Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Ką Jis slepia nuo mūsų 1d.

John Fenn.Weekly Thoughts. What He Keeps From Us #1   31/10/19

Sveiki,
Šiuos žodžius pirmą kartą pasakė Barbara, ir nuo tada mes jau ne vieną kartą juos kartojame.  Metų metais mes   kovojome  su problemomis, iš kurių ne visos buvo mūsų pačių sukeltos.
Ji pasakė:
„Kai pateksiu į dangų, aš pateiksiu daugybę klausimų Viešpačiui.“

Mes netgi svarstėme, ar viskas bus paaiškinta mums iš karto, akimirksniu  „pakrauta“ į mūsų protą, o gal Jis palaipsniui per laiką mums tai paaiškins, kai mes prisiminsim ir iškils klausimai.

Kai mūsų neįgalus sūnus, Krisas, buvo 20 metų, jis pasakė, kad Viešpats jam pažadėjo, kad Jis vaikščios po kalnus su Krisu danguje“. Mano, kaip Kriso Tėvo požiūriu, tai įvyko todėl, kad Krisas gimė su bambos virkštele aplink kaklą, kuri neleido deguoniui patekti į smegenis, todėl jis protiškai apie 4 metų amžiaus ir jam  visą gyvenimą  reikia invalido kėdės. Ir neaišku, kodėl Jis nutarė nepagydyti Kriso, žinoma, jei dalykai liks tokie, kaip yra dabar.

Aš meldžiuosi, kad Viešpats atsakytų į šiuos klausimus jam, kai jie vaikščios danguje. Barbarai ir man taip pat reikės danguje to atsakymo.

Pakartoto Įstatymo 29:29 sako:

„29 Kas paslėpta, priklauso Viešpačiui, mūsų Dievui, o kas apreikšta – mums ir mūsų vaikams, kad per amžius vykdytume visus šito įstatymo žodžius“.

Hebraiškas žodis „sathar“ yra išverstas „paslaptis“, „paslėptas“, „nesantis“(apie žinias), „paslėpti“ arba būti „nesujungtu“.
Tai, kad Dievas turi paslapčių nuo mūsų prieštarauja mūsų žmogiškai prigimčiai. Nuo sukūrimo, kai mums buvo įsakyta „būti vaisingais, daugintis ir užpildyti žemę“, žmogus tyrinėjo, tai kas nežinoma, bandydamas atrasti naujus dalykus. Mus nervina, kai koks nors mūsų pažįstamas sakosi turįs paslapčių, bet šiuo atveju tai yra Dievas: „ Ne. Tai MANO paslaptis. Turi vaikščioti tikėjimu.“
Faktiškai Įs29:29 sako, kad yra paslėpti dalykai, kuriuos Jis laiko nuo mūsų paslėpęs ir sako, kad tai, yra dėl to, kad vaikščiotume su Dievu paklusnume, būtent tai turi mus vesti. Ne kiekvienas atsakymas bus atsakytas kol gyvename   žemėje. Kiti bus atsakyti danguje. Liaukis maldauti, prašyti, verkti, Dievui, kad Jis pasakytų mums visus likusius dalykus. Ilsėkis, pasitikėk. Vieną dieną tai bus žinoma, bet ne šiandien.

Tai, kas YRA atskleista YRA skirta mums, ir tai atskleista, kad mes vaikščiotume paklusnume su Juo. Tai mūsų fokusas, būti susitelkus į  ta, kas atskleista, ne į tai, kas paslėpta. Ar galite įsivaizduoti, kas nutiktų, jei visi krikščionys liautųsi ieškoti, to kas paslėpta, ir susitelktų į tai, kas atskleista, į tai kas brandina Kristuje. Kaip tai atrodytų? Tikriausiai užsidarytų daug krikščioniškų tinklalapių, juokinga. Gyvenkime šiandiena. Planuokime, taip, mums reikia planuoti. Bet gyvenkime šiandiena.

Čia paslaptis: joks žmogus nežino valandos nei dienos, tik vienas Tėvas danguje. Mt24:36.  Dauguma mūsų priima, kad  Jėzaus sugrįžimas yra Tėvo paslaptis, saugoma nuo mūsų, nes tai ne šiandien, bet ateityje.  Bet kai į mūsų gyvenimus ateina tragedijos, ligos, krizės- mes norime žinoti: “kodėl?“. Tai normalu. Bet Jis slepia dalykus su priežastimi, paslėpta jo širdyje.

Kai aš buvau 5 metų amžiaus paklausiau, iš kur atsiranda kūdikiai, ir gavau skirtingus atsakymą į šį klausimą, kai man buvo 12. Aš manau, kad  kai kurių dalykų nežinojimas mus apsaugo. Kai mums 5-eri , mes dar negalime matyti visą paveikslą dalykų, kurie laukia mūsų tada , kada subręsime.

Netikėta mirtis
Luko 12:17-20 Jėzus pasakoja mums istoriją žmogaus, kuris turėjo žemiškų turtų, bet buvo vargšas prieš Dievą. Vyras pasakė sau, kad jam reikia pasistatyti didesnes klėtis, dideli sukaupti turtai jam teikė didelę paguodą . Bet Dievas pasakė 20eil. :“ Kvaily. Šią naktį bus pareikalauta tavo gyvybės...“ Šis laikas buvo laikomas slaptoje , tik vienas Dievas tai žinojo ir slėpė iki laiko. Tai buvo Dievo paslaptis.

Abraomas, Sara, Hagara
Pr15:1-6 Viešpats susitinka su Abraomu ir pakviečia jį išeiti į lauką “ir suskaičiuoti žvaigždes, sakydamas, kad tiek bus jo palikuonių. Ir Dievas pasakė ...Abraomas turės sūnų iš savo kūno.

Dievas tik neatskleidė paslapties, kad Sara bus motina. Jis nepasakė Abraomui šitos informacijos Pr15, pasirinko tai pasilaikyti Sau. To rezultatas buvo 1skyrius, kur Sara svarsto apie tai, kad ji negali turėti vaikų, Dievas pasakė Abraomui, kad jis bus Tėvu, taigi akivaizdu, kad Abraomas turės pradėti kūdikį su Hagara. To nebuvo iki 17sk., kai Viešpats apreiškia Sarai, kad ji bus motina.

Kodėl Jis nepasa 15sk., kad ne tik Abraomas bus tėvu, bet Sara bus mama? Argi pasaulis nebūtų išvengęs begalės konfliktų, jei Hagara nebūtų pastojusi nuo Abraomo? Tai paslaptis , kuri gali būti apreikšta tik Jo laiku. Tokia paslapties saugotojo prigimtis, jis gali atskleisti ją tada, kai pats nuspręs.


Tai pirma serija, aš paliečiau tik kai kurias paslaptis, kurias Tėvas slepia nuo mūsų; kitą savaitę- apie tai, kokia mūsų dalis tame, kai žinome, kad yra paslaptys, kurių mes dar negalime sužinoti. Iki Tada, laiminu,

  
John Fenn
www.cwowi.org and email me at cwowi@aol.com



www.churchwithoutwallsinternational.org and email me cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.