Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2023 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Psichikos ligos Nr. 6 iš 6

Mental illness #6 iš 6

 Sveikinu visus,

 4 dalyje pasidalinau apie tapatybės krizę, kurią Šėtonas sukėlė Adomui ir Ievai.


Ta tapatybės krizė buvo melas, bet jie tuo patikėjo. Galima sakyti, kad jie norėjo įsilieti į grupę. Šėtonas jiems pasakė, kad jie bus kaip Dievas – kokia puiki grupė būti! Taigi jie valgė.

 Jie buvo pasirengę palikti tapatybę, kuo jie buvo  individualiai, kad galėtų tapti „Dievo grupės“ dalimi, būti panašūs į Jį.

 Priklausymas arba tinkamumas?

 Tinkamumas grupei – tai žmonių matavimas ir supratimas, kas yra tinkamas. Štai ką Šėtonas atnešė Adomui ir Ievai. Jų buvo paprašyta pasimatuoti, įvertinti savo dabartinę padėtį su Dievu ir išsiaiškinti, kaip jie galėtų prisitaikyti prie Šėtono, būdami „panašūs į Dievą, kad pažintų gėrį ir blogį“. Hmm, ką jie turėjo padaryti, kad tilptų? Valgyti vaisius. Taip jie ir padarė.

Kai Šėtonas pasiūlė kitokią tapatybę, patikindamas juos, kad jie gali priklausyti tai pačiai klasei kaip Dievas, pažinti gėrį ir blogį – jie paliko savo Dievo suteiktą tapatybę, kad sukurtų kitą tapatybę ir tilptų „toje minioje“ (Šėtono karalystėje).

 Jei sveikai priklausote grupei ar asmeniui, jūsų niekada nebus paprašyta pakeisti tai, kas esate. Priklausymas iš tikrųjų švenčia tai, kas tu esi. Priklausymas reikalauja, kad būtum tuo, kas esi.

 Šėtonas prašė ne Adomo ir Ievos priklausyti, jis prašė, kad jie atitiktų jo planą, melą, didesnę darbotvarkę. Štai kas yra velniška toje emocinės ligos dalyje; ji gali pasiūlyti žmogui tai, ko jis nori, jei jis darys tik tai, ko reikia, kad tilptų. Ir tai reiškia, kad pakeis tai, kas jis yra.

 Šėtonas nori atimti iš žmogaus individualumą, nes individualumas atskleidžia kiekvieno žmogaus unikalias, Dievo suteiktas dovanas. Jei jis gali priversti juos tiesiog prisitaikyti, atsisakydamas, kas jie yra atskirai, jis gali priversti juos susitapatinti su didesne disfunkcine grupe. Tai gali apimti tos grupės emocines ar psichines ligas. Grupinis mąstymas slepia arba užmaskuoja emocines ligas.

 Sveika santuoka neprašys sutuoktinio atsisakyti savo asmeninės tapatybės, o švęs 2 unikalius asmenis, išmokusius juo tapti. Kiekvienas švęs kito unikalumą, nes priklauso vienas kitam, kurs gyvenimą kartu, įsipareigodamas augti ir keistis kaip žmogui.

 Nesveika santuoka, draugystė, šeimyniniai ar darbo santykiai panaikins individualumą, todėl žmogus nebežino, kas jis toks. Darbe jie jaučiasi kaip robotas. Santuokoje tarnas arba tiesiog partneris. Draugystėje tas, kuris visada duoda, bet kitas draugas negali atsilyginti.

 Padėti žmonėms – kaip?

 Šėtonas Adomui ir Ievai pasiūlė kitokią tapatybę. Jis norėjo, kad jie ką nors padarytų, kad tilptų į grupę, kuri, pasak jo, kaip Dievas, pažintų gėrį ir blogį. Jis melavo jiems, parodydamas, kad melas yra pirmesnis už nuodėmę. Žmogus pirmiausia patiki melu, paskui seka nuodėmė.

Kai matome žmones, krikščionis ar ne, turinčius emocinių ar psichinių problemų, priežastis yra tapatybės krizė, susijusi su tuo, kad jie tikėjo melu. Jie nežino, kas jie tokie, kokius Tėvas juos sukūrė. Jie nežino Jo planų jiems. Jie nežino Jo didžiulės meilės jiems. Ir jie tikėjo alternatyvia savo tapatybe.

 Jie nusprendė susitapatinti su kažkuo kitu: galbūt tai yra neapykanta sau. Galbūt tai yra narcisizmas. Galbūt tai yra 8 valandos per dieną socialinėje žiniasklaidoje, manydami, kad tai tikri „draugai“. Galbūt dėmesys sutelkiamas į vieną doktriną apie pabaigos laikus ar sąmokslą, NSO ar mažus žaliuosius žmogeliukus, beveik neįtraukiant tikrų santykių ir gyvenimo.

 Sveiki modeliai

 Kai žmogus tiki melu, jame yra tam tikras saugumo lygis. Jei mergina pradeda nekęsti savęs, ji žino ir yra įsitikinusi, ko nekenčia ir kodėl. Netikėti melu reiškia žengti į nepažįstamą sritį. "Mylėti  save? Aš niekada to nedariau." Čia vienas   pavyzdys.

 Jiems reikia, kad kas nors parodytų jiems jų asmeninę tapatybę Kristuje. Kaip Tėvas juos sukūrė ir suteikė nuostabių dovanų (Efeziečiams 2:8-10). Jie turi žinoti, kad yra atsakymas. Klaidingų minčių ar nesveikų emocijų turintis žmogus, kuris taip pat ieško atsakymų, atsako kam nors, kuriuo gali 1, pasitikėti ir 2, todėl pasitiki.

 Tai reiškia, kad reikia padėti žmogui, kuris yra išbalansuotas emociškai ar mintimis, parodyti jiems, kaip sutramdyti tuos nesubalansuotus dalykus. Tas žmogus jiems turi parodyti, kaip mąstyti sveikas mintis ir turėti sveikus jausmus.

 Ne visada pasiseka

 Anksčiau serijoje kalbėjau apie tai, kaip Paulius rašė korintiečiams apie savo nesveikas mintis ir jausmus. Bet kaip jis iš to išėjo, atsigręžęs į Tą, kuris prikelia mirusiuosius. Jis galėjo tai padaryti iš dalies dėl to, kad jį supo žmonės ir už jį meldėsi. Kai kurie žmonės gali nuspręsti, kad netikėjimas melu yra per sunkus ir baisus. Tačiau yra ir tų, kurie žūtbūt nori būti sveiki, ir jiems reikia, kad kas nors ar nedidelė grupelė eitų kartu su jais. Jie turi žinoti, kol jie dar nebuvo užmegzti motinos įsčiose,  Tėvas galvojo apie juos ir žinojo savo planus jiems. (Jeremijo 1:5, pozicija)

 Todėl Dievo Tėvo pažinimas yra emocinės ir psichinės sveikatos raktas. Psichinėms ir emocinėms ligoms vis dažniau plintant visuomenėje atsiranda poreikis pažinti Dievą Tėvą, ir mes galime padėti jiems jį surasti. Tai padeda jiems atrasti savo tikrąją tapatybę. Tikroji jų grupė, kuri švęs, kas jie yra kaip atskiras Tėvo vaikas.

 Skaitykite, kalbėkitės, klausykite

 Perskaitykite Efeziečiams 1–3 skyrius. Visur parašyta „Dievas“, įterpkite Tėvą, nes apie tai Paulius rašo: „Malonė ir ramybė jums nuo Dievo, mūsų Tėvo...“ (1:2) Taigi visur, kur skaitote Dievo įterpkite Tėvas. Sustokite ties kiekviena eilute. Tėvas siunčia ramybę ir malonę. Tėvas palaimino jus visais dvasiniais palaiminimais danguje – ką tai reiškia jums kasdien? Kad visi palaiminimai jau yra jūsų. Jums nereikia skelbti, išpažinti, deklaruoti, pasninkauti, melstis, duoti, dalyvauti ar nieko daryti – visi palaiminimai jau yra jūsų! Kristus jau yra jumyse, nieko negalite padaryti, kad tai pakeistumėte ar pagerintumėte.

 Padėkite tam asmeniui tai pamatyti – ypač skirkite laiko pirmiesiems 3 skyriams. Tada kalbėk su Tėvu: Tai yra amžinasis gyvenimas, kad pažintume tave, vienintelį tikrąjį Dievą, ir Jėzų Kristų, kurį tu siuntei.“ Jono 17:3. . I Jono 1:3

 Pažink Tėvą kalbėdamas su Juo. Ieškokite Jo dalyvavimo jūsų gyvenime, pastebėdami gerus dalykus, kurie jums nutinka per dieną. Visos geros ir tobulos dovanos ateina iš Jo, Jokūbo 1:17 - ieškokite mažų sutapimų, palankumo, malonės, laiko savo gyvenime - tada pasakykite "Ačiū, Tėve" - įtraukite Jį į savo gyvenimą, dėkojimą  Jam, tada šiek tiek patylėkite, perkelkite dėmesį į savo dvasią viduje – ir pajusite  ramybę Jaučiate, kad „esate laukiami“? Tai Jis.

 Pagalba  žmonėms pažinti savo Tėvą juos užbaigia, užpildo skylę jų širdyje, nes tik Jis gali ją užpildyti... praleiskite simptomą ir eikite tiesiai į reikalo esmę. Nuveskite juos pas Tėvą, parodykite jiems Jo dalyvavimą jūsų gyvenime ir veskite juos. Jono 6:45: „Kiekvienas, kuris girdėjo ir mokėsi iš Tėvo, ateina pas mane“. Padėkite jiems išgirsti ir mokytis iš Tėvo, ir jie ateis pas Jėzų.

 Kitą savaitę nauja tema, šiek tiek lengvesnė, iki tol, laiminu,

 Džonas Fenas

 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.