Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2019 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Aš negaliu to patobulinti! 1d.



John Fenn, "Weekly Thoughts" I Can't Improve on This! #1 2019/04/12

Sveiki,

Aš laimėjau Barbaros širdį pirmo pasimatymo metu. Ji sakė, kad taip buvo ir iš jos pusės. Jai buvo 15, o man buvo 16, ir aš turėjau  1965. Jai tai patiko, aš buvau aukštas, turėjau savo automobilį, žaidžiau krepšinį- nebūtinai tokia seka. Aš atidarydavau jai duris, kaip buvau išmokytas ir tebedarau tai ir šiandien, ir įsižiūriu į ją, ji man ir baugi ir žavinga (vis dar ir dabar).

Aš visą vasarą kaupiau drąsą , kad pakviesčiau ją į pasimatymą, ir pagaliau tai pavyko, ir ji sutiko! Mes nuėjome į kiną, nusipirkome popkornų ir gazuoto gėrimo. Tačiau važiuojant namo ėmiau labai nervintis, nes dėl pralaidžios sistemos ant karšto variklio ėmė lašėti benzinas.


Vakaras buvo be vėjo, kiekvieną kartą stabtelėjus prie šviesaforo pakildavo mėlynas dūmelis ir smirdėjo degančia alyva. Po to jis nuvingiuodavo per atidarytą langą. .. Ach ir kodėl tie žmonės vis važinėja per raudoną šviesą, kai reikia važiuoti per žalia...  Aš nenorėjau parvežti savo pasimatymo draugės kvepiančios  sudegusia alyva!
Netgi su visais tais sustojimais, atrodė, kad vakaras baigiasi per greitai. Kai pakelėje mes pamatėme spurgų parduotuvę, paklausiau ar ji norėtų spurgos- ji sutiko, ir man palengvėjo. Mes ilgai sėdėjome valgydami spurgas ir gerdami pieną ir kalbėdamiesi, pažindami vienas kitą, ir po kurio laiko, mes vėl išvažiavome ir atsidūrėme prie jos durų.

Ji išlipo , aš palydėjau ją prie durų. Aš esu 6‘6 (1.98), o ji 5‘3 ¾ (1.6m), tos ¾(1.9cm) jai laba svarbios - juokinga. Ji atsistojo ant viršutinio laiptelio, aš atsistojau laipteliu žemiau, ir mes švelniai pasibučiavome palinkėdami vienas kitam labos nakties. Ji sakė, kad nuskrido namo ir iš karto žinojo, kad ištekės už manęs. Man buvo aišku,  kad nebus kitos. Tarpas. Paragrafas. vėl ir vėl.


Kai tu jau turi Jo širdį...
Kai aš jau turėjau jos širdį, man nereikė daryti „šou“, kad ją vėl ir vėl laimėčiau, kaip povui su išskleista uodega, kai jis bando laimėti patelę. Tai būtų buvo beprasmiška: aš jau turėjau ją, o ji turėjo mane. Žinoma, mes darėm vienas kitam įvairius dalykus iš meilės ir gerumo, mes gerbėme ir vertinome vienas kitą, dabar stabiliai, šį rudenį jau 45 metai(susituokę 41). Bet man nereikia nieko daryti, kad laimėčiau jos širdį, tai padariau jau labai seniai, reikėjo tik išlaikyti tai ir pasitikėti ir suprasti, kad tai šventas pasitikėjimas. Viskas, ką mes darome dabar vienas kitam plaukia iš to: mes nebandome laimėti vienas kito vėl ir vėl- mes turime vienas kito širdį.


Dažniausiai mūsų ankstyvų pasimatymų mes tik kalbėdavomės, aš atvedžiau ją pas Viešpatį. Mes kalbėdavomės apie jos ir mano šeimų gyvenimą.  Prieš tai, kaip ji atgimė, jai reikėjo įveikti visų tų neteisybių pasekmes, kurias ji patyrė savo šeimoje, ir iš to kylančius klausimus- jai tai buvo procesas.


Tai, ką aš papasakojau yra kaip mūsų vaikščiojimas su Viešpačiu. Jis turi mūsų širdis, mes turime Jo širdį, nes mes turime Kristų mumyse. Likęs procesas - „Jo priėmimo į savo gyvenimą“, visko apmąstymas, suderinimas gyvenimo su mūsų tikėjimu, ir to įgyvendinimas. Mes jau turime Jo širdį, taigi bet kas, ką darome tai tik atsakymas į tai, nesistengiant kažko padaryti, kad tai įvyktų. Tai jau įvyko.
Paulius klausia Rom8:32: “ Tas, Kuris nepagailėjo Savo Sūnaus, bet atidavė Jį mums, kaip gi Jis nedovanotų mums kartu su Juo visų dalykų?“


Jis nori pasakyti, kad Tėvas pasiųsdamas Savo Sūnų,  padarė absoliutų maksimumą to, ką galėjo padaryti. Jei Jis duotų mums galaktiką, tai nieko nereikštų palyginus su Sūnumi. Jei jis duotų mums visą 1000 planetų auksą, tai neprilygtų Sūnaus atidavimui. Mes turime Jo širdį, mums nereikia šokinėti aplink kaip povui bandant Jį vėl laimėti, ar laimėti Jo dėmesį- jokios religinės formulės ar sukimosi ratu negali kažką pridėti prie to, kad Kristus mumyse, tai pabaiga visokių pastangų iš mūsų pusės laimėti Jį vėl ir vėl, kad padarytum Jam įspūdį, ir gautum daugiau iš Jo.

Jo Sūnus buvo Jam- viskas,- tai Jis paaukojo dėl mūsų, tai reiškia, kad Jis davė mums Jį ir dalykus susijusius su Juo.

Net negalime palyginti...
Bažnyčios kultūra visa apie „kažko darymą dėl Viešpaties“. Ritualams reikia pastato ir programų, ir tada viskas vyksta, bet ta struktūra natūraliai sukuria formulių kultūrą bandant paliesti Dievą, nes pastorius/kunigas stovi prieš kongregaciją kaip tarpininkas tarp jos ir Dievo. Todėl bažnyčia tampa vieta, kur susitinkame su ja, užuot susitikę su Dievu.
Pamąstyk apie savo gyvenimą: kiek formulių matei ar dalyvavai jose paremtų Naujuoju Testamento tiesomis, kad jūs turite Kristų savyje?
Jėzus pasakė Petrui, kad jis turi nukryžiuoti tokias savo mintis, kad nereikia Jėzui eiti ant kryžiaus- štai taip mes nukryžiuojame savo kūną, mes pakeičiame savo mintis ir motyvus, tai, ko mes norime tuo, ko Jis nori.
Visas likęs NT yra apie Šventos Dvasios vaisių plaukiantį iš mūsų Gal5:22-23 ir charakterį:  2Pt1:5-8:meilė, džiaugsmas, taika, švelnumas, gerumas, ištikimybė, romumas, dorumas, susivaldymas, pastovumas, dievotumas, besąlygiška meilė. Vaikščiojimas meilėje, darymas gero ir gyvenimas sąžiningai ir teisingai.

Nėra jokių formulių NT, tik mokymai ir paraginimai vaikščioti naujame žmoguje, gyventi naują gyvenimą Kristuje.

Paulius Rom 10:6-10 teigia, kad tikėjimas nebando eiti į dangų, nei leistis į bedugnę, kad pakviestų Jėzų iš ten, tikėjimas yra jau mūsų širdyse. Kristus-mumyse, šlovės viltis. Tai baikite tuos žaidimus!

Jūs turite visa, ko jums reikia savo dvasioje. Reikia išminties? Jūs turite Kristaus protą. Reikia  jėgos? Jūs galite viską per Kristų, kuris jus stiprina. Reikia kažko šiame gyvenime? Visi dalykai, ko reikia gyvenimu ir pamaldumui yra paruošti per Jėzaus Kristaus pažinimą. Kristus jumyse, taigi jūs turite visko pakankamai kad pragyventumėte dieną, šią savaitę, mėnesį, metus , visą gyvenimą.
Kitą savaitė: ką Paulius rašė apie religinę sistemą: Mesijinis judėjimas. Iki tada, laiminu,
John Fenn

www.cwowi.org ir rašykite man el. laiškus:  cwowi@aol.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.