Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2024 m. vasario 5 d., pirmadienis

Mūsų trejybė, Dievo Trejybė Nr. 2 iš 4

  Our Trinity, God's Trinity #2 of 4 John Fenn 2Jan, 2024

 Sveikinu visus,

Praėjusią savaitę pasidalinau, kaip žmogaus trejybė sukurta pagal Dievo trejybę. Aš pasidalinau, kad mes esame dvasia, siela ir kūnas, todėl ir Dievas yra toks pat.


Tėvas yra dvasia, Šventoji Dvasia veikia kaip siela, o Jėzus veikia kaip Jo kūnas.

 Štai kodėl Naujajame Testamente nėra maldų Šventajai Dvasiai.

 Žinau, kad tai sujaukia kai kurių teologiją, bet tiesa ta, kad Šventoji Dvasia tik klauso ir tiria (nes Ji yra siela) to, ką mums paruošė Tėvo širdis (dvasia).

 Apsvarstykite tai kitaip, Tėvas yra savo soste danguje. Jėzus pakilo į dangų. Vienintelis, kuris šiandien tarnauja žemėje, yra Šventoji Dvasia. Kodėl? Todėl, kad Tėvas teka iš Savęs Savo paties Dvasia  į (Kristaus) kūną.

 Mes nesimeldžiame Šventajai Dvasiai. Jėzus  Viešpaties maldoje pasakė, kad turime prašyti Tėvo. Jono 16:23 Jėzus kalbėjo tą dieną, kai Jis pasitraukė nuo mūsų: "Tą dieną jūs manęs nieko neprašysite. Prašysite Tėvo, ir Jis jums duos."

 1 Korintiečiams 2:10-12 sako, kad Šventoji Dvasia „ieško“  ką Tėvas turi  mums, ir pasakyta: „...mes turime Dvasią, kad žinotume, ką Tėvas mums paruošė“.

 Tai pastatė Šventąją Dvasią į vidurį tarp Dievo Tėvo ir kūno (Viešpaties Jėzaus, Kristaus kūno). Jūsų siela yra tarp jūsų dvasios ir kūno. Kartais klausaisi savo kūno – esu alkanas, ištroškęs, mieguistas – o kartais klausai savo dvasios: „noriu garbinti“, „Aš nejaučiu savo dvasioje, kad šis darbas skirtas“. man“, „Aš alkanas Žodžio“.

 Jūsų siela yra viduryje, lygiai taip pat, kaip Šventoji Dvasia yra viduryje. Iš žemės į dangų Ji neša mūsų maldas į Tėvo širdį, o iš dangaus į žemę neša mums atsakymus ar atsaką. dvasia-siela-kūnas, kūnas-siela-dvasia.

 Taigi  žmonės klausia; Ar neteisinga melstis Šventajai Dvasiai ir klausti Jos kažko, kad gautum atsakymą? Ką Jėzus pasakė? Pažvelkite į Apaštalų darbų maldas ir laiškus – apaštalai tikėjo ir pakluso Jėzui, melsdamiesi Tėvui. Kartais žmonės manęs klausia, kodėl jų maldos neveiksmingos, o kai aš jų klausau ar klausiu, matau, kad jie prašo Šventosios Dvasios arba prašymus siunčia maldoje Jėzui  – tai tiesioginis nepaklusnumas Jėzui ir Naujojo Testamento praktikai.

 Taigi jie turi nuspręsti, ar jie pakeis savo teologiją tuo, ką Jėzus ir Žodis iš tikrųjų sako ir ką praktikavo NT autoriai, ar ir toliau tikės   savo ar žmonių sukurta teologija prašydami Šventosios Dvasios, ir dėl to jų malda bus neveiksminga.  Šventoji Dvasia tik neša žinią ir ieško, ką Tėvas turi savo širdyje, taip (vėl) sakoma I Korintiečiams 2:9-12.

 Bet pereikime prie srauto iš dangaus. Mes tikrai esame Kristaus kūnas.

 Aš pasakiau, kaip niekas negali atskirti Tėvo nuo Jo Dvasios, kaip niekas negali atskirti mūsų dvasios ir sielos. Danguje žmonės yra dvasia ir siela.

 Jie atrodo taip pat, nors nepaisant laiko praleisto žemėje ir susidėvėjimo, jie turi visus pojūčius, bet jie yra dvasia ir siela, neturintys savo atpirkto kūno. Paulius rašė Romiečiams 8: 22-23 sako, kad laukiame „kūno atpirkimo“. Vieną dieną turėsime tą pašlovintą kūną, pagamintą iš dangiškos medžiagos, be nuodėmės ir su  Dievo prigimtimi. Mūsų kūnas šiandien yra žemiškas ir nori nusidėti, bet 1 Korintiečiams 15:39-49 mums pažadėtas dangiškas kūnas, kuris trokšta tik teisumo.

 Šiandien pažvelkime į šį srautą išsamiau

 Apreiškimas 22:1: „Ir jis man parodė tyrą gyvybės vandens upę, skaidrią kaip krištolas, ištekančią iš Dievo (Tėvo) sosto...“

 Gyvybės upė teka iš Tėvo. Kur ji teka?

 Jono 7:38-39 Jėzus pasakė: „Kas mane tiki, iš jo pilvo tekės gyvojo vandens upės (tai Jis kalbėjo apie Dvasią, kuri bus duota tiems, kurie Jį tiki).

 Tėkmė plūsta iš Tėvo, Jonas identifikuoja upę kaip Dvasią, ir ji įteka į mūsų dvasią (mes esame Kristaus kūnas.) Kai meldžiamės, ši upė išsišakoja į gyvybės upes, tekančius, kad suteiktų gyvybę visiems, už kuriuos meldžiamės. . Iš Tėvo Dvasia tekėjimas vyksta  į Kristaus kūną. dvasia-siela-kūnas.

 Man teko kalbėti  net 10 skirtingų kalbų, kai kalbomis meldžiausi už įvairius žmones ir situacijas per 2 valandas. Kiekviena iš jų yra gyvybės upė, drėkinanti tą ypatingą poreikį. Gyvybės upė, tekanti iš Tėvo, Šventosios Dvasios įsilieja į mūsų dvasią, ir tada mes meldžiame, kad Gyvybė palaistytų visas tas sritis mūsų  ir tų, už kuriuos meldžiamės gyvenime. dvasia-siela-kūnas į dvasią- sielą-kūną.

 Tą patį srautą matome Mato 3:16-17:

 „...  Jėzus išėjo iš vandens ir jis (Jonas Krikštytojas) pamatė, kaip ant Jo nusileidžia Dvasia ... ir balsas iš dangaus tarė: „Tai mano Sūnus...“ Atkreipkite dėmesį, Tėvas iš dangus kalbėjo, kai Dvasia tekėjo į Jėzų. Tėvas-Dvasia-Jėzus. dvasia-siela-kūnas

 Jėzus pasakė Jono 5:19, kad Jis darė tik tai, ką matė darant Tėvą – taigi Tėvas darė dalykus.

Jėzus Dvasia matė, ką Jis daro, ir tada tai vykdė. Tas pats srautas, Tėvas-Dvasia-Jėzus. dvasia-siela-kūnas

 Esame sukurti pagal Jo paveikslą ir panašumą, todėl esame sukurti tekėti tuo pačiu būdu.

 Tėvas-Dvasia-Sūnus, dvasia-siela-kūnas

 1 Tesalonikiečiams 5:23 Paulius rašo: „Tegul visa jūsų dvasia, siela ir kūnas bus nepriekaištingi mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus atėjimui“.

  Srautas plūsta į mus, tada  dvasia į mūsų sielą, o tada vėl išorė į mūsų kūną. dvasia-siela-kūnas. Štai kodėl kalbos   taip efektyviai veikia ir atgaivina. Tėvas siunčia savo valią Dvasia mūsų dvasiai (mes esame Kristaus kūnas), tada mes savo dvasia perkeliame į savo kūną. Malda kalbomis įtraukia mus  labai tiksliai  mūsų dvasią, sielą ir kūną į tą srautą. Mes esame viena su Juo. Tėvas į  Dvasią  į kūną, po to  teka į mūsų dvasią į mūsų sielą ir į mūsų kūną. Mes esame viena Jame, Jis yra viena mumyse. Vienas srautas.

Daugelis pasakys, kad efektyvu  plaukti  dvasios-sielos-kūno srautu kitais būdais. Pavyzdys  galėtų būti  apsilankymas pas draugą , kai staiga jūsų dvasioje atsiranda kažkas skirtas jam. Tavo protas atpažįsta kažką tavo dvasioje, idėją ar tam tikrą išmintį,  tavo siela paima tai ir ištaria žodžiais  kitaip sakant, tai išeina iš tavo burnos ir teka tavo draugui. Pojūtis labai geras, nes  ką tik tekėjai taip, kaip suplanuota: dvasia iš sielos į kūną.

 Kitas pavyzdys būtų garbinimas. Jūs giedate kalbomis iš savo dvasios į savo sielą, sutelktą į mintis apie Viešpatį, o iš jūsų burnos liejasi garbinimas: dvasia-siela-kūnas. Tai efektyvu , nes veikiame visose 3 dalyse.

 Kitą savaitę ketinu daugiau pasidalinti tuo, ko Tėvas ir Viešpats mane apie tai išmokė, konkrečiai kaip Jis lieja į mus savo emocijas. Šios paskutinės 2 savaitės kai kuriems buvo iššūkis. Perskaitykite Apreiškimo 4 ir 5 skyrius, kad pamatytumėte Tėvą Jo soste. Perskaitykite Danieliaus 7 skyrių, kad pamatytumėte Tėvą kaip Amžinąjį . Tėvas TEBĖRA Savo soste, bet Jis visur  Šventąja Dvasia, kuri veikia kaip Jo siela, Jo protas. Dvasia, kaip sakė Jėzus, „kyla“ iš Tėvo, kaip ir mūsų siela kyla iš mūsų dvasios.

 Dar tiek daug liko pasakyti  kitai  savaitei apie Tėvo emocijas...iki tol laiminu,




 Džonas Fenas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.