Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2023 m. rugpjūčio 29 d., antradienis

Psichikos ligos Nr. 4 iš 4

Mental Illness #4 of 4

Sveikinu visus,

Yra skirtumas tarp tikinčiojo Jėzumi ir Jėzaus mokinio. Pagal apibrėžimą žodis


mokinys reiškia „tas kuris mokosi“ arba „studentas“. Ne kiekvienas, kuris tiki Jėzų, yra Jėzaus mokinys.

 Mokinys: „Kažkas, kuris tiki kažkieno idėjomis IR bando gyventi taip, kaip tas žmogus daro ar darė“. Kembridžo žodynas. (išskirta mano)

Tikintysis tiesiog tiki, bet nebūtinai bando gyventi taip, kaip Jėzus įsakė. Visi krikščionys pradeda tikėti, o geriausiu atveju mes visi tampame mokiniais. Tačiau šiuolaikinėje kultūroje kai kurie „tikintieji“ nuodėmes priima kaip gyvenimo būdą, todėl jų mąstymas ir emocijos yra išbalansuotos. Jų mintis apie Jėzų yra tokia, kad Jis viską priima, nes myli visus.

 Perfrazuojant Judo 4 eilutę, jie pavertė Dievo malonę leidimu daryti nuodėmę. Tai klaidingas mąstymas. Tai gali sukelti emocinę ligą, iškreipti patį Kristaus charakterį į tą, kuris pateisina jų nuodėmę. Tiesą sakant, Dievo malonė įgalina mus gyventi šventai ir dievotai, tačiau kai kurie tai paverčia leidimu daryti nuodėmę.

 Jokūbo 1:22 ragina mus būti Žodžio vykdytojais, o ne tik klausytojais, nes kas tik girdi, bet nedaro, yra apgaudinėjamas. Štai ką šiandien matome aplink mus „tikintiesiems“, kurie iš tikrųjų nėra mokiniai.

 Didžiojoje pavedime mums liepta daryti mokiniais, o ne tikinčiaisiais. „Išmokyk juos laikytis ir daryti visa, ką tau įsakiau“. Mokinys, augdamas Kristuje, galiausiai atsikratys neteisingo mąstymo ir jausmų mainais į teisingą mąstymą ir jausmus.

 Asmenybės krizė; Lytis ar temperamentas?

 Dievas turi planą ir tikslą kiekvienam kada nors gimusiam žmogui. Jis padarė mus vyrais arba moterimis. Dabar visuomenėje tvyro didelė painiava dėl lyties ir temperamento. Vyras gali būti moteriškesnio temperamento, bet jis vis tiek yra vyras. Moteris gali būti vyriškesnio temperamento, bet ji vis tiek yra moteris. Populiarioji kultūra painioja temperamentą su lytimi, kai kurie krikščionys taip pat.

 Populiarioji kultūra sakytų: „Aš gimiau šios lyties, bet tapatinu  save su  kita lytimi“. Tai temperamento painiava. Tai sumišimas mąstyme ir jausmuose. Emocijos ar mąstymas tam tikra kryptimi lyties nekeičia. Galite save tapatinti su  drugeliu, bet jūs negimėte drugeliu. Be to, aš neprivalau dalyvauti jūsų emocinėje ar psichinėje būsenoje. Tačiau šiuolaikinėje visuomenėje toks mąstymas yra stumiamas beveik visose žiniasklaidos formose.

 Šiais interneto ir momentinės pasaulinės informacijos laikais

 Žmonės, kurie identifikuojasi kaip drugeliai, gali rasti vienas kitą per internetą. Grupės tapatybė perima individualų tapatumą. Susitapatinimas su tam tikra panašiai sutrikusių žmonių grupe suteikia jiems patikimumo ir palaiko painiavą tiek, kad jie nežino, kad yra sutrikę. Jie tiki melu, kad likusi visuomenės dalis dėl jų yra sutrikusi. Visi jie identifikuojasi kaip drugeliai, todėl jų jausmai turi būti pagrįsti. Taigi jie siekia patvirtinimo iš likusios visuomenės.

 Jie prarado savo asmens tapatybę, kurią sugeria didesnės grupės tapatybė. Tai tampa minios mentalitetu, gentimi, kariaujančia su visais, kurie nesutinka su jų painiava. Emocinis samprotavimas ima viršų: aš taip jaučiuosi, todėl toks esu.

Tikintieji, o ne mokiniai, jiems kyla klaidingų minčių ir jausmų, nesuvokiant, kad jie gali valdyti savo mintis ir jausmus ir rasti Dievo planą savo temperamentui. Šėtonas bando supainioti žmonių tapatybes kuo anksčiau jų gyvenime.

 Šėtonas taip pasielgė su Ieva : „Jei valgysite, būsite kaip Dievas...“ Viešpats padarė juos vienaip, bet Šėtonas pasiūlė kitokią tapatybę. Šėtonas bando neleisti žmonėms pažinti Dievo plano, tikslo ir malonės savo gyvenimui, painiodamas jų mąstymą. Jei jis gali juos suklaidinti, net vaikystėje, priversdamas juos manyti, kad jie turėjo gimti kaip drugeliai, jis gali neleisti jiems sužinoti Tėvo tikslo ir planų jiems.

 Kristuje pirmiausia yra individuali tapatybė, tada grupė.

 Mes apsisprendžiame už Kristų individualiai, ir kiekvienas individualiai stovime prieš Jį, kad atsiskaitytume. Kai nusidedame, mes tai Jam pripažįstame – tai yra individuali atsakomybė. Visa kita išplaukia iš tos tiesos, kad mes individualiai stovime prieš Jį , kad atsiskaitytume.

 Individualiai susitapatinę su Kristumi susitapatiname su panašių žmonių grupe, vadinama krikščionimis. Tai sveika.

 Matome Apaštalų darbų 11:26; po to, kai Paulius ir Barnabas metus susitikinėjo su ta pačia žmonių grupe Antiochijoje, mokydami juos apie Jėzų, ši grupė tapo žinoma kaip krikščionys. Tai turėtų būti sveikas santykių tinklas, kuris žmogų veda į didesnę brandą Kristuje.

 Žmogaus prigimtis nenori stoti prieš nieką, kad atsiskaitytų. Nuo pat pradžių Adomas kaltino Ievą; „Moteris, kurią man davei, padarė tai...“ (Pradžios 3:12) Žmogaus prigimtis yra vengti atsiskaitomybės, nes tam reikia prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir pasekmes.

 Jei kas nors pakankamai nutolsta nuo  atsiskaitomybės Dievui, p to artimui, jis ima manyti, kad jis yra atskaitingas tik savo grupei ir savo  genčiai. Jie mano, kad yra atskaitingi tik savo grupei, kuri identifikuojasi kaip drugeliai.

 Pastebėkite kovą už asmeninį tapatumą

 Daugelyje Pauliaus raštų kalbama apie tapatybės painiavą. 1 Korintiečiams 6:9-10 Paulius išvardija nuodėmes, paplitusias Graikijos ir Romos kultūroje, įskaitant: „Nei.... ištvirkėliai, svetimautojai, svetimautojos, nei žmonių skriaudikai... neįeis į dangaus karalystę. “

 Jau kitoje eilutėje, 11 eil., jis tęsia: "Kai kurie iš jūsų buvote tokie. Bet dabar esate nuplauti. dabar esate pašventinti (atidėti Dievo naudojimui), dabar jūs išteisinti mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus vardu Šventąja Dvasia ir per ją“.

 Tokie buvote kai kurie iš jūsų – su kuo susitapatini? Tavo praeitis ar dabartis? Kai asmuo „priima Jėzų“ arba „tiki Jėzų“ arba „priima sprendimą už Jėzų“, jis keičia karalystės pilietybę*. Jie atsisako savo pilietybės vienoje karalystėje, tamsos karalystėje, kad būtų perkelti į  Tėvo Sūnaus karalystę. Vandens krikštas, be kita ko, yra tapatybės deklaravimas. *Kolosiečiams 1:12-13

 Kai tamsa tamsėja, visuomenė matys vis daugiau psichinių ir emocinių ligų. Vis labiau aiškės skirtumai tarp sveikų, funkcionuojančių krikščionių, kurie yra Jėzaus mokiniai, ir tų, kurie nėra Jėzaus mokiniai.

 Padėti žmonėms atgauti sveikas emocijas ir mintis, kurios pradės pertvarkyti jų gyvenimus, taps vienu iš pagrindinių būdų, kaip žmonės ateina pas Viešpatį. Kitą savaitę turėsiu keletą paskutinių minčių, kaip padėti kam nors atgauti subalansuotas emocijas ir teisingą mąstymą.

 Iki tol, laiminu,

 Džonas Fenas

 

 

 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.