Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2021 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Ar buvo jums iš anksto nulemta tai perskaityti?

 Were You Predestined to Read This?  #3 of 4

Sveiki,

 Laisva valia nėra paslėpta arba neegzistuoja, nes Romiečiams 8:29-30 ir Efeziečiams 1:5 ir 11 (graikiškai: iš anksto nustatyta, nulemta) sakoma, kad Tėvas iš anksto numatė tuos, kurie, Jis žinojo, priims išgelbėjimą, ir paruošė jiems aprūpinimą.   Aš kalbėjau apie priežastį, kodėl žmonės yra suverenios būtybės,


kodėl mes turime laisvą valią. Priežastys yra susijusios su tuo, kad Tėvas sukūrė mus pagal savo paveikslą ir panašumą. Bet tai reiškia, kad Dievas Tėvas žinojo, kas priims, o kas ne.

 Kadangi Dvasios/dvasios karalystė dabar turi priešingas jėgas, tiems pasirinkimams turi būti paruoštas aprūpinimas. Su Dievu ar be Jo. Šviesa arba tamsa. Meilė ar neapykanta. Ramybė ar kančia. Tiems, kurie nori būti su Dievu, reikia aprūpinimo. Tie, kurie atmeta Dievą, reikalauja aprūpinimo – visa tai todėl, kad fizinis kūrinys, kokiu mes taip pat esame, išplaukia iš dvasios / Dvasios sferos, kuri turi tuos priešingus elementus.

 

Žmonės nesuvokia, bet  pragaras, ir ugnies ežeras yra aprūpinimas tiems, kurie nenori Dievo. Jis tiesiog duoda jiems tai, ko jie nori, lygiai taip pat, kaip parūpino jį velniui ir jo angelams. Mato 25:41

 

Mūsų įvaizdyje, po mūsų panašumu – laisvos valios šaknys.

„Padarykime žmogų pagal savo atvaizdą ir panašumą“ Pradžios 1:26

 

Jau vien šis teiginys atskleidžia išankstinio nustatymo klaidingumą, nes Dievas yra laisvas, galintis nulemti savo likimą. Kad būtume sukurti pagal Jo paveikslą ir panašumą, mums reikia laisvos valios, kaip turi  ir Jis. Jei ne, „pagal mūsų atvaizdą, pagal mūsų panašumą“ nėra. Jis turi laisvą valią. Esame pagal Jo paveikslą ir panašumą, todėl turime laisvą valią.

 

Ar gali žmogus piešti paveikslą ir teigti, kad paveikslas kilo ne iš jo širdies ir proto, tekančio per tą teptuką, kad jį pamatytų ant drobės? Žinoma, ne, to paveikslo vaizdas atėjo iš jų vidaus, ir niekaip negalima to paveikslo nuo jo atskirti. Panašiai mes atėjome iš Dievo, pagal Jo paveikslą ir panašumą, ir Jis turi laisvą valią, kaip žmonės gali būti kažkuo kitu , BET ne būtybėmis turinčiomis laisvą valią, nes mes atėjome iš Jo.

 

Hebrajams 12:9, Zacharijo 12:1 ir daugybė kitų eilučių sako, kad Dievas Tėvas sukuria žmogaus dvasią. Esame pradėti „gyvi Dievui“, gimę tokie pat nekalti ir nuogi, kaip Adomas ir Ieva savo pradžioje. Gyvas Dievui, galintis matyti Jį (todėl maži vaikai dažnai mato angelus ir (arba) Viešpatį), kaip Adomas ir Ieva vaikščiojo nuogi Sode, matydami Viešpatį ir nesuvokdami, kad yra nuogi. Bet jie turėjo pasirinkti, kaip ir mes visi...

 

Ta frazė „pagal mūsų paveikslą ir panašumą...“

Žodis „mūsų“ čia  hebrajiškas žodis,  Dievas yra „Elohim“. Hebrajų kalbos priesaga „im“ yra daugiskaita. Reiškia Tėvas, Šventoji Dvasia ir Sūnus. Mes esame dvasia, turime sielą, gyvename kūne. Mes esame triasmeniai, kaip ir Dievybė. Ar kada nors kalbėjote patys su savimi? Ar kada nors viduje svarstėte daryti vieną ar kitą dalyką? Ar jūs kada nors susiginčijote su savimi?

 

Todėl, svarstydami apie žmogaus kūrimą, galime šiek tiek susieti Tėvo, Jo vidinės būtybės Jo Dvasioje ir Sūnaus, kontempliaciją. Žinau, sunku suprasti, o ši serija nėra apie trejybę, todėl pažvelkime į „panašumą“ ir „įvaizdį“.

 

Hebrajų kalboje žodis „panašumas“ yra „demuth“ ir reiškia „panašumas arba tapatumas“. Tai apimtų faktą, kad Tėvas apibūdinamas kaip vyras – Danieliaus 7:9 jis apibūdinamas kaip „Amžinasis“, kurio plaukai kaip vilnos. Apreiškimo 4 ir 5 skyriuose Jis yra soste, pas kurį Jėzus ateina, kad „paimtų knygą iš Sėdinčiojo soste dešinės rankos“. Taigi mes turime 2 akis, 2 rankas, 2 kojas ir taip toliau, nes esame panašūs į Jį.

 

Tačiau žodis „vaizdas“ yra hebrajiškas žodis „tselem“ ir reiškia „to, kas yra širdyje, forma, išorinė išraiška, išorinis parodymas“. Jis naudojamas apibūdinti stabų kūrimą kaip išorinę išraišką to, kas yra žmogaus, norinčio garbinti tą stabą, širdyje – išraiška to, kaip, jų nuomone, atrodo tas dievas ar deivė. Būtent ta tapyba ant drobės prasidėjo menininko vaizduotėje. Mes esame Jo išorinė išraiška.

 

Efeziečiams 2:10 sakoma, kad mes esame Jo „kūrinys“, o tai yra graikiškas žodis „poiema“, kuris reiškia „eilėraštis“. Kiekvienas iš mūsų yra unikalus Dievo eilėraštis. Jo sukurtas kaip tiesioginė Jo paties širdies, proto, emocijų ir minčių, to kaip Jis norėjo mus sukurti, išraiška... nėra tokio dalyko kaip žmogus be tikslo.

 

Nėra tokio dalyko kaip žmogus, kuris būtų be tikslo. Kiekvienas iš mūsų yra Jo vaizduotės produktas, o Jis yra Meilė. Todėl, remiantis šiais faktais, bet kurio žmogaus vienintelė „predestinacija“ yra ta, kad Jis pasiryžo sukurti mus ir aprūpinti visus tuos, kurie norės vaikščioti su Juo. Tuos, kuriuos Jis iš anksto pažinojo, Jis iš anksto nutarė aprūpinti per Kristų.

 

Tiems, kuriuos Jis iš anksto numatė, tuos Jis iš anksto paskyrė būti panašiais į Jo Sūnaus atvaizdą... Romiečiams 8:29. Jis mus pažinojo, žinojo, ką pasirinksime.

 

Bet jei visi žmonės kilę iš Jo, tada Jis žinojo, kas pateks į pragarą; Kam juos kurti, jei Jis tai žinojo?

Lengviausias atsakymas būtų ,sakyčiau, samprotavimai yra paslėpti Dievo Tėvo širdyje, ir tai būtų tiesa. Bet tai  nedžiugina. Pažiūrėkime į galimybę. Bet aš turiu trumpam pakalbėti apie kvantinę fiziką...

 

1 Jono 1:5 mums sakoma, kad Dievas yra šviesa ir Jame nėra jokios tamsos. Kiekvienas vaikas mokykloje  yra mokomas (arba naudojamas), kad balta šviesa, kurią matome iš saulės, iš tikrųjų yra raudonos, oranžinės, geltonos, žalios, mėlynos, indigo, violetinės spalvos. Tai galima lengvai prisiminti kaip ROYGBIV (Roy G Biv). Šios pagrindinės spalvos sukuria baltą saulės šviesą. Kai debesys ar dulkės ore išfiltruoja kai kuriuos bangos ilgius, galime pamatyti raudoną arba rausvą saulėlydį ar saulėtekį, ryškius geltonus arba subtilius mėlynos atspalvius – ir dar daugiau! Šios spalvos matomos kaip baltos, jei nefiltruojama visos dienos saulės šviesa.

 

Tai tik šviesos spektras, kurį matome žmogaus akimis. Tačiau rentgeno spinduliai taip pat yra šviesa. Tokios yra  ir mikrobangų krosnelės, kurios šildo jūsų maistą. Bet tos šviesos bangos žmogaus akiai nematomos, bet jos vis tiek yra šviesa. Radijo ir televizijos bangos taip pat yra šviesa. Kūno šiluma taip pat šviesa. Taip pat ir kaitlentės ar orkaitės karštis, ar laužo liepsna. Ši šiluma yra šviesos forma, kaip ir matoma saulės šviesa. Mes maudomės šviesoje 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, nors daugumos jos nematome. Netgi žmogaus kūnas išskiria matomą šviesą. https://www.nbcnews.com/id/wbna32090918

 

Tai reiškia, kad kai žiūrite į naktinį dangų, tikrai nėra tamsu. Jis yra apšviestas šviesa, tokia kaip gama spinduliai, rentgeno spinduliai, radijo bangos – naktinis dangus iš tikrųjų vis dar toks pat šviesus, kaip ir dieną, tiesiog matomos saulės šviesos kelias valandas nebėra.

 

Dabar įsivaizduokite, kad kiekviename šviesos bangos ilgyje yra visas pasaulis, visa karalystė. Pavyzdžiui, raudonoje spalvoje yra visko – nuo ​​ryškiai raudonos iki rožinės iki subtilių spalvų atspalvių, kuriuose beveik nėra raudonos spalvos. Ar lankėtės dažų parduotuvėje ir pamatėte visas turimas dažų spalvų korteles? Pagalvokite, kiek daug pasirinkimų kartų daug tūkstančių pasirinkimų. Ir tai kiekvienai spalvai. Tiek daug  raudonų. Tiek daug už geltonų. Tiek daug už žalių. Tiek daug mikrobangų krosnelėms. Tiek rentgeno nuotraukoms. Tiek daug dėl jūsų kūno šilumos. Atspalvių ar atspalvių skirtumų laipsniai yra nedideli, mažyčiai skirtumai. Milijonai milijonų subtilių spalvų atspalvių. Ir raudonoje spalvoje yra milijonai raudonos spalvos ribose. Geltonoje spalvoje yra dar milijonai milijonų atspalvių. Ir taip toliau.

 

Dievas YRA šviesa. Visi tie subtilūs atspalviai ir atspalviai yra Jo šviesoje, pačioje Jo esybėje. Dabar įsivaizduokite, kad iš kiekvieno iš tų atspalvių atsirado visi žmonės, kurie kada nors gyveno ar gyvens. Dievas yra šviesa. Tai yra Dvasios/dvasios sferoje. Mes žiūrime į natūralią šviesą kaip veidrodinį dvasingumo atvaizdą, nes natūralus buvo sukurtas iš dvasios.

 

Iš savo vaizduotės, iš viso to, kas yra šviesa, Jis sukūrė kiekvieną iš mūsų, kiekvieną skirtingą atspalvį, skirtingą savo šviesos atspalvį, nes mes plaukėme iš Jo, kaip eilėraštis išteka iš poeto širdies. Mokslininkai apskaičiavo, kad visą laiką gyveno apie 100 000 000 000 (100 milijardų) žmonių. Kiekvienas žmogus buvo, taip sakant, kitokio atspalvio Dievo šviesos spektre, Jo vaizduotėje niekas negalėjo būti visiškai vienodas. Mes esame pagal Jo paveikslą, į Jo panašumą. Jo eilėraščiai.

 

Kiekvienas spalvos atspalvis yra atskiras kūrinys ir kiekvienas turi pasirinkimą savo likime. Lygiai taip pat, kaip parduotuvėje galite pasirinkti dažus, kurie tik šiek tiek skiriasi nuo kito pasirinkimo... įsivaizduokite, kad šviesa, kuri yra natūralioje sferoje, pirmiausia buvo dvasios / dvasios srityje. Nes prieš sukuriant fizinę šviesą, buvo Dievo Tėvo, kuris yra visa šviesa, šviesa.

 

Likite su manimi šioje gamtos mokslų pamokoje, kurioje kalbama apie žmogaus laisvą valią ir nulemtumą... Aš ją pratęsiu čia ten kitą savaitę...

 

Iki tol, palaiminimai,

Džonas Fenas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.