Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. liepos 13 d., šeštadienis

Karališkieji vaikai ir ne-karališkieji karalystėje 1d.


John Fenn. Weekly Thoughts.  Royal children and non-royals in the Kingdom 1d.

www.churchwithoutwallsinternational.org and email me cwowi@aol.com


Sveiki,
 Ankstesnėse serijose aš dalinausi apie tai, kad Jėzus- Rytų(vert.rytietiškas, Rytų tipo) karalius. Dabar aš rašysiu su tuo susijusia tema, karališkieji ir ne-karališkieji žmonės dangaus karalystėje.

Mes esame karališkieji dangaus karalystėje
„ Jūs esate išrinktoji rasė, karališka kunigystė, šventoji tauta, ypatingi žmonės...“ 1Pt2:9
Žodis „rasė“ gr. kl. „genos“, reiškia šeima, ir angl.klb iš to kilo „generation“ ir „genealogy“- šeima. Žodis „tauta“ yra gr. „ethnos“, iš kur kilo ang. žodis „ethnic“.

Ethnos nereiškia tautos, kaip mes galvojame su sienomis ir specifine geografine sritimi, bet „ethnic“ kaip atskira etninė grupė , „pogrupis tarp gyventojų.“ Tai reiškia, kad jie yra klasifikuojami su kitais, turinčiais bendrą pagrindą ar kilmę. Etniškai dangaus karalystėje, mes esame unikali būtybių klasė, karališki kunigai.

Taigi 1Pt2:9 skaitome:“ Jūs esate išrinktoji šeima, karališka kunigystė, karališka(ypatinga) etninė grupė tarp gyventojų, ypatingi žmonės...

Daugelis krikščionių mano, kad  visi kurie gyveno per amžius, ir buvo išgelbėti, bus surinkti į  „Kristaus kūną“, kaip viena didelė laiminga dangiška šeima, bet iš tiesų ne tai sako Biblija.
   
Turime žinoti
Kaip karališkieji mes nebūsime vieninteliai karalystėje. Mes esame karališkieji, kiti-ne. Mes esame karališka šeima. Ar buvo karaliaus Dovydo šeima vieninteliai Izraelio piliečiai? Ar karališkoji Didžiosios Britanijos šeima yra vieninteliai JK piliečiai?

Karalystė
Karalystė turi karalių, mūsų atveju, Jėzų. Karalystė turi savo įstatymus, papročius, ir...karališka šeima, kuri pranoksta kitus piliečius karalystėje. Šiandien JK yra visiems žinomas pavyzdys, taigi aš tai panaudosiu. Pirmi penki karaliai pretendentai į sostą:

Princas Charles, Welso Princas. 2. Princas William, Kembridžo Kunigaikštis. 3. Kembridžo Princas George, vyriausias William ir Kate sūnus. 4. Kembridžo Princesė Charlotte, 2 William ir Kate vaikas. Kembridžo Princas Louis Arthur, 3 William ir Kate vaikas.
 Ir taip toliau. Vienas tinklalapis išvardina 53 pretendentus į sostą , ir jų giminės yra taip pat dalis išplėstinės šeimos, žiūrint kaip sudarytas sąrašas. Kaip karališkieji jie turi rangą ir privilegijas.

Bet visi JK gyventojai sudaro 66mln žmonių. Karališkieji  sudaro labai mažą procentą visų gyventojų.

Dievo karališkieji- Izraelis Izraelis išėjo iš Egipto, ir 50 dieną, Iš19:5-6, kai Izraelis stovyklavo kalno papėdėje, Viešpats pasakė Izraeliui:“ Jūs esate mano brangenybės virš visų tautų žemėje, nes visa žemė yra mano. Jūs būsite kunigų tauta, šventa tauta.“
Atkreipkite dėmesį- kunigų karalystė VIRŠ visų žemės tautų. Visas Izraelis turėjo būti karališkieji kunigai Dievui virš visų tautų, ir todėl Jo atstovai kitoms pasaulio  tautoms. Jie buvo karališkoji tauta virš visų kitų tautų žemėje. Jie turėjo specialų rangą pas Dievą, kurio kitos tauto neturėjo.

Visa žemė, visi žmonės yra Jo kūriniai, bet Izraelis  turėjo būti tauta virš visų, favoritė. Dievas sudarė sandorą su jais ir nesudarė tokios sandoros nei su viena kita tauta. Dievo pažinimas turėjo būti paskleistas per Izraelį.

 Jiems nepavyko, ir dabar mums -pagonims duota galimybė skelbti Dievą pasaulyje. Mes turime unikalią privilegiją. Mes esame Jo karališki vaikai. Visi, kurie tiki Jėzumi šiame amžiuje, yra Dievo Tėvo karališka šeima, unikali etninė grupė pasaulyje, kuriai suteikta privilegija pažinti Jėzų ir dalintis šia žinia pasaulyje.
  
Jūs galite paklausti, jei mes esame karališkoji šeima, tada kas yra kiti piliečiai karalystėje, kurie nėra karališki?

Čia reikės pažiūrėti daugiau Rašto eilučių, iki kitos savaitės...laiminu,

John Fenn


www.cwowi.org and email me at cwowi@aol.com





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.