Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Kodėl krikščionys taip greitai įsižeidžia? 2 dalis

John Fenn, 2012 m. kovo mėn. 31 d.,

Stabmeldystė?
Praeitą savaitę aš rašiau, kad krikščionys, kurie įsižeidžia dėl kitų krikščionių yra stabmeldžiai. Dabar aiškinu.

Nepaklusnumas yra kaip žyniavimo nuodėmė ir užsispyrimas yra kaip stabmeldystė. Kadangi tu atmetei Viešpaties žodį, Jis atmetė tave, kad nebebūtum karaliumi“ (1 Sam 15:23).

Užsispyrimas yra stabmeldystė“. Iš esmės, jei aš pasilieku įsižeidęs dėl kažko ir nesusitvarkau su tuo pagal Raštą (aš esu užsispyręs), aš laikau tą įsižeidimą tarp manęs ir Jėšua, tai tampa stabu – tuo, ką aš ginu, į ką kreipiu dėmesį, kam pasiduodu ir ką atsisakau palikti, nors žinau, kad Žodis sako, jog tai turiu padaryti. Štai kodėl Žodis vadina užsispyrimą stabmeldyste.

Kai mes su Barbara susitikinėjome mokydamiesi vidurinėje mokykloje, mes lankydavome vakarinį maldos susirinkimą, kuris prasidėdavo 7 pm / 19:00 kaimo sodyboje, apie 25 minutės važiavimo nuo Barbaros namų. Mes darydavome taip: aš paprastai atvažiuodavau iki jos namų 6:15, mes išvykdavome po 10 minučių ir atvykdavome į maldos susirinkimą 10 ar 5 minutės iki 7 valandos. Aš sakau, kad taip būdavo, bet tai niekada nevykdavo pagal mano tvarkaraštį :)

Ji vėluodavo, ir tai liūdino mane, arba aš supykdavau dėl ko nors kito, bet vis tiek skubėdavau atvykti iki jos namų laiku. O gal ji ir jos mama susiginčydavo ir susinervindavo. Dėl vienos ar kitos priežasties važiuodami į susirinkimą būdavome supykę.

Jis mylėjo savo Camaro
Mes taip pat vykdavome į kitą surinkimą sekmadienio vakarą. Šis susirinkimas vykdavo paeiliui vis kitų žmonių namuose ir jame dalyvavo paaugliai iš įvairių rajonų mokyklų, paprastai jiems vadovavo visų bendras draugas Deivas. Vieną sekmadienio vakarą Deivas pasidalino patyrimu, kuris rado atgarsį mano širdyje.

Deivas turėjo Chevy Camaro – tai buvo labai puikus automobilis paaugliui 1975 metais. Mūsų dienomis ne kiekvienas paauglys turėjo automobilį, taigi jei turėjai automobilį, buvai patraukli žvaigždė. Deivas tikrai, tikrai mylėjo savo mašiną. Prisimink Danny Zucko Graikijoje, prisimink Richie, Potsie ir Ralf Malph iš TV Laimingos Dienos.

Kartą jis sustojo prie šviesoforo ir Viešpats prakalbo jam: „Tu praktikuoji stabmeldystę“. Nesusimąstydamas jis atsakė: „Aš to nedarau, Viešpatie! Aš neturiu stabų, neturiu altorėlių ir relikvijų, kaip katalikai savo namuose! Viešpats pasakė: „Tu pastatei šitą automobilį tarp savęs ir Manęs, todėl tu praktikuoji stabmeldystę. Tai yra stabas tau. Tu myli jį labiau, negu tu myli Mane“.

Deivas tą vakarą gavo pamoką iš Žodžio, kuriuo aš šiandien pradėjau straipsnį, kad užsispyrimas yra stabmeldystė. Jis buvo užsispyręs dėl meilės savo automobiliui. Dievas galėjo pakeisti jį bet kurioje kitoje srityje, nedelsiant jis pakeisdavo prioritetus širdyje ir priimdavo, ką nori Viešpats - išskyrus tą mašiną. Jis priešinosi Viešpaties pastangoms tos mašinos perspektyvoje. Tą dieną jam reikėjo atlikti širdies operaciją ir nukelti tą automobilį nuo pjedestalo, nes tai užblokavo jam Viešpaties vaizdą.

Aš teisus; Ne, aš teisus
Taigi prieš šeštadienio maldos susirinkimus Barbara ir aš dažnai sėdėdavome lauke prie kluono ginčydamiesi, ir kiekvienas iš mūsų norėjo įrodyti savo požiūrį, bandydamas priversti kitą atsiprašyti arba bent sutikti. Staiga mano viduje pakilo Deivo patyrimas: „Jūs dėl savo užsispyrimo praktikuojate stabmeldystę. Nesvarbu, kas iš jūsų teisus, o kas ne, svarbiausia yra taika tarp jūsų“ (Gindami savo poziciją jūs pakeliate ją aukščiau Mano pastangų padėti jums atleisti ir judėti toliau, todėl kad jūs labiau mėgstate būti teisūs nei elgtis teisiai).

Pakalbėkime vėl apie karalių Saulių
Tu galėtum paklausti, kodėl ta pastraipa sako: „sukilimas yra kaip burtininkavimas (užsispyrimas - kaip stabmeldystė)“? Kodėl sukilimas yra kaip burtininkavimas, ir kodėl tai tarpusavyje susiję?

Burtininkavimas (užsispyrimas) yra manipuliacija. Liuciferis užsipyrusiai iškreipė tiesą ir manipuliavo kitais angelais. Taigi, kai žmogus gina savo poziciją reikalaudamas, kad būtų teisingai įvertintas, tai reiškia, kad jis užsispyrusiai manipuliuoja situacija dėl savo motyvų užuot tiesiog atleidęs ir judėjęs toliau. Štai kodėl Paulius paklausė: „O kvailiai galatai, kas jus apkerėjo?“ (Gal 3:1).

Galatais manipuliavo tikintieji, kurie sakė, kad jie turi paklusti įstatymui ir švęsti Izraelio šventes, kai Žodis to nesakė daryti.

Išmokite štai ką: Žmonės, kurie manipuliuoja ir burtininkauja visada padaro sudėtingu tai, kas jiems svarbu. Dievo kelias yra labai paprastas – nusimesk įsižeidimą, atleisk ir judėk toliau. Bet žmonės, kurie burtininkauja ir yra sukilę, privalo padaryti sudėtingą ir painią problemą tam, kad įrodytų savo teisumą tarytum tam, kad įžeistosios pusės būtų privalu atsiprašyti.

Dievo Žodis sako...
Taigi, grįžkime dabar prie pono Eilinio Krikščionio. Jis kažkuo buvo įžeistas – tai ant popieriaus lapo viena skiltis kairėje pusėje. Kitoje pusėje – dešinė skiltis, - tai ką sako Dievas:

Kai jūs meldžiatės, atleiskite... gyvenkite gyvenimą vertą to pašaukimo, kurį gavote, būkite nusižeminę, kantrūs, pakęskite vienas kitą meilėje... stenkitės palaikyti Dvasios vienybę taikos ryšiais... jūs buvote pamokyti atsižadėti savo senojo žmogaus... ir apsivilkite nauju žmogumi, kuris sukurtas pagal Dievo paveikslą teisume ir šventume. Būkite kantrūs ir užjauskite vienas kitą, nes Kristus atleido jums jūsų nuodėmes... sekite Dievo pavyzdžiu ir vaikščiokite meilėje...“ (Mk 11:25, dalys iš Ef 4 ir 5 skyrių).

Taigi, viena vertus, jūs turite Dievo žodžius, kurie sako: aukite, atleiskite ir tęskite toliau, užimkite aukštumą, paleiskite savo įsižeidimą ir nuoskaudą, neteisingumo jausmą ir panašėkite atleisdami į Kristų.

Kitoje skiltyje ponas Eilinis Krikščionis nori pasilikti įsižeidęs. Jis yra stabmeldys. Jis tas, kuris burtininkauja manipuliuodamas savimi ir kitais tam, kad išteisintų save. Apreikštas žodis yra aiškus, nors jis vis giliau įsitvirtina savo įsižeidime.

Taigi, kodėl krikščionys įsižeidžia?
Tai todėl, kad jie geriau jau bus įsižeidę nei augs Kristuje. Mes manome, kad atiduoti savo gyvenimą dėl kito, kaip ir Kristus atidavė Savo gyvenimą už mus, reiškia jaustis nepatogiai, kai draugas prašo mūsų pasukti 10 minučių iš kelio ir nuvežti jį į surinkimą, arba galbūt dalyvauti surinkimo programoje mums iš tiesų yra sunkus darbas.

Tiesa yra tokia, kad pakloti savo gyvenimus už kitus reiškia, kad tu stengiesi užimti aukštumą, užuot slydęs žemyn, pasirinkdamas nelikti įsižeidęs, kuomet esi įžeidžiamas ar įskaudintas, pasirinkdamas padengti tą įsižeidimą meile ir leisti jam nukristi nuo jūsų kaip vandeniui nuo anties nugaros. Tai reiškia atiduoti savo gyvenimą už kitus.



Augimas Kristuje ateina, kai darai tai, ką Kristus liepė daryti, kai visos tavo emocijos, visas išdidumas, visas teisingumo supratimas šaukia, kad būtum išteisintas žmonių akyse. Augimas Kristuje vyksta, kai darai sunkius, bet teisingus sprendimus tuo metu, kai būtų taip lengva palinkti į įsiskaudinimą ir atmetimą, kai esi supykęs ant viso pasaulio, kad nori paspirti kiekvieną, kuris pasitaiko tavo kelyje. Tu paguldai savo gyvenimą dėl aukštesnio tikslo pasiekti ramybę ir judi toliau.

Augimas Kristuje nevyksta kai girdi Žodį, bet kai vykdai Žodį. Pasipriešinimas daryti tai, ką sako Dievas yra užsispyrimas ir stabmeldystė, manipuliacija ir burtininkavimas.

Augimas Kristuje reiškia mokymąsi, kaip paversti įsiskaudinimą, įsižeidimą, neteisingumą, melą prieš tave mažu fragmentu palyginus su visu gyvenimu.

Kitą savaitę - kaip tai padaryti?

Gausių palaiminimų!

John Fenn
Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu: cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.