Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2017 m. birželio 27 d., antradienis

CWOWI Naujienlaiškis. Birželis 2017. Atnaujinimas, atspindys, pranašystė

John Fenn, 2017 m. birželio mėn. 14 d.,

Sveiki visi,
Šį mėnesį pabandysiu išspausti daug informacijos, tiek daug turiu pasakyti, tiek daug atspindėti. Mūsų konferencija Olandijoje šiais metais buvo kitokios dinamikos, įskaitant daug vaikų, kurie turėjo daug regėjimų ir žodžių iš Viešpaties – tai iš tikrųjų nustebino ir palaimino suaugusiuosius!

Šlovinimo metu Viešpats atvėrė akis kokiems 6 ar 7 suaugusiems ir vaikams, jie matė, kaip Jis vaikščioja mūsų tarpe patarnaudamas. Vienas dalykas yra, kai suaugę liudija, jog mato Jėzų, ir pasakoja, ką Jis sakė ar perteikė jiems, tačiau visai kitas lygmuo, kai vaikai sako, jog matė Viešpatį, angelus, arba šlovės debesį.


Man labai patinka šeima paremtos bažnyčios, susitinkančios namuose! Mes neatskiriame vaikų, nes tikime, jog tas pats Kristus, kuris yra mumyse, yra ir juose, ir jie pilnai gali dalintis savo dovanomis, kaip ir mes… tiesiog nuostabu stebėti tai vykstant. Kažkas neseniai dalinosi, kad mūsų konferencijos yra kitokios, kad mes nesėdime valandomis ir nesiklausome pamokslo, bet greičiau turime daugybę laiko susitikimams su žmonėmis, susipažinimui su jais, taip pat konferencijų metu vyksta dinamiškas šlovinimas, kuris yra vidinis ir tekantis, pagal Viešpaties vedimą.

Monrealis/Granby, Kvebeko prieglobstis. Liepos 14-16, Jeigu susidomėjote susisiekite su Ginette.: ginettepeloquin@live.fr. Tai bus neformalus susitikimas mažoje grupėje, su daugybe klausimų - atsakymų ir labai praturtinantis dvasiškai.

Tiesioginiai Facebook ir YouTube vaizdo įrašai
Mano tiesioginis FB įrašas vyksta trečiadieniais ryte (8:00, pagal JAV Centrinę laiko juostą), tada juos įkeliu į YouTube kanalą, kas leidžia pasiekti skirtingų klausytojų ratą, tuos kurie mane ir CWOWI jau kuris laikas pažįsta. Kai kurie komentarai, būsiu sąžiningas, yra gana aštrūs. Mane pavadino netikru pranašu, kadangi vienas žmogus netiki, jog galima prarasti savo išgelbėjimą, kai tuo tarpu aš, pavyzdžiui, tuo tikiu.

Mane užsipuolė ateistai, ir taip toliau... tačiau daug daugiau tokių, kurie rašo man, kad jie buvo palaiminti, daug kas turėjo puikių klausimų apie Viešpatį ir dalykus, apie kuriuos dalinuosi. Jie visi yra FB ir YouTube archyve, jums tereikia įsivesti ‚Supernatural House Church‘ ir susirasti juos.

Pranašiška
Kažkas Facebook‘e priminė apie regėjimą, kurį man parodė Tėvas prieš metus ar daugiau, kur buvo numatytas laikas, kuomet konservatoriai kontroliuos JAV Kongresą. Šis regėjimas buvo apie žmogų, vis bandantį pakilti čiuožykla žaidimų aikštelėje, jis laikosi už čiuožyklos turėklų ir bando ja užlipti, tačiau užlipa tik iki jos dalies ir tada vėl nuslysta į ta pačią vietą, nuo kurios pradėjo.

Tėvas pasakė, jog kai konservatoriai bus atsakingi už Kongresą, bus būtent taip – iki šiol, taip ir yra, ką ir matome – daug šnekų, tačiau jokių reikšmingų teisės aktų. Iš tiesų čiuožykla žaidimų aikštelėje nurodo kai kurių žmonių nenuoširdžias pastangas daryti pakeitimus. Liūdna. Meldžiuosi, kad tai pasikeistų.

Kitas įdomus išplėtojimas yra Arabų tautų sąjunga prieš Katarą. Nors prieš kelis metus kažkas panašaus atsitiko tarp Saudo Arabijos ir Kataro, šį kartą atrodo tai vyksta šiek tiek griežčiau. Metų metais žmonės spėliojo (kaip minėjau anksčiau), kaip „Šeba ir Dedanas“ iš Ezekielio 38 skyriaus pasipriešins Izraelio invazijai, pačios būdamos Arabų tautomis. Tačiau teisingai politiškai suderinus, lengva pastebėti, jog tai vyksta.

Santykiais besiremiantis tikėjimas
Matau vykstant 3 dalykus, kurie susiję su šeima paremtomis bažnyčiomis, kurios renkasi namuose. Iš vienos pusės į žmones mes žvelgiame iš denominacinės dalykų pusės, arba iš ne-denominacinės auditorijos pagrindu sudarytos bažnyčios, kurios bando įgyvendinti, ką jos vadina „namų bažnyčiomis“, nors tai auditorija miniatiūroje, arba kietai kontroliuojama ląstelė. Atrodo, jog visame pasaulyje iš auditorinio tipo bažnyčių girdžiu žmones sakančius, jog jų bažnyčia steigia namų bažnyčią... tačiau jie tik steigia naujas ląsteles.

Iš kitos pusės, matome tuos, kurie turi santykiais paremto tikėjimo sampratą ir tai ką jie daro, desperatiškai bando to nevadinti „namų bažnyčia“. Jie naudoja terminus tokius kaip paprasta bažnyčia, organinė bažnyčia ir pan., – tačiau dauguma jų yra labai arti, bet dar ne visai pasiekę šeima besiremiančią ir namuose besirenkančią bažnyčią, kurios pavyzdį mes galime rasti Biblijoje.

Tai, kas gerai veikia, išlieka tas pat, kaip ir tada, kai Viešpats pasakė man pradėti CWOWI arba prieš 15 metų – keisti lyderius, kai įmanoma keisti kiekvieno susitikimo namus. O tai reiškia, ką mes darome, ir ko nedaro kiti, tie žmonės renkasi turėdami tikslą ir įsipareigodami vienas kitam.

Trečias dalykas, kuris vyksta, tai žmonės, pradedantys nuo savęs, sakydami, jog pradeda namų bažnyčią, nors tai tik jie ir draugas, arba tik jų šeima, bet jie tai daro. Tokią drąsą, tiesiog žengti žingsnį, tokiu mastu pastebėjau tik paskutiniais metais, ar panašiai – jie nori būti dalimi kažko didesnio, tokio kaip CWOWI, susipažinti su tame pačiame dvasiniame puslapyje esančiais žmonėmis, tai man duoda darbo – ir tai yra gerai! Cha.

Paskutinė mintis šia tema: daug kas norėtų turėti „paprastą bažnyčią“ (simple chuch) arba „organinę bažnyčią“ be įsipareigojimo vienas kitam, tačiau jei pažvelgsite į Raštą, pamatysite jog jie buvo įsipareigoję vienas kitam ir rinkosi su tikslu. Kai iškildavo konfliktas, jie išnarpliodavo jį, o ne išsibėgiodavo. Aš nebandau kituose ieškoti klaidų, greičiau diagnozuoju trūkstamus elementus, nes žmonės kreipiasi į mane el. paštu ar Skype, ar per Facebook Messenger‘į, trokšdami daugiau, ir jie nėra tikri, ko trūksta. Kartais jie dalyvauja tarnystėje, kuri susikoncentravusi į evangelizavimą arba į misijas visame pasaulyje, ir jie ateina pas mus, sakydami, jog jiems reikia santykių ir kažko tikro, nes jie jaučiasi vieniši, o kartais ir izoliuoti toje tarnystėje.

Kūnas suranda pusiausvyrą, kadangi Jėzus sakė padaryti mokiniais, leidžiant kitiems stebėti mus darant tai, ką Jis liepė daryti. Problema ta, kad mes užaugome bažnyčios kultūroje, kuri mano, jog dvasiniai vaikai atsiranda pateptuose susitikimuose, kai iš tiesų Biblija sako, jog jie atsiranda dvasinių tėvų ir motinų dėka.

Gyvenimo būdas
Daugelis nesuvokia, kad namų bažnyčia iš tikrųjų išplaukia iš gyvenimo būdo; tai ne kažkas, ką mes „pasodinome“ arba, į kur „einame“. Pavyzdžiui, praeitą savaitę mačiau žinias, kur buvo paskelbta, kad JAV tik 1 iš 10 žmonių turi tikrą draugą. Tai neliečia jūsų 232 Facebook‘o draugų - šis tyrimas atsižvelgė į socialinę žiniasklaidą ir atmetė socialinės žiniasklaidos „draugus“, ir tai teisinga, nes tai nėra tikra draugystė, ir pateikė tą neįtikėtiną atradimą – tik 1 iš 10 amerikiečių turi tikrą draugą.

Šio mėnesio CD/MP3 serijos apie Dievo dosnumo kultūrą, kuri persipina su visu tuo, ką Jis daro ir kas mes visi esame, paremtą sena žydiška samprata, kas yra tikėjimas ir teisumas. Biblijoje jūs iš tikrųjų negalite būti teisus Dievo akivaizdoje, kol nesate teisinguose santykiuose su kitais. Teisumas yra vertikalus su Dievu, ir horizontalus santykiuose su kitais. Man patinka toks pasakymas: Teisumas ateina per tikėjimą Kristumi, tačiau toks teisumas yra neįrodytas. Dievas padarė, kad teisumas būtų įrodytas (ir brandus) santykiuose.

Per teisumą pasireiškia Dievo Karalystės dosnumo kultūra, ta žmogaus širdies savybė, iš išorės siekianti tobulinti kitus – dvasios dosnumas.

Tai reiškia, kad vaikščiojimas į mažą grupelę, dar nepadaro jos namų bažnyčia. Vien tik paskrajojimas į mažos grupelės susirinkimus, kaip paukšteliui, kuris kažkur vis nutūpia, ir vėl skrenda į kitą vietą, net gi jeigu tai ir vadinama namų bažnyčia, tai nėra Biblinė namų bažnyčia. Biblijoje žmonės susitikdavo su tikslu ir įsipareigojimu vienas kitam. Be tikslo, be įsipareigojimo santykių vystymęsi, jūs lankote Biblijos studijų grupę arba maldos susitikimą.

Namų bažnyčiai būdinga netvarka. Jūs pažįstate vienas kitą ir rūpinatės vienas kitu, meldžiatės vienas už kitą ir padedate vienas kitam. Nėra jokių sterilių pirštinių, kur tikėjimas yra teorija, kur žmonės gali neprisileisti per daug arti tų, kuriuos sunku mylėti. Namų bažnyčia – tai lyg užsimauti sodininko pirštines ir padėti prižiūrėti žmonių Dievo sodą.

Auditorinė bažnyčia patvirtina asmenį, leisdama visiems jaustis šiltai ir patirti vidinį neaiškų susijaudinimą dėl išorinių pojūčių, tokių kaip struktūra arba tarnystės familiari tvarka, patogi aplinka, muzika, dekoracijos ir taip toliau. Santykiais paremtas tikėjimas, kai susitinkama namuose, patvirtina asmenį iš vidaus, per tikrus draugus, tikrų problemų aptarimą, ir kaip yra pereinama per šias problemas, kaip atrandama išeitis su Dievu, kaip atrandamas Jo aprūpinimas ir ištikimybė. Tai yra didelis skirtumas.

Ateina dienos, kai viskas ims vykti greitai ir jums reikės tų žmonių, su kuriais sėdite svetainėje kiekvieną savaitę, kadangi einant per gyvenimą esame didžiausi ištekliai vienas kitam.

Prisimenu regėjimą prieš kelis metus, kai Viešpats parodė man Kristaus kūną, lyg vaikus žaidžiančius laukuose, gaudančius (dvasinius) drugelius, visiškai susitelkusius į save. Tačiau visur aplink lauką buvo tamsu, ant tos tamsos ir šviesos ribos sėdėjo apiplyšę žmonės, jie norėjo šviesos, norėjo aprūpinimo, kurį turėjo Kristaus kūnas. Tada iš pradžių lėtai, po to vis labiau ir labiau, šie maži vaikai, vaizduojantys Kristaus kūną, ėmė nuobodžiauti gaudydami šiuos dvasinius drugelius, ir atkreipė dėmesį į žmones sėdinčius šviesos ir tamsos sandūroje... ir padėjo jiems ateiti į šviesą.

Mes pradedame matyti šį posūkį, tačiau praeis dar daug laiko, kol mes tai tikrai pamatysime. Tai atsitiks tomis dienomis, kaip Jis sakė, kai daugelis, kurie manė, kad yra tikėjimo žmonės, atras, jog niekada net nežinojo, kas yra tikėjimas. Įsiklausykite, ką sako Dvasia – dabar laikas susimąstyti apie savo tikėjimą, apie santykius, apie tikrus dalykus gyvenime, o ne viduje būti susitelkus į tai, ką Dievas ir tikėjimas gali jums suteikti. Liaukitės gaudyti dvasinius drugelius.

Iš tiesų nuoširdžiai...
Tėvas nieko daug nepasakė apie dabartinę JAV administraciją, nei apie Brexit‘ą, nei apie Europos Sąjungą. Kai Viešpats pasirodė keliems iš mūsų konferencijos Olandijoje metu, Jis priėjo prie manęs ir uždėjo savo kairę ranką man ant peties ir ėmė kalbėti apie tam tikrus dalykus, su kuriais susidursiu kitais metais, tačiau jie labiau asmeniniai. Kalbu tai visiems dėl to, kad tai iš dalies susiję su ištekliais, išliekant susitelkus į Tėvo reikalus, ir nesileisti išjudinamam pasaulio įvykių, būti pagautam to, ką Jis daro. Daugiau dalintis šia tema nenoriu.

Tačiau galiu pasakyti, kad kai šis prezidentas buvo išrinktas, mano dvasioje nebuvo didelio džiaugsmo, iš tiesų tai greičiau viduje buvo lyg tuštuma, o maldoje jaučiau, jog gal būt jis nebaigs savo kadencijos, kad jis gal būt pasitrauks ar panašiai, o gal nekandidatuos antrai kadencijai. Tiesiog mano dvasioje nieko nėra (šiuo klausimu) apie pasikėsinimą antroje kadencijoje, nėra jokios gyvybės dėl šios kadencijos. Nežinau, ką tai reiškia, taigi stebiu ir meldžiuosi.

Žinau, kad kai kurie tarnautojai pranašavo, kad jis bus 8 metus ir įves į precedento neturintį klestėjimą, tačiau apie tai savo dvasioje nejaučiu jokios gyvybės. Tai gi, palaukime ir pamatysime. Melskitės, tiesiog melskitės.

Kaip mes gyvename?
Visai nuoširdžiai sakau, visos tos pavasario kelionės į Europą ir atgal, be to bandymas atsigauti po šių kelionių, priedo Krisas, kiemas ir namų reikalai – gyvenimas nesustoja vien tik dėl to, kad tu skrendi į Europą 2 savaitėms, cha. Šios pavasario kelionės buvo man labai sunkios fiziškai. Po kelionės į Suomiją ir Norvegiją buvau toks pavargęs, kad keli simptomai vertė mane apsilankyti pas gydytoją, ir jis pasakė, kad esu išsekęs, o mano imuninė sistema susidėvėjusi, kad turiu sulėtinti tempą ir pailsėti. Tačiau dabar jaučiuosi gerai, ir neseniai pasidariau kraujo tyrimus, kad ištirtų mano DNR, kokio amžiaus yra mano ląstelės ir DNR, kadangi man ką tik, gegužės pabaigoje, suėjo 59.

Pasirodo, kad mano DNR ir ląstelių amžius tik 40 – pagal 100 procentų mano amžiaus vyrų amžių – tai buvo iš tikrųjų geros naujienos ir nuostabu, ką jie gali padaryti su dabartinėmis technologijomis. Dabar žinau, kodėl aš nesijaučiau 59, bet kaip 40, cha.

Aš visada buvau labai energingas, kadangi ir toliau metu svorį (ar pastebite mano veido skirtumą Facebook‘o tiesioginėse laidose?) ir toliau jaučiuosi labai energingas – turiu raminti save ir užtikrinti, kad pailsėčiau vieną dieną per savaitę, ką ir darau bent vieną dieną per savaitę atsijungdamas – kitaip aš visada žiūriu į telefoną arba kompiuterį. Dėkoju už jūsų maldas.

Krisas gana gerai išgyveno tą gausių kelionių laiką. Kaip ir kiekvienais metais trečiadienį mes susitinkame su personalu, planuoti ateinančių metų – yra kelios problemos, turime su jais tai aptarti, turėkite tai maldoje, gali kilti įtampa dėl kai kurių klausimų, kuriuos turime iškelti.

Kaip būna su namų bažnyčia ir kelionėmis; daug susitikimų yra laiko ir pinigų investavimas į žmones, taigi paaukojimai ne visada padengia išlaidas – tie jūsų paaukojimai yra labai svarbūs mums. Visa kita palieku jums ir Kristui jumyse, jeigu galite - prisidėkite.

Visada pasiremiu 2 Korintiečiams 8:4-5, kur Paulius dėkoja už Makedonijos bažnyčių (tuometinė šiaurės Graikija) paaukojimus, kurios pirmosios pasiaukojo Viešpačiui, ir tada davė, kad padėtų Pauliui, kadangi laikė privilegija drauge su juo prisidėti prie patarnavimo šventiesiems. Barbara ir aš esame labai dėkingi už jūsų maldas ir palaikymą! Ačiū jums!

Dėkoju jums! Būkite palaiminti,

John ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.