vertinamais tarnavimais, jį prižiūriu aš ir Barbara, mūsų sūnus Brianas ir jo žmona Amy. Jūsų aukos mus įgalina tęsti pradėtą tarnavimą, o tai mums labai daug reiškia. Dėkojame jums.

Kai jūs aukojate, kai rašote, kai siunčiate žinutes – mes iš tiesų meldžiamės jūsų intencijomis ir dėkojame už jus.

Mylime ir laiminame!

Džonas ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.