Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis

CWOWI E-Naujienlaiškis. Gegužė 2014

John Fenn, 2014 m. gegužės mėn. 21 d.,

Brangūs draugai,

Aš norėčiau pasidalinti naujienomis apie mūsų pavasario konferencijas Nyderlanduose ir Suomijoje, ir apie Chriso kambario pertvarkymą, taip pat mintimis apie namų surinkimą.

Konferencijos Nyderlanduose ir Suomijoje -
Tai buvo 10–oji konferencija Nyderlanduose ir aš jaučiausi kaip didelės šeimos susitikime, nors dalyvavo atstovai daugiau kaip iš 10 tautų. Mes rengėme ją konferencijų centre, tai reiškia, kad mes visi kartu valgėme ir pertraukų tarp susirinkimų metu, lankėmės vieni pas kitus, taigi vyko tikras bendravimas.


Man patinka, kad mūsų konferencijose yra atitikimas tarp Dvasios ir Žodžio; kelis susirinkimus aš mokiau ir dalinausi tuo, ką Tėvas arba Viešpats pasakė man. Šeštadienio popietę, kaip kiekvieną konferenciją vyksta laiku neapribotas garbinimas, ir Viešpats visada tarnauja žmonėms tiesiogiai įvairiais būdais. Keletas žmonių matė Viešpatį ir/arba angelus, arba kitokius regėjimus, o kai kurie jautė karštį ir buvo gydomi, arba kitais būdais paliesti Viešpaties.

Beveik tas pats vyko ir konferencijoje Suomijoje. Garbinime išsiskyrė vienos moters giedojimas kalbomis su aiškinimu, tuo metu kiti matė įvairius regėjimus, kurie jiems pasitarnavo, ir daugeliui patarnavo pats Viešpats.

Būdamas konferencijose ir mokymosi metu aš visada sutinku žmonių, kurie dalinasi tuo, ką jie matė, girdėjo, jautė arba, ką tuo metu patyrė, ir visada nuostabu girdėti, kaip Šventosios Dvasios tarnavimas paliečia žmones.

Mūsų konferencija Suomijoje jau išaugo ankstesnes ribas, todėl kitais metais po konferencijos aš planuoju tenai praleisti dar 7-10 dienų lankydamas namų surinkimus toje nuostabioje tautoje. Po susitikimo su senais draugais buvau paprašytas mokyti 4 dalių seriją krikščioniškoje televizijos stotyje TV7, ir tarnauti tiesioginiame eteryje „Šventosios Dvasios vakare“, kuris man visada yra palaiminimas. Suomijoje šiais metais aš galėjau jausti kitokią dvasinę dinamiką, Jis tikrai veikia surinkimo (bažnyčios) kūne kaip ir visoje Suomijoje!

Chriso kambario rekonstrukcija
Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad paruošiamasis darbas bus pabaigtas per 2 savaites ir kiti darbai prasidės iš karto po to. Chrisas iš tiesų nesupranta kas įvyks, nors jis supranta, kad greitai atvyks didelis „kastuvas“ ir cemento maišytuvas, taigi jis dėl to susijaudinęs. Didelis ačiū tiems, kurie mums padėjo šitame darbe, nes pakelti ir nuvesti Chrisą į kitą namo galą man reikia didelių pastangų. O iškelti jį iš vonios tapo ypatingai sunku. Ačiū jums!

Daugelis namų surinkimų prasideda tik nuo 2 žmonių – galbūt vyro ir žmonos, arba 2 draugų ir dažnai auga, kai kviečiami kiti žmonės kartu pavalgyti, padiskutuoti, melstis, garbinti ir studijuoti Žodį. Nuo tada susirinkimai tampa reguliarūs, jie keičia namus ir tuos, kurie vadovauja, ir rimtai žiūri į savo paties augimą ir pasišventimą vienas kitam, taip pat suvokia, kad Viešpats suvedė juos, jog būtų vienas surinkimas.

Raktas yra žengti žingsnį ir tada įsijungti į namų surinkimų gyvenimo stilių – santykiais pagrįstą tikėjimą. Bet dažnai tas pirmas žingsnis, kai kviečiame kažką pietums, yra sunkiausias žingsnis... bet ženkite...

Nuostabus apreiškimas, kad Dievas gyvena žmonėse, o ne pastatuose, turėjo būti itin svarbus tikintiesiems tą Sekminių dieną. Jie ėjo iš namų į namus, valgė kartu, diskutavo apie tą nuostabų naują gimimą ir patirdavo pripildymą Šventąja Dvasia.

Po 18 mėnesių arba panašiai, kai dėl persekiojimų visi buvo priversti palikti Jeruzalę ir išsikelti į aplinkines sritis, tikrai buvo patiriamas naujas judėjimas. Seni draugai ir kaimynai pasiliko toli nuo jų ir atsirado naujos pažintys. Kai jie išaugo iš namų, kur jie susitikdavo, jie dauginosi, paimdavo pagrindinę grupę, kad pradėtų naują, bet nenutraukdavo bendravimo su originaliu surinkimu, ir kaip matome iš Pauliaus laiškų, ir kartais dar susirinkdavo kartu kaip visa grupė.

Sezonai ir pagrindinė grupė
Tie pasikeitimai atspindi santykiais pagrįsto namų surinkimo sezonišką prigimtį. Jei yra jaunos šeimos su mažais vaikais, tai reiškia, kad susirinkimų pobūdis bus labiau orientuotas į vaikus, ir kai jie tampa paaugliais, pagal tai keičiasi ir susirinkimai, keičiasi netgi garbinimas. Kai namų surinkimas sudarytas tik iš suaugusių ir kelių vaikų, diskusijos gali būti daugiau suaugusiems tinkamomis temomis; gali keistis laikas, kada jie susirenka, ir keičiasi visa dinamika. Žmonės ateina ir išeina; tai yra sezoninė namų surinkimo prigimtis.

Raktas yra santykiai, kurie auga ir plaukia sezonų metu. Aš dažnai stebėjau, kuomet namų surinkimas yra naujas, arba ateina nauji žmonės, visi parodo savo geriausią elgesio pusę, tai trunka pirmus 3 mėnesius. Nuo 3 iki 6 mėnesių pasitraukia apsauginės sienos ir žmonės ima pažinti vienas kitą, iš čia išryškėja skirtumai.

JEIGU jie praeis per tuos sunkumus per tuos 6-9 mėnesius, JEIGU jie dirbs, kad priimtų malonę kitame – Kristaus darbą jų gyvenime – tada jie mylės Kristų tame asmenyje ir išmoks tikrai juos mylėti. Tai reiškia, kad beveik metus prieš tai, kaip namų surinkimas pradeda auginti pagrindinę grupę, kuri yra solidi savo santykiuose vienas su kitu, kurie praėjo per asmeninius konfliktus ir išaugo meilėje vienas su kitu.

Kitaip kaip tradiciniame surinkime, kur santykiai su pastoriumi yra per atstumą, arba yra pastatai arba jų programos, ir jeigu tau kažkas nepatinka, tu gali eiti į kitą surinkimą, kuris tau patinka, namų surinkimas yra paremtas santykiais, taigi mes pasirenkame dirbti su skirtumais kartu, taip augdami Kristuje. Tai sunkiau, skausmingiau, nes mes esame priversti mylėti ir atleisti bei nepaisyti vienas kito klaidų, tai sudėtingiau, bet tai daug giliau ir turtingiau dvasine prasme, ir jūs žinote, kas „dengia tavo užnugarį“ ir kas yra tavo tikroji dvasinė šeima.

Lėtai
Kaip aš jau mokiau anksčiau ir pastebėjo istorikai, laikas nuo Sekminių, kurios aprašomos Apaštalų darbų 2 skyriuje iki to laiko, kuomet visi tikintieji išskyrus apaštalus paliko Jeruzalę, kuris aprašomas Apaštalų darbų 8:1, buvo apie 18 mėnesių. Viešpats panaudojo laiką išvystyti šituos esminius santykius, ir būtent tai mes matome šiandien. Tiek užtrunka palikti šventyklos mąstymą: Kristus išorėje, ir priimti Naujojo Testamento mąstymą: Kristus mumyse, ir tiek daug laiko, kad santykiai būtų stiprūs.

Tai nereiškia, kad nėra grumstų kelyje, dėl sezoninės namų surinkimo prigimties vyksta nuolatiniai pasikeitimai atitinkantys to laikotarpio gyvenimą – kaip minėjau anksčiau, vaikai auga, gimsta nauji kūdikiai, pilnas vaikų surinkimas staiga tampa grupe tų, kurie gyvena „tuščiuose lizdeliuose“. Ir teisingas yra atvirkštinis dalykas – tuščių lizdelių gyventojai staiga gauna vaikų, jei šeima su mažais vaikais pasirenka tą namų surinkimą kaip savo namus.

Tai reiškia, kad žmonių ir lyderių įtaka keisis atoslūgių ir potvynių metu, keičiantis dinamikai ir augant vaikams. Taigi susitaikykite su pasikeitimais ir eikite ten, kur yra gyvenimas. Keiskitės kartu su gyvenimu ir nepasiduokite rutinai.

Jūs suprasite, kad jau tampate „religingais“ dėl komfortiškos rutinos, jei kas nors pasiūlys pakeisti normą, o jūs susijaudinsite. Juokinga! Aš mėgstu sakyti, kad anksčiau, kurdami surinkimą, mes kurdavome struktūrą ir tada bandydavome įpūsti į ją gyvybę – pavyzdžiui, mes pradedame autobuso programą, todėl dabar mums reikia savanorių.

Namų surinkime mes ieškome gyvenimo, tada sukuriame tik tokią struktūrą, kuri tarnautų gyvenimui, kai tik gyvenimas pasikeičia, keičiasi struktūra. Aš prisimenu pirmus 12 savaičių, kai mes pradėjome CWOWI mūsų svetainėje; mes priimdavome svečius kiekvieną savaitę ir 11 savaitę Barbara pasakė, kad kažkas turi keistis. Reikėjo padaryti daug darbo, kad atvertume savo namus kiekvieną savaitę, paruoštume Chrisą ir kitus berniukus, ir mes abu buvome pavargę nuo rutinos, kuriai nesimatė pabaigos.

Kai atėjo 12 savaitė mes žinojome, kad laikas pradėti keisti namus, nesvarbu ar visi tam buvo pasiruošę ar ne, nes visi kiti jau buvo pripratę prie rutinos ir, - tai dalinai dėl mūsų varginančio darbo. Pradžioje aš galvojau, kad mes visi jautėmės kaip elnias pagautas prožektorių lempų. Keisti namus buvo nežinoma žemė, bet mes visi priėmėme tai ir pamėgome.

Raktas yra nebijoti sujaukti rutiną, nebūti užsidarius tame „štai taip mes darome“, kad negalėtume matyti pasikeitimų dinamikos surinkime ir santykiuose, kurie vyksta aplink mus.

Ačiū už jūsų dosnią pagalbą! Mes vertiname jūsų maldas per pastaruosius 2-3 mėnesius, kai vyksta perstatymai, mums reikia išminties ir aprūpinimo. Mūsų sekanti kelionė, kur mes jaučiame, jog turime keliauti - ankstyvą rugsėjį į Didžiąją Britaniją, taigi nuo dabar iki tada bus užimtas laikas. Mes negalėtume padaryti to, ką darome pasaulyje, be jūsų.

Ačiū jums! Laiminame jus!


Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.