Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. balandžio 26 d., pirmadienis

„Leviticus“ 1 iš 4

Kunigų  #1 to 4

Sveiki,

Jei kuri nors knyga yra praleista, kai mes skaitome bibliją, tai yra „Levitų“, pažodžiui „Apie levitus“. Ir paviršutiniškai žiūrint  su gera priežastimi; joje gausu kultūros ir sistemos detalių, su kuriomis negalime susieti savęs ar suprasti. Tai nuobodu ir tiek daug detalių, kad perskaitę skyrių net nežinome, ką skaitėme.  Vis


dėlto ne viskas  nuobodu, jei žinome, ko ieškoti, įskaitant tai, kad levitai nebuvo pirmasis Dievo pasirinkimas. Tai naudinga tiems, kurie stebisi, ką apie juos mano Tėvas, arba jaučiasi nuvylę Jį gyvenimo pasirinkimu. Tai pavyzdys, kaip Viešpats žiūri į mūsų gyvenimą, jo sugebėjimas prisitaikyti ir malonė.

 

Levitai - ne pirminis Dievo pasirinkimas

išėjimo 19 Izraelis atvyksta į Sinajaus kalno papėdę, per  47 dienas iš Egipto. Dar 3 dienas jie pasninkauja ir ruošiasi klausytis tiesiogiai iš Viešpaties. 50-ą dieną, kuri buvo pradinė Sekminių diena, Dievas jiems kalbėjo. 6 eilutėje sakoma, kad jis nori paversti visą tautą „kunigų karalyste“. Visus- kunigų tauta!

 

Jie nebuvo tikri, apie ką tai, ir 20: 18-21, pamatę žaibus ir išgirdę griaustinį dundantį nuo  Dievo buvimo ant kalno, jie atmetė visos tautos kunigystę: (Mozei) „Tu kalbėk su Juo , neleisk mums kalbėti su Juo, nes mes mirsime “. Būtent tenai ir tada  jie  atmetė savo tautos kunigystę.

 

Viešpats yra lankstus ir jiems, ir mums

Kai jie atmetė Jo pašaukimą jų gyvenimui, Jis prisitaikė. Jis teigė teisėtai reikalaujantis pirmagimio per avinėlio kraują, išlietą ant Paschos, tačiau taip pat sutiko pasipriešinimą. Taigi Jis suteikė būdą tėvams nusipirkti savo pirmagimį iš Viešpaties, jei jie taip pasirinko, naudodamiesi  auka pagal savo pajamas.

 

Galite prisiminti, kad Marija ir Juozapas aukojo mažiausiai 2 balandžius / karvelius, kad iš Tėvo atpirktų savo pirmagimį Jėzų. Tai yra Luko 2: 22–24. Tikiuosi, kad toje situacijoje visi mato  Tėvo nuolankumą ir grožį: Tėvas taip pamilo pasaulį, kad atidavė savo vienintelį Sūnų žmonijai, kuris buvo pirmagimis. Tada Jis leido Juozapui ir Marijai „atpirkti“ savo sūnų, kad jis taptų Sūnumi, kuris vis tiek „eitų į tarnystę“ ir prie kryžiaus.

 

Taip pat galite prisiminti I Samuelio 1:11, kad Hana savo ašaromis pažadėjo Dievui atiduoti savo pirmagimį Viešpačiui auklėti kaip kunigą, jei tik ji ir jos vyras galėtų turėti kūdikį. Kitaip tariant, ji pažadėjo nenaudoti „pabėgimo sąlygos“ ir leisti Viešpačiui turėti jos pirmagimį.

 

Kunigas Elis patikino, kad Viešpats išklausė jos maldą, ir berniukas Samuelis buvo atsakas į tą maldą. Kai jis buvo nujunkytas, ji laikėsi duoto žodžio ir laikėsi pirmagimio Įstatymo, suteikdama jam tarnybą šventykloje. Jis tapo paskutiniuoju Izraelio teisėju, regėtoju ir pranašu karaliams Sauliui ir Dovydui.

 

Štai pasirodo  Aarono ir Mozės šeima: Levitai

Izraelis atmetė tautos kunigystę ir  jiems nepatiko, kad jie buvo priversti atiduoti savo pirmagimį Viešpačiui. Taigi Viešpats pateikė dar vieną alternatyvą:

 

Skaičių 3: 12-13 Dievas sako taip: "Ir aš paėmiau levitus iš Izraelio vaikų vietoj pirmagimio, kuris atveria įsčias; todėl levitai bus mano. Tačiau pirmagimiai vis dar priklauso man, nes tą dieną aš smogiau Egiptui, aš atidėjau visus Izraelio pirmagimius ... Mano jie bus, nes AŠ ESU “.

 

Taip jie perleido levitams atsakomybę už visos tautos kunigystę.

"Tu atvesi levitus Viešpaties akivaizdoje priešais palapinę ir subursi visą Izraelio tautą kartu su jais. Tu atvesi levitus tiesiai prie palapinės, o izraelitai uždės rankas ant jų  Viešpaties darbui. Aaronas aukos levitus Viešpačiui Izraelio vardu, kad jie tarnautų Viešpačiui, kad jie galėtų atlikti tarnavimą  Viešpačiui “. Skaičiai 8: 9–11

 

Taip levitai atsidūrė tarnyboje. 3-asis Dievo pasirinkimas.


Jei esate pats didžiausias savo priešas ....

Bažnyčios kultūra gali priversti žmogų pajusti, kad jei „kažką praleido“, tai viskas baigėsi, galbūt net prarado išganymą. Daugelis jaučiasi, kad Dievas juos pašaukė į tą ar aną ankstesniais metais, bet gyvenime įvyko įvairių dalykų , jie buvo užsiėmę daryti kitus dalykus. Dabar, žvelgdami atgal į savo gyvenimą, jie jaučiasi nuvylę Dievą ir galvoja, ką Dievas apie juos mano. Čia matome visą tautą, atmetančią Dievo kvietimą savo gyvenimui, ir ką Tėvas padarė? Jis prisitaikė.

 

Dalis atsakymo yra ta, kad jūs ir aš jau esame amžinybėje, todėl nieko Jame nėra prarasta. Jūs nemirštate ir tada įžengiate į amžinybę. Dabar tu gyvas amžinai. Amžinai. Šiuo metu esame amžinybėje. Jo žodis negrįžta tuščias, taigi tai reiškia, kad jūs galite įvykdyti savo kvietimą tūkstantmečio amžiuje, galbūt po 50, 200, 500, 7000 metų ar daugiau - jūs jau gyvenate „amžinai“, taigi yra laiko įeiti į tai, ko trūko šiame gyvenime.

 

Jo žodis nutiks jūsų gyvenime

Aš daug kartų dalijausi apie porą mūsų surinkime daugelį metų jiems buvo pranašauta, tačiau viskas klostėsi prastai ir jie išsiskyrė. Apsilankymo metu paklausiau Viešpaties apie tą porą. Jo atsakymas mane pribloškė:

 

"Jie išpildys savo pašaukimą ateinančiame amžiuje. Kai paprašiau skyriaus ir eilutės, Jis pasakė:" Senajame Testamente yra daugybė pranašysčių, kurios peršoka šį pagonių laiką kalbėdamos apie būsimą tūkstantmetį. Taigi, kodėl jums sunku patikėti, kad žodis, duotas kažkam šiame amžiuje, negali įvykti kitame? "Taigi aš matau savo gyvenimą dideliame paveiksle, nes Jis taip jį mato:" Kad ateinančiais amžiais Jis  (Tėvas) ir toliau rodys savo gerumo turtus Kristuje Jėzuje. “(Efeziečiams 2: 7)

 

Dievo lankstumas Izraeliui:

"Visa tauta man bus kunigų karalystė!"

"Uh ... ne. Jūs kalbėkite su Moze, tada jis gali kalbėti su mumis ir pasakyti mums, ką jūs sakote".

- Tada aš padarysiu pirmagimį savo kunigu!

"Ai ... ne, mūsų pirmagimiai mums yra per svarbūs, kad būtume priversti juos dovanoti jums, duokite mums atpirkimo programą".

- Tada aš paimsiu levitus savo kunigais!

- Uh ... gerai.

 

Juokinga, bet tai yra esmė to, kas nutiko. Jis nėra ąžuolas danguje, nelankstus ir nejautrus mums. Jis yra mūsų Tėvas, Jis yra Dievas, o mes esame Jo šeima.

 

Tėvas vis dar apsisprendęs turėti kunigų karalystę

Negalite pergudrauti Viešpaties, nes Jis mato pabaigą jau pradžioje. Apreiškimo 1:10, 5: 6 ir 20: 6 sakoma, kad Tėvas padarė mus, tai yra jus ir mane, „kunigų karalyste“. Tiesą sakant, 20: 6 sakoma, kad mes būsime ta kunigų karalystė tūkstantmečio amžiuje, valdydami žemę kartu su Juo ir tarnaujant Jo kunigystei.

 

I Petro 2: 9 jis sako: „Jūs esate karališkoji kunigystė, šventa tauta, specialiai skirta Viešpačiui, kuris jus pašaukė iš tamsos į Jo nuostabią šviesą“.

 

Tai reiškia, kad nesvarbu, ką jūs „praleidote“ šioje žemėje kaip tikintysis, jūs vis tiek esate kunigų tautos Kristuje dalis. Tavo likimas išsipildys, nes mes dabar esame paversti kunigų karalyste Viešpačiui. Negalite padaryti daugiau klaidų, nei Jis turi malonės ir aprūpinimo. Nuostabi malonė, daugiau apie „Kunigų“ kitą savaitę!

Laiminu,

John Fenn

www.cwowi.org ir atsiųskite man el. laišką adresu cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.