Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Apie laisvą valią, jei norėtumėte .... 3 iš 4

 About Free Will, if You'd Like....#3 of 4

Sveiki,

Paauglystėje, kai tėtis paliko mūsų šeimą, dirbau keletą skirtingų darbų. Jie apėmė ūkio darbus šieno presavimą ir tvoros stulpų dažymą, kukurūzų nuėmimą, piktžolių pjovimą aplink seną gamyklą, picų gaminimą restorane, baldų pristatymą


ir net darbą stovyklos patarėju. Bet aš turėjau draugą, kuris užaugo turtingoje šeimoje ir dirbo tik lengvus darbus žinodamas, kad užaugęs paveldės šeimos verslą. Jis nežinojo, ką jis turi ir , ką reiškia kęsti nepriteklių.

 Laisva valia leidžia mums žinoti viską, ką turime ir ko neturime

 Savo darbe įgijau fizinių įgūdžių . Išmokau suvaldyti emocijas ir tai, kaip toli galėčiau versti dirbti  savo kūną. Aš išmokau tvarkytis su pinigais ir žinojau  atlyginimo vertę. Išmokau daug gyvenimo pamokų, naudodamasis savo laisva valia dirbti ir užsidirbti pinigų. Tas patirtis man suteikė naudojimas man duotos laisvos valios.

 Kai Paulius rašė Timotiejui ,II Timotiejui 2 , jis liepė  jam dirbti kaip kareiviui, kad įtiktų tam, kuris jį pašaukė. Tą dieną Romos imperijoje šaukė į  kariuomenę žmones, kurie gyveno sunkiausiai. Jiems reikėjo žemdirbių ir ūkininkų, piemenų, statybininkų ir darbininkų. Jie norėjo jaunų vyrų, kurie patyrė, ką reiškia sunkiai dirbti, nes žinojo, kad jie gali ištverti sunkumus, susijusius su buvimu kariu.

Mūsų dienomis krikščionis gali pažvelgti į savo sunkų  gyvenimą, siaubingą auklėjimą, padarytas klaidas ar jiems padarytą žalą ir manyti, kad tai diskvalifikuoja juos Viešpatyje. Kai kurie net abejoja, ar Jis jų norėtų. Jie klaidingai galvoja, nes kovoja su savo praeitimi. Jie klysta.

 Jis nekovoja su tavo praeitimi, Jis vertina ją, nes žino, kad būtent tai tave paverčia didžiu kariu Jame. Jėzus mirė ir buvo prikeltas, kad galėtum pažinti  jėgą, kuria tu nugali savo praeitį. Jūs pažįstate velnią, žinote savo silpnybes, pažįstate Kristaus malonę. Jūs esate būtent tai, ko Jis ieško!

 Savo laisva valia jūs atradote pasaulio siūlomas aukštumas ir žemumas ir radote Kristų! Laisvos valios įgyvendinimas yra priemonė, kuria naudodamiesi atradote, ką jūs turite Jame. O jei tik prasilenktumėte su viskuo  gyvenime, niekada nežinotumėte, ką Jis jums davė, ir kad yra pragaras, kurį galima atidaryti, ir dangus, kurį galima  laimėti.

 Laisva valia suteikia gyvenimui tikslą ir prasmę

 Tikslas yra įsitikinimas, kad kažkas turi iš anksto numatytą panaudojimą arba turi priežastį egzistuoti. Prasmė yra vertė, kurią mes tam priskiriame. Tai reiškia, kad laisva mūsų Kūrėjo valia įrodo, jog turime tikslą, priežastį būti. Be to, žinojimas, kad esame Kristuje, mums suteikia prasmę - esame Tėvo vaikai, kilmingieji Jo karalystėje. Mes turime tikslą ir prasmę.

 Daugelis krikščionių ateina pas Viešpatį ieškodami tikslo ir prasmės savo gyvenimui. Mes ateiname tokie, kokie esame, t. y. Labai dažnai ateiname pas Jėzų, vertindami savo gyvenimą remdamiesi savo gyvenimo patirtimi, žvelgdami per savo petį į savo praeitį. Bet mes turime naudotis ta pačia laisva valia, kuri nuvedė mus prie Kristaus, darydama tai, ką turėjo padaryti Paulius: „13 Broliai, aš nemanau, kad jau būčiau tai pasiekęs. Tik viena tikra: pamiršdamas, kas už manęs, ir siekdamas to, kas priešakyje,

14 veržiuosi į tikslą aukštybėse, siekiu apdovanojimo už Dievo pašaukimą Kristuje Jėzuje “. (Filipiečiams 3: 13–14) 

Jis laukia tavęs

 Kadangi esame 100% atsakingi už savo gyvenimą, galime judėti bet kuria linkme. Kai kurie žmonės sustoja gyvenime laukdami, kol Dievas jiems pasakys, ką daryti. Vis dėlto dažniausiai jis reaguoja į mūsų sprendimą. Kai buvau paauglys, kai tėtis paliko mūsų šeimą, ieškojau, ką norėčiau veikti savo gyvenime. Aš lankiau dailės pamokas, SCUBA pamokas, skraidymo pamokas ir visa tai mečiau, nes ieškojau to vieno dalyko, kuris mane patenkintų.

 Kai sutikau Viešpatį, nuėjau tiesiai pas Tėvą ir radau visišką savęs kaip asmenybės išsipildymą ir tikslą. Nors tuo metu abejojau, ar Jėzus ir Tėvas net norėtų, kad jiems tarnaučiau, tik jau žinojau, kad galiausiai atsidursiu danguje. Bet Jis paprasčiausiai laukė, kol aš atmesiu savo mintis ir emocijas, ką galėčiau daryti be Jo savo gyvenime.

 Būčiau galėjęs vykdyti savo vidurinės mokyklos planus ir mokytis tapti jūrų biologu, o aš būčiau buvęs puikus jūrų biologas,  krikščionis. Jam tai būtų buvę gerai. Aš galėjau tęsti savo koledžo specialybę, tai buvo poilsio ir parkų tvarkymas su laukinės gamtos vadybos kursu. Aš galėjau būti parko reindžeris, vedantis žmones į gamtos stebuklus, ir Jam tai būtų gerai. Taip Jis leido man ieškoti per laisvos valios mechanizmą, nes aš pašalinau tai, ko iš tikrųjų norėjau gyvenime, kad tik vaikščiočiau  su Juo ir galėčiau padėti  kitiems Jį pažinti.

 Būtent laisva valia privertė mane ieškoti  gyvenimo tikslo. Tai reiškia, kad dėl to reikia tyrinėti, kodėl mes buvome apgyvendinti planetoje, yra sveika, it tai yra sveika ir net dievobaiminga, nes tame procese mes atrandame tai, ką Jis įdėjo į mus, ir ko neįdėjo.

 Laisva valia verčia mus rinktis

 Adomas ir Ieva buvo sukurti ir specialiai patalpinti į sodą, tai privertė juos laisva valia pasirinkti Gyvenimą ar mirtį. Izraelis buvo specialiai išvestas iš Egipto, kad gautų Dievo žodį, ir tada jam Dievas pasakė: „Šiandien prieš tav e padedu gyvenimą ir mirtį, palaiminimus ir prakeikimus. Todėl rinkis gyvenimą ... “.  Dievas privertė juos rinktis.

 Jono 6: 1-13 pas Jėzų atėjo  5000 vyrų, taip pat moterų ir vaikų grupė, ir Jis norėjo juos pamaitinti. "Jis pasakė Filipui:" Kur mes pirksime maistą, kad galėtume duoti jiems ką nors pavalgyti? " Tai Jis pasakė norėdamas jį išbandyti, nes pats žinojo, ką darys “. 

Dievas mūsų netikrina blogiu; Jis išbando mus pasirinkimais. Jis pateikia mums pasirinkimus ir tada stebi mus, kad pamatytume, ką pasirenkame. Kadangi mes protingai arba neišmintingai pasirenkame gyvenimo kelią, palaiminimų ar mirties kelią, mes esame 100% atsakingi ir negalime dėl nieko jo kaltinti. Jis visada padarys tai, ką gali už mus, remdamasis tuo, ką pasirenkame. 

Laisva valia leidžia mums žinoti, ką turime ir ko neturime. Laisva valia suteikia gyvenimui tikslą ir prasmę. Laisva valia verčia mus rinktis, priverčia būti atsakingais už savo veiksmus ir visais šiais dalykais mes augame kaip žmonės ir augame kaip žmonės Kristuje. Laisva valia taip pat reiškia, kad turime emocijas, nes robotai neturi emocijų ... ir čia mes pratęsime kitą savaitę užbaigdami seriją. Iki tol, laiminu,

John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.