Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2024 m. vasario 19 d., pirmadienis

 Tėvo emocijos Nr. 2 iš 3

John Fenn, 16 Feb, 2023,  The Emotions of the Father #2 of 3

 

Sveikinu visus,

 Praėjusią savaitę dalinausi kaip praėjus kelioms dienoms po to, kai Tėvas mane mokė apie tai, kaip Jis išreiškia savo emocijas per Dvasios pasireiškimą


(dovanas), sulaukiau Viešpaties apsilankymo.

 Jis pradėjo ten, kur baigė Tėvas, kalbėdamas man apie 1 Korintiečiams 12:4-7. Tačiau prieš rašydamas apie tai, ką Jis pasakė, pirmiausia noriu jums paaiškinti, ką aš žinojau prieš tai, kai  Jis mane mokė, todėl pirmiausia dalinuosi tuo:

 „Dabar yra skirtingų dvasinių dovanų atmainų, bet tai ta pati Dvasia.

Ir yra skirtingų tarnavimų, bet tas pats Viešpats.

Ir yra skirtingų veiksmų, bet veikia tas pats Dievas.

Kiekvienam duota Dvasios apraiška bendram labui“.


Štai ką aš žinojau apie šią ištrauką, kol Viešpats pradėjo mane mokyti

 Aš žinojau, kad 4 eilutėje žodis „dovana“ yra „charis“, taigi Viešpats kalba apie charizmatiškas dovanas. Tai pranašystės, kalbų, kalbų aiškinimo dovanos (apreiškimo dovanos). Išgydymai, stebuklai, ypatingas tikėjimas (jėgos dovanos). Ir apreiškimo dovanos: išminties žodžiai (apie ateitį), žinios (žinios apie dabartį ar praeitį) ir dvasių atpažinimas (Dievo ar velnio dalykų suvokimas).

 Apie tai kalba eil.5 sakoma: „Ir yra skirtingų tarnystės rūšių, bet tas pats Viešpats“.

 Žodis „tarnavimas“ yra „diakonija“, kuris tuo metu buvo naudojamas apibūdinti „patarnavimą  prie stalo“. Savo formomis jis verčiamas kaip tarnystė, tarnautojas, , tarnavimas, servisas. „5 -iopas tarnavimas “ yra įtrauktas į šias dovanas (apaštalas, pranašas, pastorius, mokytojas, evangelistas), bet tai nėra viskas.

 Paulius taip pat įvardija  pagalbą (padėti, teikti pagalbą) ir vadovavimą (pažodžiui, „vairuoti laivą“, ty padėti nukreipti žmones (į saugumą)) kaip „tarnaujančias dovanas“.

 Ir charizmatinės dovanos, ir tarnavimo dovanos   Pauliaus teigimu, yra ta pati Dvasia ir Viešpats daro tai, kas naudinga visiems. Jis tęsia eil.6:

 „Ir yra skirtingų veikimų, bet visuose šiuose dalykuose veikia tas pats Dievas“.

 Žodis „veikimas“ yra „energema“ arba energija. Yra savitų energijos (motyvacijos) būdų, tačiau visuose šiuose dalykuose veikia tas pats Dievas. Tai, kas tave skatina Dieve, yra iš Dvasios. Jūs gimėte su tokia motyvacija.

 Tai vadinamos „motyvacinėmis dovanomis“ arba „energijos dovanomis“. Mus sujaudins ir motyvuos tai, kam esame sukurti. Paulius kai kuriuos mini Romiečiams 12:1-8, kur jis pradeda sakydamas, kad kiekvienam yra duotas tikėjimo saikas ir kad jis gali kalbėti tik pagal jam suteiktą malonę. Jis ragina mus nesididžiuoti, nes tokie esame sukurti.

 Tai sudaro pagrindą šiai idėjai, kad kiekvienas iš mūsų turi tam tikrą tikėjimo saiką, tiesiogiai susijusį su dovanomis, su kuriomis esame sukurti. Jis išvardija keletą, pradedant nuo 6 eilutės:

 „Kai kurie yra (motyvuojami) pranašystės“. Tai ne charizmatinė pranašystės dovana, o tikėjimo saikas, pranašiškiems žmonėms būdinga energija. Šie žmonės yra tiesmukiški,  kalba tiksliai, pataiko į tikslą,  myli teisumą ir nekenčia nuodėmės, yra geri žmonių teisėjai ir gali nujausti, kai kas nors yra nusidėjęs. Jie gimė tokie. Tai dalis to, kas juos energizuoja, motyvuoja.

 Paulius liepia jiems veikti „pagal jų tikėjimo proporciją (saiką, pasiekiamumą, sferą)“, ty neperžengti. Pranašystės motyvuotas žmogus nori ištaisyti bet kokią matomą klaidą, net jei tai nėra jo reikalas. Siekdami pataisyti asmenį, jie linkę persistengti ir gali pakenkti žmonėms, akcentuodami problemą, kurią, jų manymu, reikia taisyti. Paulius sakė, kad apsiribokite tik savo tikėjimo, santykių ir, žinoma, meilės bei teisingumo ribomis.

 Toliau Paulius rašo tą patį „proporcingai jūsų tikėjimui“ 7–8 eilutėse „tarnauti, mokyti ir raginti“.

 Tarnas linkęs tarnauti tol, kol išsenka, savo šeimą pastatydamas antroje vietoje už surinkimo ar kitų žmonių. Jie skirs savo maisto pinigus tam tikslui, nes negali būti pakankamai kantrūs, kai pasipila komandų grandinė pagelbėti. Jie nenori turėti mikrofono, jiems labiau patinka tenkinti fizinius poreikius užkulisiuose – valyti, pastatyti kėdes, padėti kam nors nuvykti pas gydytoją, daryti malonius dalykus, kurių niekas, išskyrus Dievą, nemato. Tačiau nesistenkite visiems tarnauti, sutvarkykite prioritetus. Neignoruokite savęs ir šeimos, kad patenkintumėte kitų poreikius.

 Mokytojai, mėgstantys tyrinėti ir mylintys faktus bei skaičius, ir ragintojai, norintys papasakoti savo istoriją, nori viską išaiškinti, neatsižvelgdami į tai, kad galbūt ne visi nori išgirsti mažytę smulkmeną, kuri kažkam, iš prigimties mokytojui yra  žavi. O gal jie nenori išgirsti kiekvienos smulkmenos, ką Dievas dėl tavęs padarė šią savaitę per 20 minučių – gal geriau būtų 1 minutės santrauka. Apsiribokite proporcingai savo tikėjimu, jei turite galimybę.

 Mokytojas reiškia ne vieną iš 5 tarnavimo dovanų, tai žmogus, kuris natūraliai nori perteikti kitiems. Nesvarbu, ar tai būtų parodyti jaunai mamai, kaip vairuoti automobilį ar  savo kūdikiui arba vyrui, norinčiam išmokyti sūnų išardyti variklį. Jie natūraliai yra motyvuoti perduoti savo gyvenimą kitiems.

 Paulius 7-8 eilutėse dalijasi ir apriboja „davimą“, „valdymą (organizavimą)“ ir gailestingumą. Jis sako tiems, kurie mėgsta dovanoti, darykite tai paprastai. Kitaip tariant, kad kiti nematytų, o ne su fanfaromis, tiesiog būkite paprasti, nes linkstama į pasididžiavimą ir norą būti pastebėtam.

 „Vadovui“ jis sako „stropiai“, o tai reiškia, kad organizatorius linkęs imtis daugiau dalykų, nei gali padaryti gerai. Natūralu, kad jie žino, kaip turėtų būti organizuojamas biuras, kas, pavyzdžiui, kokiame projekte turėtų būti ir kur. Paulius sako, kad leiskite šiai motyvacijai sklisti, bet tik iki to momento, kai galite išlaikyti darbštumą. Neprisiimkite daugiau, nei galite gerai susitvarkyti.

Apie „gailestingumą“, sako jis linksmai. Kodėl? Nes gailestingumo skatinamas žmogus yra linkęs imtis problemų to asmens, kuriam demonstruoja gailestingumą. Paulius sako, laikykitės emocinio atstumo, parodykite jiems Dievo gailestingumą, bet  tiek, kiek esate linksmi tai darydami – jei pradedate jausti, kad emociškai įsitraukiate į žmogų, kuriam rodote gailestingumą, ir prarandate objektyvų linksmumą, atsitrauk, apribok save.

 1 Korintiečiams 12:6 Paulius pasakė, kad išvardindamas šias motyvacines ar energijos dovanas, visa tai – charizmatinės, tarnystės ir energijos dovanos, yra  Dievas, veikiantis kiekviename. Jis baigia pakartodamas 7 eil.: „Kiekvienam žmogui duota Dvasios apraiška  bendram labui“.

 Dabar jūs matote, ką aš supratau iki Jėzaus aplankymo; mes čia pratęsime kitą savaitę.

 Esmė, kurią mačiau ir supratau, yra ta, kad pastoriaus dovana yra lygi gailestingam žmogui, kuris yra lygus tam, kuris gali pranašauti. Kristuje nėra superžvaigždžių, visos dovanos  yra  Dvasios pasireiškimas, todėl mes negauname jokių nuopelnų.

 Didžiulė nuodėmė, kad kai kurie ganytojai mano, kad kiti turi  jiems tarnauti. Arba „apaštalai“ mano, kad turi viešpatauti savo pašaukimu virš kitų, kad jie jiems tarnautų. Žmogus, pakeltas organizuoti, yra lygus apaštalui, tik skirtingos funkcijos. Išgelbėti to paties kraujo, taigi kodėl  drįstame išaukštinti vieni kitus. Mes gerbiame funkciją, bet suvokdami, kad tai ta pati Dvasia, tas pats Viešpats, tas pats Dievas Tėvas, liejantis per mus į mūsų pasaulį.

 Iki kitos savaitės, laiminu,

 

Džonas Fenas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.