Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2013 m. vasario 12 d., antradienis

Namų Surinkimo Mintys, Susitikimas su tikslu, kitos naujienos.


John Fenn, 2013 m. sausio mėn. 26 d.,

Sveikinu visus,

Jau pora mėnesių nerašiau apie namų surinkimų reikalus – tiesiog dėl daugelio priežasčių buvau pavargęs ir išsekęs. Dabar jaučiuosi atsigavęs ir nekantriai laukiu sekančio namų surinkimų lankymo sezono.

Vasario 22-24 dienomis Tulsoje mes turime priimti filialų lyderius iš Kolorado. Aš greičiausiai kažkurį vasario savaitgalį turėsiu vykti į Arkanzasą. Kovo 10 dieną mes būsime išvykę į Hays, Kanzaso valstijoje, kovo 11 dieną būsime Omahoje, kovo 12 dieną, antradienį, būsime Cedar Falls, Iowa valstijoje, kovo 13 ir 14 dienomis vyksime į Cannon Falls vietovę Mineapolyje, šeštadienį visą dieną būsime konferencijoje Wauseono mieste, Ohajaus valstijoje, sekmadienį, kovo 17 būsime Vašingtone, Indianos valstijoje, o tada – namo!


Susitikimas su tikslu
Namų surinkimo (bažnyčios) žmonės yra įsipareigoję vienas kitam, todėl reguliariai susirenka kartu turėdami vieną tikslą. Taigi, toks susirinkimas negali būti sulygintas maldos, Biblijos studijų ar šlovinimo susirinkimui draugų rate, kuris įvyksta tada, kada visiems patogu. Žmonės rinkdamiesi į namų surinkimą specialiai pertvarko savo dienotvarkę, kad galėtų būti drauge, nes šis laikas jiems labai svarbus.

321 metais imperatorius Konstantinas paskelbė sekmadienį oficialia garbinimui skirta diena, bet krikščionys jau seniai susirinkdavo Kristaus Prisikėlimo dieną. Tai matome Apaštalų darbuose 20:7: „Pirmą savaitės dieną, mokiniams susirinkus laužyti duonos, Paulius mokė juos...“

Tai vyko uostamiestyje Troadėje, dabartinėje Turkijoje. Tame pačiame mieste, kur Apaštalų darbuose 16:7-10 Pauliui pasirodė makedonietis, kuris maldavo: „Ateik čia ir padėk mums!“.

Aš neturiu tikslo išskirti specialios savaitės dienos, nes laiško Romiečiams 14 skyriuje tikinčiuosius, kurie išskiria vieną dieną iš kitų, Paulius vadina „silpno tikėjimo žmonėmis“. Tačiau vienas dalykas Apaštalų darbuose yra aiškus, jog ankstyvieji krikščionys paskirdavo laiką iš anksto, pritaikydami savo dienotvarkę taip, kad galėtų būti kartu su kitais tikėjimo namiškiais, kuriems jie buvo įsipareigoję. Taigi, nebuvo taip: „Aš ateisiu, jei nebūsiu po darbo labai pavargęs“, arba taip: „Pasistengsiu ateiti, jei suspėsiu apsipirkti ir pasidėti daiktus“. Jų širdyse šis susirinkimas užėmė labai svarbią vietą, kokią ir turėtų užimti.

Apaštalų darbuose 20:7 rašoma, kad jie rinkosi „laužyti duonos“.

Duonos laužymas Apaštalų darbuose paminėtas penkis kartus. Jis reiškia bendrą valgį arba gali reikšti Viešpaties vakarienę, kuri, kaip žinote, buvo dalis didesnio valgymo tuomet, kai Jėšua vakarieniavo kartu su Savo mokiniais. Visose Evangelijose ir Apaštalų darbuose, netgi 1 Korintiečiams 11 skyriuje duonos laužymas nebuvo atskirtas nuo pagrindinio valgio su atskiromis vienkartinėmis vynuogių sulčių taurelėmis ir mažais duonos gabalėliais patiekiamais kaip „bažnytinės ceremonijos“ dalis.

Viešpaties vakarienės komunija (vert. bendravimas, dalyvavimas ) apaštalų gyvenime buvo bendro valgymo dalis ir ji buvo atliekama valgio pabaigoje – kaip tai darė pats Jėšua (tie 5 kartai paminėti: Apd 2:42, 46; 20:7, 11; 27:35)

Aš visada dalyvauju Viešpaties vakarienėje, nesvarbu kada ir kaip ji švenčiama. Tikslas dalyvauti Viešpaties vakarienėje atspindi platesnį faktą, kad tikintieji rinkosi su tikslu ir tai darė reguliariai.

Jei įdėmiai pastudijuosite Apaštalų darbų 20:6-12, aiškiai pamatysite, kad tikintieji buvo pasišventę tiems susirinkimams.

7-oji eilutė sako, kad jie susirinko pirmą savaitės dieną laužyti duonos, o Paulius mokė juos ir, kad jis pamokslavo iki vidurnakčio. Būtent tuo metu Eutichas užmigo sėdėdamas ant palangės, iškrito pro langą ir užsimušė. Paulius nusileido iš trečio aukšto žemyn ir prikėlė jį iš numirusių. Tada 11-oje eilutėje rašoma:

Vėl užlipęs aukštyn (į kambarį, kur jis pamokslavo prieš tai, kai nusileido žemyn prikelti Eutichą), jis laužė ir valgė duoną. Dar ilgai jis kalbėjo, lig pat aušros, ir tada iškeliavo“.

Aš nebandau pasakyti, kad mūsų susirinkimai turi prasidėti vakarais, atėjus vidurnakčiui turi būti kažkas prikeliamas iš mirusių (tuo metu būtų galima paskelbti trumpą pertraukėlę ir nubėgti pas nykštukus), ir toliau klausytis vieno žmogaus pamokslo iki paryčių. Tačiau norėčiau pabrėžti, jog niekas nesiskundė ir neklausinėjo, kodėl susirinkimas buvo toks ilgas. LOL.

Keletas praktinių patarimų:
Tie, kurie vedate susirinkimą nepamirškite jo tikslo. Jei pradedate 10 valandą ryte, tuomet suteikite 15-30 minučių žmonių suėjimui, pasisveikinimui ir trumpam pabendravimui, tačiau neleiskite, kad tai užsitęstų iki 45 ar 60 min. Gerbkite tai, kad visi čia susirinko su tikslu, todėl pradėkite susirinkimą per daug neatsilikdami nuo jam nustatyto laiko.

Pradėkite su malda – tai padeda visiems susikoncentruoti ir yra puikus laikas atiduoti savo poreikius Viešpačiui ir padėkoti už visus gerus dalykus, kurie buvo išsakyti bendraujant.

Jei esate vadovas, ar tiesiog tas, kuris pastebi jog kažkas visiškai nukrypsta nuo temos ir eina ne ten, kur veda Viešpats ar nuolat nepaliaujamai šneka ir dominuoja – nebijokite pertraukti ir nukreipti diskusiją tinkame linkme, pagal tą tikslą, kurį turite šiam susirinkimui.

Tai galite padaryti taktiškai: „Tai gera mintis, bet grįžkime ten nuo ko nukrypome“ arba „Ačiū, bet aš manau, kad pagrindinis dalykas, kurį Viešpats įdėjo man į širdį yra...“ Jūs galite nukreipti švelniai, o visi kiti, kurie yra jautrūs Šventajai Dvasiai bus jums dėkingi.

Nepamirškite, kad mūsų tikslas ne žmonių skaičius susirinkimuose, bet kad Dievas darytų jame tai, ką nori daryti. Čia bus daug aspektų. Visos susirinkimo dalys yra vertingos: bendravimas, maistas, Viešpaties vakarienė, garbinimas, malda ir mokymas – svarbiausia ne tai kiek mokoma, bet kiek išmokstama.

Tai tiek mano pamąstymų... susirinkite su tikslu, nebijokite vesti į tikslą, pradėkite laiku, leiskite Viešpačiui veikti... mūsų susirinkimai turi tapti prioritetu mūsų dienotvarkėse, nes ten kur mes susirenkame Jo vardu, ten ir Jis tarp mūsų.

Būkite palaiminti,

Neužmirškite rašyti man asmeninius e-laiškus šiuo adresu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.