Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. lapkričio 12 d., antradienis

Dievo paslaptys 2d.

John Fenn.Weekly Thoughts. God‘s secrets #2 8/11/19

Sveiki,
Pr 15, kai Viešpats apreiškė Abraomui, kad jis taps tėvu ir jo palikuonių bus tiek, kiek jis gali matyti dangaus žvaigždžių, Viešpats neatskleidė paslapties, kad Sara taps motina. Kokia bebūtų tos paslapties priežastis, ji buvo tik iki tam tikro laiko.
Sekančiame skyriuje, nežinodamas, kad Sara stebuklingai taps motina, Abraomas ir Sara bando patys „padėti“ Dievo pažadui išsipildyti: Jis sako, kad Abraomas taps Tėvu. Saros amžiuje natūraliai pastoti jau buvo per vėlu, taigi jie, pasvarstė ir nutarė, kad jiems reikia surogatinės motinos, kuri pagimdys kūdikį Abraomui. (Pr16:1-3)


Mes galime padėti Dievui; Padarykime kūdikį!
Abraomas pakluso Saros parašymui turėti kūdikį su Hagara, taip gimė Izmaelis, arabų tautos tėvas.
 
Bet kituose 2 skyriuose 17&18, Viešpats vėl pasirodo  ir sako jiems, kad būtent Sara tikrai bus pažado sūnaus motina. Jis palaimins ir padaugins Izmaelį, bet pažadas skirtas Izaokui.Iš šio apreiškimo jie abu juokėsi, todėl pavadino sūnų Izaoku, tai reiškia „juokas“. (Pr17:15-19; 18:10-15)

Kažkur tarp laiko , kai jie juokėsi iš Viešpaties, ir to Laiko, kai buvo užmegztas įsčiose Izaokas, Abraomo ir Saros širdyse įvyko pasikeitimas. Jie teisingai nuteisė(įvertino) Dievą. Heb11:11 mums sako apie Sarą:“ tikėjimu Sara gavo jėgų pastoti ir pagimdyti vaiką būdama senyvo amžiaus, nes tikėjo, kad ištikimas yra TAS, Kuris pažadėjo.“ Abraomas:“ ...jis buvo visiškai įsitikinęs, kad tai ką Jis pažadėjo, Jis ir įvykdys.“ Rom 4:21

Mes nežinome, kodėl pradžioje Dievas laikė paslaptyje nuo Abraomo ir Saros, kad Sara bus pažado sūnaus motina. Nėra skyriaus ir eilutės, kur Dievas tai paaiškina. Mes tik galime sakyti, kad tai tarnauja jo aukštesniems tikslams, bet iš tiesų mes nežinome visų priežasčių, kodėl Jis laikė paslaptį iki to laiko, kol gims Izmaelis. Mes galime apie tai tik samprotauti, bet iš tiesų nežinome kodėl.


Dievas yra Dievas- mes galime pasitikėti Juo
Galiausiai Jis yra Dievas. Jis niekam nepasiaiškina. Ir tai sunku priimti. Mes norime žinoti atsakymus. Dabar.
Kažkuriuo momentu mes visi teisiame(vert.vertiname) Dievą. Mes, tikintieji, teisiame Jį teisingai. Mūsų pyktis ir neatsakyti klausimai  pamažu virsta pasitikėjimu, kad visi atsakymai bus kitoje pusėje(vert.danguje).
Mes žinome, kad Jis gali padėti mums pakelti šias tragedijas ir iškęsti  klausimus, kurie bus atsakyti tik  po metų ar dešimties, nes mes Jį pažįstame, ir pasitikime Juo, kad vieną dieną viskas išaiškės. Bet kol pasiekiame pasitikėjimą turime praeiti ilgą procesą.

Kiekvienas iš mūsų dažnai, kelis kartus per dieną ar mažiau, teisia(vertina) Dievą,  ar Jis yra ištikimas.
  
Mes galbūt mąstome patys sau apie žiaurų bendradarbį: “ jis būtinai atsiims savo pabaigoje“. Mes galbūt meldžiamės :“Viešpatie aš atleidžiu jiems, bet vis tiek noriu, kad tu laikytum juos atsakingais už tai.“ Mums galbūt kyla klausimų, kodėl kažkas kažką padarė, kas dramatiškai pakeitė mūsų gyvenimą, arba kažkas atsitiko, ir mes trūkčiojame pečiais ir sakome: “ Vieną dieną mes sužinosime.“
Visos šios ir begalė kitų minčių, kurios išreiškia mūsų priėmimą tarsi nenoromis kažko, kam neturime paaiškinimo, tai Dievo teisimas, kaip tai darė Sara: Tas, kuris pažadėjo yra ištikimas. Jis privalo būti ištikimas. Tai vienintelis kelias  praeiti gyvenimo kelią, tikėti, pasitikėti Jo charakterio ir prigimties vientisumu, kad pabaigoje Jis padarys visus dalykus teisingai. Kaip kažkas man pasakė: Dangus turi būti tikrai tikrai realus, nes šiame gyvenime aš patyriau pragarą.“

Nesusitelkite į tas paslaptis, kurioms niekada nerasite atsakymo šioje žemėje: susitelkite į tai, ką jūs TIKRAI žinote.

Kai Jėzus kalbėjo palyginimą, kad Jis yra tikroji mana nužengusi iš dangaus ir žmonės turės valgyti Jo kūną ir gerti Jo kraują Jn6, jiems  buvo sunku tai suprasti.

Daugelis mokinių liovėsi Jį sekti. Vienu metu Jis kreipėsi į 12 ir paklausė:“ Ar ir jūs ketinate pasitraukti?“
Petras buvo matęs viską, ką darė Jėzus: stebuklus ir išgydymus. Ji buvo matęs duonos ir žuvies padauginimą, ir buvo girdėjęs visus mokymus. Jei sudaryti prote „visų gerų dalykų“ sąrašą, gautume stulpelį. Bet kitame stulpelyje - Jėzus kalbėjo apie tai, kad Jis yra tikroji mana, ir kaip žmonės turės valgyti Jo kūną ir gerti Jo kraują, kad turėtų amžiną gyvenimą, ir daug žmonių tada pasitraukė, ir Petras patyrė spaudimą trauktis kartu su jais; spaudimas, kad susitapatinai su klaidingu mokytoju.

Petras mąstė apie tai, ką suprato, ir apie tai, kas kėlė jame sumaištį. Jis galiausiai padarė esminį sprendimą: “ Pas ką mes eisime? Tu turi amžinojo gyvenimo žodžius.“ (Jn6:50-68)

Vienu momentu Petras teisė Dievą taip, kaip ir Sara,  ir kaip aš ir tu  turime daryti. Kai gyvenimas tampa nesuprantamu, kaip tada, kai Jėzus kalbėjo palyginimais, mes turime prasiveržti pro tą sumaištį į tai, ką mes jau žinome: Tu turi amžinojo gyvenimo žodžius.
Kiekvieną kartą, kai mes nežinome atsakymo, kiekvieną kartą, kai Dievas  slepia kažką nuo mūsų, kad apreikštų vėliau, mes turime teisingai Jį teisti, kaip tai darė Sara ir Petras: “ pas ką mes eisime, Tu turi amžinojo gyvenimo žodžius“.  Susitelkite į tai, ką jau žinote, o ne į tai, ko nežinote. Būkite dėkingi už tai, ką žinote. O visa kita sužinosite danguje.
Baigsiu šią seriją  kitą savaitę, iki tada, laiminu,
John Fenn

www.cwowi.org ir rašykite man el.laiškus: cwowi@aol.com



www.churchwithoutwallsinternational.org and email me cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.