Tarptautinė Bažnyčia be Sienų (CWOWI)

Tarptautinis Surinkimas be Sienų (CWOWI) - Pasaulinis Namų Surinkimų (Bažnyčių) tinklas
Mes tikime, kad namų surinkimai aprašyti Apaštalų darbų knygoje ir Pauliaus laiškuose yra normali krikščionybė. Šitie surinkimai sudaryti iš draugų, bendradarbių, kaimynų, kurie reguliariai renkasi namuose tam, kad augtų Kristuje ir, kad Viešpaties valia įvyktų jų gyvenime. Čia pateikiami Pasaulinio Namų Surinkimų tinklo įkūrėjo John Fenn straipsniai ir mokymai „Savaitės Mintys“.

2018 m. gegužės 1 d., antradienis

CWOWI Naujienlaiškis. Kovas 2018


John Fenn, 2018 m. kovo mėn. 22 d.,
www.cwowi.org

Sveiki,
Priėmimo pas kardiologą metu sužinojau, kad kraujo krešulys mano širdyje vis dar yra ir turiu vartoti kraujo krešėjimą mažinančius vaistus. Taigi ieškau kitų galimybių bei nuomonių. Rugsėjį man bus daromas dar vienas CT tyrimas, pradėjau valgyti produktus, kurie natūraliai suskystintų kraują ir išsklaidytų krešulius (obuolius, ananasus) ir panašiai. Dėkoju už jūsų maldas!

Naujas mūsų tinklalapio dizainas
Namų surinkimai įgyja pripažinimą ir vis daugiau žmonių juos pradeda bei užmezga kontaktą su mumis, todėl iškilo poreikis keisti mūsų tinklalapį, kad atsakytume į dažniausiai pasitaikančius klausimus laiškais ar video (daugiau apie tai artimiausiu metu). Technologijos taip pat nuolatos kinta, o mūsų „struktūrai“ jau 11 metų, taigi kompiuterių amžiuje ji jau atgyvenusi 😊.

Mūsų kultūra tampa vis labiau orientuota į video, reikalauja trumpesnių atsakymų į gilius klausimus, taigi modernus požiūris ir transliavimas, labiau betarpiška informacija bus mums didelė pagalba. Prašau, atleiskite mums visokius netobulumus, kuriuos pastebite, ir praneškite mums, jei ne viskas gerai veikia, kai bandote naršyti po mūsų svetainę – dėkojame!

Pranašiškai
Šio mėnesio serija: kaip arti III PK (Pasaulinis karas)? Dalykas, kurį aš labai retai darau, tai kai susieju šios dienos naujienas su Biblijos skyriumi ir eilute. Viena pirmųjų prezidento Trampo kelionė buvo į Saudo Arabiją, po kurios buvo paskelbtas Arabų tautų aljansas, sudarytas pasipriešinti Rusijos/Irano/Turkijos įtakai Vidurio Rytuose. Šį mėnesį prezidentas priėmė Izraelio premjerą ministrą, Saudo Arabijos bei kitų Arabų tautų vadovus, taip pat kitus vadovus, kurie lankosi nuo dabar iki gegužės, šie ir dar kai kurie kiti dalykai atitinka Ezechielio 38, taigi ši naujienų apžvalga padės jums suprasti dabartinius įvykius.

Vienas dalykas, kurį vasario mėnesį man pasakė Viešpats, buvo tai, jog kai pamatysime pasikeitimus Vokietijos vyriausybėje, žinosime, jog to pasekmės nubanguos per visą Europą, kas ves į didelius pasikeitimus Europos Sąjungos struktūroje ir ekonomikoje (bei kitų tautų ekonomikoje). Aš pasidalinsiu apie tai daugiau konferencijoje Olandijoje. Stebėkite ir melskitės dėl to.

Ar prisimenate, praėjusiais metais esu užsiminęs, kad Viešpats man nepasakė nieko specialaus apie mūsų Prezidentą, vien tik savo dvasioje pajutau, jog po pirmų dviejų metų tai negyva – tiesiog jokios gyvybės ten – tuščia. Aš spėliojau, ką tai galėtų reikšti, ir dabar stebiuosi, matydamas pastaruosius du mėnesius daug ypatingų Kongreso rinkimų, kuriuose vyrauja demokratai. Gal tai reiškia, kad lapkričio rinkimuose kongrese demokratų bus dauguma, ir iš esmės jie blokuos viską, ką tik Prezidentas norės daryti paskutiniuosius 2 prezidentavimo metus? Dar vienas dalykas stebėti ir melstis!

Priešiškumas ir niekinimas
Korinto uostas buvo labai tarptautinis, ir Apaštalų darbų 18:8 atrandame, kad pirmoji namų bažnyčia rinkdavosi romėno Justo namuose. Pasakyta, kad ten lankydavosi Krispas (sinagogos valdytojas) ir daug tikinčių žydų ir taip pat korintiečių (graikų).

Šitos trys kultūros buvo surinktos po vienu stogu, ir iš dalies dėl to Paulius savo pirmajame laiške jiems, nagrinėja 10 jiems iškilusių problemų! Daugiausiai tai buvo kultūrinės problemos, socialiniai įgūdžiai ir, kaip mylėti vieniems kitus.

Pauliaus dienomis romėnų visuomenė buvo labai susiskirsčiusi, istorikai sako, jog tuo metu imperijoje buvo daugiau vergų nei piliečių. Aukštesnės ekonominės klasės nesimaišė su žemesnėmis, tuo labiau su vergais. Tačiau Kristuje visi yra lygūs, taigi staiga jie visi ėmė valgyti ir švęsti Viešpaties vakarienę kartu po vienu stogu! Šalia vienas kito sėdėjo bankininkas ir vergas. Graikė moteris ir romėnas vyras. Ar galite įsivaizduoti problemas?! Taip, mes galime... todėl ir buvo parašyti I bei II laiškai korintiečiams 😊.

1 Kor 11:17-30 šis susiskaldymas tarp žydų, graikų ir romėnų, nevienoda ekonominė padėtis, dalyvaujant Viešpaties vakarienėje Justo namuose bei pas kitus, iškilo į paviršių. Šiandien taip pat daugelyje namų surinkimų Viešpaties Vakarienė valgoma kaip didesnio valgymo dalis – lygiai taip pat darė Jėzus ir Jo mokiniai.

Paulius bara korintiečius, nes kai kurie geria ir valgo savo pačių namuose prieš eidami į Justo namus (ar į kitus namus, kuriuose jie rinkdavosi), atsisakydami valgyti Viešpaties vakarienę kartu su kitais.

Jis sako jiems, kad savo namuose jie gali valgyti, kada tik panorėję, taigi jie turėtų pagerbti kitus susirinkusius ir valgyti kartu su jais, užduodamas ir šiandien aktualų klausimą: „Argi jūs niekinate Dievo surinkimą?“ (22 eil.)

Neskaitykite to auditorinio tipo surinkimo akimis
Žodis „surinkimas“ yra „ekklesia“, specifiškai reiškia: „sušaukti piliečiai spręsti karalystės reikalų“. Jis buvo naudojamas Graikijoje apibūdinti miestus-valstybes, kuriose būdavo visų piliečių susirinkimai - piliečiai buvo sušaukiami į susirinkimą spręsti šalies reikalų.“

Deja daugelis auditorinio surinkimo/bažnyčios kultūroje nesupranta šios prasmės, ir sumažina ją iki tiesiog „sušaukimo“, taip iškreipdami jo prasmę iki sušaukimo iš pasaulio. Tai neteisinga. Mes esame pašaukti susirinkti, kad spręstume Karalystės reikalus.

Paulius rašė: „Negi jūs ignoruosite pašaukimą susirinkti spręsti Dievo Karalystės reikalų? (verslo reikalų, mokinystės proceso kiekvieno žmogaus gyvenime, apreiškimų iš dangaus gavimą).

Žodis „niekinti“ 22 eilutėje yra „kataphroneo“, kilęs iš „kata“, kuris reiškia „žemyn“ ir „phren“, kuris reiškia „protas“. Tai reiškia mąstyti žeminančiai ar nusistačius prieš kurį nors žmogų.“ (Vine NT žodžių žodynas)

Kodėl kai kurių Dievas neišgydo
Paulius jiems sako, jog savo prietarų laikymosi bei „niekinimo“ mokinių susirinkimų, skirtų tvarkyti karalystės reikalus, rezultatas, užuot augus meilėje ir teisingame Kristaus Kūno bei Jo aukos supratime, jie dabar kalti dėl Jo kūno ir kraujo. Jie atsisakė augti tame, ką jie žinojo turį daryti, tai, ką Jis yra numatęs. Jie tapo atsakingi už savo šališkumą ir išankstinį nusistatymą. Toks sąmoningas nuodėmės laikymasis atveria duris ligoms.

Todėl Paulius sako: „Daugelis tarp jūsų yra silpni ir serga, ir kai kurie net mirė. Jei mes teistume patys save, mes nebūtume teisiami. Bet jei mes esame teisiami, mes esame plakami Viešpaties, kad nebūtume pasmerkti su pasauliu. Todėl, kai jūs susirenkate kartu valgyti, palaukite vienas kito. Jei kas nors negali laukti, tegul pavalgo namie (ir tada ateina).

Moderniais žodžiais, patikrink savo gyvenimą ir paklausk, ar Viešpats leidžia tai todėl, kad tu pasitraukei nuo meilės savo draugui bei mokiniui. Raktas į tavo išgydymą gali būti ne kieno nors malda už tave, bet kai tu susitvarkysi su savo širdimi.

Šiandien yra daug balsų kalbančių apie dalykus, kurie iš tiesų nesvarbūs žvelgiant į didelį paveikslą/visumą. Po 500 metų nuo dabar tu nesirūpinsi dėl dalykų, kurie tau svarbūs dabar. Vienintelis svarbus dalykas po 500 metų bus tai, kad Jėzus yra mūsų visų Viešpats. Taigi susitelk į Jį dabar. Padėk į šalį visa kita tam, kad žengtum link brandos meilėje. Meilė išliks ir po 500 metų nuo dabar. Kur tu buvai teisus, ar klydai dėl paėmimo laiko, tada bus nesvarbu.

Tikėjimo vienybė nėra tai, kad mes visi tikime vienodai, bet kad esame pakankamai subrendę atidėti į šalį mus skiriančius dalykus, dėl kurių nutrūksta bendravimas, kad išaukštintume, vertintume ir susitelktume į tai, ką turime bendra – Kristus mumyse, šlovės viltis. Taigi neniekinkime šventųjų susirinkimo.

Balandžio 21-22 aš būsiu Montanoje, gegužės 10-15 konferencijoje Olandijoje, o po to nieko daugiau šiai vasarai - tik susitelksiu į sveikatą ir šeimą. Sekančiais mėnesiais bus kai kurių jaudinančių pasikeitimų ir įvykių darbe, daugiau apie tai vėliau. Dėkoju jums už jūsų maldas ir finansinę paramą. Tie, kurie mus remia, kaip Paulius sakė korintiečiams, neša kartu su mumis tarnavimą šventiesiems – ir jūs, kurie tai darote esate labai už tai vertinami ir mylimi!

Džonas ir Barbara

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.