Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2020 m. spalio 30 d., penktadienis

Gilesnė priežastis; Prisitaikymas Nr. 1 iš 3

 

John Fenn,Weekly Thoughts, The Reason Behind the Reason; Conformity #1 of 3

Sveiki,

Savo knygoje „Pirmosios bažnyčios( vert.surinkimo) sugrįžimas“ pastebėjau, kad ankstyvasis surinkimas buvo kontrkultūrinis judėjimas, o šiuolaikinė auditorijos bažnyčia dabar yra tik supančio pasaulio subkultūra.

 Subkultūra yra maža savarankiška izoliuota grupė didesnėje visuomenėje, ji turi savo įsitikinimus, terminologiją, pasaulėžiūrą ir dažnai savo apsirengimo būdą. Dar vidurinės mokyklos laikais jūsų mokyklos subkultūros galėjo įtraukti sportininkus ir palaikymo šokėjus į vieną kultūrą, gaujas į kitą, čiuožėjus, vėžlius


ir kt. Kiekviena tos mokyklos subkultūra buvo unikali, tačiau egzistavo didesnėje vidurinės mokyklos visuomenėje, visi judėjo ta pačia kryptimi - link baigimo. Subkultūros paprastai juda ta pačia kryptimi kaip ir visa visuomenė.

 Dėl subkultūros Kristaus surinkimas  ėmė klaidingai mąstyti;  jei tik savo patalpose turėtų pasaulio kokybę, jei jų „garbinimas“ būtų panašus į pasaulio roko koncertą, jei turėtų profesionalių koncerto elementų, tai  pritrauktų naujų žmonių į savo auditoriją. Jie atrodo kaip pasaulis, skamba kaip pasaulis, kalba taip kaip pasaulis,  stengdamiesi būti aktualūs. Jie juda ta pačia kryptimi kaip ir pasaulis. Jie yra subkultūra.

 Kontrkultūra yra gyvenimo būdas, turintis vertybių, priešingų vyraujančiai visuomenei. Kontrkultūra juda priešinga vietinės kultūros ir pasaulio kryptimi.

 Dauguma to, ką pasakė Jėzus, buvo kontrkultūra. Apsvarstykite Mato 5: 43-48: "Jūs girdėjote sakant, mylėsite savo artimus, bet nekęsite savo priešų. Bet aš jums sakau, mylėkite savo priešus, laiminkite tuos, kurie jus keikia, darykite gera tiems, kurie jūsų nekenčia, melskitės už tuos kurie jus persekioja, kad būtumėte panašūs į savo Tėvą danguje “.

 Tai yra kontrkultūra. Jis įsako laikytis  gyvenimo būdo ir vertybių, priešingų aplink juos vyraujančiai visuomenei ir kultūrai. Tai galinga. Gyvenimą keičiantys dalykai. Priešingai visai kultūrai ir visuomenei. Mylėkite savo priešus. Melskitės už juos. Darykite jiems gera. Tai yra kontrkultūra.

 Štai kur slypi Kristaus kūno jėga, būtent toje  kontrkultūroje.

 Dėl to kaltinkite Dievą; Kontrkultūra

 Dievas yra tas, kuris pradėjo ankstyvąjį surinkimą per  Sekmines ir pagimdė jį kaip priešingą kultūrą, nes jis (mes) laikomės Jėzaus mokymo. Dievas persikėlė  iš šventyklos  pas žmones, ir tai buvo visiškai priešinga visai tos dienos religinei kultūrai. Sinagogos sistemą valdė aristokratiškas elitas, sakęs, kad  Dievas gyvena pastate, o Kristaus surinkimą - neišsilavinę žvejai, sakę, kad Dievas gyvena žmonėse.

 Žydų elitas buvo susitelkęs  į  šventyklos sistemą, kuri visus pinigus, valdžią ir dėmesį nukreipė į save. Kristaus surinkimas  buvo decentralizuotas, kai Dievas pasitraukė iš šventyklos  pas žmones, suteikdamas jiems laisvę susitikti su kitomis gyvomis šventyklomis, kai jie pasirinkdavo dalintis vienas su kitu, palaikyti vienas kitą ir savo vadovus laisvos  valios nutarimu. Visa tai ir dar daugiau buvo visiškai priešinga egzistuojančiai šventyklos sistemai, kuri diktavo tai, ką žmonės turi girdėti, kaip turi duoti, kaip įsitraukti į šventyklos gyvenimą ir kaip bendrauti tarpusavyje - Kristaus buvimas  žmonėse kaip gyvose  šventyklose buvo ir išlieka kontrkultūra.

 Priežastis, dėl kurios vyksta persekiojimai

 Akimirkai palikime nuošalyje tai, ką visi suprantame kaip dvasinę persekiojimo priežastį - velnias nekenčia Dievo ir Dievo tautos, todėl jis verčia žmones mus persekioti. Pažvelkime į tai iš kultūrinės perspektyvos ir  tuomet kažką pamatysime.

 Kas privertė Babilono valdovus persekioti Danielių?


 Kas privertė Babilono valdovus persekioti 3 hebrajų vyrus taip, kad net pasiųstų juos į krosnį?

 

Kas privertė Jeruzalės žydų lyderius persekioti ankstyvąjį Kristaus surinkimą ?

 

Kas privertė Romos cezarius persekioti krikščionis?

 

Kas privertė nacistinę Vokietiją persekioti žydus ir krikščionis? (Lageriuose mirė ne tik apie 6 milijonai žydų, bet dar apie 5 milijonai krikščionių ir politinių kalinių.)

 

Kas privertė SSRS persekioti žydus ir krikščionis?

 

Kodėl šiandien krikščionys yra persekiojami tautose, kuriose vyrauja kitos nei krikščionybė religijos?

 

Atsakymas paprastas: jie buvo skirtingi.

 

Gilesnis atsakymas glūdintis už to: jie ne tik skyrėsi, bet ir atsisakė būti tokie patys.

 Ir dar gilesnis atsakymas už šitų dalykų: jie laikėsi  savo tapatybės, o ne tos, kaip valstybė jiems nustatė. (Naudojantys emocinį ramentą, išdavikai, maištininkai, psichikos ligoniai, pavojingi visuomenei ir kt.)

 Kiekviename pavyzdyje jie buvo nekenčiami, nes jie buvo kontrkultūra. Kontrkultūra atsisako atitikti visuomenės lūkesčius. Kontrkultūra juda priešinga linkme kaip įprasta to laiko  kultūrai.

 Tautose, kurios laikomos kultūriškai krikščioniškomis, Tėvas ir mūsų Viešpats vėl ragina Kristaus kūną tapti kontrkultūra. Ir čia mes pratęsime kitą savaitę. Tiems, kurie turi ausis girdėti, jūs atpažinsite tai pranašiškai...iki kitos savaitės,

laiminu,

John Fenn

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.