Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2016 m. birželio 14 d., antradienis

CWOWI Naujienlaiškis. Gegužė 2016

John Fenn, 2016 m. gegužės mėn. 23 d.,

Sveiki,
Barbara ir aš sugrįžome iš konferencijų Suomijoje ir Olandijoje. Buvo labai gera pamatyti senus draugus ir susipažinti su naujais.

Dėl Kriso: iš viso mes buvome išvykę 3 darbo savaites
Kiekvieną savaitę nuo pirmadienio iki ketvirtadienio jis eina į dirbtuves. Mes palikome jį balandžio 10 dieną, sekmadienį, ir pasiėmėme balandžio 29 dieną, penktadienį. Jam tai tiesiog buvo per ilgai. Kaip mums pasakė globos namų darbuotojai, praeitą savaitę net kelis kartus jo nervai neišlaikė ir įvyko keli temperamento prasiveržimai. Taigi, ateityje vykdami į konferencijas Europoje mes turėsime jas atskirti ir nebūti kelionėje ilgiau kaip 2 savaites. Mums pasakė, kad paskutinę savaitę kiekvieną rytą jis atsisakydavo eiti į dirbtuves. Jis tik sėdėdavo prie lango žiūrėdamas pro jį ir sakydavo: „Tėtis atvyksta paimti manęs, aš neisiu dirbti!”…

Aš prisimenu, kai mes išvežėme jį į globos namus prieš 13 metų. Tai darydami mes jautėmės lyg būtume blogiausi tėvai pasaulyje. Vieną naktį, kai Barbara užmigo, aš gulėdamas lovoje pasakiau Tėvui, kad Jis arba jį išgydytų, arba pasiimtų namo. Ir staiga mano kambaryje pasirodė Viešpats, ir nepasisveikinęs paprastai pasakė:

„Negi Krisas turėtų prarasti pilnatvę atlyginimo, jei Aš jį paimsiu anksti, tik dėl to, kad tu blogai jautiesi apgyvendindamas jį globos namuose?“ Aš nuolankiai atsiprašiau sakydamas: „Atsiprašau, Viešpatie, aš niekada negalvojau apie Kriso atlyginimą ir jo dalį tarnavime. Žinoma, aš noriu, kad jis gautų visą atlyginimą, bet su viena sąlyga, kad jis nebus skriaudžiamas ir atstumtas.“ Jis pažiūrėjo į mane, greitai linktelėjo galva ir tarė: „Sutarta“, o tuomet išnyko.

Nuo to laiko kartais mums ir Krisui iškildavo didelių sunkumų, bet Viešpats niekada nežadėjo lengvo gyvenimo, tiesiog amžinąjį gyvenimą.

Žmonės yra visai amžinybei
Visas Naujasis Testamentas buvo parašytas apaštalų, kurie susitikdavo namuose bei pradėjo šeima pagrįstus surinkimus (bažnyčias). Kitaip suprantamas Naujasis Testamentas yra išimamas iš konteksto, ir nesvarbu, kaip jūs rengiate šventųjų susirinkimus, pradedant denominaciniais ir baigiant nepriklausomais charizmatiniais namų surinkimais (bažnyčiomis) – tai tik istorija.

Naujajame Testamente jie susitelkdavo į santykius, kurie buvo pagal Jėzaus mokymą – jei kas nors nusižengė prieš tave, eik pas jį ir pabandyk sutvarkyti santykius. Šis principas yra nurodytas pradedant Mato 5 skyriumi, kur Jėzus sakė palikti dovaną prie altoriaus ir susitaikyti. Toliau tai tęsiama Mato 18:15, kur sakoma eiti vienas prieš vieną, kad sudarytum taiką, Galatams 6:1 atstatyti tą, kuris nusikalto romioje dvasioje ir baigiant Jokūbo 5:16 mokymu išpažinti mūsų nusižengimus prieš kitą bei melstis vienas už kitą, kad būtų išgydyti santykiai.

Santykiai yra raktas, nesvarbu kaip jūs rengiate surinkimą, nors kai kurios struktūros yra geresnės santykių vystymui nei kitos. Aš prisimenu, ką Viešpats man pasakė aplankymo metu 2001 metų vasario 4 dieną:

„Matyk tai, ką Aš matau: žmonės bėgioja iš susirinkimo į susirinkimą, ieško reginių ir galvoja, kad tai yra antgamtiška. Deja, tuo metu jie nepastebi antgamtinio darbo jų pačių tarpe, netgi savo širdyse... Kaip buvo pradžioje, taip turi būti ir dabar: Aš veikiu santykiuose.“

Mes dažnai neteisingai suprantame, ką Viešpats bando daryti mūsų tarpe, nes mes prišliejame prie to, ko Jis nori, mūsų asmeninį patyrimą ir išsilavinimą, ir suvokiame tai per šią prizmę. Kaip aš mėgstu sakyti, mes nematome pasaulio tokio koks jis yra, mes matome tokį, koks jis mums atrodo.

Žmonėms gali atrodyti, kad jie pašaukti kurti namų surinkimus (bažnyčias), bet realybėje mes pašaukti vystyti santykius, ir iš tų santykių gyvybingumo kyla susirinkimai namuose.

Ateik ir išeik kada tik tau patinka?
Sveiki šeima pagrįsti namų surinkimai vykstantys namuose kaip pavaizduota Naujajame Testamente labai skiriasi nuo to, kas vadinama „namų bažnyčių srove“. Dažnai tai vadinama „Simple church“ („paprastu surinkimu“) arba „Organic church“) („organiniu surinkimu“). Yra gerų ir subalansuotų namų surinkimų po šiomis vėliavomis, bet daugelis tokie nėra.

Namų surinkimas nėra auditorinio surinkimo miniatiūra, kur vienas asmuo kiekvieną savaitę diktuoja, kas turi įvykti susirinkime. Taip pat jis nėra toks, kad ateini ir išeini kada nori arba klubas „Palaimink mane“, kuriame nėra tvarkos ir pasišventimo jausmo.

Rašte matome žmones, kurie yra pasišventę vienas kitam Viešpatyje. Jie susitinka su tikslu ir kai iškyla iššūkiai dėl asmenybių skirtumo, užuot palikus grupę, jie drauge eina per tuos iššūkius. Apd 2:42 sako: „Jie ištvermingai laikėsi apaštalų mokymo, bendravimo, duonos laužymo, ir maldų“. Atkreipkite dėmesį: „Ištvermingai laikėsi“.

Graikiškas žodis išverstas „ištvermingai laikėsi“ yra „proskartereo“, pažodžiui reiškia „būti stipriems dėl“. Tai reiškia ištvermę rodomą žmogui ar kažkokiam dalykui. Jis taip pat panaudotas Apd 1:14 kalbant apie tai, kaip 120 mokinių pasiliko maldoje tas 10 dienų tarp Jėzaus paėmimo į dangų ir Sekminių dienos.

Jie buvo stiprūs apaštalų mokyme, bendravime, valgyme drauge bei maldose ir garbinime.

Mokymas, maistas ir/ar Viešpaties vakarienė, malda/garbinimas be „ištvermingo pasilikimo“ elemento, reiškia, kad tu tiesiog gali ateiti ir išeiti kada tik nori, tau nekeliama jokių reikalavimų, o tai yra klubas „palaimink mane“ pasivadinęs surinkimu (bažnyčia). Šventųjų susirinkimo tikslas yra tvarkyti karalystės reikalus, tęsti mokinystės procesą, ne tik siekti, kad žmonės savo viduje jaustųsi šiltai ir komfortabiliai.

Aš žinau, ką man pasakė Viešpats: surinkimo be tikslo dienos (tame tarpe ir namų surinkimo) praėjo ir Kristaus kūnas yra raginamas augti santykiuose.

Štai kodėl aš taip dažnai sakau, kad namų surinkimas yra gyvenimo stilius, o ne tai ką mes darome. Kai tu investuoji laiką ir pastangas į santykius, atsimink, kad tuos žmones tu pažinosi dar 100, 500, netgi 10.000 metų nuo dabar ateinančiais amžiais, todėl tai reikalauja tikslingo pasišventimo. Bet štai ką sako Dvasia. Nesvarbu kaip mes rengiame šventųjų susirinkimus, investuokite į santykius Kristuje.

2 naujos serijos
Išbandymas, kurį patiriame dėl Kriso gyvenimo kelyje kartu su keliais prašymais paskatino mane įrašyti seriją „Dieve, kodėl?“. Ši serija padės jums pamatyti didesnį paveikslą, kai reikės tvarkytis su širdį draskančiomis problemomis, tokiomis kaip neįgalūs vaikai bei chroniškos fizinės ligos čia žemėje.

Kitos serijos – Dovydas ateities karalius. Tai yra pirmoji iš 3 dalių serijos apie psalmes, kurias Dovydas parašė įvairiais gyvenimo laikotarpiais: prieš tapdamas karaliumi, būdamas karaliumi ir tremtyje, kuomet sukilo Abšalomas. Jūs ne tik daugiau sužinosite apie Dovydą, bet ir giliau suvoksite jo emocinius ir dvasinius pakilimus bei kritimus, ir iš kur kilo kai kurios jūsų mėgstamos psalmės.

Ačiū !
Po 2 praėjusių užimtų vasarų šią vasarą įvykiai vystosi lėtesniu tempu, ir mes tuo džiaugiamės. Krisas vėl sugrįžo prie įprastos dienotvarkės, kuri jam taip svarbi, ir mums taip pat.

Ačiū, kad esate mūsų gyvenimo dalimi, kad prisimenate mus maldose ir aukojate. Ačiū jums!

Būkite palaiminti,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.